- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
-
- Konu Sahibi pe-si-mist
ayy bnde denıycem bunu yaaMerhaba Arkadaşlar,
İstedimki benim gibi ateş takibi yapanların ayrı bir topiği olsun. Burada şemalarımızı paylaşıp analiz edebiliriz.
Kendi şemanızı oluşturmak için telefonunuza ateş takibi için üretilen özel uygulamalardan birini indirip her sabah ateşinizi oraya kayıt edebilirsiniz veya benim gibi yabancı gebelik forumlarında bulunan şemaları kullanabilirsiniz.
Umarım bir gün KK da böyle bir imkan sağlar bizlere.
Şema kullanmayanlar da derecelerini burada paylaşabilirler tabiiki.
Yumurtanız tam olarak hangi gün çatladı? İkinci faz sürenizin uzunluğu normal mi? Ve benzeri sorulara beraber yanıt bulabiliriz.
Ateş ölçme yöntemini anlatan bir kaç link bırakıyorum. Hiç bilgisi olmayan bakabilir:
Ateş Ölçme Yöntemi ile Gebelik Testi ve Hamile Kalma
Ateş ölçme yöntemi ile hamile kalınabilir? Biz de sizler için ateş ölçme ile hamile kalma yönteminin tüm inceliklerini içeriğimizde bir araya getirdik.www.google.com.tr
Ateş ölçme yöntemi/Hamilelik Öncesi/milliyet blog
Fertilitemi takip etmeye başladığım zaman bütün yaptıklarım arasından bana en enteresan geleni vücut ateşimin aylık döngümün neresinde olduğumu bana söyleyebilmesi idi. Düşünsenize ateşinizi ölçüyorsunuz, bundan bir tablo çıkarıyorsunuz ve o tablo size dikkate alınmayacak kadar küçük bir yanılgı...blog.milliyet.com.tr
Ateş Ölçme Yöntemi – Örnek Şemalar - BYBO
Bu yazının ik bölümü olan Ateş Ölçme Yöntemi başlıklı yazımda da belirttiğim gibi vücut ısınızı takibeseryapimbakimonarim.com
Cok eğlenceli bir şey gerçekten. Ovulasyon testinden daha hesaplı ve daha ayrıntılı.ayy bnde denıycem bunu yaa
Çok ilginç deneyeceğimKendi kelimelerimle anlatmam gerekirse:
Adet olduğunuz gün başlayın, adet olana kadar devam edin.
Adet olduğunuz gün ilk gününüzdür.
Her sabah uyanır uyanmaz daha yataktan dahi kalkmadan, ateşinizi ölçün. Ama koltuk altından değil, vajinal veya makattan olmalı. Ağızdan da ölçebilirsiniz ama vajinal veya makat daha doğru gösterir. Her sabah ateşinizi not edin. Ve her sabah aynı saatte uyanmaya gayret gösterin yoksa bu metod işe yaramayacak.
Yumurtlama olana kadar ateşiniz düşük olur. ertesi gün, yani yumurtanızın çatladıktan bir sonraki gün, ateşiniz en az 0,5 derece cıkar, yani ikinci faz başlamıştır. Ve çıktıktan sonra ateşiniz adet olana kadar birdaha ilk günler ölçülen düşük derecelere düşmez. Yani artık İkinci fazda bulunuyorsunuz. Herkesin vücut ısısı farklıdır bu arada. Adet olacağınız zaman adetten bir gün önce veya adetin ilk gününde bir düşüş meydana gelir. Gebelik varsa ateş düşmez hatta çıkmaya devam eder, sadece BAT tarihinde hafif bir iniş gerçekleşir fakat ertesi gün tekrar yükselir. Böylece yumurtlama gününü, adet olacağınız zamanı ve lutel fazın kac gün sürdüğünü anlarsınız. Luteal faz yani yumurtlama gününden BAT tarihine kadar olan süredir ve 12 günden az sürüyorsa bir sorun var demektir. Doktorunuza danışırsınız böyle bir durumda.
Size iki örnek ekliyorum. Birinde adet birinde gebelik gerçekleşmiş.
