• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atipik otizm

O zamanlar biraz daha toydum. sizinde benim de hayati zindan edecegimiz Bi durumumuz yok çok şükür 😊 bu son sorum özel egitimciniz ne düşünüyor ben onların fikirlerine de çok önem veriyorum çünkü bu işin icindeler
çocuğumuzda komut alma vermede sıkıntı olmadığını söylediler. isme tepkisi az .ama hic yok değil dediler . göz teması sıkıntısı yok .
sadece oyuncakları atma alışkanlığı var .onu söylediler
ortak dikkati var arkadaşlarının farkında uyum sağlıyor dediler.otizm de diyemeyiz değil de diyemeyiz
eğitime ihtiyacı var ama dediler.onun sebebi de her zaman her.komuti almaması.
Yani yüzde 10 dinlememe umursamama durumu var.
Bu şekilde olup 6 ay sinra eğitim alıp hiç bisekilde eğitime ihtiyacı kalmayan çocuklar olmuş. ama ben düzelse de en az hafta da 1 oraya gitmesini isterim kreşe başlayana kadar . çünkü eğitimci olmadığım için bizim de yanlış yaklaşımlarımiz oluyor .

çocuğumuzda komut alma vermede sıkıntı olmadığını söylediler. isme tepkisi az .ama hic yok değil dediler . göz teması sıkıntısı yok .
sadece oyuncakları atma alışkanlığı var .onu söylediler
ortak dikkati var arkadaşlarının farkında uyum sağlıyor dediler.otizm de diyemeyiz değil de diyemeyiz
eğitime ihtiyacı var ama dediler.onun sebebi de her zaman her.komuti almaması.
Yani yüzde 10 dinlememe umursamama durumu var.
Bu şekilde olup 6 ay sinra eğitim alıp hiç bisekilde eğitime ihtiyacı kalmayan çocuklar olmuş. ama ben düzelse de en az hafta da 1 oraya gitmesini isterim kreşe başlayana kadar . çünkü eğitimci olmadığım için bizim de yanlış yaklaşımlarımiz oluyor .
Tabiki her ihtimale karşı devam etsin ama gayet iyi durumda 😊

Sizin çocuğunuz kaç yaşında kelimeleri amaçsız nasıl kullaniyor bende kızımdan şüpheleniyorum ama benim kızımın dil gelisimi baya önden gidiyor şuan 18 aylik ve anne bak araba anne bardağı koydum gibi cümleler kuruyor bizdeki sorun arada parmak ucu yürüyor ve yabancilara inanılmaz tepkili biri onu sevmek isterse deli gibi agliyor bu normalmi bilmiyorum
Anne bak araba deyip sizinle paylaşması bence çok iyi bir şey

Evet bu yabancilar aşırı tepki bide parmak ucu yurume yoksa benimle iletisimi alıştıktan sonra babannesiyle de çok iyi ama onlemimi alayım Bi götüreyim bakalım
Ne zaman götürmeyi düşünüyorsunuz buraya da yazar mısınız sonucu? Ben ancak temmuzda götürebilirim

Merhaba 25 aylık oğlum için bugün psikiyatriste gittik. Aşırı hareketli ve bı kac kelime dışında konuşmuyor doktor atipik otizm e benziyor dedi. Bende dedim ki ben uyaran eksikliği olduğunu düşünmüştüm. Bana ikisinin de aynı şey olduğunu söyledi. İlaç yazmak istedi ben istemedim balık yağı yazdı. TV yi tamamdn kapatmami ve sürekli parka ve çocuklu ortamlara sokmami istedi. 2 şey dikkatini çekti. Sosyal iletişimi olmaması yani bulunduğu ortamda dikkatini birşey çekmiyor kendi başına hep oyun oynuyor ve ismine her seferinde bakmıyor. Bir de sürekli bulunduğu ortamdan çıkıyor yani dedi ki sizi bırakıp çıkması ilginç dedi. Herneyse aklım çok bulandı. Bu durum ilgiyle geçer mi bilginiz var mi
Umarım değildir🙏🏻 otizmin hiçbir türü tamamen geçmez ilgiyle eğitimle daha kötüye gitmesi engellenir. kim otizmi iyileştiriyorum tamamen bitiyor derse yalan söyler

Merhaba benim 25 aylık bir kızım var.4 aylıktan beri yabancıları ayırtedip ağlıyor. İki üç kere doktora götürüp sordum ama hepsi de karakterinin böyle olduğunu söyledi. Erken emekledi erken yürüdü çok erken konuştu hatta bazen artık keşke biraz sussa diyoruz. Özellikle son bir haftadır herşeyi sormaya başladı 😅 anne bu neden böyle bu neden şöyle diye sorup duruyor. Her şeyi ama her şeyi normal sadece yabancıları sevmiyor kimsenin yanına gitmiyor ilk defa gördüklerinden korkup ağlıyor gerçekten buna bir çözüm bulamadım. Ama benim çocuğum yalnız büyüdü 20. Ayına kadar. Yani akraba anneanne dede görmedi. Bir beni bir babasını gördü hep. Bunun için çocuk doktoru harici başka hangi doktora gitmek lazım acaba? Çünkü çocuk doktorları hep olabilir karakteri dedi ama benim ikna olmam lazım.
Ben bu yabancı olayına şöyle bir çözüm buldum anne anne ve dedeyi çok seviyor yabancılara annenane ve dede dedim yaşlılara o zaman aglamadi ve iletişim kurdu.Gencler problem oldu genç olan birine de bu onun annesi bu onun babası dedim ağlamasın diye ise yaradı ama ilk sefer anne deyince bu sefer çok yakın dvarandi kadının kucağına gitti anne diye bu sefer teyze yok bizde ama teyze bilmem kimin annesi diyorum bı şekilde bir bağ kurmak gerekiyor ama artık yabancilard aaglamasi geçti gibi çünku dede anne anne diyerek sosyallestik biraz çeşitli insanlarla iletişim kurmuş olduk benimki beni kimseyle konusturmayip ağlıyordu yoksa.

