- 11 Aralık 2021
- 472
- 180
- 31
-
- Konu Sahibi pe-si-mist
Merhaba. Bende iki aydır bazal sıcaklığımı olcuyorum. Dil altından. Ayrıca bir gebenin gunlugu isimli sayfanın ovulasyon testini kullanıyorum. Bu ayin 3 unde testte pozitif gördüm ve o gün vücut isim yükseldi. 36.67 oldu. Ayin 4 ve 5 i de catladi.Ancak ben bu bazal sicaklik grafiğini anlamıyorum. Herkesin yumurtlama sıcaklığı 37 ve üstü olurmus. Ben hiç o ısıya ulaşamadım. Bazal sicKlik egrisinden anlayan var mı?Canım fertility nin sitesinden baktım şöyle diyor :
Sıcaklıklarım çok sert ve düzensiz. Bu neden olabilir? Bu konuda ne yapabilirim?
Sıcaklıklarınız düzensizse, yapmanız gereken ilk şey, BBT'nizi almayla ilgili yönergeleri gözden geçirmek ve özel bir bazal vücut sıcaklığı termometresi kullandığınızdan emin olmaktır. Yönergeleri izliyorsanız (her sabah aynı saatte, kalkmadan ve bir BBT termometre kullanmadan önce ateşinizi ölçün) ve yine de değişken sıcaklıklara sahipseniz, çevrenizdeki veya alışkanlıklarınızdaki herhangi bir şeyin sıcaklığı rahatsız edip etmediğini görmek için verilerinizi gözden geçirin. . Bunun işe yarayıp yaramadığını görmek için termometrenizi değiştirmeyi veya termometrenizdeki pili değiştirmeyi de düşünebilirsiniz.
Ağızdan ateş ölçerken net bir örüntü elde edemeyen bazı kadınlar, vajinal olarak ateş ölçerken daha net bir örüntü elde edebilirler. Düzensiz olan birkaç döngünüz varsa ve BBT'nizi düzgün bir şekilde alıyor ve kaydediyorsanız ve yumurtlama modelini göremiyorsanız, sağlık uzmanınızla konuşmalısınız.
@smgsmgsmg
Merhaba. Bende iki aydır bazal sıcaklığımı olcuyorum. Dil altından. Ayrıca bir gebenin gunlugu isimli sayfanın ovulasyon testini kullanıyorum. Bu ayin 3 unde testte pozitif gördüm ve o gün vücut isim yükseldi. 36.67 oldu. Ayin 4 ve 5 i de catladi.Ancak ben bu bazal sicaklik grafiğini anlamıyorum. Herkesin yumurtlama sıcaklığı 37 ve üstü olurmus. Ben hiç o ısıya ulaşamadım. Bazal sicKlik egrisinden anlayan var mı?
Kusura bakmayin bu konuda baya cahilim. Catladigini nereden anlıyorsunuz. Yumurta olması gereken boyuta gelince vücut işimiz artıyor mu. Yükseliyor mu. Çatlayıncaya mi yükseliyor. Ben bunlardan hiç birsey anlamadimHayır öyle bir standart yok. Yum öncesinden yüksek seyretmesi yeterli. Yumurtlama sonrasi 3 yüksek ateş ve devam etmesi önemli canım. Catlaman olmuş gorunuyor zaten senin ateşe gore de...
Kusura bakmayin bu konuda baya cahilim. Catladigini nereden anlıyorsunuz. Yumurta olması gereken boyuta gelince vücut işimiz artıyor mu. Yükseliyor mu. Çatlayıncaya mi yükseliyor. Ben bunlardan hiç birsey anlamadim
Tamamdır. Çok teşekkür ederim yardımcı olcudugunuz icinYumurtlama olduğunda vücut ısınız yumurtlama günü öncesine göre daha yüksek oluyor ve 3 günden fazla yüksek seyrediyor. Ben çatlama ayrı yumurtlama ayrı gibi bişey bilmiyorum. Bir tek yumurtlama bilirim ona göre de ilişki derim.
Şimdi okudum merak ettim durumun nasılArkadaslar merhaba, ben de sizleri iyice okuyup bu ay denemeye basladim. Sat 1 ocakti. 31 ocak lh testim pikti. 1 ve 2 subatta pikti 3 gibi esit olup 4 de catladi galiba. İsiyla da aklima geldikce takip etmeye calistim. Bugun sabah ilk testle gebelik testi yaptim ama negatifti. Sizce erken mi yoksa sicakliga gore regli mi beklemeliyim kararsiz kaldim. Bat galiba 17 subata ertelendi gibi pcosum bilmiyorum hangi gun olurum
Regli oldum canimŞimdi okudum merak ettim durumun nasıl