Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Getir getir yusufun en sevdiği şey onlar , her yeri bir güzel boyar

Soru hatalı mı canım ?

Yazsana soruyu buraya , ben üstün temel bilg. tek . bilgimle hemen cevaplayayım

ausum ve kızlar nasıldı sınavlar geçmiş misiniz

gerek yok biberonum, :) senden esinlenip bende aldım iki tane biri turuncu biri pembe
ben anlamadım ne maili??
bu aralar bakar kör oldum :)

ausum ve kızlar nasıldı sınavlar geçmiş misiniz

Daha bunlar vize kuzum , dananın kuyruğu finallerde kopacak ama yinede benim o şartlara göre fena değil .

Aramızda en düşük notu 90 olanlarda var tabii

Sen ne yaptın çalışmaları tatlım ?

Daha bunlar vize kuzum , dananın kuyruğu finallerde kopacak ama yinede benim o şartlara göre fena değil .

iyi kuzum eskisinden iyi şükür

O dil bana değil herhalde, benim en düşük notum 70 çünkü, temel bilgi tek. sağolsun. :))) Soru şu auscuğum, aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarları tercih sebebi değildir? Seçeneklerde pille çalışması ve hafif olması vardı ki masaüstü bilgisayarlar ikisi de değil. Önce cevaplar açıklanmadan herkes 2 cevabı var sorunun yanlış dediler, ama aöf zaten bu iki cevap da değil; cevap cd sürücüsü olması demiş. Şimdi ben de arada kaldım, acaba aöf şöyle bir mantık mı kurdu, zaten hafiflik ve pille çalışma masaüstü bilgisayarın özelliği değil o nedenle tercih sebebi olamaz. Ama günümüzde cd sürücüsü olmayan dizüstü bilgisayarlar da var, dolayısıyla onların verdiği cevap da yanlış. Ama maili göndermekte kararsız kaldım, biraz düşünüp, sizlerden de fikir alıp öyle yollayacağım...

Bence maili gönder.

Canım sadece mantık yürütüyorum şuan ;

Pille çalışması ; tercih sebebi değildir çünkü pille çalışma özelliği yoktur.

Hafif olması ; tercih sebebi değildir çünkü ağırdır .

Cd sürücüsü ; tercih sebebi değildir çünkü hepsinde vardır.

Bu soru en fazla tercih sebebidir diye sorulmalı ve diğer iki seçenek ne ise onlardan biri olmalı , ancak o zaman doğru olur.

canım şoklardayım şuan
bende o şıkkı işaretledim ne yani ya çok saçma cd sürücüsü falan filan...öyle şeymi olur..
mantık yürütecek bi tarafı yok ki,
diğer iki şık arasında kalmamız mantıklı ama özellikle cd sürücüsü meselesi çok saçma...
hayretle okudum resmen..o halde herkes yanlış yapmış o zaman çünkü senin bu mesajını okuduğumdan beri arkadaşlarıma telefon edip sordum hepsi çok şaşırdı..eşimde yanlış o soru diyor....hep diğer şıkkı işaretledik bizler...hepimiz mi yanlış biliyoruz...
gerçi aöf nin mantık işleyişi biraz farklı, derin mantık arıyor, yapmışsa da çok şaşırmamak lazım..aöf bu ayarı belli olmaz...
ama geçen dönem de sekmelerle ilgili bir soruda komut diyerek yanlış yaptığı bi soru vardı aöf nin...gelen maillerle düzelttiler o soruyu...
ama şöyle bi durum var eğer soru yanlış kabul edilirse otomatikman elenecek o soru ve puanlar 05 puan aşağıda olacak....
yine pert edecek bi durum yarattılar yani...

Sorunun doğru cevabında bir yanlışlık bence , cd sürücü olması ; tercih sebebi değildir .

Hafif olması da tercih sebebi değildir çünkü hafif değildir . Hafif modelleri vardır ama diye mi düşünülmüş acaba ?

Tıpkı pille de çalışabilir denilebileceği gibi.

Bir daha düşününce aslında soruda hata yok gibi.