Ben bu yabancı olayına şöyle bir çözüm buldum anne anne ve dedeyi çok seviyor yabancılara annenane ve dede dedim yaşlılara o zaman aglamadi ve iletişim kurdu.Gencler problem oldu genç olan birine de bu onun annesi bu onun babası dedim ağlamasın diye ise yaradı ama ilk sefer anne deyince bu sefer çok yakın dvarandi kadının kucağına gitti anne diye bu sefer teyze yok bizde ama teyze bilmem kimin annesi diyorum bı şekilde bir bağ kurmak gerekiyor ama artık yabancilard aaglamasi geçti gibi çünku dede anne anne diyerek sosyallestik biraz çeşitli insanlarla iletişim kurmuş olduk benimki beni kimseyle konusturmayip ağlıyordu yoksa.
Mantıklı bizimki dedesine yakınlara bile ağlıyordu şükür şu an ağlama huyu kalmadı.Ama yine de kimsenin kucağına yanına gitmiyor aslında bundan şikayetçi de değilim. Eğer kreşe alışırsa çok daha kolay aşacağına inanıyorum.

benim oglumda 22 aylık tekrarlayıcı hareketleri de var .18 aylıktan beri belki günde 5 dk baktırıyoruzdur ekran o da her gün degil. zor durumda kaldıgımızda gösterdik.
ondan sonra daha belirgin oldu kulak kapatma kafa sallama.
2 haftadır özel egitime basladı . aynı zaman da gluteni kestim . ağır metal detoksu yaptırıyorum. medical medium diye bi adam var arastırın .
uyaran eksikliği diye bişey yok malesef . bize kesin otizm denmedi ama ben gelişim geriliği ve sosyal degil diye düşünüyorum.
bye bye i kolay olsun diye avuc acıp kapama seklinde göstermiştik elini ileri geri öne sallayarak yapıyordu .
egitimden sonra öpücük atıp normal bye bye yapıyor. en basit degişşimi bu sekilde oldu ve tekrarlayıcı hareketleri sıfırlandı.
şuan ayları çok kücük asla bişey yoktur diye düşünmeyin . anne bi şey hissediyorsa dogrudur.
daha önceleri götürmediğime bile pişmanım .
arada dalmaları ve ortamı fark etse bile amacsızca koşup başka seylere takıldıgı oluyor.
7 seans özel egitim sonrası gecen gün 2 cocuklu bi aileye gittik misafirliğe cocuklarla normalce oynadı . cocugun annesinin dibine kadar gidip burnu ile selamlaşma yapmaya calıştı. cocukların babasını sevmezdi ona bile gülücükler sacıp bişeyler alıp verdi komutları yerine getirdi.
komut alan bi cocuk ama her komutu almıyor. bazen canı istemese yapmıyor.
bizim sorunumuz isme tepkisinin azlıgı .buna bende sebep oldum biraz sürekli etkinlik yapalım sürekli kaliteli vakit gecirelim derken cocugu sıkmışım .özel egitim koordinasyon hocası söyledi.
baska bi hekimden de görüş alıp özel egitime başlayın ve gluteni kesinlikle kesin .
otizme yatkınlıgı olan cocukların agır metal düzeyi yüksek oluyormuş. bunlardan arınarak ve özele egitimle yasıtlarını yakalarlar erken teshisle.
tabi ki hem genetik hem cevre faktörü vardır . genetik kısmına bişey yapamayız . anne baba olarak destekledikten sonrası gerisi Allahtan .
kabul etmek zor olabilir. kabullenmeden bi durum degişmez. kafanız bulanmasın . otizm ya da degil teşhis önemli degil.
önemli olan egitime ihtiyacı olan cocuklar olması.
özel egitim veren yerlerde sadece otizmli cocuklar yok . duyusal etkinligi olmayan dürtüsel ekskligi yasayan cocuklarda var .cok hızlı yok katediliyor.
biz cocugumuza zaten oyun grubu düşünüyorduk . böyle olunca hemn özel egitim alıyor hemde hafta sonu 1.5 saat oyun grubuna götürüyoruz. takıntıları bitti zaten cok yoktu ama vardı . bunların takıntı oldugunu da sadece ben düşünüyordum. 2-3 doktor görüşü aldık ve evet otizm diyemeyiz ama egitime ihityacı var denildi.
otizm her insanda her cocukta mevcut kimş yüzde 1 kimi yüzde etkileniyor. kimi daha cok etkileniyor. nereden baslarsanız kar . ilk duyunca bende bi silkelendim . ama anne bilir annenin yüregine bişey düşüyorsa o işin peşi bırakılmamalıdır. bunu cogu otizmli cocuk sahibi anne de bilir.
< 3
Rica etsem medical mediumun detoks tarifini verirmisiniz

Back