aferin helal vallahi taktir ettim florine senisenin gibi gelinler düşer inşallah bana benimki de över beni annesinin yanında yemekleri bende iyi yaparım
abartma sende , daha çok beğeniyo dediysek, yanında söylüyo demedik:)
o kadarı yemiyor demek ki
yer yer aslındada ben söyletmiyom üzülmesin diye.........yedinmi:)
pek yemedim ama neyse seni kırmayayım
teşekkür ederim, çok naziksin insanların zaaflarını yüzüne vurmuyosun::))
:))) öyleyimdir dermişim
hepinize güzel bi gece ve uyku diliyorum
öpücükledim
Selamlar her biri birbirinden güzel fıstıklar
Tahlillerimi verdim bugün , 10 gün sonra sonuçlar verilecek .
MR içinde 1 hazirana randevu verdiler .
Sonra da ameliyat .
Eeeee , daha daha nasılsınız bakalım
Sonra da ameliyat .
Ben nasılmıyım ya da ne haldemiyim ? benim geyiğe gel de gör ne mod da olduğumu
Sonra da ameliyat .
Dua edin bana , canım sıkkın çok .
Yarın bir sürü tahlil olacağım bir de mr için randevum var .
Ben safra kesesi ameliyatı derken doktor şuan onu 2 . plana attı ve karaciğerde şüpheleri var .
Siroz ya da kara ciğer kanseri için tetkikler istedi.
Kafam bi dünya . Belki de hiçbir şeyim yok sapasağlamım ama o hastalığı ihtimal olarak bile duymak , dua edin bana yaa , yusufta aklım hep , yoksa bir gün önce , bir gün sonra ölsem ne !
Moralim bozuk bile değil , bir umursamazlık geldi içime doktordan çıktığımdan beri. Kuruyorum kafamda yol boyunca belki de boş yere.
İşin kötüsü daha mr a randevu verecek sonra sonucu beklenecek ,daha kaç gün daha kuracağım böyle.
Neyse ,
hadi hayırlı haberler inşallah ahretim...yaa bişey sorcam mr tam sınav gününe vermişler dikkatinden mi kaçtı yoksa sınavdan sonra mı gideceksin...?
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Sayfa sonundan geriye doğru bakayım dedim ne olduğunu anlamak için ama bir iki sayfa geriye gitmeme rağmen göremeyince, aklıma profilden son yazdıklarınıza hızlı hızlı göz atarak bulmaya çalışmak daha pratik olacak gibi geldi ve öyle buldum burayı. :)
Safra kesesiyle ilgili zaten geçmişte de bir sıkıntı varsa, mutlaka biliyorsunuzdur; Özellikle bilirubin düzeyi zaten hemen ele veriyor durumu. Ancak, yine aynı bilirubin düzeyi -eğer söz konusu olan şey hepatit - mikrobik bir sarılık mı?- endişesine pek yer bırakmayacak derecede anlaşılabiliyor -safra yolu tıkalı olduğu için- organik bir geçici durum.
Çok yakınımda aynı sıkıntı, üstelik bundan yaklaşık on dört yıl önce ve de korkutucu derecede yaşanmıştı. Şöyle ki, hepatit veya siroz adına yapılan tetkiklerde bir olumsuzluk olmamasına rağmen, safra kesesi ameliyatından bir gece önce ciddi yüksek ateş de yaşandığı için, nasıl bir sonuca varacaklarını bilememişlerdi. Üstelik, hasta yakınım son üç beş gün içinde gerçekten ten rengi ve gözlerinin akındaki renkle dahi, adeta yeşil sarı bir hal almıştı. Düşünün, bu derecede kanın rengi ne kadar değişmişti.
Şimdi tüm bunları neden yazdığıma gelince;
Yapılan safra ameliyatından önceki tablonun ne kadar vahim olduğunu anlatabilmek içindi. Tabii ki bir takım tetkikler istenecektir, bu en doğrusu. Bu tetkiklerin Allah esirgesin kötü bulgular nedeniyle olduğunu düşünmek hata olur gibime geliyor sizin durumunuzda.
