• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupa da zenginmişiz

Ama canım bekliyorlar yani ne bekliyorlar onuda anlamıyorum zaten birkere yengeme üst aldım bakdım gitmiş onunla uyumuş.. dedim yenge ben bunu sana aldım bununl uyuyasın diye mi ? Diypr parası nekadar ki 5€ falandır . Dedim ya yenge 25€ verdim .. diyp ee bişi değilmiş . 5 sene oldu bi çöp bile götürmedim götürmüyorum diye de beni ortamda bozar başkalarını bağrına basar ben kötü biri mişim gibi gösteriz beni tanımayanlar da öyle bilir
Vermeyın almayın. Isteyen avrupada yasar ısteyen beyrutta.herkes calısıyor ekmegını yıyor nedir yanı.ne komık seyler bunlar.orada kazanırım burada yerım kıme ne ya. Herkes de her seye karısmayı kendınde hak goruyor.umursamayın.karsılıgını verın bır sey derlerse.sevgiler.

Ayyy harika canıma değsin 🤣🤣 kız da bence bilerek yapmış ne de olsa sehir değiştireceğim çalıştığım yeter evlendikten sonra çalışmam diye düşünmüştür kesin ama o adama çok müstehak olmuş 🤣
Benim de içimin yağları eridi desem yeridir 😄😄😄

Kabahat sizde , niye arkadassiniz ki boyle bir tiple?
Bende avrupadayim, ne ailem ne bir dostum bir kurus istemedi benden , isteyemez de
Aynen bende Avrupa’da yaşıyorum hiç böyle birşey yaşamadım hatta ilk zamanları heves ediyordum çikolata filan bol bol alırdım giderken ama valize sığdırmak,taşımak gibi eziyetleri görünce gitmeden önce tembihliyorlar sakın birşey alma diye

Ama canım bekliyorlar yani ne bekliyorlar onuda anlamıyorum zaten birkere yengeme üst aldım bakdım gitmiş onunla uyumuş.. dedim yenge ben bunu sana aldım bununl uyuyasın diye mi ? Diypr parası nekadar ki 5€ falandır . Dedim ya yenge 25€ verdim .. diyp ee bişi değilmiş . 5 sene oldu bi çöp bile götürmedim götürmüyorum diye de beni ortamda bozar başkalarını bağrına basar ben kötü biri mişim gibi gösteriz beni tanımayanlar da öyle bilir
Yapmayin konu sahibi,hele deger bilmeyene hic.
Mecbur degilsiniz,ben yuzsuzluk yapana irrite oluyorum,yapacagim varsa da yapmiyorum.
Evliligimizin ilk yillari madden epey zordu.
Bir komsumuz vardi,maasi var,parasi biter gelir yol parasi ister,market parasi ister vs.
Esimin de yuzu tutmuyordu,bir iki verdi.
3uncude dedim ki "verme,o istemeye alismis,kimden olsa ister,fakat cebimizdeki az para da bittiginde ben kimseden isteyemem,Allahta istetmesin"
Sonra o komsu kendine yardimci olan kisilerle bos sebeplerden kötüoldu ,esim dedi cok akilli kadinsin...

bu konu sinirlerimi bozdu suan :KK70:

ailem ve bende bu tarz ac köpe*leri cok doyurmuslugumuz oldu.
ayni sana dedikleri gibi fazlasini görmeyince cimriye cikiyordu adimiz.

Öyle bir tavir takiniyor ki bunlarin bazilari sanirsin avrupaya onlar icin calismaya gelmisiz.

Yilda üc defa tatile giden insan, ben dahi okadar cok gidemezken benden para dileniyor...

Yillardir anne babami sömürdüler suan asla izin vermiyorum buna.
Böylesine acim ölüyorum dese dahi inanmayacaksin. Hatta vur bir tekme neye ugradigini sasirsin.
psikolojik olarak sindirme oyunlarina asla gelme..
Zaten türkiyede insanlar garip bir sekilde hep birbirinin üzerinden gecinme parasina maasina göz dikme pesinde.
Insan utanir. Ac dahi olsan kuru ekmek ye kimseye dilenme yahu...

