• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Ben geldiiiiim. :))

Benim oğlan uyuyor hala, akşama yandık ki ne yandık, nöbetçiyiz anlaşıldı. :))

Öncelikle polemiğe :52: katılayım auscuğum, canımın içi, ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Aslında hayat o kadar zor ki artık, bir tabak yemek ya da bir boğaz daha ile bitmiyor iş. Bu çocuğun eğitimi, yetişmesi var ve çok çok önemli. Eğer ben birden fazla çocuk yapacaksam ve hepsine aynı imkanı sağlayamayacaksam o zaman haksızlık olmaz mı? Hep erteliyorum 2.çocuk işini bu yüzden, yaşım da geçiyor ama düşünmem gereken çok şey var...

Adacığım, ben 11 senelik evliyim, oğlum 4 yaşında. İlk 5 sene hiç çocuk düşünmedim, sonra biyolojik saatim devreye girdi. :)) İlk bebeğimi düşürdüm, ikincisi kısmetmiş, şimdi onu büyütüyorum Allahın izniyle. Çevreye kulak asma, sen ne zaman hazır olursan o zaman olsun. En güzeli bence...

Bu arada kızlar gelsin doğru, avatarımdaki papyonlu oğlum olur, gelin adaylarımızı görelim bakalım. :)))

Bir de son olarak canım arkadaşlarım, dün akşam milyonere başvuru yaptım, hayırlısıysa olsun diyorum. Yeniden televizyona çıkmaya hazırım. :52::52:

Son düzenleme:
Çocuk konusu açılmış , hazır açılışken iki kelam etmeden geçmeyeyim dedim.
Evlilik zamanı(!) bu kime göre belirleniyorsa artık , işte o zaman geldiğinde bıdı bıdılar başlar , hadi ama yok mu biri ne zaman evleenceksin ? diye...:6:

Tam bulursun beyaz atlı prensini , doya doya yaşayayım dersin evliliğini ; hemen başlar aynı dış mihraklar eeee çocuk ne zaman ? diye ... Henüz gülümseyerek cevaplarsın ama zaman geçipde yatak odanın bekçisi gibi sualler gelince artık ya zıvanadan çıkarsın ya sırf millet istediği diye evlat sahibi olursun(çocuk düşünmeyenler için tabii bu örnek )

Eeee hadi diyelim dünyaya bir çocuk getirdin , bitti mi ?

Biter mi ???:52:

Hani buna bir kardeş lazım başlar şimdide..Onu da yapsam 3 yolda mı başlar ? :8::8::8:

Bir anne olarak şunu bilir şunu söylerim.Evlat sahibi olmak , milletin ağzını susturacak bir şey asla değildir. O yetişecek bireye gereken maddi manevi zamanı , ilgiyi , fedekarlığı ... ayırmaya uygun olmadığını düşündükçe bence üremek için doğum olmamalı.

Tabi bence :34: Polemik olmasın please :24:

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

Şu söylediklerine sonuna kadar katılıyorum... Ve ben daha yolun başındayım.. Çevremde bi çok insan hayatımda birinin olup olmadığına o kadar taktı ki..
Yada mesela çok sık görüşmediğim arkadaşlarımla görüştüğümde onlardan gelen soruda aynı ee sende varmı bişeyler?...
Aaaaaa :52: :52: sinir oluyorum:20: valla bu soruya yok yok işte olsa söyleriz herhalde saklayacak değiliz ya.. Hoş olsada bu sefer sorular level atlayacak bu sefer nişan ne zaman, evlilik ne zaman soruları başlayacak..
:30: bööööhhhh :120:

Ben de şunu eklemek istiyorum konuya istinaden: Çocuğun üremek için yapılmaması gerektiği gibi, evlilik de sırf evlenmiş olmak için, herkes evleniyor diye yapılmamalı. :68:

