Erkek arkadaşınız imam nikahı yaptırmak istiyor mu yani ?Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
kardes cocugun ımanı ımansızlıgı kendını baglar. babanı hıc ılgılendırmez.Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
Babası pek inanmaz içkici birazAilesi de mi öyle yoksa sadece kendi mi ? Ben yapamam şahsen Allah korkusu olmayan birinden herşeyi beklerim
Ateistlik inanmamak demek olduguna gore iki tane inanmislik yok ortada bence ..
Dolayisiyla baba hic dini konulara girmez ama anne yetistirebilir bence ..
Ha oladar basit yani :)ay evlenırsınız bırsey olmaz. ateist olması ınsan olmasına engel degıl.
imam nikahıda kıyın. o tekrar dıne doner...
Hiç ileriye dönük düşünmedim açıkçası ama çocuğumuz olursa ona bırakırım sonuçta dinde zorlama yok..Canım evet ataist bir erkekle müslüman bir kadının evlenmesi dinimizin kurallarına göre yasak.fakat şunu çok merak ettim hani dini hassasiyetleriniz sizinde yokmu ? Mesela birlikte oldunuz diyelim adam gusül abdesti almiyacak.Ramazan geldi oruç hadi tutmadı diyelim o bayramı bile kendi bayramı gibi gormuyecek bunlar sizi etkilemezmi? Sonra çocuklarınızı yetiştirirken mesela yaratıcının varlığından bahsetmenizden rahatsız olucak ne bileyim siz etkilenmemisiniz??
Biz dinimiz ne diyosa onu paylastik. Bu kadar tepki göstermene gerek yok. Herkes kendi dengini bulmali ki ilerde sorun cikmasin!!!!!!!!Ohh ohh maşallah alttan alta ateistler genellenip arkalarindan sallanmaya baslanmis bile. Goren de her musluman dort dortluk sanir.
Benim kistasim iyi insan kotu insan olmak bu hayatta. Ama siz islam dininin butun gereklerini yerine getiren biriyseniz evlenmeyin cok sorun cikar. Cocuk yetistirirken cok catisirsiniz.
ya dediğim gibi bunu hiç konuşmadık bizim aile dostumuz var kendisi imam annem konu arasında nikahınızı o kıyar Dedi orada ağzımdan kaçırdımErkek arkadaşınız imam nikahı yaptırmak istiyor mu yani ?
Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
anlaşmak-fıkırlerde buluşmak cok kolay -hemde cok ıyı olur.İki uc noktada gorus inanis sahibi insanin bir noktada bulusmaya calismasi kolay olmasa gerek. Sizin inanisinizi yasamaniza saygisinin sonsuz oldugunu hesaba katsakta bizim dinimiz buna musaade etmiyor.
Aa gerçekten mi ? Ben de aşırı umutsuzum bu konuda ne yapacağım bilmiyorum kendisi gayet saygılı ki dört yıldır birlikteyiz zaten ve aynı yolda yürümek istiyoruzBen aynen dediğin gibiyim. Eşimin ailesi benim ailem namazında-niyazında müslümanlar. Ben de öyleyim. Eşim ateist. Ne bana ne aileme ne ailesini asla karışmaz. Hatta kültürümüze inancımıza saygılıdır. Çocuğumuz aile içinde büyüdüğü için inancımıza göre büyüyecek. Eşimin de buna bir itirazı yok. Yani anlayacağınız bizim bu konuda hiç bir sıkıntımız olmadı. Ama karşındaki insana da bağlı bu biraz.
Hiç ileriye dönük düşünmedim açıkçası ama çocuğumuz olursa ona bırakırım sonuçta dinde zorlama yok..
ateıstlık tercıhtır ınanıs degıl.Çift iken hadi neyse de çocuk olunca ne olacak? Hangi inanışa göre yetiştireceksiniz? Hadi 18 yaşında kendi düşünüp karar versin desek 18 yaşına kadar ne olacak bu çocuk?
Sakin ol o ünlemler ne öyle? Dininde olani paylas bana ne? Burada alenen bir kesim insana hakaret ediliyor benim tepkim ona. Sen bi git otede tartis.Biz dinimiz ne diyosa onu paylastik. Bu kadar tepki göstermene gerek yok. Herkes kendi dengini bulmali ki ilerde sorun cikmasin!!!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?