Ama ar damari catlamis insanlara ne desen bos..

vallah resmen aynıyız. Babamda zamanında Türkiye de yaşayan kardeşine yolamış da yolamış adam şimdi daire dikip satıyor her çocuğunda araba oğluna emlakci yapdırmış . Babam burda tır şöförü .. krallar gibi asıl yaşayan onlar ama bizi kral gibi gören yine onlar anlamıyorum ben ya .. kardeşimdir diye babam hakkını da aramıyor kardeşlerii sünnet parasını bile tüekiyedwkiler istedi babam da ailem site yolladı da yolladı.Sende burdansın heimları bilirsin eskiden heim da kalırdık. Kir pas içinde tuvaletimiz evin dışındaydı aşağa katta .. anneme hiç unutmam babam 2.el buzdolabı getirmişti kirliydi kullanılmış falan ozamanlar babam et formasındaydı harika maaş alırdı ama ailesi aç ya mecbur önce onları doyulmalı zengin etmeli ..banyomuz mutfaktaydı (duş kabin) be çocuk odamız yokdu . Babam şimdi pişman mı? Pişman ama ailem diye sesini de çıkarmıyor olan bizlere oldu hala da oluyor
Aaah aah aklıma geldikçe şuan da yaşadıklarım ..

Son düzenleme:
Sizinle böyle saygısızca konuşana niye para yollamışsınız, merhametli olduğunuzdan
Ama bu onun değerini anlamıyacak kadar
Nankör ve kıskanç ama siz duyarlı bir insanmışsınız

Aynen bende Avrupa’da yaşıyorum hiç böyle birşey yaşamadım hatta ilk zamanları heves ediyordum çikolata filan bol bol alırdım giderken ama valize sığdırmak,taşımak gibi eziyetleri görünce gitmeden önce tembihliyorlar sakın birşey alma diye
Ama sakin bişey alma deseler bile bekliyorlar iişte .. yada senin çevre aile yapınız çok farklı çok şanslısın .. birkere anneme çok çukulata dağıtmış kadının biri demiş yahu bi çukulata da mi getiremedin bize annemde ya kusura bakma İnan kalmadı diyince kadın geri kıymetim olaydı bana ayırırdın demiş .. annem utanarak geldi anlattı bize

Sizinle böyle saygısızca konuşana niye para yollamışsınız, merhametli olduğunuzdan
Ama bu onun değerini anlamıyacak kadar
Nankör ve kıskanç ama siz duyarlı bir insanmışsınız
Malesef. Çok yardım sever birisiyim Türkiye de mendil satan çocuk görsem bile içim gider böyle herşeyi alıp vermek isteyen birisiyim 1 defadan bişi olmaz dedim ama iyi niyetimden oldum olan bana oldu ben kötü oldum

vallah resmen aynıyız. Babamda zamanında Türkiye de yaşayan kardeşine yolamış da yolamış adam şimdi daire dikip satıyor hee çocuğunda arabası oğluna emlakci yapdırmış . Babam burda tır şöförü .. krallar gibi asıl yaşayan onlar ama bizi kral gibi gören yine onlar anlamıyorum ben ya .. kardeşimdir diye babam hakkını da aramıyor kardeşlerim sünnet parasını bile tüekiyedwkiler istedi babam da ailem site yolladı da yolladı.Sende burdansın heimları bilirsin eskiden heim da kalırdık. Kir pas içinde tuvaletimiz evin dışındaydı aşağa katta .. anneme hiç unutmam babam 2.el buzdolabı getirmişti kirliydi kullanılmış falan ozamanlar babam et formasındaydı harika maaş alırdı ama ailesi aç ya mecbur önce onları doyulmalı zengin etmeli ..banyomuz mutfaktaydı (duş kabin) be çocuk odamız yokdu . Babam şimdi pişman mı? Pişman ama ailem diye sesini de çıkarmıyor olan bizlere oldu hala da oluyor
Aaah aah aklıma geldikçe şuan da yaşadıklarım ..

Sende baban gibi pisman olmamak adina kimseye rizkini yedirme.

