Örgü Atkı örmeyi düşünüyorum, atkı örmeyi bilen var mı?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

rKn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
76
0
32
Örnek 30 ilmek üzerine kuruluyor.Ama ben 2 ilmek başlanğıç ve son ilmeği olarak koydum.ıpim orta kalınlıkta ve 6 nolu şiş ile ördüm.

1.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
2.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
3sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
4.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
5.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
6.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
7.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
8.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
9.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
10.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
Şimdi ilk bölüm bitti.Ördüğümüz örgüyü tam tersi uygulayacağız.
11.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
12.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
13.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
14.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
15.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
16.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
17.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
18.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
19.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
20.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence isimli yapma erkekler pek isimli atkıları takmazlar boyu ne olursa olsun dizine kadar da bir atkı olmamalı bence pek boyunlarına sarmıyorlar uzun birşey kalıverir saç örgülü yapabilirsin yada başka modelli çok basit ev şık modeller var nette bir bakarsan anlatımlarıda var en acemi bile yapar kolay gelsin...

Bende o dertten muzdaribim.Siyah renk nako astra ip aldım kaç numarayla öreyim selanik mi yoksa lastik mi olsun.Bi de kaç ilmek başlamalıyım.Biri yardım etsin nolur.

Öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben bunu sevgilime örmeyi düşünüyorum.Klasik olmasını istemedim ama herkes lastik falan önerdi.Sonra buna da süslü olmuş demesinler :)
Bu arada şuan işteyim eve gider gitmez deneyecem.Sorularım olursa özür dileyerek tekrar başınızı şişiririm.

Çok çok teşekkür ederim.ınşallah en kısa zamanda örer buraya da resmini eklerim :KK66:

bu anlatımdan bu model çıkmıyor yaaa(ya da ben çıkartamadım :KK43: )

Çalışmalarım sürüyor.En kısa zamanda sonuca erdirecem inşallah....

erkeğe en güzel örnek selanik bence.kolay örülüşünü anlatayım istersen.1 ters bir yüz örüyorsun ,arka tarafıda aynı örüyorsun.püf nokta şurda yüz örülen ilmek her seferinde şişte takılı olana değil bir altına batıyorsun.anlatabildim mi acaba.çok kolay.

Bende örüyorum 2.5 karış yaptım ama boyunu ne kadar yapcam bilmiyorum çok uzun olmaz erkeğe dimi ya :S Bide bittikten sonra püskül yapsam mı yoksa düz mü olsun karar veremedim kafamçokkarıştı

Bende örüyorum 2.5 karış yaptım ama boyunu ne kadar yapcam bilmiyorum çok uzun olmaz erkeğe dimi ya :S Bide bittikten sonra püskül yapsam mı yoksa düz mü olsun karar veremedim kafamçokkarıştı

Ben püskülsüz yapcam püskül demode oldu.Boyu 180 cm iyi olur diyorlar ama örünce bakıcam ona.
Bu arada ben en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim saç örgülü bi model başladım.Ör sök ör sök sinir olmuştum.Şİmdi birinci yumağım bitti ikincisini örüyorum.Sonra beresini örcem.Eğer içime sinmezse bi tanede lastik örerek yapcam saç örgülüyü kendime ayırcam.Öyle bi karar verdim.Hadi hayırlısı bakalım...

canm bende sevgilime örmüştüm çok beğendi herkes ama resim ekleyemeyecem çünkü sevgilimde atkı. 3 renk yaptım gri, krem, açık maviydi renkler birbirne çokta uyumlu olmuştu.yukardaki modaldeki gibi enine 3 renk değil boyuna 3 renkti.modelide selanikti erkeğe en uygunu o oluyor bence kolay gelsin canım sana.

Boyuna 3 renkliyi nasıl yaptın? ipleri birbirine geçirerek mi yoksa ipin mi batikliydi?

3 ipi birlikte kullandım ipleri birbirine geçirerek yaptım canım.

Ördüğüm atkının modeli böyle
120 cm oldu 60 cm kaldı
Bereyi nasıl yapcam şimdiden onun derdine düştüm...
Resmini bi türlü ekleyemedim.merak edenler eklentiden bakabilir $Görüntü002.jpg

Çok güzel olmuş EzeLCaN model süper benimki bozuk oldu ya:KK43: ama napalım ilk defa yapınca olsun o kadar.Ne kadar ip kullandın :uhm:

Çok teşekkür ederim.Umarım sevgilimde beğenir.
Atkı için 2 yumak ip gitti.(yani 200 gram) bere için de 1 yumaktan az ip gidecek gibi duruyor.berem daha bitmedi.

Son düzenleme:
yaaaa ne gusel olmuss :)) benımde sözlüm askere gitti..malum kış gelmek uzere ona bole atkı yapmak ıstıorm..ama elime şiş dahii almış degılım bu zamana kadar :) yazmıssınız ya arkadaslar ayrıntılı nasıl yapılacagını, o tabırlerın ne demek oldugunu bıle bılmıorm yanı..ıkı ters bı duz, ordan batır burdan cıkar :p
napcam ben :'(

Ördüğüm atkının modeli böyle
120 cm oldu 60 cm kaldı
Bereyi nasıl yapcam şimdiden onun derdine düştüm...
Resmini bi türlü ekleyemedim.merak edenler eklentiden bakabilir Eki Görüntüle 26075

çok hoş olmuş canım ellerine sağlık, bende sadece lastik örneği örerek atkı yapardım
senin ördüğün gerçekten çok zengin durmuş tbrklerrrr

X