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

Şu söylediklerine sonuna kadar katılıyorum... Ve ben daha yolun başındayım.. Çevremde bi çok insan hayatımda birinin olup olmadığına o kadar taktı ki..
Yada mesela çok sık görüşmediğim arkadaşlarımla görüştüğümde onlardan gelen soruda aynı ee sende varmı bişeyler?...
Aaaaaa :52: :52: sinir oluyorum:20: valla bu soruya yok yok işte olsa söyleriz herhalde saklayacak değiliz ya.. Hoş olsada bu sefer sorular level atlayacak bu sefer nişan ne zaman, evlilik ne zaman soruları başlayacak..
:30: bööööhhhh :120:

aynen katılıyorum bende aus ve gözdeye..
bende asla bi kaç yıl istemiyorum demiştim ama çevreden öyle çok sorular yağdı ki, bi nevi susturmaktı aslında...her ne kadar eşim biz kendimiz istedik yaptık sen takılma onlara desede, aslında sorular çok canımı sıkmaya başlamıştı...aman bak şunun gelini hamileymiş..daha evleneli 2 ay olmadan hamile kalmış, ne güzel genç anne olacak falan gibi bıkkınlık gelmişti artık...birine selam versem nasılsın iyimisinden sonra bebek varmı diyorlardı...henüz istemiyoruz desem, aman kızım öyle deme bak sonra da sen istersin olmaz falan bıdı bıdı bıdı :)
millet jinekolog olmaya pek meraklı....
kimin bi gelini varmış da sekiz ay korunmuş, sonra bırakmış ama bu seferde olmamış, hep böyle olurmuş vs gibi laflar hey yarabbim...allah verir vermez nerden biliyonuz...
diyeceğim şu ki kızlar, çocuk dediğin ne ki alt tarafı bi tabak daha fazla pişireceksin derler ama öyle değil..rabbim hasretlerini yaşatmasın ama çok zor çocuk sahibi olmak...hayattan sosyallikten bi anda soyutlanıp eve tıkılıyorsun...gezmeyi tozmayı eğlenmeyi unutuyorsun...bi dostunla biyerde buluşup bi kahve içemiyorsun...
düğün bayram nişan söz durumları resmen eğlenceden ziyade eziyete dönüyor...bebek ağladıkça strese giriyorsun, en iyisi gitmek deyip gidiyorsun evine....
sık sık hasta oluyo doktor mesain başlıyor... hastaneleri ezberliyorsun gide gele...misafir gelecek olsa strese giriyorsun, artık hayatında sadece sen değil iki kişilik planlar yapıyorsun...kararları bebek veriyor artık...ona göre hareket ediyorsun...daha neler neler..
elbette bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu rabbim her bayana annelik duygusunu taddırsın ama dediğim gibi zaman konusunu iyi ayarlayın...biz acemiliğe geldik ve bütün planlarım iptal oldu...eğer ileriye dönük hayattan beklentileriniz ve planlarınız varsa bebek meselesini etraflıca düşünün derim....
benim şimdiki aklım olsa, aöf yi bitirip mesleğimi elime alıp kalan planlarımı da yapıp öyle düşünürdüm...
mesela şuan ehliyete gitmek istiyorum ama çocuğumu bırakacak yerim yok....en basitinden bi ehliyet meselesini bile erteleye erteleye kaç sene geçti...araba sürmeyi çok güzel bildiğim halde sırf ehliyetsizlikten arabanın yan koltuğunda oturmak zorunda kalıyorum :) :60:
bu sadece bi örnek..çocuk demek ayak bağı demek...herkese nasip etsin allahım, ama doğru zamanda inşallah...:49::49::49::49:

Neyse ki ben bu konuda şanslıyım benim çevremde ve ailemde tam tersi, "Daha bir sene oldu evleneli bu ne acele", "Evlenir evlenmez hemen çocuk mu yapılırmış, gezin tozun" gibisinden tepkiler gelir. Genel olarak erken çocuğa karşıyız ki bence mantıklı olanı bu. Allah korusun sonradan anlaşmazlık boşanma gibi bir durum olacaksa çocuk engel oluyor daha da sarpa sarıyor işler. Bir de gezmek var tabi :10: Ama çok da düşünmemek gerek tabi sonuçta kimin ne zaman doğacağı belli. :9:

