ne olsun canım bildiğin gibiev işleri, ufaklık, yemek çay :) dersler az biraz... yaşıyoruz şükür sağlığımız yerinde....
bir dersi bitirdim...bugün ikinciye başlıyorum inşallah....
kondisyon bisikletini eşim sevmiyor, sadece bacak kaslarını çalıştırıyor, en iyisi koşu bandı, bütün vücudu çalıştırıyor, hem sağlıklı olanı da o diyor..benimde yerim yok nereye koycam bilmiyorum, bende istiyorum ama bakalım artık, en büyüklerinden almaz inşallah...
sen naptın kitaplara gömüldün maşalahhın var valla :)
aöf ye başlayalı kitap okumaya hasret kaldım valla, bak şuan hatırladım da yarım kalan kitabım var :) aöf girdi mertlik bozuldu...
Canım mesnevi okumaya başladım bu ara . Bir de elimde bir kitap vardı onu bitirdim diğerine geçtim
Ders çalışma şevkim henüz yok :18:
Tebrikler canım arkadaşım , kaç dersin vardı senin bu dönem ? Hadi biri daha bitsin inşallah bu hafta sonu.
hafta sonuna kadar bitiririm inşallah...hadis tarihi ve usulü diye bi ders...biraz zor ve karmaşık ama bitircem inşalah...
zaten şu bitirdiğim tefsir dersiyle bu hadis dersi en zor olanları :26: ikisininde kredisi 6,00
en yüksek bunlar o yüzden ilk bunları çalışıyorum ki sonradan diğerlerini tekrar etme olanağım olmazsa bile bu ikisini tekrar etmeye mecbur kalayım diye :)
toplam yedi ders var ausum28 ünitelik...24 kaldı bakalım hayırlısı..bugün markete falan gidip gelicem, hemen dönünce oturcam inşallah.... arapçadan korkuyorum bu dönem çok zor arapça :18:
Garengcim , güzelim
Nerelerdesin sen yahu ? Küstün sandım :26:
Nasılsın , nasıl gidiyor ? Sıkıntıları azıcıkta olsa gönderebildim mi üzerinden ?
İyiyim ablacım yok küser miyim hiçç geçti çok şükür çok faydanız oldu.Sen nasılsın? Nasıl gidiyor hayat ev çocuk aöf?
Günaydınlar herkeseeeee,
Nasılsınız benim canım arkadaşlarım??? Geçmişi okudum da, sadece benim oğlum öyledir sanıyordum, ama sizinkileri okuyunca genel olduğunu anladım. Demek ki erkek çocuklarda var böyle bir şey. Biz uzun zaman avm vs. gidemedik, çünkü istediği şey olmadığı zaman tepinerek, yerlere atarak ve korkunç yüksek bir sesle ağlıyor sarp. Herkes dönüp bize baktıkça benim moralim bozuluyordu. Bir de vurma ve eşyaları bir yerlere fırlatma huyumuz vardı. Sinirlenince eline ne geçerse fırlatıyordu, hırsını alamazsa gelip bana ya da babasına vuruyordu.
Yanılmıyorsam sarp hem buraktan hem de yusuftan ay ya da yıl olarak büyük. Geçiyor arkadaşlarım benim, biraz zor bir dönem ama bizimkinin vurması hiç kalmadı, artık söz dinliyor dışarıda, eğer mantıklı bir şekilde anlatırsak parkı bile bırakıp eve dönebiliyoruz. Ya da evden çıkmadan iyice anlatıyoruz, dışarıda neler yapmaması gerektiğini, söz dinliyor. Bizimki şu an tam 4 yas 4 aylık, yaklaşık 1 aydır bu sorunları yaşamıyoruz diyebilirim. Sadece sinirlenince fırlatma huyu var hala, onu da kucağıma alıp sakinleştirerek çözmeye çalışıyorum. Ama sizleri çok iyi anlıyorum, ben de çok zor zamanlar geçirdim, sinirlerimin yıprandığı çok oldu. Ama dediğim gibi sanki sihirli bir değnek değmiş gibi birden söz dinlemeye başladı.
Bu arada topiğe benden yaşlısı gelse diyen ausum, beni hesaba katmadın mı? :))) Ya da 2 gün uğramadım diye hemen unutuldum mu?
Ohhh şükür tatlım geçmiş gitmiş işte
Herşey iyi gidiyor da aöf hiç gitmiyor bende güzelim , öyle durduğu yerde sayıyor
Sen başladın mı çalışmaya ?