Sadece uzun süre safra yolu tıkalı olunca, haliyle karaciğer de epey bir yoruluyor. Ama bu sıkıntının yani ameliyatın ardından hemencecik toparlıyor kendini gerekli tedavi de uygulanınca.
Eminim sadece bu anlamda biraz yorulmuştur karaciğer ki, bu da çok normal.
Ha bir şey daha ekleyeyim, ameliyatı yapan cerrahımız da çok tereddüt etmişti ve iyi bir mikrobiyoloji profesörüne yönlendirildik. Onun söylediği şey de, şu durumda bu taşlar ve safra kesesinin vaziyeti her ne olursa olsun öncelikle halledilmesi gereken konu, şeklinde yanıt verince ertesi gün ameliyat gerçekleşmişti. Hatta böyle durumlarda, kapalı yerine açık ameliyatı da tercih edebiliyorlar bazen operasyon sırasında - ki karaciğerin durumunu da yakından ve direk görmüş olmak adına.
Sonuç itibariyle; Açık bir ameliyat kararı verilse dahi, kesinlikle sadece bir kesi ve sonrasında tüm organların ve tüm vücudun rahatlaması.
Sizi bekleyen şeyin bundan daha zor ve üzüntü ya da tereddüt yaşayacak bir şey olmadığını düşünmek, sanırım vaziyetin en doğru hali. :)
Sürekli alkol kullanımı olmayan, ciddi bir hepatit problemi ve geçmişi olmayan ve yaşı çok çok ilerlememiş olan kimi tanıdıysam, safrayla ilgili sıkıntılarda daha olumsuz ve kötü bir sonuç ben hiç duymadım bu güne kadar :) İnşallah sizin için de geçerli olan böyle ve gelip geçiverecek Allah'ın izniyle. :)
Bu süreçte oğlunuzla kim ilgilenecek? onu da bilemiyorum ama bu konuda veya başkaca herhangi bir konuda her hangi bir yardımım olabilecekse, lütfen çekinmeden bana da bildirebilirsiniz. İmkanlarım ölçüsünde elimden geleni yapmak isterim.
Sevgimle
Herkese selamlar.
Ausum cok cok gecmis olsun. Dert verem rabbim sofasinida verir insallah.
Hen en kotusunu dusunme. Kaldiki herseyin tedavisi var artik.
Biz sali gunu ankara sami ukus hastanesine yattik. Ignenjn sayisini dusurmd ve sekeri dengekemeye calisiyorlar.
Banada egitim veriyorlar. Egitim sonunda sinav oluyor iyi not alirsam taburcu olmayi hak kazaniyorum.
Ama bebegim sabahtan beridir ateslr mucadele ediyor. Bu gun havalenin esiginden donduk. Vucudu bir anda mirardi ve titremeye basladi. Cok sukur cabuk atlattik.
Ama saat 15 dgibi 41 e cikan ates 38 den asagiya dusmemek icin inat ediyor. Cam acik bebegim ciplak. Elimizden gelen her seyi denedik en az 38.4 e dusurebildik.
Ufak burun akintisindan baska bir sey yok. Enfeksiyon kaptigini soylediler ama onlarda emin degil. Hafta sonu olmasi ise buyuk talihsizlik.
Geyik topigi burasi ben moralinizi bozacak seyler anlatiyorum hkkinizi helal edin.
Bebegim icin bol bol dua istiyorum sozden Allah rizasi ile.
Telefondan yaziyorum kizlar yazi karakteri bozuk olabilir.
Neuse kendinize cok iyi bakin.15-20 gun dedi doktor bkalim kaldi 15 gunumuz.
Bebegim turp gibi olur evimide kurarsam ozaman sahalara geri donusu yaparim
O zamana kadar hoscakalin.
Günaydınlar , keyifli güzel pazarlar
Yürüyüşümü yapıp geldim eve , benden bombası yok şuan :124::124::124:
Anneler günün kutlu olsun Ablacığım .. (=
Seni seviyorum ..
Ablasının gülü
Teşekkür ederim bitanem , haylazım benim .
Sende kartalınla evlende sıra sıra diziver yavru kartalları