• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupa da zenginmişiz

İnanır mısın eşimden de bi arkadaşı dükkanini kurtarmak için 5bim Euro istemişti oda yemin ederm yokdu elimizde eşim zaten olsa da vermem dükkanı var benden zengin ben burda aç kalim o sefasını mi sürsün dedi. Adam sonra bidaha ne aradı ne yazdı Türkiye’ye gittik eşimin yüzüne bile bakmadı :)
bizdende telefon isteyen oldu halbuki aynı TL ile Euro hatta ve hatta biri bana telefon al senin düğün fotorafcisi benen diye teklif yapdı .. eşim Yani ben hayır demekden utanıyorum nasıl böyle diyebiliyorlar diye hayret ediyorduk.seninde dediğin gibi eşine söylenen laf “seninde paran tatlıdır” aynen öyle görüyorlar bizi malesef
Halbuki giden masraf belli, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama yurtdışı veya Türkiye farketmiyor herşey ucu ucuna yetişiyor. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Uzak durun o arkadaşınızdan. Ve üzmeyin artık kendinizi bunun için. Öyle insanlar fesat insanlar.

Sigaram kolay kolay bitmez ama oldu da bitti, sigara istemiyorum gidip alıyorum market bulup. Bırak parayı.
Param olmazsa para da isterim orası ayrı.
Ama simdı Bı tane sigara alıcam Ee sonra gene isteyecek canım, sonu yok yani.
Neden yapayım bunu?
İnsan onuru ve gururu ıcın yasar yasamalı.

Allah korusun boyle tiplerden.

Birde bunların erkek versiyonu var biliyorsun. Para yiyici. Bu tipler inşallah öyle erkeklerle düşer de bize düşmez. Allah korusun erkeğini de kadınını da reziller.

Hayret bişey gerçekten. Babam onca zaman bana emek vermiş.70 li yaşlarda çekinerek geçen gün dışarı çıkamadğı için bana su faturamı öder msn dedi. (benim hesabmda kayıtlı faturaları arada açar gördüğim faturaları öderm)( not abim otomatik ödeme vermediği için o konuda rahatım) 30 tl lik bişey yani. Ben oraya gidince para vermeye kalkışınca hayatta almaz. Ben kendim gider marketten bişeyler alır getirrm. Kızar niye aldın çocuğuna harca der. Özellikle biz gitmeden de market alışverişi yapıyor almayym diye. Ben de anneme harçlık verrim.ben öğretmenm babam emekli maaşı alıyor. Onu sırtımda taşısam hakkını ödeyemem. O evladına böyle davranıyor.arkadaşnz durduk yere para istiyor çok garip.

Halbuki giden masraf belli, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama yurtdışı veya Türkiye farketmiyor herşey ucu ucuna yetişiyor. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Uzak durun o arkadaşınızdan. Ve üzmeyin artık kendinizi bunun için. Öyle insanlar fesat insanlar.
Çocuk yolda o ayrı bi masraf olacak devlet de yardım etmiyor sözde maaşım yeterliymiş eşim işe başlicakdı bu ay ama oda uzadı bu virüs dan dolayı. Hakkımızda hayırlısı yakında düzelir herşey inşallah. Çok teşekkürler ❤️

Ne yüzsüz terbiyesiz bir insanmis.
Aklıma kv geldi, yurt dışında yaşayan ablam için bize destek olduğu zamanlarda onda para çok, orda yaşam rahat, o zaten yurt dışında deyip dururdu, gıcık.

Kendileri hicbirsey yapmayıp, yapana da zaten çok parası var ondan yapıyor muamelesi çekerdi.
Halbuki ablam orda eşinden ayrı zor bir hayat sürüyordu.

Aman ya neyse, silin direk o arkadaşı.
Hiç kimseye para göndermek zorunda değilsiniz, ne üç ne beş.
Hayır bir de teşekkür edeceğine, en kısa zamanda geri ödeyeceğine trip atıyor.
Cidden çok ilginç bir insan..