Yok daha başlamadım çalışmaya son 1 ay kala çalışmayı planlıyorumHaftaya dil sınavına gireceğim daha ona bakmadım 1-2 test çözsem fena olmayacak.
Günaydınlar herkeseeeee,
Nasılsınız benim canım arkadaşlarım??? Geçmişi okudum da, sadece benim oğlum öyledir sanıyordum, ama sizinkileri okuyunca genel olduğunu anladım. Demek ki erkek çocuklarda var böyle bir şey. Biz uzun zaman avm vs. gidemedik, çünkü istediği şey olmadığı zaman tepinerek, yerlere atarak ve korkunç yüksek bir sesle ağlıyor sarp. Herkes dönüp bize baktıkça benim moralim bozuluyordu. Bir de vurma ve eşyaları bir yerlere fırlatma huyumuz vardı. Sinirlenince eline ne geçerse fırlatıyordu, hırsını alamazsa gelip bana ya da babasına vuruyordu.
Yanılmıyorsam sarp hem buraktan hem de yusuftan ay ya da yıl olarak büyük. Geçiyor arkadaşlarım benim, biraz zor bir dönem ama bizimkinin vurması hiç kalmadı, artık söz dinliyor dışarıda, eğer mantıklı bir şekilde anlatırsak parkı bile bırakıp eve dönebiliyoruz. Ya da evden çıkmadan iyice anlatıyoruz, dışarıda neler yapmaması gerektiğini, söz dinliyor. Bizimki şu an tam 4 yas 4 aylık, yaklaşık 1 aydır bu sorunları yaşamıyoruz diyebilirim. Sadece sinirlenince fırlatma huyu var hala, onu da kucağıma alıp sakinleştirerek çözmeye çalışıyorum. Ama sizleri çok iyi anlıyorum, ben de çok zor zamanlar geçirdim, sinirlerimin yıprandığı çok oldu. Ama dediğim gibi sanki sihirli bir değnek değmiş gibi birden söz dinlemeye başladı.
Bu arada topiğe benden yaşlısı gelse diyen ausum, beni hesaba katmadın mı? :))) Ya da 2 gün uğramadım diye hemen unutuldum mu?
biberoncum hakkaten be bacım bi gidiyon gelmiyon...
insan bi beş dakka uğrar bi selam yazar sonra yine kaçarsın :)
ama burda olduğunu bilmek emin ol ihtiyaç artık canım yaasizlerle muhabbet ettikçe stresim dağılıyor
bu arada burak da 3 yaşına girecek temmuzda nasipse...en küçük benimki sanırım :)
ama maşallah sizinkileri solda sıfır bırakır yaramazlık konusunda :)
auscum biberona kızıyon da maşallah seninden ondan kalır yanın yok yani :) şu son 3 4 gündür bi gidiyon gelmiyon..topikler garip kaldı valla...yemek topiğine de eklediğin yokağlarız bak
Canım hoş geldin
Sondan başlayayım , evet küsüm sana
Azıcık gelip bi ceeeeeee desen razıyım yahu , bu ne ? Bir gidiyorsun tam gidiyorsun
Ya bu arada yazdıkların nasıl moral oldu anlatamam . Sen 4yıl 4 ay dedin sarp için yusuf da 3 yıl 5 ay , yani tam bir yıl var aralarında.Bu da basit bir matematik hesabıyla , belki bir yıl sonra bize de sihirli değnek değer umudunu oluşturdu içimde
Hele yere atıyordu kendini , geçti dedin ya . Çünkü ben bunu dışarıda hiçbir çocuktaa görmedim .Hani ağlayan , tepinen , vuran çocuk çok görüyorum da , bizimki gibi istediği olmayınca sokağın ortasında yere yatan
Valla umut ışığı oldun içime canım
Canım benim haklısın, ama hani olur ya bazen, bu iki gün ders de çalışmadım, bilgisayarı da açmadım, bir tuhaf oldum. İçim çok sıkıldı, ama dünden beri iyiyim. Sen diyorsun ya hiçbir yere sığamıyorum diye, bana da aynen öyle oldu. Ama bu sefer aksatmayacağım söz veriyorum, kızma, küsme bana...
