Atessu'nun Diyet Günlüğü

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
847
177
323
37
hayatım boyunca hiç zayıf olmadım ben bir kere bile ne kadar zayıfım demedim özellikle ergenlik döneminden sonra almaya başladığım kilolarla irileşmeye başladım. uzun boyum bide kilolarım yüsünden dev gibi biri oldum
ortaokulda jileden çıkan popomdan utandım lise de bedenime bulamadığımız için içine ek yaptırılmış okul eteğimden üniversitede ordan burdan fırtlayan her yerimden hep utandımm başka insanların yanında yemek yemekten iinci tabak yemeği rica etmekten markette alış veriş yapmaktan acıktım demekten utandım hep. mağazalara gidip 3xl bedeni sormaktan kapıdan sessizce byük beden var mı deyip hayır cevabını alınca çıkmaktan paramla rezil olmaktan nefret ediyorum.söylememe gerek yok bilirsinz şişmanların üzülmeye hakkı yoktur.morali bozuk olamaz karşı masadan bakanlar hiç bir zaman size bakmaz yanınızdakilere bakar birgün biri farkedersiniz ki etrafınızda dolaşıyordur seslenir ve hep o bahsedeceği mesele malumdur seni kardeşim gibi görüyorum filan arkadaşıyın görüştüğü var mı vs vs
eğer şişmansanız bunları hep yaşamışsınızdır hele şu bankaların ayna gibi olan camları yok mu dönüp onlara bakmaya utanırsınız çünkü bi yerden fırlamış fazlalıklarınızı gçreceksinizdir
ha tabi bide şu nasihat eselesi kızım oğlum çok yeme bak yaşın genç yarın iki gün sonra.. bak filanca bi diyet yapmış.. aklını başına al böyle olmaz vs vs
zaten bir çok insan da sizin kırılacağınızı düşünmez sizin üzerinzden şişman esprileri yapılır sizde gülersiniz mecburen gülmesen ne yapacan şişmansın işte. canınız sıkkın olsa herkes sorarken pek de ciddiye almaz malum sizin erkek arkadaşınız gibi bi meseleniz olmadığından sorununuz ya düşük alınan sınav notudur ya da başka önemsiz bişey hepsini yaşadım iliklerime kadar hemde
en yakın akrabalarımdan hiç tanımadığım insanlara kadar hepsinden her türlü lafı duydum
daha söylenecek o kadar şey var ki
kıyafet ayrı bi sorun sosyal hayat öyle
ha bide sinirlenince yiyen tayfa vardır ya ben onlardanım kızdım mı kıyafet bulamadım mı 40 liralık şeye bedenime olan bir yerde olduğu için 100 lirayı verdim mi gelirim eve ne bulduysam yerim tüm sinirimi yemekten çıkarırım gitsin
senelerce bu böyle devam etti
ta ki tartıda 104 ü görene dek az ye işte ne bileyim dikkat et derken 3 4 sene içinde 90 kiloyu gördüm bir senedir 90 kiloyum 14 kilo az değil ama çoktan azı alınca belli olmuyor tabi daha doğrusu ben öyle anıyorum bi gün hastanede biriyle karşılaştık anneme beni sordu napıyor diye annem yanımda ya deyince tanıyamadım dedi ne kadar zayıflamışsın ben şoktayım böyle şeyleri duymaya alışık değilim çünkü sonra başkaları başkaları derken herkes demeye başladı ama inanmıyorum ben bir hafta kadar önce eski fotoğraflara bakıyordum hakkaten zayıflamışım kendşmde fark ettim
o kadar uzun zamandır diyetti az yemeydi onların içindeyim ki zayıfladığıma inanmıyordum artık inandım evet ben 104 den 90 adüştüm defalarca bozduğum diyetler ağladığım geceler rezil olduğum toplantılar bulamadığım kıyafetler paramla rezil olmalar hepsi ama hepsi geride kalsın istiyorum hayatımda şimdiye kadar özellikle okul bakımından istediğim herşeyi elde ettim daha doğrusu nasip oldu.bi bu kaldı zayıflamak..
tabi bunca zamandır bu esnada üzüldüğüne üzüldüğüm tek bi insan var annem..
hiç bir zaman kırmak istemediğim kırmamaya çalıştığım annem.. düşündüm neden kırıyorum onu diye pis boğazım yüzünden utanarak söylüyorum tutamadığım pis boğazım yüzünden.
zayıflamak istiyorum annemle gidip şöyle istediğim yerden bişeyler almak istiyrum artık utanmaktan bıktım şişmanlığıma acınan değil zeraftine imrenilen olmak istiyorum
175 boyum 90 kilom yaşımda 21 bugün benim hayatımın miladı olsun istiyorum bir ay sonra burdan sevinçle bişeyler yazmka istiyorum dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum:)

