• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupa da zenginmişiz

Merhaba arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler
Ben evliyim eşim şuan işsiz .. Avrupa da yaşıyorum ve Türkiye de yaşayan bi arkadaşım var.
lütfen ama lütfen Türkiye de yaşayanlar bunu okuyup yanlış anlamazsınlar eminim siz onlardan değilsinizdir. Bu arkadaşım sürekli bana para yolar mısın diyipdurdu Bende 100€ yoladım ve daha sonrasında 20€ yolar mısın hani 20€ orda 7katlanıyor ya ölmezsin 20€ yolarsan diyor onuda yapdım hala bana şu programı yükle ordan bana kolaylıkla yolarsın dedi . Bende dedimki güZwl arkadaşım elbet 20€ senin gözünde bişi değil ama benim eşim işsiz ben çalişiyorum seninde eşin çalişiyor sen evdeev hanımısın ben ev kira yan giderler benden gidiyor burda yaşam cidden öyle kolay değil diyince olay patladı. Cimrimişim ne var bi 20€ yolasan aç mu kalırsın Avrupalılar hep böyle sözde hiç paraları yok diye söylenirler diyip durdu .
Arkadaşlar cidden kira 800€
Senelik ayriyetten 185€fazla ceyran geldi ödememiz gereken
Aldığım maaş 1450€
bana diypr ki 450€ neyinize yetmiyor
Yahu dedim sana hesap mi verecem sen yaşa bakalım orda 450 TL ile yeter mi kendisi fazla bile olduğunu söyledi başıma ağrılar sokdu gitmiş başka insanlara da olur olmaz şeyler demiş bu nedir Avrupa’ların çekdiği ya gerçekden anlamıyorum yazık değilmi bize😒
Kendi akkrabalarım bile isteklerini yapmak için 2 ay maaşımı onlara harcıyorum ama Oray gidince bi çöp görmüyoruz nede olsa Avrupa sizde herşey bol daha iyi deniliyor ..
Hayir anlamiyorum istersen esin calissin istersen maasiniz 20 bin euro olsun gondermek zorunda degilsin ki niye aciklama yapmak durumunda hissettin

Birebir aynı değil ama benim eşimin ailesi de enayi yerine koyup sürekli ister, hatta bir gün kendi evlerine aldığı peynirin parasının yarısını da siz verin demişti. Bazıları böyle, başkasının alın terine, rızkına göz dikiyor.Allah korkusu olan, utanma duygusu olan yapmaz

Evet öyle hesaplayarak 20€ Dedi hani düşük rakam ben belki 50€ yolarım diye hesap etdi galiba. Ama İnan bizde bi kaç ay birikdirip geliyoruz Türkiye de üstelik uçak biletleri ayrı masraf veya arabayla gelmek özelikle öyle eziyetliki sırf memleketimizi görmek için. Oraya gelmek için 11 ay çalişip o 1ay olan tatilimizi iple çekiyoruz . denize gitmek aileyi görmek istiyoruz alişveriş yapmak istiyoruz mesela çerez baharatlar alıyoruz Ne bilim Yani böyle Yanii bizde. Dişardan hep wow görünse de aalında hep para sayıyoruz nekadar paramız kaldı diye. O arkadaşım bana asla şu fındığı da sana aldım koy valizine demez.
Güzel kardeşim kusura bakma ama sana çok kızdım. Neden herkese kendini kullandırıyorsun? Yurtdışında yaşıyorsan kazandığın para zaten yine o ülkenin standartlarına göre anca sana ve giderlerine ucu ucuna yeten bir para. Arkadaşa para yollamak nedir yahu!? Acildir, ölüm kalım meselesidir anlarım da böyle resmen asalaklık yapan birine para yollamak nedir üstelik bir de kendini ona açıklama çabaları, yapma yahu!
Üstelik her sene akrabalara, oraya, buraya hediyeler vs. Gözümde canlandırabiliyorum. Yapmayın bunu çok net! Kullandırma kendini bu kadar basit! Kolay mı uçak parasını denkleştirmek, kalacağın yerde yapacağın masraf, memleketten dönerken almak istediklerin? Biz her gidişimizde çikolata, bisküvi bir de birkaç parça peynir vs götürürüz ama bunları da zaten 1. Dereceden aile fertlerimize alırız. Onlar da zaten dönerken bizim bavulumuzu doldururlar, herkes birbirine karşı vericidir. Lütfen aklını başına al biraz sert olduysa kusura bakma ancak gerçekten saf olmayın böyle kan emicilere karşı yahu.

Ben de avrupada yasiyorum, gelirim ne olursa olsun 20 euro cok para
kim ne derse desin, hatta cimri desin bana, 20 euro cok para kardesim
tek bir kurusa bile amaaan canim ne ki gözüyle bakilmaz zaten, ayiptir
gelirim iyi olmasina ragmen harcamak mi harcamamak mi ikileminde kalsam harcamamayi, 20 euroyi cepte tutmayi tercih ederim
hele ki gelirinle giderini düsünürsek senin icin cok ama cok degerli olmali, o 20 euroyla haftalik taze meyveni alirsin evine
verdigin kabahat olmus, ona verdiklerini biriktirseymisin
hayat bir tek ona degil hepimize zor

Merhaba arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler
Ben evliyim eşim şuan işsiz .. Avrupa da yaşıyorum ve Türkiye de yaşayan bi arkadaşım var.
lütfen ama lütfen Türkiye de yaşayanlar bunu okuyup yanlış anlamazsınlar eminim siz onlardan değilsinizdir. Bu arkadaşım sürekli bana para yolar mısın diyipdurdu Bende 100€ yoladım ve daha sonrasında 20€ yolar mısın hani 20€ orda 7katlanıyor ya ölmezsin 20€ yolarsan diyor onuda yapdım hala bana şu programı yükle ordan bana kolaylıkla yolarsın dedi . Bende dedimki güZwl arkadaşım elbet 20€ senin gözünde bişi değil ama benim eşim işsiz ben çalişiyorum seninde eşin çalişiyor sen evdeev hanımısın ben ev kira yan giderler benden gidiyor burda yaşam cidden öyle kolay değil diyince olay patladı. Cimrimişim ne var bi 20€ yolasan aç mu kalırsın Avrupalılar hep böyle sözde hiç paraları yok diye söylenirler diyip durdu .
Arkadaşlar cidden kira 800€
Senelik ayriyetten 185€fazla ceyran geldi ödememiz gereken
Aldığım maaş 1450€
bana diypr ki 450€ neyinize yetmiyor
Yahu dedim sana hesap mi verecem sen yaşa bakalım orda 450 TL ile yeter mi kendisi fazla bile olduğunu söyledi başıma ağrılar sokdu gitmiş başka insanlara da olur olmaz şeyler demiş bu nedir Avrupa’ların çekdiği ya gerçekden anlamıyorum yazık değilmi bize😒
Kendi akkrabalarım bile isteklerini yapmak için 2 ay maaşımı onlara harcıyorum ama Oray gidince bi çöp görmüyoruz nede olsa Avrupa sizde herşey bol daha iyi deniliyor ..
Bırak arkadaşta 20 euro yu annemden 20 tl isteyemem. He canım öyleyim de sil at bence o arkadaş müsvettesinş

Back