Pasta delisi kakao
Muhteşemmm...
Ausum Eline sağlık , aa bukadar marifetlisinde şimdi niye yoksun aramızda.
Aaa olmamış amaEmekliye ayrıldım aebenim
Teşekkürler güzel sözlerine .
Geçen akşam niyetim vardı , epey kalabalık bi sofra ile cebelleştim tüm gün ama o sıcakta malzemeleri ayrı çek , foto falan üşendim .Nevreste duymasın
Diyet guruplarında yakaladımmı bırakmam ona göreaeben gibi düşünüyorum.Neden yoksun aramızda,daha doğrusu aralarında.Ben çenemle aralarındayım.
aeben yemekteyiz sayfasına girerken üstte gördüm seni,bir bakayım dedim nereye yazmış dedim,diyet sayfana da bazen denk geliyorum ama işime gelmiyor biraz,bir ara oraya da baskın yapacağım
Diyet guruplarında yakaladımmı bırakmam ona göre
aeben gibi düşünüyorum.Neden yoksun aramızda,daha doğrusu aralarında.Ben çenemle aralarındayım.
aeben yemekteyiz sayfasına girerken üstte gördüm seni,bir bakayım dedim nereye yazmış dedim,diyet sayfana da bazen denk geliyorum ama işime gelmiyor biraz,bir ara oraya da baskın yapacağım
Kesin5 kez katıldım be deynep ... En sonunda 1. olunca jübile yaptım . Hatta hemen ardından siteden 1,5 sene kadar ayrılınca arkamdan aus tencere tavaları kazanıp kaçtı dediler
Bak o zaman yarışmayı takip eden az kişiymiş,sadece 3 kişi beğenmiş sunumunu.Eki Görüntüle 766527Dondurmalı İrmik Helvası
Herkese Hayırlı Ramazanlar ,
Bereketli , gönülden sıcacık muhabbetli sofralar diliyorum ...
Yemekteyiz yarışmasında artık tescilli yarışmacılardan oldum , bu 4. katılışım , artık siz deyin yenilen pehlivan güreşe doymaz , ben diyeyim katılmanın dayanılmaz keyfi
Bu sefer iftar soframdan 3 tarif ekledim .Hemen geçeyim tariflere ama malum o gün misafir telaşı vs. derken bazı aşamalarda eksik fotoğraflar olabilir , şimdiden affola
Malzemeler:
2 bardak irmik
2 bardak toz şeker
2 kaşık tereyağ
Biraz sıvıyağ
Dondurma ve isteğe göre damla çikolata , fıstık ...
Eki Görüntüle 766590 Eki Görüntüle 766591
Çok az sıvıyağda 2 kaşık tereyağ eritilir .İrmikler eklenir ve rengi dönene kadar yaklaşık 20 dk , kısık ateşte karıştırarak kavrulur .
Eki Görüntüle 766594 Eki Görüntüle 766595
Rengi dönünce üzerine , bir kapta 1,5 bardak suda eritilmiş 2 bardak toz şekerli şerbet eklenir.5 dakika kadar pişirilir , altı kapatalıp dinlenmeye bırakılır .
Eki Görüntüle 766596
Helva ılıkken bir kaseye streç film konur , helva koyulur ve içine istenirse damla çikolata yerleştirilir , sonra dondurması konur ve üzeri tekrar helva ile kapatılıp tabağa ters çevrilir .
Ben servis tabağımı karamelize şekerle süsledim , helvanın üzerine de toz fıstık koydum .
Eki Görüntüle 766542
Yaz akşamlarında içindeki dondurma helvanın ağırlığını tamamen alıyor , kesinlikle denemenizi tavsiye ederim .
Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı
Malzemeler
1 kilo dana antrikot kuşbaşı
3 adet patlıcan
2 adet patates
7-8 adet kadar sivri biber
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz/karabiber
Beşamel sos için ;
2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
Tuz
Göz kararı akışkan bir sos olacak kadar süt
Üzeri için ;
Kaşar ve 1 çorba kaşığı salçalı su
Eki Görüntüle 766552
Önce patlıcan ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 766554
Etleri hiç su koymadan , kendi suyunu salmasını bekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 766556 Eki Görüntüle 766557
Başka bir tencerede sıvıyağ , rendelenmiş soğan ve doğranmış sivri biberleri kavurup , üzerine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz .
Eki Görüntüle 766558
Etler 1 saat kadar suyunu çekene kadar pişince , etleri kavurduğumuz soğanlara ekliyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ederken bu aşamada tuzunu ve karabiberini ekliyoruz .
Eki Görüntüle 766559
Etler pişerken patlıcan ve patatesleri kızartıyor ve pişen etlerin bulunduğu tencereye ekliyoruz.
Bu şekilde de harmanlayarak 5 dakika pişiriyoruz .
Eki Görüntüle 766560 Etleri bir çukur kaseye alıp , aliminyum folyo serdiğimiz tepsiye porsiyonlar halinde ters çeviriyoruz .
Eki Görüntüle 766565
2 kaşık tereyağını bir tencerede eritip , 2 kaşık un ile kavuruyoruz.Rengi dönünce üzerine yavaş yavaş sütü ekliyoruz .Tuz da ilave ediyoruz.Ve bu şekilde karıştıra karıştıra pişirerek akışkan bir beşamal sos elde ediyoruz .
Beşamel sosu et porsiyonlarının üzerine paylaştırıp , üzerlerine birer dilim kaşar koyuyoruz.1 kaşık kadar salçayı 1 bardak suda eritip yemeğin üzerine bölüştüyoruz ve 200 derecelik fırına veriyoruz.Fırında pişme süresi beşamel sos ve kaşar kızarana kadardır.