Neyse ki ben bu konuda şanslıyım benim çevremde ve ailemde tam tersi, "Daha bir sene oldu evleneli bu ne acele", "Evlenir evlenmez hemen çocuk mu yapılırmış, gezin tozun" gibisinden tepkiler gelir. Genel olarak erken çocuğa karşıyız ki bence mantıklı olanı bu. Allah korusun sonradan anlaşmazlık boşanma gibi bir durum olacaksa çocuk engel oluyor daha da sarpa sarıyor işler. Bir de gezmek var tabi :10: Ama çok da düşünmemek gerek tabi sonuçta kimin ne zaman doğacağı belli. :9:

aynen canım bizede evlendiğimiz ilk günler gezin tozun tadını çıkarındiyenler aradan bir iki geçince sorularıyla yıldırmaya başladılar...
şimdiki aklım olsa yeni yeni düşünürdüm çocuğu....:51:

Özür dileyerek dalıyorumm

Yalnızsındır ''eee sevgili ne zaman?'' derler.. Sevgilin olur ''eee nişan ne zaman?'' derler.. Nişan olur ''ee hadi ama uzatmayın nişanı düğün ne zaman?'' derler.. Evlenirsin ''bebek ne zaman?'' derler.. İlk çocuğunu doğurursun ''ikincisi ne zaman?'' derler.. Velhasılı kelam bu muhabbetler hiç bitmez.. :1::1:

Ben bile evlenen çiftlere bebeği ne zaman düşünüyorsunuz diye soruyorum, bazen sormamak için kendimi tutuyorum.. İlerde bana sorulduğunda gıcık olacağımı bile bile..

Napalım biz Türk insanı böyleyiz :1:

Biberoncum , Allah eksiklerini göstermesin.Ben kendimi bildim bileli çocuk delisi biriydim . Yani öyle evlilik , annelik hayalleri kuran bir kız çocuğu olmadım hiç ama (nil erkoçların röpartajı geldi aklıma:52: ) ama çocuklara olan ilgim haddinden fazlaydı .Yinede 26 yaşında evlendim ve 30 yaşında anne oldum. Anne- baba olmak o evliliğin devam eden süreci gibi düşünülmedi bizim için , onun eksikliğini içimizde hissettik ve tamam dedik.Şimdi de oğlum aşarı yaramaz , hadi diyorum en azından kreşe başlasın nasip olursa o zaman.

Hayatsultanım , o level atlamalar hiiiiiç bitmez . Kulak tıkacı lazım bunlara ya da sağlam bir çene :34:

Gareng sana da aynen katılıyorum , evlilik evlenmek için yapılır mı yahu ? Aynı kişi ile bir ömür .... Hadi ver bakalım öylesine bir karar , tamam bazen çok iyi olacağını düşünsende aksilikler çıkabilir ama hiç bir zaman artık evlenmeliyim diye bodoslama talip aramaya geçilmemeli.

Gazelcim , ben aslında çokta çocuğun tüm hayatının sosyalliğini öldürdüğünü düşünmeyenlerdenim. Ara ara evet istediklerimizi askıya alsakta , bence yine de hayat kaldığı yerden karı-koca olarakta aynı heyecanla devam etmeli.

Biberon canım asıl bombayı söylemedim.

Akşam oğlum geldi yanıma , cevap soruda açsana anneee :9::9::9:

Biberon canım asıl bombayı söylemedim.

Akşam oğlum geldi yanıma , cevap soruda açsana anneee :9::9::9:

Çocuğu da müptela ettik iyi mi?:1:

Ben de daha anaokuluna filan veremedim oğlanı, benimki de yerinde duramıyor. Aslında sosyalleşmesi lazım, oyun grubu hiç fena olmaz ama bu sene de geçti, seneye artık okula hazırlık olarak devam edeceğiz biz de.

Ben de genç anne olmayı kafama koymuştum, daha evvel konuşmuştuk auscuğum. Genç de evlendim sayılır, 25'tim evlendiğimde. Ama dur maddi durumu düzeltelim, dur şu da olsun derken baktım 5 sene geçmiş bile. :1: Bir de tam çocuk düşünürken ben tiroid oldum, tabii hastalık engelledi bir süre bebek olayını. Böylece 32 yaşımda aldım kucağıma oğlumu...:55:

Biberoncum , Allah eksiklerini göstermesin.Ben kendimi bildim bileli çocuk delisi biriydim . Yani öyle evlilik , annelik hayalleri kuran bir kız çocuğu olmadım hiç ama (nil erkoçların röpartajı geldi aklıma:52: ) ama çocuklara olan ilgim haddinden fazlaydı .Yinede 26 yaşında evlendim ve 30 yaşında anne oldum. Anne- baba olmak o evliliğin devam eden süreci gibi düşünülmedi bizim için , onun eksikliğini içimizde hissettik ve tamam dedik.Şimdi de oğlum aşarı yaramaz , hadi diyorum en azından kreşe başlasın nasip olursa o zaman.