Gazelim, eğer aöf yanlış derse soruya herkese 5 puan eklenecek, oradan bir kaybımız olmaz ama acaba iptal olur mu ondan emin değilim. Şimdi size tam soruyu yazayım da daha net tartışalım, ondan sonra yolllayayım maili, aöf'ye rezil olmayayım.:))

Aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarların tercih edilme nedenlerinden biri değildir?

a. Yüksek kapasite gerektiren programların daha kolay kullanılması.
b. USB, CD gibi harici depolama araçlarının kullanılabilmesi.
c. Pille de çalışabiliyor olması.
d. Fiyat olarak dizüstü bilgisayarlardan daha uygun olması.
e. Hafif olması.

Şimdi ben hafif olması dedim. Pille de çalışıyor şıkkı kafamı karıştırdı ama yine de e yaptım cevabı. Aöf de ikisi de değil cevap b demiş. Muhtemelen aöf şöyle kurdu mantığı: c ve e şıkkı dizüstü bilgisayarların özelliği, dolayısıyla zaten tercih sebebi olmaz. a ve d seçeneği masaüstünün özelliği, dolayısıyla tercih sebebidir ve bu nedenle bu şıklar olamaz. Geriye kalan b seçeneği her ikisi için de geçerlidir o nedenle tercih sebebi olamaz ve doğrusu da budur. Ama mantıklı bakınca eğer aradığımız tercih sebebi olmama durumu ise o zaman 3 cevaplı bir soru var elimizde; tercih sebebi olmaması o bilgisayara ait özellikler olmasa da yine de şıkların doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

Son düzenleme:
Biberon senin soruyu düşünene kadar bir ünite çalışılırdı yahu

Yanlışlık yok yazacakmışım yukarıdaki mesajda yanlış olmuş bu arada.

Tek tek gidiyorum bende ;

a tercih sebebidir , sorun yok .
d tercih sebebidir , sorun yok.
c tercih sebebidir, pille DE çalışıyor olabilmesi denmiş çünkü , evet 2 şekilde de kullanımı olduğundan doğrudur.
e hafif olması , tercih sebebi olabilir , kıyaslama sadece laptoplarla yapılmadığı düşünülürse....

b , harici değil dahili olması mı burada tercih sebebi olmaktan çıkarıyor ?

Biberon senin soruyu düşünene kadar bir ünite çalışılırdı yahu

Yanlışlık yok yazacakmışım yukarıdaki mesajda yanlış olmuş bu arada.

Haklısın ausum ama kafayı taktım bir kere. :)) Hem 5 puan 5 puandır. :)) Ters mantıkla test sorusu olmaz, yani zaten onlar özellikleri değil o nedenle o şıklar olamaz diyecekse aöf soruyu şöyle sormalıydı: Aşağıdakilerden hangisi hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarların ortak özellikleri göz önüne alındığında masaüstü bilgisayarların tercih sebebi değildir? İşte o zaman aöf'nin cevabı doğru olacaktı. Bu durumda ben maili yolluyorum, yolluyorum da bunu nasıl açıklayacağım Allah bilir artık. :)))

Son mesajımı da oku.

Bence soru yanlış değil ama bilemedim tabii derse kafa patlatan sizsiniz , ukalalık yapmayayım:26:

Bence her ikisinde de vardır o nedenle tercih sebebi olamaz diyor b şıkkı için, ama senin yaklaşımını da hiç düşünmemiştim doğrusu. O da olabilir elbette...Ayrıca ne ukalalığı ausum aşkolsun, ben zaten işin içinden çıkamadım bana bir el verin diye yazdım...

Yani hafif olmasını hep dizüstü ile kıyaslayarak düşünüyorsunuz ama masaüstünden ağır ve büyük bilgisayar modelleri de var.

Pil seçeneği zaten de takısıyla kesinlikle doğru .

Bu arada bizim oğlana dedesi ve nenesi scooter hediye getirdiler, bizimki sevinçten ne yapacağını şaşırdı.:)) Evde scooter öğreniyor şimdi, daha dışarıya cesaret edemedim. O da pek bir temkinli kullanıyor zaten, ama yavrum hep scootera binen çocukları gördükçe dışarıda arkalarından bakakalıyordu.:)) Şimdi de çok cesaret edemiyor, yavaş yavaş evin koridorunda talim yapıyoruz.:)))

Eeee bizde 1 yıl gerinizden geliyoruz ya teyzesi , koridorda bisiklet faslındayız daha

Ama ne sevinmiştir , yusufta dışarıda scooter görünce üzerine oturuyor

Ne yaptın mail yolladın mı ? Bence yollama

ausum msne gelsene bir kuzu mesaj kutunda dolu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…