Türkiyede biri birinden bu tarz para isteseydi ortalik yanardi :KK70:
Senden 100€ isteyen kisi kafana vura vura istiyor farkinda misin? Resmen saygisizlik bu.
Agzinin payini ver. Ne derse desin umrunda olmasin.
Cimriysen cimrisin kime ne? Paran varsa kendine var kime ne?

Veya direk engelle. Bu iyi niyetlilikle basa cikamazsin o tarz cirkef insanlarla.

Malesef. Çok yardım sever birisiyim Türkiye de mendil satan çocuk görsem bile içim gider böyle herşeyi alıp vermek isteyen birisiyim 1 defadan bişi olmaz dedim ama iyi niyetimden oldum olan bana oldu ben kötü oldum
Bu yaptığınız iyilik size zenginlik ve bereket olarak geri dönüş olacaktır karma deniyor buna,

Sende baban gibi pisman olmamak adina kimseye rizkini yedirme.

Türkiyede biri birinden bu tarz para isteseydi ortalik yanardi :KK70:
Senden 100€ isteyen kisi kafana vura vura istiyor farkinda misin? Resmen saygisizlik bu.
Agzinin payini ver. Ne derse desin umrunda olmasin.
Cimriysen cimrisin kime ne? Paran varsa kendine var kime ne?

Veya direk engelle. Bu iyi niyetlilikle basa cikamazsin o tarz cirkef insanlarla.
Cimri diyen kazansinda kendi dagitsin,cokta tinnn...

Çok üzücü ya nasıl böyle düşünebiliyorlar cidden aklım almıyor Yani belgeli ispat yapsak bile inanmazlar ne zor şartlar da olduğunu..herkes wow maaş almıyor kira yüksek senelik ödemeler ayrı geliyor. Ayrica herşey ucuz da değil burda, orda neyse burdada Okadar. Ablana çok üzüldüm tek başına bi ev idare etmek çok zor.
Kimseyi inandırmak zorunda değilsiniz canım, ayrıca çok da zengin olsanız kimse kimseye para vermek zorunda değil.
Hele ki bu tavır da olan insanlara..

Ablam bir de çocuk büyüttü tek başına.
Oğlu 10 yaşına geldi, şimdi annemle babamın yanına döndü, şükür burda 🙏

Size de, bize de hepimize bereketli geçimler olsun inşallah.
Boşver sende kimseye para verme, ailene huzuruna bak.

Merhaba arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler
Ben evliyim eşim şuan işsiz .. Avrupa da yaşıyorum ve Türkiye de yaşayan bi arkadaşım var.
lütfen ama lütfen Türkiye de yaşayanlar bunu okuyup yanlış anlamazsınlar eminim siz onlardan değilsinizdir. Bu arkadaşım sürekli bana para yolar mısın diyipdurdu Bende 100€ yoladım ve daha sonrasında 20€ yolar mısın hani 20€ orda 7katlanıyor ya ölmezsin 20€ yolarsan diyor onuda yapdım hala bana şu programı yükle ordan bana kolaylıkla yolarsın dedi . Bende dedimki güZwl arkadaşım elbet 20€ senin gözünde bişi değil ama benim eşim işsiz ben çalişiyorum seninde eşin çalişiyor sen evdeev hanımısın ben ev kira yan giderler benden gidiyor burda yaşam cidden öyle kolay değil diyince olay patladı. Cimrimişim ne var bi 20€ yolasan aç mu kalırsın Avrupalılar hep böyle sözde hiç paraları yok diye söylenirler diyip durdu .
Arkadaşlar cidden kira 800€
Senelik ayriyetten 185€fazla ceyran geldi ödememiz gereken
Aldığım maaş 1450€
bana diypr ki 450€ neyinize yetmiyor
Yahu dedim sana hesap mi verecem sen yaşa bakalım orda 450 TL ile yeter mi kendisi fazla bile olduğunu söyledi başıma ağrılar sokdu gitmiş başka insanlara da olur olmaz şeyler demiş bu nedir Avrupa’ların çekdiği ya gerçekden anlamıyorum yazık değilmi bize😒
Kendi akkrabalarım bile isteklerini yapmak için 2 ay maaşımı onlara harcıyorum ama Oray gidince bi çöp görmüyoruz nede olsa Avrupa sizde herşey bol daha iyi deniliyor ..
Avrupada herşey bol mu ? resmen maske için savaş çıkaracaklar tuvalet kağıdı için saç baş kavga ediyorlar.. o paralar burda degerli olabilir ama orda hiç bir şey olmadıktan sonra ne işe yarar ki söylemişsin de zaten burda biz zorlanıyoruz diye küserse küssün bana biri öyle yapsa bir ver iki ver üçüncüde gıcık alırım çok saçmaa yani..

