Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Erkek arkadaşınız imam nikahı yaptırmak istiyor mu yani ?

Ya bu konuda herkes farkli gorus belirtiyor, kisinin dini hassasiyeti yoksa olumlu da karsilar bu durumu.

Gecici bir yer icin, sonsuz yerden vazgecmek ya da sen vazgecmesen de evlatlarinin vazgecmesine sebep olma ihtimalin deger mi sevgin ugruna?

Onemli olan konu sahibinin dini tutumu.
Dini kural belli.
Sevgin mi? Dini kural mi?
Secim senin konu sahibi.

kardes cocugun ımanı ımansızlıgı kendını baglar. babanı hıc ılgılendırmez.
ayrıca bu atesıtlik mevzusu cok farklı detaylar var nedenler var. burada yazılmaz.
bu cocugun ailesı muslm. dandır. budıst olup tc de yasayıp cocuguna da sen ateist ol dememişlerdir hepsi yol yordam bilirler. gerektıgı gıbı evlenırsınız...

Ohh ohh maşallah alttan alta ateistler genellenip arkalarindan sallanmaya baslanmis bile. Goren de her musluman dort dortluk sanir.
Benim kistasim iyi insan kotu insan olmak bu hayatta. Ama siz islam dininin butun gereklerini yerine getiren biriyseniz evlenmeyin cok sorun cikar. Cocuk yetistirirken cok catisirsiniz.

Ateistlik inanmamak demek olduguna gore iki tane inanmislik yok ortada bence ..
Dolayisiyla baba hic dini konulara girmez ama anne yetistirebilir bence ..

Hiçbir şeye inanmamak da bir inançtır. Ayrıca baba razı olmayabilir annenin İslamiyet'i öğretmesine, çocuğun nüfus cüzdanına İslam yazdırmasına. Müsaade etmeyebilir. Adam ateist diye her konuda yorumsuz, pasif kalacak değil. O da kendi gibi yetiştirmek isteyecek çocuğunu. Rekabet olacak.

Hiç ileriye dönük düşünmedim açıkçası ama çocuğumuz olursa ona bırakırım sonuçta dinde zorlama yok..

Biz dinimiz ne diyosa onu paylastik. Bu kadar tepki göstermene gerek yok. Herkes kendi dengini bulmali ki ilerde sorun cikmasin!!!!!!!!

Ben aynen dediğin gibiyim. Eşimin ailesi benim ailem namazında-niyazında müslümanlar. Ben de öyleyim. Eşim ateist. Ne bana ne aileme ne ailesini asla karışmaz. Hatta kültürümüze inancımıza saygılıdır. Çocuğumuz aile içinde büyüdüğü için inancımıza göre büyüyecek. Eşimin de buna bir itirazı yok. Yani anlayacağınız bizim bu konuda hiç bir sıkıntımız olmadı. Ama karşındaki insana da bağlı bu biraz.

İki uc noktada gorus inanis sahibi insanin bir noktada bulusmaya calismasi kolay olmasa gerek. Sizin inanisinizi yasamaniza saygisinin sonsuz oldugunu hesaba katsakta bizim dinimiz buna musaade etmiyor.
anlaşmak-fıkırlerde buluşmak cok kolay -hemde cok ıyı olur.

Aa gerçekten mi ? Ben de aşırı umutsuzum bu konuda ne yapacağım bilmiyorum kendisi gayet saygılı ki dört yıldır birlikteyiz zaten ve aynı yolda yürümek istiyoruz

Senin icin dinin önemli degilse imam nikahini istemiyosan iyi. Ha erkek arkadasin imam nikahin kiyilmadina bisey demezse oda iyi ama genel olarak evlenmeniz caiz degil.. arkadasim hirvatla evlendi hrstyan kendisi. Kiz nüslüman öyle yasiYorlar. Imam nikahi kiyildi vs ama cocuk olursa sorun iste. Cocuk kenfi dasirir ne olacagina

Çift iken hadi neyse de çocuk olunca ne olacak? Hangi inanışa göre yetiştireceksiniz? Hadi 18 yaşında kendi düşünüp karar versin desek 18 yaşına kadar ne olacak bu çocuk?
ateıstlık tercıhtır ınanıs degıl.
cocuk kendı secer.. yası geldıgınde aklı yettugınde secer...

Bu soruyu soruyor olmanız zaten dinimizi bilmiyor oluşunuzun ispatı
İçimdekileri yazmaktan kendimi men ediyorum
(Allah başa vermesin üç kızım var çünkü)
Aşkımdan bin defa ölsem gene evlenmezdim
Kesinlikle caiz değil!

Evleneceğiniz kişinin dine bakışı ve hoşgörüsü ile değişecek bir durum. Evlenip mutlu olan, orta yolu bulanlar da var. Ama bunlar daha çok sorgulama durumunda olanlarda görülüyor. Din ve inanç konularına çok keskin bir sınır çekmişse, ileride çocuklarınızın dini eğitimi, kendi inançlarınızı yaşamanız ve en basitinden kıyılmasını istediğiniz dini nikah konularında ciddi problemler çıkıp evliliğin sonunun da gelmesine sebep olabilir. O yüzden sevgilinizle oturup bu konuları detaylıca konuşup öyle evlilik asımı atın.

Biz dinimiz ne diyosa onu paylastik. Bu kadar tepki göstermene gerek yok. Herkes kendi dengini bulmali ki ilerde sorun cikmasin!!!!!!!!
Sakin ol o ünlemler ne öyle? Dininde olani paylas bana ne? Burada alenen bir kesim insana hakaret ediliyor benim tepkim ona. Sen bi git otede tartis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…