• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Midesi almamak nedir ya ?
Insanlari kategorize etmek daha midesizce geliyor bana !!!
Dinde zorlama yok ister inanir ister inanmaz bu sadece kendini baglar..
Adam abdest almiyormus bu bile yeterli bir sebepmis ..
Madem su her seyi temizliyor da
Oglan cocuklarina tecavuz edenleri
Kendi kizina ogluna hallenen muslumanlari niye temizlemedi ..
Cok ateist arkadasim var sonuna kadar guvenebilecegim her konuda
Cokta musluman tanidigim var kedimi bile emanet edemeyecegim ...

Gerçekten kafanızdaki tek sorun buysa, kişisel olarak mutluysanız anlaşıyorsanız tabiki evlenilir! Müslüman anne-baba ile yetişip yine ateist olan kişiler var, örnekleri mevcut.
Önemli olan sizin aranızdaki bağ ve düşüncelerinize saygı duymanız.

Sakin ol o ünlemler ne öyle? Dininde olani paylas bana ne? Burada alenen bir kesim insana hakaret ediliyor benim tepkim ona. Sen bi git otede tartis.
Sen öteye git bence burga insanlari kiskirtma! Asirk tpli gösterwnlerin mesajlarlarini bildir ki silinsin! Ben normal yazi yazdm tartismiyorum. Sende yazmalarina dikkat er insnalari kiskirtma

Ya bu konuda işte çocuğumuz olursa ben açılçası çocuğuma bırakırım neye istiyorsa ona inanır
Evleneceğiniz kişinin dine bakışı ve hoşgörüsü ile değişecek bir durum. Evlenip mutlu olan, orta yolu bulanlar da var. Ama bunlar daha çok sorgulama durumunda olanlarda görülüyor. Din ve inanç konularına çok keskin bir sınır çekmişse, ileride çocuklarınızın dini eğitimi, kendi inançlarınızı yaşamanız ve en basitinden kıyılmasını istediğiniz dini nikah konularında ciddi problemler çıkıp evliliğin sonunun da gelmesine sebep olabilir. O yüzden sevgilinizle oturup bu konuları detaylıca konuşup öyle evlilik asımı atın.

Aa gerçekten mi ? Ben de aşırı umutsuzum bu konuda ne yapacağım bilmiyorum kendisi gayet saygılı ki dört yıldır birlikteyiz zaten ve aynı yolda yürümek istiyoruz

Dediğim gibi bizde sorun olmaz. Konusu bile olmaz. Böyle şeyler söylemek istemem de, ibadetimi elimden geldiğince sağlığım elverdiğince yaparım. Ne bir saygısızlık, veya olumsuz eleştiri yorum asla olmadı. Çocuğumuzun nasıl yetişeceği konusu bile geçmedi aramızda. Zaten dediğim gibi anne-babalarımızla büyüdüğü için dini tanıyarak bilerek büyüyor. Eşimin de buna itirazı yok. Eşin bu konuda seni eleştirmeyecekse, kısıtlamayacaksa, çocuğunu yetirme şekline karışmayacaksa, saygı duyacaksa bence sorun olmaz. Yeterki saygı olsun.

Midesi almamak nedir ya ?
Insanlari kategorize etmek daha midesizce geliyor bana !!!
Dinde zorlama yok ister inanir ister inanmaz bu sadece kendini baglar..
Adam abdest almiyormus bu bile yeterli bir sebepmis ..
Madem su her seyi temizliyor da
Oglan cocuklarina tecavuz edenleri
Kendi kizina ogluna hallenen muslumanlari niye temizlemedi ..
Cok ateist arkadasim var sonuna kadar guvenebilecegim her konuda
Cokta musluman tanidigim var kedimi bile emanet edemeyecegim ...
Sen ne diyorsun ya! Her müslüman tecavüzcümü sectigin kelimelerine dikkat et herkesi ayni keseye koyma haddinide asma bildiriyorum mesajini! Sanki hrstiyan veya ateist sapik yok dünyada hayret bisey

Yorumlara bak, sanki ateistler dünyanın en kötü insanı. Valla dünyanın ve insanların başına ne geliyorsa muslumanlardan geliyor. Bakınız bugünkü hürriyet gazetesindeki iğrenç haber bile bir örnek. biz muslumanlar ne zaman karsimizdakine saygi duymayi öğrenirsek o zaman duzelir bu işler.