İki örnekte de yumurtlama 15. Gün görünüyor. Burada fahrenhayt termometresiyle ölçüm yapılmış o yüzden sayılara takılmayın, sİz celsius termometresiyle ölçüm yapınca 35-38 dereceler çıkacaktır, buradaki gibi 90lar değil. Umarım anlatabilmişimdir
Eklentiler
canım bende ılk defa basladım valla, okuduklarıma gore yukselmesı gerekıyormus gebe olmak ıçınAdetisiniz yüksek mi olması gerekiyor gebe olduğunuzu anlamanız icin
ayyy ne guzel yazmısssın bende ılk defa denıyorum canım adet günü basladım halada devam edıyorumKizlarr bende 1 seneden fazla ateş takibi yapdim beni tek yanıltmaya yöntem bu oldu açıkçası.gebelikte yükselir gibi bir durum değil aslında.atesin dongunuze göre yükseldiği ve düştüğü zamanlar var.ornegin yumurtalaman kadar belli bir düzende gidip yumurtlama günü düşer ertesi günü çatlama olunca çıkar ve cikdigi şekilde devam eder takı adet zamanina kadar.bazi insanın ateşi adet günü düşer bazısı bir kaç gün önceden düşer ve düşük ateşle de adet gelir.dusuk yüksek durumu kişiye göre değişir ve 1 kere ateş olcmekle anlaşılmaz.1 ayı komple değerlendirmek gerek.36 36.1 36.2 bunlar benim yumurtlama oncesi atesimdi yumurtlamada 35.8 lere kadar düşüp sonra 36.3 36.4 36.5 en fazlada 36.6 yi gördüm örneğin.bu ikinci kısım ateşim.adet olcagim zaman 36.3 36.2 hatta daha altlarına indiğini gördüm ve adette oldum.hamile olduğum ayda adete 3 kala düştü 36.1 e dedim tamam adet oluyorum.ama yerleşme zamanları da dusebiliyormus bu ateş adet günü ateşim 36.5 gördüm ordan bir killandim dedik ertesi günde yüksek çıkarsa kan vericem.ertesi gün 36.6 cikdi kana kosdum ve pozitif cikdi
İnşallah görürsün canım tecrübelerime dayanarak ateş 36.5 çıkmış yada 37 çıkmış bir anlamı yok yani onlara takılmayın mesele adet gününe kadar bu şekilde sürdürmesi dusmemesi yani.yada dussede adet günü tekrar çıkmasi.yumurtlama öncesi atesi herkesin farklı olabilir onunla kıyas yapmak lazım adet günü ateşini.ayyy ne guzel yazmısssın bende ılk defa denıyorum canım adet günü basladım halada devam edıyorum
ınsallaahhh cok faydasını gorurum.
benımde 27 ocakta 37 dereceyı gordum o gun kasık agrım ve akıntım vardı, sonra bır ara dustu suanda 36,5 devam edıyor bakalım ne olacak
evet canım daha 8 gun var regle bakalım her gun takıp edıyorum, bakalım neler oalacak :) ben 37 cıktıgı gun yada ertesı gun yumurtlama oldugunu dusunuyorum. sonrasını bılemıyorum suanİnşallah görürsün canım tecrübelerime dayanarak ateş 36.5 çıkmış yada 37 çıkmış bir anlamı yok yani onlara takılmayın mesele adet gününe kadar bu şekilde sürdürmesi dusmemesi yani.yada dussede adet günü tekrar çıkmasi.yumurtlama öncesi atesi herkesin farklı olabilir onunla kıyas yapmak lazım adet günü ateşini.
Hadi bakalım hayırlısı o zamanEvet canım daha 8 gun var regle bakalım her gun takıp edıyorum, bakalım neler oalacak :) ben 37 cıktıgı gun yada ertesı gun yumurtlama oldugunu dusunuyorum. sonrasını bılemıyorum suan
ınsallaaahhh kuzum, amınnnnHadi bakalım hayırlısı o zamaninşallah uğurlu gelir takibin.
SAT de eklersen ve tarihler yerine döngünün gününü yazarsan daha iyi olur canim.selam kızlar bende bu ay ates olcuyorum bakalım, bat 15 şubat. suana kadar lıstem bu sekılde, 27sınde kasık agrım ve akıntım vardı.
.
