• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avrupaya giderken hediye ne götürülür

Ben ilk kez şaka amaçlı yazdım
O da aşinadır bana filan diye hani ne bileyim
Diğer konularına da yorum yapmışlığım var hiç öyle gülmedim normal yazdım diye biliyodur da alınmaz sanmıştım
Birden pipppliyorum seni dedi şaşırdım
Ewt haklısın şaka kaldıran bieine benziyo en azından burda baya takılırdı hrks sorun yapmazdı bende anlamadım sanırım gerçekten altın konusunda hassas :KK53:

Türk kahvesi, peynir, sucuk, salça tarzı şeyleri boşu boşuna taşımayın sakın. Onların hepsi zaten Avrupa'daki Türk marketlerinde var.
Kuru baklava veya lokum Avrupa'da iyi kalitede olmadığı için götürülebilir.
Akrabalarınız nereliyse oraya özgü yöresel ürünler (tarhana, baharat, asma yaprağı, yufka, reçel vs.) hoş bir jest olabilir.
Bunların dışında, normal ev ziyaretine ne götürüyorsanız, Türkiye'ye özgü olmak koşuluyla bir ev eşyası götürebilirsiniz.
Ben olsaydım, evinde de kalacağım birine mutlaka hem ev eşyası hem yiyecek götürürdüm.

valiz icin söyle düsündüm az esya ne kadar alabilirim bilmem ama 2 valiz alıcam biri bos olucak ic ice koyucam giderken bos valizi gelirkende biraz bagaj faslası ödicez
Kahve.lokum. cezerye. Kuru yemiş türleri. Ve baklava.Tarhana.Biber ve domates Salçasi götür.

Türk kahvesi, peynir, sucuk, salça tarzı şeyleri boşu boşuna taşımayın sakın. Onların hepsi zaten Avrupa'daki Türk marketlerinde var.
Kuru baklava veya lokum Avrupa'da iyi kalitede olmadığı için götürülebilir.
Akrabalarınız nereliyse oraya özgü yöresel ürünler (tarhana, baharat, asma yaprağı, yufka, reçel vs.) hoş bir jest olabilir.
Bunların dışında, normal ev ziyaretine ne götürüyorsanız, Türkiye'ye özgü olmak koşuluyla bir ev eşyası götürebilirsiniz.
Ben olsaydım, evinde de kalacağım birine mutlaka hem ev eşyası hem yiyecek götürürdüm.

benim yasadigim yerde asla bulunmuyor bu gibi seyler..
bugun yanayana salca aradim hicbiryerde yok..zaten 1 tane deseniz turk marketi yok..:KK42:
boregi turkiyede yiyoruz bide getirebildigimiz kadar yufkayla burda idare ediyoruz..

benim yasadigim yerde asla bulunmuyor bu gibi seyler..
bugun yanayana salca aradim hicbiryerde yok..zaten 1 tane deseniz turk marketi yok..:KK42:
boregi turkiyede yiyoruz bide getirebildigimiz kadar yufkayla burda idare ediyoruz..

Tabii ben daha ziyade Türk mahallelerinin olduğu büyük şehirleri düşünerek yazdım.
Konu sahibinin evinde kalacağı kişilerle görüşerek ihtiyaçlar dahilinde götürmesi daha doğru olur belki.

Yurt disinda kaliuorum ve turkiyeden gelenler bize pastirma getirdgi vakit cok makbule geciyor. Burda pastirma bulamiyoruz ve bulsakta tadi turkiyeninki gibi degil. Ve sucuk, aman Allahim turkiyenin sucugu bi baska guzel:kk77:.
Kuruyemiste makbule gecer bak, karisik findikli fistikli hepsi birden:KK76:.