Sigaram kolay kolay bitmez ama oldu da bitti, sigara istemiyorum gidip alıyorum market bulup. Bırak parayı.
Param olmazsa para da isterim orası ayrı.
Ama simdı Bı tane sigara alıcam Ee sonra gene isteyecek canım, sonu yok yani.
Neden yapayım bunu?
İnsan onuru ve gururu ıcın yasar yasamalı.

Allah korusun boyle tiplerden.
Siz dikjat edyorsunuz da Bi tanıdığım var tiryaki ve hiç sigara taşımıyor.sürekli etraftan istiyor. Ben içmem ama benim bile dikkatimi çekti. Yahu her gün 4.5 sigara başkasından içilir mi?? İstisnasız her gün istiyor. Bir gün mesai arkadaşı al paket senin olsunzaten her gün istiyorsun demişti küstü bu adama:)

Birde bunların erkek versiyonu var biliyorsun. Para yiyici. Bu tipler inşallah öyle erkeklerle düşer de bize düşmez. Allah korusun erkeğini de kadınını da reziller.
Öyle kişiler ettiğini çekiyor biliyor musun yukarda bahsettiğim eşimin arkadaşının güzel bir işi var parasız olduğundan değildi para istemesi ama işte paragöz ya çalışan kız alıcam ben evlenirsem diyodu hep, geçenlerde çalışan kız bulmuş neyse nikah da kıymışlar, kız demiş ki şehirler farklı ben zaten özel sektör çalışıyorum işi bırakıyorum demiş 😄😄 bu da eşime mesaj atıyor ben napıcam şimdi nasıl geçiricem diye. Beter ol diyesim geldi o an 😅 geçinemez de değil yüksek gelirli bir işi ev almış onun kirası vs arabası vs. var. Ama işte hâlâ çalışan eş parası yeme derdindeydi. Allah'ın sopası yok. 😄

Son düzenleme:
Hayret bişey gerçekten. Babam onca zaman bana emek vermiş.70 li yaşlarda çekinerek geçen gün dışarı çıkamadğı için bana su faturamı öder msn dedi. (benim hesabmda kayıtlı faturaları arada açar gördüğim faturaları öderm)( not abim otomatik ödeme vermediği için o konuda rahatım) 30 tl lik bişey yani. Ben oraya gidince para vermeye kalkışınca hayatta almaz. Ben kendim gider marketten bişeyler alır getirrm. Kızar niye aldın çocuğuna harca der. Özellikle biz gitmeden de market alışverişi yapıyor almayym diye. Ben de anneme harçlık verrim.ben öğretmenm babam emekli maaşı alıyor. Onu sırtımda taşısam hakkını ödeyemem. O evladına böyle davranıyor.arkadaşnz durduk yere para istiyor çok garip.
Kiyamam ya 😞 babamda aynı öyle kendinize harcayın kendinize birikdirin der hep.
ne güzelbi yüreğe sahipsin🌹

Siz dikjat edyorsunuz da Bi tanıdığım var tiryaki ve hiç sigara taşımıyor.sürekli etraftan istiyor. Ben içmem ama benim bile dikkatimi çekti. Yahu her gün 4.5 sigara başkasından içilir mi?? İstisnasız her gün istiyor. Bir gün mesai arkadaşı al paket senin olsunzaten her gün istiyorsun demişti küstü bu adama:)
Benim en Sevmedıgım tıpler bunlar iste. Gozune baka baka salak yerine koyarlar.
Insan bir dal sigarasında degıl, parası yoksa paket alırsın yırmı TL kimseyi fakir yapmaz.
Ama iste salak yerine koymayacaksın kimseyi.
Benimde var boyle bir tanıdıgım oyuzden aklıma bu ornek geldı 😊

Benim en Sevmedıgım tıpler bunlar iste. Gozune baka baka salak yerine koyarlar.
Insan bir dal sigarasında degıl, parası yoksa paket alırsın yırmı TL kimseyi fakir yapmaz.
Ama iste salak yerine koymayacaksın kimseyi.
Benimde var boyle bir tanıdıgım oyuzden aklıma bu ornek geldı 😊
Geçen de diyor biz ev değiştireceğiz diye. Bşri de dedi ki tabi sigaraya para harcamyrsum değiltirirsn. Ertesi gün yine sigara istedi.