Ben de size moral olsun diye yazdım. Çünkü bütün bunlar benim başıma geldiğinde gerçekten bir anormallik olduğunu düşündüm ilk etapta. Çünkü çevredeki çocuklar da bağırıyordu ama hiçbirinin sesi bizimki kadar çıkmıyordu, ya da hiçbiri kendini yerlere atmıyordu. Çok araştırdım internette, böyle birebir annelerin yaşadığı bir şey de bulamadım. Doktora götüreyim diye düşündüm, ama çok küçük olduğundan doktor ona ne sorsa sağlıklı yanıt alamayacaktı.
Özellikle de yaşını ve ayını verdim, çünkü 1 ay bile farkediyor gerçekten. Bir de bizimki geç konuştu, dolayısıyla gelişime bağlı olarak sizinkilerde bu durum daha erken sona erebilir. Yani ausum, 1 yıl bile sürmeyebilir. Şimdi maşallahı var, yanımda oturuyor, bir şey istediği zaman eğer olması mümkün değilse ben ona anlatıyorum neden olamayacağını, o da tamam diyor. Eskiden olsa gardımı hemen alırdım, çok dayak yedim oğlumdan ben, anlatsam roman olur.:))
Bir de trt'de süper dadıyı izliyorum, en son çare olarak oradakileri uygulayacaktım ama gerek kalmadı. Umarım geriye dönüş yaşamayız. :))
Canım zaten asıl altında yatan geç konuşma problemi.Bizde de var o.Ben doktora götürdüm , isterseniz yaşıtları ile daha fazla zaman geçireceği gruplara sokun dedi.Şimdi hem akıl herşeye eriyor hem de çok akıcı cümleler yok.
Tabii ki konuşuyor , isteyeceğini istiyor. Üzülme annecim , küsme falan afferdersin diyip gönülde alıyor ama günlük hayatın akıcı konuşması yok . Yani bugün ney yaptın anlat desem , ııı ıhhh.
Neyse , greçecek inşallah.
Haftada bir 2-4 yaş arası çokça çocuğun olduğu bir grubumuz var , onlarla buluşuyoruz.Onun dışında hafta sonu hep dışardayız.Ama geri kalan günlerde ekstra misafirlik vs olmazsa genelde hep benimle yavrum.Markete git anneyle ,parka gir anneyle , eve gel anneyle
Ausum aynen bizimkinin bir sene önceki halini anlatıyorsun şu an. Bizimkinde de akıcılık yoktu, hatta facebook da diğer arkadaşlarımın oğullarının neler yaptığını okuyordum aynı yaşta, üzülüyordum. Kıyas yapmamak lazım biliyorum ama elimde değildi. Sarp da hep benimle, sosyalleşememenin etkisi çok büyük.
Çok çabuk akıcılık kazanıyorlar, onu da ekleyeyim. Şimdi benimkinin en büyük zevki, babası eve geldiğinde yaptığı her şeyi sırayla anlatmak. Buna yaptığı yaramazlıklar da dahil.Bardak kırdım, annem elektrik süpürgesiyle temizledi, tertemiz oldu diyor. Marifet sanki. :)))
Yerim onu ben
Bir de çok zaman geçirmekten birlikte aşırı düşkünlükte var . Bak şimdi pc açtım , tepemde oturuyor koltuğun üstünde , saçlarımı topluyor sözde , arada eğilip omzuma yatıyor
Yaz gelse ,,,, en çok yuusf için istiyorum , her gün dışarıdayız o zaman .Parklar bahçeler , sokak sokak gezmeler
Ben de seninkini yerim, annesinin tepesinde ilgi bekliyor kuzum. :)))
Ben şimdilik sokağı rüşvet olarak kullanıyorum.Hatta biraz önce dedim, eğer erken uyuyup uyanırsan dışarı çıkarız. Yoksa hava kararıyor, çıkamayız dedim. Tamam dedi. Bakalım, onun hayaliyle uyuyacak mı? :)) Hava da çok güzel bugün, gerçekten de erken uyanırsa biz de bir hava almaya çıkarız, ohh miss.
Bende son hftaya bırakmayacağım bu dönem ( inşallah )
Çok az kalmış dil sınavına , biraz yüklen canım .
Canım benim , ben hiç olmazsa arada bir gelip huuu huuu yapıyorumm
Biberonda o da yok
Ya harbiden beni hiç yemek yapmıyor sanacaksınız ama çekmeyi unutuyorum ben resim ya da akşam pc ye geçmiyorum hiç .
Resimsiz sadece şunu şunu yaptım yazmakta istemediğimden girmiyorum oraya ,