Örgü Atkı örmeyi düşünüyorum, atkı örmeyi bilen var mı?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Sonunda atkımda beremde bitti.Ben yaptım diye mi beğendim bilmiyorum ama güzel olduğunu düşünüyorum.Sırada klasik lastik örgü berem var.Bu arada bi de kolay bolero örüyorum.Fotografını çekecek birini bulunca eklerim inşallah.

Mesaj sayım yetmediği için atkı ve beremin resmi eklentide

Eklentiler

• $Görüntü009.jpg
    $Görüntü009.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 293
  • $Görüntü010.jpg
    $Görüntü010.jpg
    103,3 KB · Görüntüleme: 295
  • $Görüntü011.jpg
    $Görüntü011.jpg
    102,2 KB · Görüntüleme: 9.570
Son düzenleme:
]
yaaaa ne gusel olmuss :)) benımde sözlüm askere gitti..malum kış gelmek uzere ona bole atkı yapmak ıstıorm..ama elime şiş dahii almış degılım bu zamana kadar :) yazmıssınız ya arkadaslar ayrıntılı nasıl yapılacagını, o tabırlerın ne demek oldugunu bıle bılmıorm yanı..ıkı ters bı duz, ordan batır burdan cıkar :p
napcam ben :'(

Uzmantv sitesinde örgü teknikleri videoları var canım.Siteyi biraz kurcalarsan nasıl başlanır nasıl bitirilir hepsini görür öğrenirsin.

ezelcan canım boleranın resmini bekliyorum yiğenime örcem nezaman ekleyebilirsin :)

Beğendiğinize çok sevindim arkadaşlar boleroyu resim çeker çekmez eklerim.Hatta bu akşam bile olabilir :KK66:

bak mesela bunun gibi yapabilirsin,ben ogluma yapmistim,ama okulda kayboldu,,,

Örnek 30 ilmek üzerine kuruluyor.Ama ben 2 ilmek başlanğıç ve son ilmeği olarak koydum.İpim orta kalınlıkta ve 6 nolu şiş ile ördüm.

1.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
2.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
3sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
4.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
5.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
6.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
7.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
8.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
9.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 1 kenar ilmeği düz ör
10.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
Şimdi ilk bölüm bitti.Ördüğümüz örgüyü tam tersi uygulayacağız.
11.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
12.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
13.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
14.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
15.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
16.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
17.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek ters ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
18.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
19.sıra: 1 kenar ilmeği örmeden al- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz ör- 10 ilmek düz ör- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters- 2 ilmek düz- 2 ilmek ters-2 ilmek düz ör- 1 kenar ilmeği düz ör
20.sıra: Sıradaki ilmekleri aynen örün
Bu şekilde örnek tamamlandı. 21. sırayı örmek için 1. sıradakilerden başlayarak tekrar edilecek

karisik olmasin diye,alinti yaptim bende burdan yapmistim zaten,,,,,,,,,

bu anlatımdan bu çıktığına emin misin Elis?

Ördüğüm atkının modeli böyle
120 cm oldu 60 cm kaldı
Bereyi nasıl yapcam şimdiden onun derdine düştüm...
Resmini bi türlü ekleyemedim.merak edenler eklentiden bakabilir Eki Görüntüle 26075

çok güzel olmuş atkında berendekaydirigubbakcemile5

kaç numara şiş kullandın?

ve o atkı çift kat mı tek kat mı? çift gibi duruyor da

navb şişim 5 numaraydı.ıpi soruyorsan tek kattı.Ama resim çekerken atkıyı ikiye katlayıp resmini çekmiştim.Beğendiğine sevindim. teşekkür ederim.

EzeLCaN ]Sonunda atkımda beremde bitti.Ben yaptım diye mi beğendim bilmiyorum ama güzel olduğunu düşünüyorum.Sırada klasik lastik örgü berem var.Bu arada bi de kolay bolero örüyorum.Fotografını çekecek birini bulunca eklerim inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
navb şişim 5 numaraydı.İpi soruyorsan tek kattı.Ama resim çekerken atkıyı ikiye katlayıp resmini çekmiştim.Beğendiğine sevindim. teşekkür ederim.

yok canım ipi sormuyorum

nasıl anlatacağımı da bilmiyorum kaydirigubbakcemile3

çok güzel olmuş gerçekten :lepi:

Kolay bolero resimlerini ekledim arkadaşlar.Tarifini merak eden olursa seve seve yardımcı olurum.Beğenecekmisiniz çok merak ediyorum.fotograflar malesef gelişigüzel oldu.Kusuruma bakmayın lütfen...

Kolay bolero resimlerini ekledim arkadaşlar.Tarifini merak eden olursa seve seve yardımcı olurum.Beğenecekmisiniz çok merak ediyorum.fotograflar malesef gelişigüzel oldu.Kusuruma bakmayın lütfen...

tahmin edeyim:lepi:

dikdörgen ördün, kollarının altından diktin CADIARZU

canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

bende hiç anlamıyorum örgü işinden
selanik başlamıştım
geri haroşa örüyorum eşime :kedi:

canım atkı ve bere çok güzel olmuş ellerine sağlık... atkıyı nasıl yaptığını anlatabilir misin... yani hem arkası hem önü düz olmuş... onu nasıl yaptın...

maibeyaz ne demek istediğini anlamadım.Açıklarsan yardımcı olmaya çalışırım...

canım atkı iki taraftanda aynı gibi duruyo... yani hem tersinden hem düzünden...
hani örgülerin arkası ters olur ya.... senin iki tarafda aynı gibi onu soruyorum nasıl yaptın...
bloğunda yapılışını okudum aslında ama orada anlattığına göre iki tarafı aynı olmaz...
anlatabildim mi yaa...

Şimdi anladım canım.
Önüyle arkası aynı değil sen yanlış anlamışsın.
Resimlerde sadece ön kısım var...

ben nişanlıyken nişanlıma doğum gününde örmüştüm,eşimin gözleri yeşil olduğu için 2 ton yeşil kullanmıştım.herkes çok beğenmişti:) ezelcan atkı ve bere süper olmuş

Kubbar40 ben burdaki anlatımdan resimdeki modeli çıkaramadım :) Modeli kendim yaptım yapılışını aşağıya yazdım.Anlamadığın yer olursa yardımcı olurum.

esr_a atkı örmenin ayrılık getirdiğini hiç duymadım.Çok şükür bize öyle bişey olmadı.Hatta Allah kısmet ederse önümüzdeki hafta nişanlanıyoruz :KK66:

Saç Örgülü Atkı Modeli:

40 ilmekle başladım.
İki yanına birer tane başlangıç ilmeği bıraktım.
2 düz 2 ters lastik yapıp 10 sıra ördükten sonra
1 başlangıç ilmeği 2 ters 2 düz 6 ters 2 düz 2 ters 2 düz 6 ters 2 düz 2 ters 2 düz 6 ters 2 düz 2 ters 2 düz 2 ters ve 1 başlangıç ilmeğini örerek modelimi koydum ve bundan sonraki sıralarda örneği takip ettim.
Bu şekilde 14 sıra örüp saç örgülerini koydum.Saç örgülerini 6 ters ilmeği 3 lü saç örgü yaparak oluşturdum.Ve bu şekilde devam ettim.
Atkıyı bitirirken de 10 sıra 2 ters 2 düz lastik örerek tamamlıyoruz.

X