Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ateist ile müslüman evlenemez mi ?
- Konu Sahibi Selinryhn
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- ayrilik acisi ask acisi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.750
- 248
Seviyorsa hristiyan müslümanla evleniyor hem kilise hem imam nikahı kıyılıyor. Ama sevgilin ateist ne nikahı kıyılır bilemiyorum
Nikaha negerek var ?
Resmi nikahta herkes öğrenmiyo duymuyo mu bunlar evli amaçta o değil mi ?
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
ay evlenırsınız bırsey olmaz. ateist olması ınsan olmasına engel degıl.Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
imam nikahıda kıyın. o tekrar dıne doner...
- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
Turkiye musluman gorunen bir ulke
Ama kac kisi farzini sunnetini yerine getiriyor ?
Kac kisi gercek bir musluman gibi yasiyor ?
Bunun disinda ateistim demek bana ergence bir davranis geliyor cogu zaman ,
Sanki bir baskaldiris ..
Yoksa bacaklari kirilsa Allahim yardim et diyen ateistler gordu bu gozler
Bir de deistler var
Cogu sadece sekil olsun iste ..
Ama kac kisi farzini sunnetini yerine getiriyor ?
Kac kisi gercek bir musluman gibi yasiyor ?
Bunun disinda ateistim demek bana ergence bir davranis geliyor cogu zaman ,
Sanki bir baskaldiris ..
Yoksa bacaklari kirilsa Allahim yardim et diyen ateistler gordu bu gozler
Bir de deistler var
Cogu sadece sekil olsun iste ..
- 8 Aralık 2013
- 7.189
- 17.980
- 298
- 33
Benim görüşüm bu.Nikaha negerek var ?
Resmi nikahta herkes öğrenmiyo duymuyo mu bunlar evli amaçta o değil mi ?
- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
Çift iken hadi neyse de çocuk olunca ne olacak? Hangi inanışa göre yetiştireceksiniz? Hadi 18 yaşında kendi düşünüp karar versin desek 18 yaşına kadar ne olacak bu çocuk?
Ateistlik inanmamak demek olduguna gore iki tane inanmislik yok ortada bence ..
Dolayisiyla baba hic dini konulara girmez ama anne yetistirebilir bence ..
- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.750
- 248
Benim görüşüm bu.
Canım senin görüşün o olsun :)
Ben sadece soru sordum
- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
ben yazının ilk kısmına az da olsa katılıyorum..
cocuk yetısteremezlerden sonrasına katılmıorum..
cocuk yetısteremezlerden sonrasına katılmıorum..
Önemsiz mi sandin? Yaş kac bacım? yol yordam bilmezler evlenmeye kalkarlar üstüne birde cocuk yetistiremezler egitemezler ortalik cehalet yuvası olur. Hey Allah im. Ne günlere kaldik
- 7 Nisan 2017
- 1.034
- 1.809
- 48
- 36
Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
Zaten bu konunum dini acidan gecerliligi yok ama gercdkten inancli biriysen musluman degil hristiyanda olsa yahudide olsa yapamazsin yasayamazsin
Ve zaten inancli oldugunu dusunuyorsan inanca ters bi durum
- 14 Nisan 2014
- 3.182
- 3.064
- 448
- 28 Ocak 2017
- 2.460
- 5.961
- 88
Bu noktada siz ne düşünüyorsunuz bu önemli. Ben ermeniyim mesela ve çocuğuma Türk kültürünün yanı sıra kendi kültürümü de aktaracağım doğal olarak. Farklılıkları nasıl algıladığınıza bağlı. Din eksenli ya da "gavur" eksenli yaklaşmaktansa, temel insani değerleri baz alabilirseniz sorun kalmayacaktır.
Farklılıkları bir tehdit olarak görmeyin, zenginlik olarak bakın.
Farklılıkları bir tehdit olarak görmeyin, zenginlik olarak bakın.
- 8 Aralık 2013
- 7.189
- 17.980
- 298
- 33
Tamam bende cevabı kibarca verdim. Benim görüşüm bu tartışmak istemiyorum demek istedimCanım senin görüşün o olsun :)
Ben sadece soru sordum
Canım evet ataist bir erkekle müslüman bir kadının evlenmesi dinimizin kurallarına göre yasak.fakat şunu çok merak ettim hani dini hassasiyetleriniz sizinde yokmu ? Mesela birlikte oldunuz diyelim adam gusül abdesti almiyacak.Ramazan geldi oruç hadi tutmadı diyelim o bayramı bile kendi bayramı gibi gormuyecek bunlar sizi etkilemezmi? Sonra çocuklarınızı yetiştirirken mesela yaratıcının varlığından bahsetmenizden rahatsız olucak ne bileyim siz etkilenmemisiniz??
- 9 Ocak 2012
- 14.973
- 28.818
- 798