Ya vermeyın sız de? Anlayamadım.oarsyla sevdireceksınız kendınızı. Akrabanıza da vermeyın arkadasınıza da . sagılacak inek mıymıssınız? Insanların gorgusuzlugunden srtık mıdem bulanıyor.

Ne yüzsüz terbiyesiz bir insanmis.
Aklıma kv geldi, yurt dışında yaşayan ablam için bize destek olduğu zamanlarda onda para çok, orda yaşam rahat, o zaten yurt dışında deyip dururdu, gıcık.

Kendileri hicbirsey yapmayıp, yapana da zaten çok parası var ondan yapıyor muamelesi çekerdi.
Halbuki ablam orda eşinden ayrı zor bir hayat sürüyordu.

Aman ya neyse, silin direk o arkadaşı.
Hiç kimseye para göndermek zorunda değilsiniz, ne üç ne beş.
Hayır bir de teşekkür edeceğine, en kısa zamanda geri ödeyeceğine trip atıyor.
Cidden çok ilginç bir insan..
Çok üzücü ya nasıl böyle düşünebiliyorlar cidden aklım almıyor Yani belgeli ispat yapsak bile inanmazlar ne zor şartlar da olduğunu..herkes wow maaş almıyor kira yüksek senelik ödemeler ayrı geliyor. Ayrica herşey ucuz da değil burda, orda neyse burdada Okadar. Ablana çok üzüldüm tek başına bi ev idare etmek çok zor.

bu konu sinirlerimi bozdu suan :D

ailem ve bende bu tarz ac köpe*leri cok doyurmuslugumuz oldu.
ayni sana dedikleri gibi fazlasini görmeyince cimriye cikiyordu adimiz.

Öyle bir tavir takiniyor ki bunlarin bazilari sanirsin avrupaya onlar icin calismaya gelmisiz.

Yilda üc defa tatile giden insan, ben dahi okadar cok gidemezken benden para dileniyor...

Yillardir anne babami sömürdüler suan asla izin vermiyorum buna.
Böylesine acim ölüyorum dese dahi inanmayacaksin. Hatta vur bir tekme neye ugradigini sasirsin.
psikolojik olarak sindirme oyunlarina asla gelme..
Zaten türkiyede insanlar garip bir sekilde hep birbirinin üzerinden gecinme parasina maasina göz dikme pesinde.
Insan utanir. Ac dahi olsan kuru ekmek ye kimseye dilenme yahu...

Ama ar damari catlamis insanlara ne desen bos..

Ya vermeyın sız de? Anlayamadım.oarsyla sevdireceksınız kendınızı. Akrabanıza da vermeyın arkadasınıza da . sagılacak inek mıymıssınız? Insanların gorgusuzlugunden srtık mıdem bulanıyor.
Ama canım bekliyorlar yani ne bekliyorlar onuda anlamıyorum zaten birkere yengeme üst aldım bakdım gitmiş onunla uyumuş.. dedim yenge ben bunu sana aldım bununl uyuyasın diye mi ? Diypr parası nekadar ki 5€ falandır . Dedim ya yenge 25€ verdim .. diyp ee bişi değilmiş . 5 sene oldu bi çöp bile götürmedim götürmüyorum diye de beni ortamda bozar başkalarını bağrına basar ben kötü biri mişim gibi gösteriz beni tanımayanlar da öyle bilir

bu konu sinirlerimi bozdu suan :KK70:

ailem ve bende bu tarz ac köpe*leri cok doyurmuslugumuz oldu.
ayni sana dedikleri gibi fazlasini görmeyince cimriye cikiyordu adimiz.

Öyle bir tavir takiniyor ki bunlarin bazilari sanirsin avrupaya onlar icin calismaya gelmisiz.

