Sizin çocuğunuz kaç yaşında kelimeleri amaçsız nasıl kullaniyor bende kızımdan şüpheleniyorum ama benim kızımın dil gelisimi baya önden gidiyor şuan 18 aylik ve anne bak araba anne bardağı koydum gibi cümleler kuruyor bizdeki sorun arada parmak ucu yürüyor ve yabancilara inanılmaz tepkili biri onu sevmek isterse deli gibi agliyor bu normalmi bilmiyorumbu arada konusma bizde de var . kelimeleri var ama bazen kayboluyor. cogu seyi söyler. etkileşim olmadan konusma olmaz . öenmli olan kelime kullanması degildir. önemli olan amaclı kelime kullanmasıdır.
biz bi ortamdan gidersek gittigimizi anlar. hayali oyun kurar , insanların yüzüne bakar.
ama bazen amacsızca bakar dalar, onun içinde eeg cektirmeyi düşünüyoruz. bu tarz cocukların nörolojik muayenesi de yapılmalıdır.
bu olayla cok taze tanısan bi anne olarak söylüyorum. asla bişeyi yoktır demeyin . anneleri olarak biz bunu onlara yakıştıramıyoruz . ama cocugu tarafsızca dısardan izleyince herseyi daha net görebiliyorsunuz. nacizane tavsiyemdir...
Sizin çocuğunuz kaç yaşında kelimeleri amaçsız nasıl kullaniyor bende kızımdan şüpheleniyorum ama benim kızımın dil gelisimi baya önden gidiyor şuan 18 aylik ve anne bak araba anne bardağı koydum gibi cümleler kuruyor bizdeki sorun arada parmak ucu yürüyor ve yabancilara inanılmaz tepkili biri onu sevmek isterse deli gibi agliyor bu normalmi bilmiyorum
Netten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallahdurduk yere mesela baba dede diye bağırıyor.
parmak ucu yürümeyi nöroloji özellikle soruyor .
yabancılara çok tepki de tepkisizlikte garip olarak yorumlanıyor.
içinizde ufak Bi şüphe bile varsa doktora görünmeniz iyi olur.bisey yoksa zaten boşa şüphedir.
konuşması geriledi benim oğlumun önceleri daha çok kelime çıkarırdı . son 2 haftada aşırı azaldı.
Sizin oglunuzun kelimeleride tvden azalmış olabilirmidurduk yere mesela baba dede diye bağırıyor.
parmak ucu yürümeyi nöroloji özellikle soruyor .
yabancılara çok tepki de tepkisizlikte garip olarak yorumlanıyor.
içinizde ufak Bi şüphe bile varsa doktora görünmeniz iyi olur.bisey yoksa zaten boşa şüphedir.
konuşması geriledi benim oğlumun önceleri daha çok kelime çıkarırdı . son 2 haftada aşırı azaldı.
benim oğlum 18 aya kadar ekran gormedi.Sizin oglunuzun kelimeleride tvden azalmış olabilirmi
benim cocigm da ağlayınca kendi agladigi da oluyor .gelip yuzumi elleri ile açtığı da oluyor.Netten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallah
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız dediğim gibi Bi yabancı kaygisi bide bazen parmak ucu yürümesi onun dışında bisey yok insallah çocuklarımız iyi olur Bi götürürüm dediğiniz gibi bisey kaybetmem zaten tv olmadan fazlaca ilgileniyorum surekli oyun oynuyoruz normalde de benim peşimden ayrılmıyorbenim cocigm da ağlayınca kendi agladigi da oluyor .gelip yuzumi elleri ile açtığı da oluyor.
tek endişeniz buysa parmak ucu .başka belirti yoksa siz bilirsiniz.
ama sunlsr da var hayali oyun kurabiliyor mu buna bakın.
mesela kendi mama içerken elinde köpeği.varsa ona yediriyor mu.
mis. gibi oynuyor mu ?
bizde bunlar da var
biz ortamı.terkedelim anlar ağlar.
her insani da yabancilamazdi .
ama sunu soyleyeyim .20 ayliktan sonra hersey degisti .kelimeler birden gitti.
bundan 2 ay önce dede gitti diye 2 li cumle kurdugu bile oldu .
büyük ihtimal ben çocuğu çok darladim üstüne çok düşüldü belki de özel Bi çocuk
bilmiyoruz zaman gösterecek.ama size şunu söyleyeyim. altı üstü Bi kontrol .gidin ne olacak
Yani biz gittik benim gözüm açıldı. cok pisman oldum ilk suphelendigimde gitmedim diye .
bu arada bizde isaret parmagi 12 13 ay arasi baslamis .videolsra bakmistim .o biraz gecikmis bizde ama 14 ay sinirmis mesela o da sinirlar icinde.
Bi de sadece otizm değil. mesela kimi çocuğun buna ihtiyacı var.ozel eğitime. duyusal eksikliği olabiliyo atıyorum kuma dokunamıyor suya.dokunamiyor
2 yasa kadar beyin cok hizli ilerliyor .bizim 2 ayimiz var suan ve bizim icin en degerli surec olarak goruyorim ben .