oyyy oyy ck gusel bır yazı :))
öncelıkle tebrık ederım cnım
yaşadıklarında bazen kendimi bulunca guldum ha hakkaten gulunuyor ama :)
yanı açık soyluyeyım şişman şakası yapanlara kızamıyorum ben ..
yapılmasa ıyı evet ama yapılıncada gülüyoruz gülüncek durumdayız çunku ..

ben şu aralar tabir-i çaizse hayvan gb yıyorum ..
bundan 1 ay önce azıcık fazla yemek yese mıgdesı arıyan ben sımdı delı gb yıyıyorum
abur cubur .. verseler dunyayı goturcem
Şimdi bu komık deılmı bence komık .. bız şişmanlar kendi kendimizi ( aşırı yıyerek ) komık duruma dusuyoruz ..

Bu arada dikatimi çekti : hiç dr.gitmedin mi ?
bak mesela ben cok cabuk kılo alıyordum bır gıttım allahhh neler cıktı
hıpotroidit hastasıymısım hayatım boyunca tedavı gorucem mesela ..
belkı senın kılolu olmanda da bır hastalık yatıyordur

Canım,aslında istediğin kiloya indikten sonra aslında başarılarımın arasında en kolayı buymuş neden bu kadar eziyet ettim kendime yıllarca diyeceksin(kendimden biliyorum)
Bir kere karar vermişsen gerisi mutlaka gelir.Ve ne zaman motivasyonunu kaybedecek gibi olsan bence aç ve bu yazını oku.Herkesi motive etmeyi başarmışsan kendini haydi haydi edersin.
Bol şans sana bu yolda,eminim başaracaksın.istediğin kiloya geldiğinde fotoğraflarını bekliyoruz burda

önemli olan insanın birşeyi yapmaya karar vermesi.sen en zor kısmı açmış karar vermişsin.tebrik ederim canım.eminim ki devamını getirir ve bir ay sonra 80 oldum kızlarrrr diye haykıracaksın.yeter ki iste , zayıfladığını gördükçe kendini daha çok sevecek ve güvenin daha da artacak.şöyyleeee 75 lik çıtır olup aynaya doyasıya bakmak istemez misin? o zaman devam et hayatım :)

çok güzel bir yazı çok beğendim ve başarını tebrik ederim
uzun zamana yayarak vermiş olman da çook uzun süre geri almayağın anlamına geliyor
bu şekilde devam edersen emiminim bi 14 daha çook rahat verirsin

inşallah istediğin kiloya ulaşırsın canım ama kolay olmıycak bazen azmin kırılıcak ama devam ediceksin Rabbim işini kolaylaştırsın!

Ben de senin durumundayım sayılır..Ben de 1.77 boyundayım.Geçen kış 92 ye çıktım sonra azmedip 10 kilo verdim 82 oldum,şimdi ise 84 kiloyum
Ve kış diye sporda yapamıyorum ne yapacağımı şaşırmış haldeyim..Daha uzun bir yolum var ama eski gücüm yok..Umarım senin başarılarından ben de güç alırım :26:

Canım ilk başta tebrık edıy0rummmm...
GErçekten aynı dedıklerını fazlasıyla yasıyoruz hepımız azı yok bundan emını yanı.
Ama helal oslun dahada zayıflarsın bundan emınım bu azmın elınden hıcbırsey kacmaz :)
Ayrıca boyunun 1,75 olması super. 80 kgye ındınmı tamamdır kıyafetlerdekı sorunun :)
Sonra 75 70 ve ıstedıgın fıt ınsan oluverır cıkarsın..

slm umarım hedeflerine ulaşırsın bende bugün başladım kendimce kısmaya ama en fazla 2 saat sürüyo ve sonrasın da ne bulsam yiyorum ama senin yaşın çok küçükmüş bence başarabilirsin şansın ve azmin açık olsun sevgiyle kal

destekleriniz için çok çok teşekkür ederim
sadece başarmak istiyorum hem kimseye laf düşürmemek hem de istediğimi giymek itiyorum tabi başkalarından önce kendime kızmaktan vazgeçmek istiyrum. bir hafta kadar yoğurt diyetini deneyecem sonucu yazarım buraya:)

Maşşallah canım çok iyi gidiyorsun tebrik ederim..