Konu sahibi, birbirinize saygı duyacaksaniz, o sana sen ona karismayacaksan neden olmasın ama baya riskli

Sen ne diyorsun ya! Her müslüman tecavüzcümü sectigin kelimelerine dikkat et herkesi ayni keseye koyma hafdinife asma bildiriyorum mesajini! Sanki hrstiyan veya ateist sapik yok dünyada hayret bisey

Size cevap verdigimi hatirlamiyorum ...
Iyi gunler

Ne kadar boş muhabbetler dönmüş yahu. Allah korkusu olmayan her şeyi yaparmış. Ateisti ahlaksızla karıştırmak da bence biraz şey bu çağda. Vicdan Allah korkusundan önemli bana kalırsa.

Valla kk'nın karanlık yüzünü gördüm resmen.

Sen öteye git bence burga insanlari kiskirtma! Asirk tpli gösterwnlerin mesajlarlarini bildir ki silinsin! Ben normal yazi yazdm tartismiyorum. Sende yazmalarina dikkat er insnalari kiskirtma

Ben kimseyi kiskirtmiyorum kendi kendini kiskirtip bana cevap yazan sensin :D seninle muhattap bile olmadim zorla oldurmaya calisiyorsun. Bu gerginligini hamilelik hormonlarina veriyorum benden ekmek cikmaz sana. Daha yazmiyorum takil kendin:deli:

Dini hassasiyeti olan biriyseniz sorun olur tabiki. Yanlış anlamayın ama bana çokta hassas gibi gelmediniz. Yoksa bu ilişkiye başlayıp 4 yıl sürdürmezdiniz. Dinimizin gereklerini bilmiyorsanız zaten sizin içinde çok önem taşımaz ateist oluşu. Ailenizi ikna edebilirseniz evlenin ne diyelim
Aynen konuyu acmasi bile sacms

Ben kimseyi kiskirtmiyorum kendi kendini kiskirtip bana cevap yazan sensin :KK70: seninle muhattap bile olmadim zorla oldurmaya calisiyorsun. Bu gerginligini hamilelik hormonlarina veriyorum benden ekmek cikmaz sana. Daha yazmiyorum takil kendin:deli:
Sanane benim hamileligimden hormonoumdan terbiyesiz! Git ötede oyna mahalle karisi

Turkiye musluman gorunen bir ulke
Ama kac kisi farzini sunnetini yerine getiriyor ?
Kac kisi gercek bir musluman gibi yasiyor ?
Bunun disinda ateistim demek bana ergence bir davranis geliyor cogu zaman ,
Sanki bir baskaldiris ..
Yoksa bacaklari kirilsa Allahim yardim et diyen ateistler gordu bu gozler :KK66:
Bir de deistler var
Cogu sadece sekil olsun iste ..
yabu toprakta yetıstıgın ıcın allahım sana gelıorum denior. agız alışkanlıgı. ve evet ergen soylemı cogu. benımde inaşımdır gevşektır ama oh sukur, yardım et aklıma mukayyet ol..vb. derim.
esımde ters.cocukken kuran kursuna gıtmus sesı guzel dogru okuyor dıye ezan okumus. sonra meslek olarak muezxın olmayı bıle dusunmus ama bırseylerden oturu vazgecmiş
bırbırımize karısmayız..
egıtımi bilimi ilmi bilgiyi sevıyoruz.

Canim açtığın diğer konuyu da yazmıştım simdi de fikrimi belirteyim eğer birbirinize karşı saygılı ve sevgili davranıyorsanız ilişkiniz devam eder ailenizle konuşun bu durumun size bir zararı olmadığını ve evlenmek istediğinizi söyleyin bir süreden sonra onlar da anlayışla karşılar bence. Çocuk konusunu dertetmeyin iki görüşü de anlatabilirsiniz vs

Back