3 yasa kadar çoğu şey ama 2 yaş çok önemli bir basamak .
siz en basitinden beslenme şeklini düzenleyip hayatın içine katın çocuğu. o parmak ucu yürümesi geçer büyük ihtimal .bizim tekrarlayicilarin hepsi bitmişti. ta ki geçen hafta antibiyotik kullanana kadar. çocuğun tüm hareketleri geri geldi. ve kafa sallama falan 2 3 aydır yapmıyordu. Ben o zaman tamamen anladim .
her çocuğun bünyesi aynı değil
.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız dediğim gibi Bi yabancı kaygisi bide bazen parmak ucu yürümesi onun dışında bisey yok insallah çocuklarımız iyi olur Bi götürürüm dediğiniz gibi bisey kaybetmem zaten tv olmadan fazlaca ilgileniyorum surekli oyun oynuyoruz normalde de benim peşimden ayrılmıyor
Aynen anlattığınız gibi bizdeki durumda.Ben eylülde kreşe başlatmayı düşünüyorum belki faydası olur en azından bir kaç saatte olsa Farklı bir ortama girsin.Biz k marastayiz annemlerle depremden beri birlikte kalıyoruz yani 4 aydır annemlere alıştı babaannesine geldik onda da ilk gün ağladı şimdi onada alıştı halası arada gidip geliyor halası gelince anne gel diye beni odadan çıkarıyor o odaya asla girmiyor halasını gördüğü yerden kaçıyor bu yabancı misafir gelince de öyle biri sevmek isterse de agliyor onun dışında dediğiniz gibi erken emekledi 10 aylik yürüdü bunlarda sorun yok Bi psikiyatriye goturelim bakalım bu arada ben oglumdan da şüpheliydim doktor kesinlikle otizm değil demisti 5 doktor 2 psikolog gördü hepsi de otizm değil dedi son götürdüğüm dehb dedi ki bunun farkındayım ama sosyal iletişimi arkadaşlarıyla uyumu falan iyi çok şükür ogretmenide çok memnun şimdilik Bi sorun yok yine otizm suphesine düştüm buna canim sıkılıyor
Bu arada dil gelisimi harika Bi durum . böyle devamı gelir inşallah. eğer ki gerileme olmazsa hic biseyden şüphelenmeyin benceeNetten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallah
Insallah yani bu durum Bi iki defa söylediği değil yani aktif Bi şekilde 3 lu cumle kuruyor hatta yemek yediriyordum anne doydum işte abisine abi mama hazır ben şok oldum ama Dediğiniz gibi baya konuşup da gerileyen çocuklar çok okudum o yüzden tedbiri elden bırakmayacamBu arada dil gelisimi harika Bi durum . böyle devamı gelir inşallah. eğer ki gerileme olmazsa hic biseyden şüphelenmeyin bencee
ya otizm çok farklı bisey bakin .konuşan otizmli cocuklarda var bu yüzden onların teşhisi daha geç e kalıyor.Insallah yani bu durum Bi iki defa söylediği değil yani aktif Bi şekilde 3 lu cumle kuruyor hatta yemek yediriyordum anne doydum işte abisine abi mama hazır ben şok oldum ama Dediğiniz gibi baya konuşup da gerileyen çocuklar çok okudum o yüzden tedbiri elden bırakmayacam
Haklisiniz ama cogu kisi konusma geciktigi icin kosuyor yani bide herseye otizmmi diye bakmayın yani ben oglumda bu hataya düştüm inanın otizm belirtilerini çoğu bebek gosteriyor ilk anneliğin verdiği acemilikle kendime hayatı zindan etmiştim ama boşunaymış önlem alın ama çok büyük kaygılar duymayın insallah hersey düzelecekya otizm çok farklı bisey bakin .konuşan otizmli cocuklarda var bu yüzden onların teşhisi daha geç e kalıyor.
işin içine girip araştırınca fark ediyo4subuz.coo geniş Bi spekturum ve her çocuk başka etkileniyor. bizde takıntılar mevcut daha fazla :) konuşmaya ben aşırı takılmıyorum. sağlıklı bincocuk olup konuşması 3 yaşından sonra tam olan çocuklarda var .
dünyalarına girdikçe takintilar azalıyor. mesela bizimki havuz kenarında bulunan terliklerin hepsini havuza atıyor. oyuna çeviriyoruz yapmiyor:)
bakınca yetişkinlerin takıntıları var .çocuğu zihinsel olarak etkilemedigi sürece üzüntü duymuyorum ben .farklı Bi deneyim .
artık olaydan haz almaya başladım otizm değilse de özel bi ilgiye ihtiyacı var .erkenden başladı okul hayatına:) severek de gidiyor .takibi bırakmayın sizin içinize ne doğarsa çoğunluk doğru çıkıyor
buna emin olun
zaten her çocukta var . kiminde yüzde 1 kiminde yüzde 10 50 80 :)Haklisiniz ama cogu kisi konusma geciktigi icin kosuyor yani bide herseye otizmmi diye bakmayın yani ben oglumda bu hataya düştüm inanın otizm belirtilerini çoğu bebek gosteriyor ilk anneliğin verdiği acemilikle kendime hayatı zindan etmiştim ama boşunaymış önlem alın ama çok büyük kaygılar duymayın insallah hersey düzelecekben bu hataya düştüğüm için söylemek istedim
O zamanlar biraz daha toydum. sizinde benim de hayati zindan edecegimiz Bi durumumuz yok çok şükürzaten her çocukta var . kiminde yüzde 1 kiminde yüzde 10 50 80 :)
Ben zindan etmiyorum artık. eğitime ihtiyacı olmasına seviniyorum .zaten erken kalkan bi çocuk uyum sağladı. çalışan Bi anneyim .Bu arada işten ayrılmayı bile düşündüm.
zaten kres okul Bi şekilde başlayacaktı. çok da iyi geldigini görünce mutlu oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?