Zaten sen işin en önemli kısmını halletmişsin, karar vermek ve başaracağına inanmak.. Kararından ve inancından vazgeçme, sonuç mükemmel olucak inşallah:))

Ben de düzenli beslenme alışkanlığı kazanarak zayıflamaya çalışıyorum, hafif ve dengeli bir menüm oldğu zaman kendimi hem ruhen hem bedenen çok formda hissediyorum Böylelikle inşallah verdiğimiz kilolar kalıcı olacak inşallah.. Başarılar..

bende 80 kiloydum şişmanlık başa bela resmen 175 boyum ve şuan 51 kiloyum tabi bunu 2 sene icerisinde verdim çok hırs yapmıştım gidip mağzadan küçük beden kıyafet almıştım o kıyafeti giyememk beni hırslandırmıştı açıktıkça gidip kıyafete bakıyodum resmen ve işede yaradı azimli olmak çok önemli diyet yaparken spora vakitim olmadığı için 55 kilodayken plates yapmaya başladım ve greyfurt içtim sabahları aç karnına mütiş işe yarıyo hala devam ediyorum yine yediklerime dikkat ediyorum

Öncelikle tebrik ediyorum seni..Azmin elimden ne kurtulmuşki,kendine çok güvenen birisi gibi geldin bana..

Diyet veya yemek düzenin nasıl gidiyor bilmiyorum ama..bir kaç tavsiyem olucak.
Yemek düzenini,yediklerini gözden geçirip kendine farklı bir düzen getir,özel olmayı istemessin??
Sıradan yapılanlar yerine farklılıkları dene..Çalışıyorsan eğer herşey daha kolay..Süt ve süt ürünleri (yağsız) kalsiyum bakımından çok zengin,diyet yapanlar bu ürünleri öğün vya öğün aralarında yedikleri zaman diğerlerine göre %70 daha çabuk verirler kilolarını,metobolizmayı çalıştıran besinler çünkü..eğer bu yiyecekleri ön plana çıkarırsan çok daha iyi olur..
Spor yapabilirsen (yürüyüş,egzersiz) çok daha şanslısın..
Sabahları 1 yumurta yersen seni tok ttar,akşamları yeşillik,sebzeye ağırlık verirsen daha da kolay olur,et-tavuk v.s. öğlenleri yemeye çalış...aklıma gelenleri yazmaya çalıştım..abartmadan az az yemeye bak.Kuru kayısı ,incir günlük 2- 3 tane ye,bunalrı hücreleri yeniler ve daha zinde olursun..
Başarılar diliyorum,inş. istediğin hedefe ulaşırsın,bahane yok hedefin ulaşmak

Harika bir yazı ve gerçekten güçlü bir irade..
Uykusuzluk sorunu çekiyordum yıllar önce... doktora gittim bir ilaç verdi. o ilaçta kilo aldırıyormuş.. biliyordum doktorum uyarmıştı... grissini ye demişti acıktıkça. ben grissiniyi şokellaya batırıp yiyordum... sonra bir baktımki balon gibi olmuşum.. ama kabullenmiyordum kilo aldığımı.... taaa ki 40 beden olana kadar :)

hemen esen kendine gel kızım napıosun sen dedim ilacı bıraktım boğazı kestim yavaş yavaş 45 kg indim.. 45 kg da benim boyum için çok kötü bi kilo.. 34 beden iyyy. hemen bi toparlama ile şimdi 53 kg yum. boyum 1,65. 38 bedenim su anda. uzun zamandırda bunu koruyorum..

bol yeşil.. tuz kesinlikle yok.. tuz vucuttaki suyu tutuyor... sebzeleri suda pişiriodum.. hem rengini kaybetmiolar hemde daha sağlıklı.. tadı yavan olmasın diye üzerine yogurt döküyordum... ağzıma meyve hariç tatlı hiçbişey almadım.. ayda bir kez pizza yiyordum bir dilim kepekli pizza... öğle yemeklerinde suda pişmiş ızgara tavuk yada yogurtlu semizotu..

önce isteyeceksin başarı arkasından geliyo zaten... ben; yok bilmem ne diyeti, zayıflama kapsülü , limonlu su,ölümcül dietler vs.... "bunlara inanmıyorum!!". ve bunların uzun vadede zararlı olacağını düşünüyorum. tek gerçek var "BOĞAZINA HAKİM OL" ve sporla gerisi geliyor zaten..

Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…