Yilda üc defa tatile giden insan, ben dahi okadar cok gidemezken benden para dileniyor...

Yillardir anne babami sömürdüler suan asla izin vermiyorum buna.
Böylesine acim ölüyorum dese dahi inanmayacaksin. Hatta vur bir tekme neye ugradigini sasirsin.
psikolojik olarak sindirme oyunlarina asla gelme..
Zaten türkiyede insanlar garip bir sekilde hep birbirinin üzerinden gecinme parasina maasina göz dikme pesinde.
Insan utanir. Ac dahi olsan kuru ekmek ye kimseye dilenme yahu...

Ama ar damari catlamis insanlara ne desen bos..
Yorumunuza kismen katiliyorum da,zaten Turkiyede insanlar birbirinin uzerinden gecinme pesinde ne demek?
Herkesi ayni mi saniyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler
Ben evliyim eşim şuan işsiz .. Avrupa da yaşıyorum ve Türkiye de yaşayan bi arkadaşım var.
lütfen ama lütfen Türkiye de yaşayanlar bunu okuyup yanlış anlamazsınlar eminim siz onlardan değilsinizdir. Bu arkadaşım sürekli bana para yolar mısın diyipdurdu Bende 100€ yoladım ve daha sonrasında 20€ yolar mısın hani 20€ orda 7katlanıyor ya ölmezsin 20€ yolarsan diyor onuda yapdım hala bana şu programı yükle ordan bana kolaylıkla yolarsın dedi . Bende dedimki güZwl arkadaşım elbet 20€ senin gözünde bişi değil ama benim eşim işsiz ben çalişiyorum seninde eşin çalişiyor sen evdeev hanımısın ben ev kira yan giderler benden gidiyor burda yaşam cidden öyle kolay değil diyince olay patladı. Cimrimişim ne var bi 20€ yolasan aç mu kalırsın Avrupalılar hep böyle sözde hiç paraları yok diye söylenirler diyip durdu .
Arkadaşlar cidden kira 800€
Senelik ayriyetten 185€fazla ceyran geldi ödememiz gereken
Aldığım maaş 1450€
bana diypr ki 450€ neyinize yetmiyor
Yahu dedim sana hesap mi verecem sen yaşa bakalım orda 450 TL ile yeter mi kendisi fazla bile olduğunu söyledi başıma ağrılar sokdu gitmiş başka insanlara da olur olmaz şeyler demiş bu nedir Avrupa’ların çekdiği ya gerçekden anlamıyorum yazık değilmi bize😒
Kendi akkrabalarım bile isteklerini yapmak için 2 ay maaşımı onlara harcıyorum ama Oray gidince bi çöp görmüyoruz nede olsa Avrupa sizde herşey bol daha iyi deniliyor ..
Ona arkadaş değil kan emici denir.O ne öle iyi olmuş olayın patlaması görüşmeyin bir daha

Öyle kişiler ettiğini çekiyor biliyor musun yukarda bahsettiğim eşimin arkadaşının güzel bir işi var parasız olduğundan değildi para istemesi ama işte paragöz ya çalışan kız alıcam ben evlenirsem diyodu hep, geçenlerde çalışan kız bulmuş neyse nikah da kıymışlar, kız demiş ki şehirler farklı ben zaten özel sektör çalışıyorum işi bırakıyorum demiş 😄😄 bu da eşime mesaj atıyor ben napıcam şimdi nasıl geçiricem diye. Beter ol diyesim geldi o an 😅 geçinemez de değil yüksek gelirli bir işi ev almış onun kirası vs arabası vs. var. Ama işte hâlâ çalışan eş parası yeme derdindeydi. Allah'ın sopası yok. 😄

Ayyy harika canıma değsin 🤣🤣 kız da bence bilerek yapmış ne de olsa sehir değiştireceğim çalıştığım yeter evlendikten sonra çalışmam diye düşünmüştür kesin ama o adama çok müstehak olmuş 🤣

Back