Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
21. gün ovulasyon yani yumurtlaman olmuş gözün aydın:81: inşallah verimli geçmiştir

sağol tafçım.. valla seni dinledim akşamı da değerlendirdim ama sonuç ne olur bilemeyoruuumm :) Allah hayırlısını sağlıklısını versin..
gecede rüyamda çift çizgiyi gördüm :)))) anca rüyalarda görebiliyom zati :))

ben üçünüde kontrol rttim.hepsi ayrı telde çalıp oynuyor.testelerde çifti çizginin çıktığı gün mukus falan yoktu.ateşimde herzamanki gibiydi.ertesi gün tek çizgide ateşim aynı akıntı yok.çift çizgiden 2 gün sonra ateşim oldu.

ben tükürükte ovulasyon testini kullanıyorum o sebeple normal testleri bilmiyoruım ama benim teste göre pozitiften 36 saate kadar yumurtanın çatlayacağı bilgisi var 36 saat içinte ateş yükselir demek yani. benim teste göre sende bi olumsuzluk yok..

kızlar herkese selamlar
c.tesiden beri ateş ölçüyorum 36,2 den bu sabah itibariyle 36,6 oldu beklenmeyen adetimede 8 gün var nası iyimi sizce ne olur yorumlayınnnn

İnşallah hamileyimdir bu ay. Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin. Teşekkürler taf.

kızlar herkese selamlar
c.tesiden beri ateş ölçüyorum 36,2 den bu sabah itibariyle 36,6 oldu beklenmeyen adetimede 8 gün var nası iyimi sizce ne olur yorumlayınnnn

son adet tarihin nedri ve cumartesi günü adetin kaçıncı günü oluyor ateşin bu sabah yükseldiyse dün çatlamış olabilir yumurtan yani beklenmeyen adet gününe de 13 gün var demek oluyor bu:26:

Çok soru sordum, hiçbir şey bilmediğimi anladım. O kadar karmaşık bir konu ki şu gebelik... Eskiden ninelerimiz ne güzel doğurmuşlar 5-10 tane çocuk. Ne yumurtlamadan haberleri varmış ne de başka şeyden... Bir de tarlada akşama kadar çalışırlarmış, düşük filan da yapmazlarmış. Biz şimdi o kadar yöntem deniyoruz hamile kalmak için ve aylarca bekliyoruz... Bir de hapşırsak düşük tehlikesi geçiriyoruz. Allah yardımcımız olsun...
Soruma gelince ben bu yumurtlama olayını çok iyi anlamadığımı fark ettim. Yumurtlama ve çatlama olayı arasında kaç gün var? 28 günde bir adet gören kadın 14. gün yumurtlama günüyse ne zaman çatlıyor? Çatladığı zaman mı hamile kalıyoruz? Yumurtlama zamanında mı sık ilişkiye girmeliyiz? Çatlama zamanında mı? Yumurtlama ve çatlamada ayrı ayrı ateşimiz yükseliyor mu? Yoksa o ateş yükselmesi ikisinin bir arada olduğunun göstergesi mi? Lütfen şu sorularıma bir cevap bulayım. Daha iyi anlayacağım şu biyolojik olayı!:44:

kızlar merhaba bnde bgn bi termometre aldım ve ölçüm yapmaya karar werdim ama çok ii bilmiyorum değerleri yrn sabah başlarım artık bana yardımcı olursanız sewinirim bu arada adetime 8 9 gün war(tabii işlhh gelmezde) nese szlerden bilgi alarak öğrenirim şimdiden tşkrleer:)

her sabah uyandıgında ayağa kalkmadan yatar pozisyonda 06-07 arası uyanıp dil altından dijital termmetre ıle ölçüp not ediyorsun bip bip otuyo zaten öyle cnm

tmm cnm öle yapıcam adetime yakın düşermi çıkarmıı

adet gününden itibaren ölçtüğün ateşin eğer diyelim
14. güne kadar 36,3-36,4-36,5 arasında hergün değişik değişik çıktı
15. gün ve sonrasında bu değerler 36,7-36,8-36,9 ve hatta 37 derecelerde değişkenlik göstererek devam ederse o ay kesin yumurtladın
demektir ve hangi gün yükselmişse önceki gün yumurtan çatlamıştır.
:92:

bizim adet görebiliyor olmamız yumurtamızın çatlamasına bağlı. Yumurta çatlamazsa adet göremeyiz.buna yumurtlama sorunu da diyorlar. yumurtalar belli olgunluğa gelince mesela 18-22mm gibi oluyor bu verimli büyüklükler genelde kanda LH hormonu çoğalıyor bu hormon sayesinde yumurtamız bulundukları yerden kopup (çatlayıp) tüplerimize atılıyor. bu olaya yumurtlama ( çatlama) diyoruz. Tüplere gelen yumurta orda bir spermle karşılaşmak için 24-36 saat kadar bekliyor. Eğer spermle karşılaşamazsa 14 gün sonra adet geliyor. Ama eğer orda spermle karşılaşır ve döllenme dediğimiz olay gerçekleşirse 1 hafta gibi bir süre içinde tüplerde hücre bölünmelerini gerçekleştire gerçekleştire rahime kadar yolculuk yapıyorlar ve rahime yerleştiği anda kanda B-HCG hormonu artıyor buna gebelik hormonu da deniyor. 1 hafta kadar da bu hormonla gebelik devam ediyor ve adet günün geçince de gebeliğin ortaya çıkıyor:81: Spermle yumurtanın karşılaşması için yumurtladığın günün öncesinde o günde ve sonrasında ilişkide bulunman gerekiyor. Sperm hücresi eğer sağlıklıysa yaklaşık olarak 5 güne kadar tüplerde yumurtanın gelmesini bekleyebilirmiş

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar:) taf merhabaa arnıza yeni katıldım bgn bi termometre aldım we yrn başlıcam ölçümleri size söylersem yardımcı olursunuz

çok sağolun kızlar:) taf merhabaa arnıza yeni katıldım bgn bi termometre aldım we yrn başlıcam ölçümleri size söylersem yardımcı olursunuz

hoşgeldin Ateş topiğine:92: ateşini hergün aynı saatte yataktan kalkmadan dil altından ölç ve adetin kaçıncı günü olduğunu ölçümünün başına yazarak yayınlarsın. en az 3-4 gün ölç öyle yayınlamaya başlarsan yorum yapabiliriz

Son düzenleme:
hoşbulduum tmm taf saol:))

12.gün 36.7
13.gün 36.4
14.gün 36.4 ve bugün ovulasyon testi çift çizgi ikinci çizgi koyu

ne güzel anlatmışsın canım inşşş
ay benim inş 5 gün değil 3 gün dursa yakalasa
çatlamadıysa şansımız yok zatende :97:

naz cım slm gelmekle ii yapmışsın ateşinle rahat takıp edersin :87:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…