Hayatsultanım , o level atlamalar hiiiiiç bitmez . Kulak tıkacı lazım bunlara ya da sağlam bir çene :34:

Gareng sana da aynen katılıyorum , evlilik evlenmek için yapılır mı yahu ? Aynı kişi ile bir ömür .... Hadi ver bakalım öylesine bir karar , tamam bazen çok iyi olacağını düşünsende aksilikler çıkabilir ama hiç bir zaman artık evlenmeliyim diye bodoslama talip aramaya geçilmemeli.

Gazelcim , ben aslında çokta çocuğun tüm hayatının sosyalliğini öldürdüğünü düşünmeyenlerdenim. Ara ara evet istediklerimizi askıya alsakta , bence yine de hayat kaldığı yerden karı-koca olarakta aynı heyecanla devam etmeli.

ahretliğim haklısın ama birazda eş dost akraba olaylarımız olmayınca, yapayalnız yabancı bi şehirde minnak çocukla çok zor... sosyalliği bozuyor derken şunu kstattim, mesela annem olsa veya kayınvalidem falan yakın olsak, en azından anne bir iki saat bak da ben bi alışverişe gideyim bi markete gideyim, üstüme başıma bişey alayım der hallederim işimi...
ama inan ne zaman bi alışverişe çıksak benim oğlan çarşıda bağıra bağıra rezil olup dönüyoruz...inanırmısın hiç beğenmediğim bişeyi alıp çıkmak zorunda kaldığım zamanlar oldu mağazalardan...
şöyle bi on dakka bırakacak yerim olsa bi bakkala bile gidemiyor olmak kötü...
yalnız olduğun bi şehirde tek başına büyütmek çok zor...
yanımda götürsem bin pişman oluyorum...misafirliğe gidemiyorum, bi arkadaşımın evine gidecek olsam allahım keşke gelmeseydim diyorum, çünkü evin dağıtmadık dolap çekmecesini bırakmıyor :) utanıyorum haliyle, en iyisi gitmemek deyip kırıp dizimi oturuyorum...
yani diyeceğim sosyalliği soyutluyor derken bu gibi şeyleri kastettim...
ama onun dışında oğlumun varlığı sevgisi gülümsemesi bile bana cennet gibi...
rabbim kimseyi bebek hasretiyle sınamasın...eşimin ve oğlumun acısıyla yokluğuyla imtihan etmesin beni rabbim...cümlemizi...

ahretliğim haklısın ama birazda eş dost akraba olaylarımız olmayınca, yapayalnız yabancı bi şehirde minnak çocukla çok zor... sosyalliği bozuyor derken şunu kstattim, mesela annem olsa veya kayınvalidem falan yakın olsak, en azından anne bir iki saat bak da ben bi alışverişe gideyim bi markete gideyim, üstüme başıma bişey alayım der hallederim işimi...
ama inan ne zaman bi alışverişe çıksak benim oğlan çarşıda bağıra bağıra rezil olup dönüyoruz...inanırmısın hiç beğenmediğim bişeyi alıp çıkmak zorunda kaldığım zamanlar oldu mağazalardan...
şöyle bi on dakka bırakacak yerim olsa bi bakkala bile gidemiyor olmak kötü...
yalnız olduğun bi şehirde tek başına büyütmek çok zor...
yanımda götürsem bin pişman oluyorum...misafirliğe gidemiyorum, bi arkadaşımın evine gidecek olsam allahım keşke gelmeseydim diyorum, çünkü evin dağıtmadık dolap çekmecesini bırakmıyor :) utanıyorum haliyle, en iyisi gitmemek deyip kırıp dizimi oturuyorum...
yani diyeceğim sosyalliği soyutluyor derken bu gibi şeyleri kastettim...
ama onun dışında oğlumun varlığı sevgisi gülümsemesi bile bana cennet gibi...
rabbim kimseyi bebek hasretiyle sınamasın...eşimin ve oğlumun acısıyla yokluğuyla imtihan etmesin beni rabbim...cümlemizi...

