• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupa da zenginmişiz

Cevabımı verdim ama ardından Okadar msj geldi ki
“Yahu bi 20€ gözünde 2bin herhalde bu ne cimrilik” diye msj geldi en son başka arkadaştan .. nankör olduğu kadar beni kötülüyor da
Onu da engelle gitsin. Hiç sevmem parazit insanları. Manyak mi ne ya sanki mecbursun

Haklısın ne diyim. Diyecek bişi bulamıyorum kendime zaten 😞
Mesela once para isteyen kımıl zararlısını sonra cimri yazan otekı tenyayı engellemekle basla ise.
Anında engelle ve hayatına bak.
Bana bisey demesen de olur. Kendin kendı ailen ıcın bunu yapabilirsin ama.

Eee neden en başta yolladiniz ki?
Aranızda kmler var bogaziniza yapışacak hali yoktu.
Darphane işletiyor insanlar sanki.
Bazıları uyaniklikta sinir tanımıyor.
Ya aile çevre hep yüz göz olan insanlarız dedim Yani 1 defalığına bişi olmaz öyle sürekli ona çalişiyormuşum gibi adet mecbur haline getireceğini asla tahmin etmedim ki çok suçluyum başta izin vermicekdim

“Yahu bi 20€ gözünde 2bin herhalde bu ne cimrilik” diye msj geldi en son başka arkadaştan .. nankör olduğu kadar beni kötülüyor da

Pardon ama kalitesiz ve cahil insanlar var çevrenizde. Size başka birinin mesaj atması da ne çirkin. Onu da silin gitsin.

Degil arkadasim annemden bu sekilde para isteyemem. Şaka mı bu insan müsveddesi. Midem bulandı. Allah aşkına şunu umursayıp kendinizi mi üzüyorsunuz. Maillere kadar engelleyin ve bir daha asla konuşmayın. Allahim daha neler duyacağız ya bazen ciddi şok içinde okuyorum.

Merhaba arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler
Ben evliyim eşim şuan işsiz .. Avrupa da yaşıyorum ve Türkiye de yaşayan bi arkadaşım var.
lütfen ama lütfen Türkiye de yaşayanlar bunu okuyup yanlış anlamazsınlar eminim siz onlardan değilsinizdir. Bu arkadaşım sürekli bana para yolar mısın diyipdurdu Bende 100€ yoladım ve daha sonrasında 20€ yolar mısın hani 20€ orda 7katlanıyor ya ölmezsin 20€ yolarsan diyor onuda yapdım hala bana şu programı yükle ordan bana kolaylıkla yolarsın dedi . Bende dedimki güZwl arkadaşım elbet 20€ senin gözünde bişi değil ama benim eşim işsiz ben çalişiyorum seninde eşin çalişiyor sen evdeev hanımısın ben ev kira yan giderler benden gidiyor burda yaşam cidden öyle kolay değil diyince olay patladı. Cimrimişim ne var bi 20€ yolasan aç mu kalırsın Avrupalılar hep böyle sözde hiç paraları yok diye söylenirler diyip durdu .
Arkadaşlar cidden kira 800€
Senelik ayriyetten 185€fazla ceyran geldi ödememiz gereken
Aldığım maaş 1450€
bana diypr ki 450€ neyinize yetmiyor
Yahu dedim sana hesap mi verecem sen yaşa bakalım orda 450 TL ile yeter mi kendisi fazla bile olduğunu söyledi başıma ağrılar sokdu gitmiş başka insanlara da olur olmaz şeyler demiş bu nedir Avrupa’ların çekdiği ya gerçekden anlamıyorum yazık değilmi bize😒
Kendi akkrabalarım bile isteklerini yapmak için 2 ay maaşımı onlara harcıyorum ama Oray gidince bi çöp görmüyoruz nede olsa Avrupa sizde herşey bol daha iyi deniliyor ..
Benim de eşim yurt dışında çalışıyorken bi arkadaşı ille bana ordan telefon al diye tutturuyordu... Almadık tabii de böyle böyle çok para istemiş eşim bekarken, onları da ödememiş aynı sizin arkadaşınızın dediği gibi o para yurtdışında Türkiye ye göre ne ki demiş vermemiş. Evlendikten sonra asla ona telefon falan almıyorsun dedim almadık. Diyordu ki bana telefon al ordan ben sana burdan parasını veririm arkadaş nerden uyduruyorlar bunu yurtdışında teknoloji ucuz diye bi de türkiye de 10-15 bin değerinde olan bir telefonu istiyordu ne kadar ucuz olabilir ki o markanın telefonu. Insanlar bi acayip.
Daha önce oturduğumuz evde eşim geldiğinde alt komşu adamla asansörde denk geldik adamla daha ilk defa karşılaştık eşim de bende tanımayız, adam direkt ooo gelmişsin yurtdışından senin de paran datlıdır haa dedi. Şimdi artık yurtdışı bağlantımız yok çok şükür. Size tavsiyem bu arkadaşınıza fazla yüz vermeyin, daha fazla kullandırmayın kendinizi.

Mesela once para isteyen kımıl zararlısını sonra cimri yazan otekı tenyayı engellemekle basla ise.
Anında engelle ve hayatına bak.
Bana bisey demesen de olur. Kendin kendı ailen ıcın bunu yapabilirsin ama.
Evet bi son msjımı ikisine yazıp engelicem bunu yapacam kesinlikle. Teşekkür ederimmm🙏

O leşe para verene kadar gider bir sokak köpeğinin karnını doyururum sana mi soracağım diyip küfrü basamadınız mi ?