Eki Görüntüle 766619
Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabımız Hazır ...
Şimdi benim çok sevdiğim , meze olarak yemeğe doyamadığın (zaten neye doyuyorum ki ) Ali Nazik tarifine geçeyim ;
Ali Nazik
Malzemeler:
4 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
1 adet limon
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz
Süzme yoğurt
Üzeri için ;
200 gr. kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
Tuz / karabiber
Maydanoz
4-5 kaşık sıvıyağ
Eki Görüntüle 766575 Patlıcanlar tepsiye alınır , tuzlanır ,üzerleri bıçakla bir çok yerinden delinir ki közlenirken buharı içinde kalıp patlıcanları yumuşatmasın .
Fırının ızgara ayarında 20 dakika da arkalı önlü közlenir.
Eki Görüntüle 766577 Közlenmiş patlıcanlar soğumaya bırakılır , benim için en kolay soyma yönetimi , ortadan bıçakla kesip , kaşıkla içini çıkarmaktır .
Eki Görüntüle 766579 Eki Görüntüle 766580 Patlıcan içlerini bu aşamada bıçakla doğrayabiliriz.Bizim evde dişe gelen patlıcan pek itibar görmez. O sebeble ben patlıcanları , tuz , sıvıyağ , yarım limon suyu ve sarımsak ile rondodan geçirdim .
Rondadan gezmiş patlıcan püresini 3 kaşık süzme yoğurtla karıştırıp , servis tabağına alıyoruz .
Eki Görüntüle 766582 Eki Görüntüle 766583 Bir tavada biraz sıvıyağda , 1 adet doğranmış kuru soğan ile kıymayı kavuruyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip , rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 766585 Eki Görüntüle 766539 Pişen kıyma sosunu patlıcanların üzerine alıp , maydanoz ile süslüyoruz.
Afiyet olsun ....
Yemeğin sonunda kayınpederimin çok sevdiği irmik helvasını dondurmalı olarak ikram ettim , çok beğenildi , daha önce yapmayanlar için onunda tarifini vereyim .
Akşam sofrasını hazırlarken çekebildiğim tarifler bunlardı , şimdi soframda olanları da yazayım
İşte bizim geçen akşam ailemizi ağırladığımız iftar soframız ;
- Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası
- Mini Paçangalar
- Peynirli Çıtır Börek
- Zeytinyağlı Barbunya
- Ali Nazik
- Zeytinyağlı Kuru Kırmızı Biber Dolma
- Beşamel Soslu Sebzeli Tas Kebabı
- Pilav
- Cacık
- Salata
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Çayın yanında Karamelli Yaş Pasta
Eki Görüntüle 766535 Eki Görüntüle 766536 Eki Görüntüle 766537 Eki Görüntüle 766538 Eki Görüntüle 766539 Eki Görüntüle 766540 Eki Görüntüle 766541 Eki Görüntüle 766542 Eki Görüntüle 766543
İşte bu da soframız ;
Eki Görüntüle 766604 Eki Görüntüle 766608 Eki Görüntüle 766606
Benden bu kadar arkadaşlar , afiyet olsun
Tüm yarışan arkadaşlara gönülden başarılar ,
Her daim güzel , bereketli , samimi sofralarımız olsun
KesinNevreste demiştir.Ben önceki yarışmaları bilmediğim için yetişemedim önceki yarışmalarına.Şimdi katılsan nuryolu 'ndan korktukları gibi senden de korkarlar.O nasıl bir sunumdur öyle ,az göz ucuyla baktım,hepsi birbirinden güzel ,marifet damlıyor her birinizden ,bu yarışmaya da katıl da ,benim gibi senin marifetini bilmeyen de öğrensin seni Nevreste verdiğim gaz iyi mi?
Bak o zaman yarışmayı takip eden az kişiymiş,sadece 3 kişi beğenmiş sunumunu.Şimdi olsa en az 40 kişi beğenir ,nolarrr sen de katıl noolarrrr
Evet ,evet ,evetYok yok o zamanda çoktu beğeniler site güncellenince tüm eski beğeniler uçtu gitti .
Akşama zeytinyağlı fasulye var , fiyonklayıp katılsam mı
Allahım ,deynep ausa yalvarınyon tamam haklısında sen niye katılmıyon bacım ?Bak o zaman yarışmayı takip eden az kişiymiş,sadece 3 kişi beğenmiş sunumunu.Şimdi olsa en az 40 kişi beğenir ,nolarrr sen de katıl noolarrrr
Yok austumOooo nevonun eskiden oklavası vardı
Hala var mı
Çok sağol canım , mutfağı seviyorum çok . Bir şeyler yapıp sunmak zevk benim için . Tabii yemekteno diyet no stres
Eeee yaşlandı tabii
Şimdi ausun sunumuyla ,senin ,Kakaonun sunumuyla benim sunumum bir mi?Allahım ,deynep ausa yalvarınyon tamam haklısında sen niye katılmıyon bacım ?
Bu sofraylamı 1. Oldun asusum ?Yok yok o zamanda çoktu beğeniler site güncellenince tüm eski beğeniler uçtu gitti .
Akşama zeytinyağlı fasulye var , fiyonklayıp katılsam mı
Deynebim yarışmaya katılmak renktir . Kendinede haksızlık etmeŞimdi ausun sunumuyla ,senin ,Kakaonun sunumuyla benim sunumum bir mi?Tamam benim yaptıklarımın tadı güzel oluyor da sunumda sınıfta kalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?