Haklısın canım ya , gel sen bana bırak senin yaramazı , benim oğlumla akşama kadar oynarlar .Sizde eşinle felekten bir gün çalarsınız :24:

Selamlarrr herkese bu arada :16:

Selamlar herkese... Bugün yaprak sarmam lazım yine hiç gözüm kesmiyor ama mecbur sarıcam malum akşama yemeğim yok :52:

Son düzenleme:
Haklısın canım ya , gel sen bana bırak senin yaramazı , benim oğlumla akşama kadar oynarlar .Sizde eşinle felekten bir gün çalarsınız :24:

Selamlarrr herkese bu arada :16:

çok iyi olur ahretlik yaa :) zaten çevremizde çocuklu arkadaş pek yok...oğlum hep yalnız :(
konu komşu durumlarıda şans işte hepsi emekli yaşlı başlılar..ufak çocuk yok çevremde....
o yüzden oğlum arkadaşsız büyüyor..oyuncaklardan bile zevk almıyor sıkılıyor....
haklı da...bi oyuncak yanında bi oyun arkadaşı varsa zevkli olur dimi..tek başına o oyuncağın ne anlamı varki...
hayırlısıyla şu bir senemiz dolsa da tayin istesek....rabbim bilir artık...

çok iyi olur ahretlik yaa :) zaten çevremizde çocuklu arkadaş pek yok...oğlum hep yalnız :(
konu komşu durumlarıda şans işte hepsi emekli yaşlı başlılar..ufak çocuk yok çevremde....
o yüzden oğlum arkadaşsız büyüyor..oyuncaklardan bile zevk almıyor sıkılıyor....
haklı da...bi oyuncak yanında bi oyun arkadaşı varsa zevkli olur dimi..tek başına o oyuncağın ne anlamı varki...
hayırlısıyla şu bir senemiz dolsa da tayin istesek....rabbim bilir artık...

Ahh kuzum ya , yazın yine iyi , parklarda arkadaşlarla oynar da kışın zor geçiyordur sizin için.Oyun grupları falan oluyor canım , istediğin zaman bir saat bırakıyorsun sadece oyun için.Tam bizimkilerin yaş aralığına hitap ediyor.
Benim arkadaş grubumda oğlumun yaşıtı çok , hatta yelpaze çok geniş 2-7 arası her yaştan çocuk var.Ha sor oynuyor mu diye ? Hep itiş kakış :22:

Sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah , tayin isteyeceğiniz yerler belli mi kafanızda ?

Günaydın Ablacım ..

[video=youtube;6S-es8-Y8oE]http://www.youtube.com/watch?v=6S-es8-Y8oE[/video]

Tünaydınnnn canım.

Ahh ahh sadece Nilüferden olan hali benim gençliğimin şarkısı bu , o zamanlar müzik setleri vardı kocaman salonun baş köşesinde ,son ses açar , karga sesimle ; ağlama yüreğim yar gelmeeeez , gelse de artık farketmeeeeez diye tüm siteyi ayağa kaldırırdım:52:

Tünaydınnnn canım.

Ahh ahh sadece Nilüferden olan hali benim gençliğimin şarkısı bu , o zamanlar müzik setleri vardı kocaman salonun baş köşesinde ,son ses açar , karga sesimle ; ağlama yüreğim yar gelmeeeez , gelse de artık farketmeeeeez diye tüm siteyi ayağa kaldırırdım:52:

Ahh ahh sadece Emreden olan hali benim gençliğimin şarkısı bu , o zamanlar müzik setleri vardı kocaman salonun baş köşesine ,son ses açar , güzel sesimle ; ağlama yüreğim yar gelmeeeez , gelse de artık farketmeeeeez diye tüm siteyi ayağa kaldırırdım:52:

Deli deli marga , kargaları kovala kış kış
:27:

Back
X