Bir akrabam benden de istemisti bir miktar sözde zor durumdaymis.
O siralar kendisine ev almisti. Ev hediyesi olarak say dedim hatta mahcup olmasin diye.

Ve butun iyi niyetimle yolladim ama ne dedi biliyormusunuz?
Gelmemis varmamis hesabina.. tekrar yollasam olmaz miymis ?? :KK51:

Ya bende salagim yutacaktim bunu tabisi..yollamadim tabiki zaten uzun sürmedi ve ne hikmetse birden hesabina yatmis oldu yolladiklarim.

Safiz ya biz. Hic utanmalarina gerek yok salak saf gördügünden birseyler istemeye...

Insani bukadar salak yerine koyarken acaba kendi salakliklarindan haberleri varmi ? Acaba ona acidigimi ve ONUN salakligini gördügümü anlamis ve utanmismidir?

Gram ahlak etik ve yüz varmi?
Ben o ay kendi lüksümden ödün verdim de onun lüksüne aktardim ama gözü doymamis hatta daha cok acilmis demek...

Gram bogazindan gecmesin böyle insanlarin ondan bundan koparmaya calistiklari helal paralar.
Ben asla hakkimi helal etmiyorum böyle karsindakini salak yerine koyan insanlari.

En huylandigim konulardan zaten biridir.. kendin calis calistigini ye kardesim..

Cidden utanmasi olan insan ve zor durumda olan insan mahcup olur zaten birsey isterken.

Yurtdisinda yasayinca malesef ki bizi burda cok kazaniyor saniyorlar. Benim ailemde de cok boyle zihniyette insanlar bir de inandiramiyorsun. Annem zamaninda teyzeme yolluyordu biz de bir iki katardik. Sonra dedim ki ya enayi miyiz biz? Ben 16yasimdan beri calisiyorum, ne is olursa da yaptim, disimden tirnagimdan arttirdim biriktirdim. Sonra onlarda parayi yatirsin sigaraya bilmem neye (ailede herkes iciyor masallah). Kuzenler yazin keyif catarken ben her yaz calisiyordum. Daha da yollamadim, asla yollamam kimseye(cok istisnai bir durum olmadikca). Cimriyse cimriyim.

Bu kadınla neden hala muhatapsınız? Amacı besbelli kan emici bir tip.Konu açmanıza bile gerek yoktu hayatınızdan 1 hamlede çıkarın ve arkanıza bakmayın.Kadında ne edep ne ahlak ne terbiye ne de vicdan var.Ben okurken darlandım sizde maşallah yürek derya deniz..İyiliği yapacağınız insanı iyi seçin,gidip baksanız durumu sizden iyidir esasında bu tiplemenin.Kenarda parası vardır yani.Her neyse cidden size yazık,atın başınızdan bu yapışkanı lütfen..

Iyide sizin aldığınız maaş burda 7 katı değerli olabilir ama harcamalarınız da 7 kat fazla artmış oluyor otomatik olarak. 800€ kira demissin mesela bizim burda 800€ oluyor 6bin civarı. Bence bu tarz asalaklari direk atin üzerinizden cevap dahi vermeden basın engeli. Benim kuzen de Almanya da oda bize hava atar 1 yıllık maaşım ile ben Türkiye den ev alırım siz alabilir misiniz diye işte hep böyle denyolar yüzünden bizim burdakiler de Avrupa da yaşayanları zengin sanıyor. Kuzene diyorum ki o 1 yıllık maaş ile orda ev almayı bırak kulübe alabilir misin ? Kalıyor bönbön

Back