biletlerimizi aldık pasaportlar hazır

simdi gidicegimiz yer fransa belkcika belki ordan almanyadada geceriz tatilimiz uzun cünkü simdi bizim kalıcagımız yerdeki yengemlere hediye almak istiyorum sordum tabi ne istersin diye kibarlıktan bisey istemem dedi
simdi ben turkiyeden ne götürebilirim güzel yorumlarınızı bekliyorum

ayrıca yurt ıcı cok uctum ama yurt dısı ilk defa olucak cantamı nasıl hazırlamaylım kı bagajda sorun cıkmasın zaten 20 kiloymus baga hakkım el bagajı 8 kilo diyor

hani daha önce sorun yasayanlar keske cantamı söyle hazırlasaydım gelirken cok alısveris yapmak istiyorum bunları nasıl saklarım parfum makyaj mazemesi falan bakıcam artık oranın nesi meshursa

bide davetiye yoluyla yurt dısınsa cıkanlar yeni cıkmıs olanlara soruyorum hesabında ille 2500 lira para olmalımı bu turist vizesi icin gecerli diye biliyrum ben ama

almanya dönuste cok sorun cıkarmı hava yollarından dut freden alıs veris yaptıgmda el bagajımda olsa dut freden aldıklarım sorun olurmu parfum krem vs

aklıma gelmeyen ama yurt dısı ucak bagaj sorunlarınız varsa onlarıda yazın kı ben yapmayım....
Bol bol aLtin alin .

Ha bagajida sormussun. Yurt disina ucusta pekte farkli bisy yok, yurt ici kurallariyla ayni. El bagajinda krem parfum goturebilirsin. Ama eger 100 ml geciyosa hopaa cope hepsi. Ve elindeki parfumu acip koy cantana, turkiyede cakma parfum vs cok getiriyorlar avrupada satmak icin. Sakin pakette kalmasin. Benim kendi kullandigim parfum bu susu vermelisin. Egerki cakma parfum/ ayakkabi/ saat goturuceksen bunlari bavula goturucegin ayakkabilarinin icine koy. Boylelikle ayakkabi ezilmez ve siselerde kirilmaz. Ayrica bavul duzenleme icin sakin "orda giyerim belki" diye gereksiz elbise koyma. Suslenmeyi unut, topuklu ayakkabi felan hayal, rahatina bak.
Bavul duzenleme icin youtubedan sebi bebinin tatil bavulu videosunu oneririm, benim isime yaramisti.

ailesi yurt dışında yaşayan biri olarak yazyorum...her şey orada mevcut ama taze çekilmiş türk kahvsi ve kavrulmuş kuruyemiş bir de türk kahvesi fincanı.osmanlı tarzında metal kalıplar içinde olanını al derim ben çünkü türkiyeyi çağrıştırıyor.lokum vs. her şey türk marketlerinde zaten var boşuna alma buradan.kestane şkeri bile oluyor.
el bagajına sıvı alma(parfüm diş macunu krem vs.) 100mli geçmeyecek çöpe atıyorlar.törpü makas vs. bulundurma.hepsini büyük valizine koy.ağırlığa dikkat et ama ben türkiye çıkışlarımın hiçbirinde problem yaşamadım 7 kg fazlam vardı onu bile geçirdiler fakat yurt dışında asla izin vermiyorlar 50euro kilo farkı ödemek zorunda kalıyorsun.
çok fazla eşya götürme oradan da alıp giyebilirsin rahat git stressiz olsun.yer kaplayacak şeyleri valizine koyma el bagajına al.(ayakkabı vs. olabilir)sırt çantası gibi.
başka sormak istediğin olursa sor canım iyi tailler....

ha bu arada makyaj malzemelerini valize koy ben hep öyle yapıyorum hiç bi şey olmuyor.

Süt ürünleri yasak. Kuru biber patlican bamya salca olabilir. ( salca ev yapimiysa) Cicek yaprak vs de yasak.
Zeytin olabilir. Zeytun yagi olabilir. Ama köydense eger. Market isiysr bosverin birda var. Baklava veya fistik olabilir. Aslinda en güzeli meyve sebze de onlari getiremezsiniz

Ek : evet deri canta cüzdan kemer vs.

seyahate çıkarken yanına düşündüğünden az kıyafet, düşündüğünden fazla fara al derler.
benden en çok taze çekilmiş türk kahvesi, akide şekeri ve fıstıklı lokumlardan isterlerdi.
artık herşey bulunuyor ama tecrübemle sabittir ki yufka ve yaprak bizim buradakilerle alakasızdı.

Lokum iyi işte, türk marketi de olsa pahalı oluyor öyle kolay alınıp yenılen şeyler degıl orada türk ürünleri.

Back