Degil arkadasim annemden bu sekilde para isteyemem. Şaka mı bu insan müsveddesi. Midem bulandı. Allah aşkına şunu umursayıp kendinizi mi üzüyorsunuz. Maillere kadar engelleyin ve bir daha asla konuşmayın. Allahim daha neler duyacağız ya bazen ciddi şok içinde okuyorum.
Isı okadar abartmışlar ki diger arkadası cimri neden vermedin tarzı seyler yazmıs.
Biri dilenmeye utanmıyor otekı de ona yapma diyecegıne konu sahıbıne cimri neden vermedin diyor.
Bı filozof Atakan annesini azarlarken TV karşısında utanmıstım baskası adına, bı de sımdı bu para isteyen kadınlar adına utandım. Cok feci bir duygu bu.

Kimse kimseye vermek zorunda değil. Yakınsndr istenir borç falan saminiyete göre. Ama karşılıksız istemek hiç hoş değil. Çok rahat görüyorsa orayı geldin o da yaşasın o da çalışsın.oraya gitmeye bile gerek yok evinde el işi yapıp satsın..para istemek kolay ama kazanmayı denesin

Arkadaşınız bildiğimiz pişkin insan tadında, anladım.
Sizi anlayamadım hanfendi, hayır kurumu musunuz?

Benim de eşim yurt dışında çalışıyorken bi arkadaşı ille bana ordan telefon al diye tutturuyordu... Almadık tabii de böyle böyle çok para istemiş eşim bekarken, onları da ödememiş aynı sizin arkadaşınızın dediği gibi o para yurtdışında Türkiye ye göre ne ki demiş vermemiş. Evlendikten sonra asla ona telefon falan almıyorsun dedim almadık. Diyordu ki bana telefon al ordan ben sana burdan parasını veririm arkadaş nerden uyduruyorlar bunu yurtdışında teknoloji ucuz diye bi de türkiye de 10-15 bin değerinde olan bir telefonu istiyordu ne kadar ucuz olabilir ki o markanın telefonu. Insanlar bi acayip.
Daha önce oturduğumuz evde eşim geldiğinde alt komşu adamla asansörde denk geldik adamla daha ilk defa karşılaştık eşim de bende tanımayız, adam direkt ooo gelmişsin yurtdışından senin de paran datlıdır haa dedi. Şimdi artık yurtdışı bağlantımız yok çok şükür. Size tavsiyem bu arkadaşınıza fazla yüz vermeyin, daha fazla kullandırmayın kendinizi.
İnanır mısın eşimden de bi arkadaşı dükkanini kurtarmak için 5bim Euro istemişti oda yemin ederm yokdu elimizde eşim zaten olsa da vermem dükkanı var benden zengin ben burda aç kalim o sefasını mi sürsün dedi. Adam sonra bidaha ne aradı ne yazdı Türkiye’ye gittik eşimin yüzüne bile bakmadı :)
bizdende telefon isteyen oldu halbuki aynı TL ile Euro hatta ve hatta biri bana telefon al senin düğün fotorafcisi benen diye teklif yapdı .. eşim Yani ben hayır demekden utanıyorum nasıl böyle diyebiliyorlar diye hayret ediyorduk.seninde dediğin gibi eşine söylenen laf “seninde paran tatlıdır” aynen öyle görüyorlar bizi malesef

Isı okadar abartmışlar ki diger arkadası cimri neden vermedin tarzı seyler yazmıs.
Biri dilenmeye utanmıyor otekı de ona yapma diyecegıne konu sahıbıne cimri neden vermedin diyor.
Bı filozof Atakan annesini azarlarken TV karşısında utanmıstım baskası adına, bı de sımdı bu para isteyen kadınlar adına utandım. Cok feci bir duygu bu.

Gerçekten ben de okurken utandım daha neler dedim cidden daha neler duyacağız?
Ne yüzsüz insanlar var inanamıyorum. Hayır insan arkadaşıyla bile buluşunca bir kere o hesabi ödediyse diğer sefer de öteki öder. Başkasına bu kadar yük olmak nedir ? Hiç bana göre değil. Ben utanırım. Insanda biraz gurur olur ya.

Siz arkadaş demişsiniz ama bu arkadaş değil üstünüze yapışmış Bi asalak. Ay bu insanlar bu rahatlığı nereden buluyor şaka gibi. Bende bir arkadaşımın 5 lirası kalsa vermeden içim rahat etmez. Bunlar ufak çocuğun babasından harçlık istemesi gibi yüzsüz yüzsüz istiyor. Bi de vermeyince dedikodunuzu yapmış hala görüşüyor musunuz bu insanla siz de değişiksiniz bırakın ne hali varsa görsün

Gerçekten ben de okurken utandım daha neler dedim cidden daha neler duyacağız?
Ne yüzsüz insanlar var inanamıyorum. Hayır insan arkadaşıyla bile buluşunca bir kere o hesabi ödediyse diğer sefer de öteki öder. Başkasına bu kadar yük olmak nedir ? Hiç bana göre değil. Ben utanırım. Insanda biraz gurur olur ya.
Sigaram kolay kolay bitmez ama oldu da bitti, sigara istemiyorum gidip alıyorum market bulup. Bırak parayı.
Param olmazsa para da isterim orası ayrı.
Ama simdı Bı tane sigara alıcam Ee sonra gene isteyecek canım, sonu yok yani.
Neden yapayım bunu?
İnsan onuru ve gururu ıcın yasar yasamalı.

Allah korusun boyle tiplerden.

Back