18.01 : 36,5 - 19.01 : 37,2- 20.01: 36,8 - 21.01: 36,6 - 22.01: 36,6 - 23.01 : 36,5
24.01: 36,6 - 25.01 :36,6 - 26.01 :36,3 - 27.01 :37,2 - 28.01-------/ 29.01: 36,9
30.01 ------/ 31.01 :37,1
01.02 : 36,3- 02.02: 35,0 - 03.02 :35,3 - 04.02 :36,1- 05.02 :36,6- 06.02:36,6- 07.02: 36,5
Tecrübelerini bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederiz. Ates takibini cok iyi tarif etmissin.Kizlarr bende 1 seneden fazla ateş takibi yapdim beni tek yanıltmaya yöntem bu oldu açıkçası.gebelikte yükselir gibi bir durum değil aslında.atesin dongunuze göre yükseldiği ve düştüğü zamanlar var.ornegin yumurtalaman kadar belli bir düzende gidip yumurtlama günü düşer ertesi günü çatlama olunca çıkar ve cikdigi şekilde devam eder takı adet zamanina kadar.bazi insanın ateşi adet günü düşer bazısı bir kaç gün önceden düşer ve düşük ateşle de adet gelir.dusuk yüksek durumu kişiye göre değişir ve 1 kere ateş olcmekle anlaşılmaz.1 ayı komple değerlendirmek gerek.36 36.1 36.2 bunlar benim yumurtlama oncesi atesimdi yumurtlamada 35.8 lere kadar düşüp sonra 36.3 36.4 36.5 en fazlada 36.6 yi gördüm örneğin.bu ikinci kısım ateşim.adet olcagim zaman 36.3 36.2 hatta daha altlarına indiğini gördüm ve adette oldum.hamile olduğum ayda adete 3 kala düştü 36.1 e dedim tamam adet oluyorum.ama yerleşme zamanları da dusebiliyormus bu ateş adet günü ateşim 36.5 gördüm ordan bir killandim dedik ertesi günde yüksek çıkarsa kan vericem.ertesi gün 36.6 cikdi kana kosdum ve pozitif cikdi
E Eliftugceyilnaz133 burada sorunuza ayrintili bir sekilde cevap verilmisKizlarr bende 1 seneden fazla ateş takibi yapdim beni tek yanıltmaya yöntem bu oldu açıkçası.gebelikte yükselir gibi bir durum değil aslında.atesin dongunuze göre yükseldiği ve düştüğü zamanlar var.ornegin yumurtalaman kadar belli bir düzende gidip yumurtlama günü düşer ertesi günü çatlama olunca çıkar ve cikdigi şekilde devam eder takı adet zamanina kadar.bazi insanın ateşi adet günü düşer bazısı bir kaç gün önceden düşer ve düşük ateşle de adet gelir.dusuk yüksek durumu kişiye göre değişir ve 1 kere ateş olcmekle anlaşılmaz.1 ayı komple değerlendirmek gerek.36 36.1 36.2 bunlar benim yumurtlama oncesi atesimdi yumurtlamada 35.8 lere kadar düşüp sonra 36.3 36.4 36.5 en fazlada 36.6 yi gördüm örneğin.bu ikinci kısım ateşim.adet olcagim zaman 36.3 36.2 hatta daha altlarına indiğini gördüm ve adette oldum.hamile olduğum ayda adete 3 kala düştü 36.1 e dedim tamam adet oluyorum.ama yerleşme zamanları da dusebiliyormus bu ateş adet günü ateşim 36.5 gördüm ordan bir killandim dedik ertesi günde yüksek çıkarsa kan vericem.ertesi gün 36.6 cikdi kana kosdum ve pozitif cikdi
yaa cok pardon ılk defa yaptım.SAT de eklersen ve tarihler yerine döngünün gününü yazarsan daha iyi olur canim.
2 / 3 subat veya 4 subat yumurta catlamis gibi görünüyor. Cünkü ardindan atesin firlamis.
Hep ayni saatlerde uyaniyorsun ve atesini ölcüyorsun degilmi? Bu iki gün arasinda kaldim, degerler konstant degil. Ölcüm yaparken termometre sinyal verdikten sonra biraz daha agizinda tut. Daha net sonuc cikar.
Buna göre BAT degisiyor canim. Yumurtlama üzerinden 14 gün gecince adet oluyorsan yeni BAT 16-18 subat
Rica ederimTecrübelerini bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederiz. Ates takibini cok iyi tarif etmissin.
Yerlesme olunca ateste bir düsüs meYdana gelebilir. Gebelik olusursa hcg arttikca ates de cikabilir. Ayni yamanda yumurtlamadan tam 7 gün sonra östrojen düstügü icin, ates de bir günlügüne düsebilir.
yaa cok pardon ılk defa yaptım.
evet bır ara atesım arttı, aynen ıse gıtmeden hemen olcuyorum aynı saatte yataktan kalkmadan.
Sat. 17 ocak ıle 21 ocak arası. dongum 29gun