Üçümüz birbirimizi bulduk yine kaynatma başladı diye geyik topiğine geldim. :)) İnegöl'e gelirken fosforlu kalemlerimi getireyim mi ister misiniz?
Bu arada sorumu cevaplayın a canım dostlarım, şu temel bilgi tek. için aöf'ye mail atayım mı???
Üçümüz birbirimizi bulduk yine kaynatma başladı diye geyik topiğine geldim. :)) İnegöl'e gelirken fosforlu kalemlerimi getireyim mi ister misiniz?
Bu arada sorumu cevaplayın a canım dostlarım, şu temel bilgi tek. için aöf'ye mail atayım mı???
ausum ve kızlar nasıldı sınavlar geçmiş misiniz
Daha bunlar vize kuzum , dananın kuyruğu finallerde kopacak ama yinede benim o şartlara göre fena değil .
Aramızda en düşük notu 90 olanlarda var tabii
Sen ne yaptın çalışmaları tatlım ?
Daha bunlar vize kuzum , dananın kuyruğu finallerde kopacak ama yinede benim o şartlara göre fena değil .
Aramızda en düşük notu 90 olanlarda var tabii
Sen ne yaptın çalışmaları tatlım ?
O dil bana değil herhalde, benim en düşük notum 70 çünkü, temel bilgi tek. sağolsun. :))) Soru şu auscuğum, aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarları tercih sebebi değildir? Seçeneklerde pille çalışması ve hafif olması vardı ki masaüstü bilgisayarlar ikisi de değil. Önce cevaplar açıklanmadan herkes 2 cevabı var sorunun yanlış dediler, ama aöf zaten bu iki cevap da değil; cevap cd sürücüsü olması demiş. Şimdi ben de arada kaldım, acaba aöf şöyle bir mantık mı kurdu, zaten hafiflik ve pille çalışma masaüstü bilgisayarın özelliği değil o nedenle tercih sebebi olamaz. Ama günümüzde cd sürücüsü olmayan dizüstü bilgisayarlar da var, dolayısıyla onların verdiği cevap da yanlış. Ama maili göndermekte kararsız kaldım, biraz düşünüp, sizlerden de fikir alıp öyle yollayacağım...
O dil bana değil herhalde, benim en düşük notum 70 çünkü, temel bilgi tek. sağolsun. :))) Soru şu auscuğum, aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarları tercih sebebi değildir? Seçeneklerde pille çalışması ve hafif olması vardı ki masaüstü bilgisayarlar ikisi de değil. Önce cevaplar açıklanmadan herkes 2 cevabı var sorunun yanlış dediler, ama aöf zaten bu iki cevap da değil; cevap cd sürücüsü olması demiş. Şimdi ben de arada kaldım, acaba aöf şöyle bir mantık mı kurdu, zaten hafiflik ve pille çalışma masaüstü bilgisayarın özelliği değil o nedenle tercih sebebi olamaz. Ama günümüzde cd sürücüsü olmayan dizüstü bilgisayarlar da var, dolayısıyla onların verdiği cevap da yanlış. Ama maili göndermekte kararsız kaldım, biraz düşünüp, sizlerden de fikir alıp öyle yollayacağım...
canım şoklardayım şuan
bende o şıkkı işaretledim ne yani ya çok saçma cd sürücüsü falan filan...öyle şeymi olur..
mantık yürütecek bi tarafı yok ki,
diğer iki şık arasında kalmamız mantıklı ama özellikle cd sürücüsü meselesi çok saçma...
hayretle okudum resmen..o halde herkes yanlış yapmış o zaman çünkü senin bu mesajını okuduğumdan beri arkadaşlarıma telefon edip sordum hepsi çok şaşırdı..eşimde yanlış o soru diyor....hep diğer şıkkı işaretledik bizler...hepimiz mi yanlış biliyoruz...
gerçi aöf nin mantık işleyişi biraz farklı, derin mantık arıyor, yapmışsa da çok şaşırmamak lazım..aöf bu ayarı belli olmaz...
ama geçen dönem de sekmelerle ilgili bir soruda komut diyerek yanlış yaptığı bi soru vardı aöf nin...gelen maillerle düzelttiler o soruyu...
ama şöyle bi durum var eğer soru yanlış kabul edilirse otomatikman elenecek o soru ve puanlar 05 puan aşağıda olacak....
yine pert edecek bi durum yarattılar yani...
Aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarların tercih edilme nedenlerinden biri değildir?
a. Yüksek kapasite gerektiren programların daha kolay kullanılması.
b. USB, CD gibi harici depolama araçlarının kullanılabilmesi.
c. Pille de çalışabiliyor olması.
d. Fiyat olarak dizüstü bilgisayarlardan daha uygun olması.
e. Hafif olması.
Biberon senin soruyu düşünene kadar bir ünite çalışılırdı yahu
Yanlışlık yok yazacakmışım yukarıdaki mesajda yanlış olmuş bu arada.
Haklısın ausum ama kafayı taktım bir kere. :)) Hem 5 puan 5 puandır. :)) Ters mantıkla test sorusu olmaz, yani zaten onlar özellikleri değil o nedenle o şıklar olamaz diyecekse aöf soruyu şöyle sormalıydı: Aşağıdakilerden hangisi hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarların ortak özellikleri göz önüne alındığında masaüstü bilgisayarların tercih sebebi değildir? İşte o zaman aöf'nin cevabı doğru olacaktı. Bu durumda ben maili yolluyorum, yolluyorum da bunu nasıl açıklayacağım Allah bilir artık. :)))
Tek tek gidiyorum bende ;
a tercih sebebidir , sorun yok .
d tercih sebebidir , sorun yok.
c tercih sebebidir, pille DE çalışıyor olabilmesi denmiş çünkü , evet 2 şekilde de kullanımı olduğundan doğrudur.
e hafif olması , tercih sebebi olabilir , kıyaslama sadece laptoplarla yapılmadığı düşünülürse....
b , harici değil dahili olması mı burada tercih sebebi olmaktan çıkarıyor ?
Bence her ikisinde de vardır o nedenle tercih sebebi olamaz diyor b şıkkı için, ama senin yaklaşımını da hiç düşünmemiştim doğrusu. O da olabilir elbette...Ayrıca ne ukalalığı ausum aşkolsun, ben zaten işin içinden çıkamadım bana bir el verin diye yazdım...
Bu arada bizim oğlana dedesi ve nenesi scooter hediye getirdiler, bizimki sevinçten ne yapacağını şaşırdı.:)) Evde scooter öğreniyor şimdi, daha dışarıya cesaret edemedim. O da pek bir temkinli kullanıyor zaten, ama yavrum hep scootera binen çocukları gördükçe dışarıda arkalarından bakakalıyordu.:)) Şimdi de çok cesaret edemiyor, yavaş yavaş evin koridorunda talim yapıyoruz.:)))
ausum msne gelsene bir kuzu mesaj kutunda dolu zaten