• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Böyle tanıdığım bir çift var birbirlerine saygı duydukları için problem yaşamıyorlar. Birisi diğerini inanmaya zorlamıyor, diğeri de kurban bayramı gibi bayramlarda eşinin dini gereğini yerine getirmesine destek oluyor. Hristiyanla veya museviyle hatta Budistle evlenip mutlu olan tanıdıklarım da var. Herşey karşılıklı hoşgörüye bağlı. Ama sizin durumunuzda hoşgörü göstermesi gereken aileniz, eğer onları ikna edemezseniz üzülürsünüz.

önemli olan bence müslümanın müslümanlığını ne kadar yaşadığı ve ateistin senin dini görüşüne saygı duyması. sen namaz kılıyorsan oruç tutuyorsan dini günleri önemsiyorsan seni kısıtlayacaksa seni mutsuz edecekse olmaz ya da senin gözüne batacak sana ters gelecek hareketlerde bulunması (atıyorum benim ateist erkek arkadaşım ezan okurken susup oturmaz türlü küfürler sayardı) yine seni huzursuz edecekse olmaz. ayrıca senin ibadet etmen onuda rahatsız edebilir. bunlar oturulup konuşularak halledilir fakat sözde uçar onu da hatırlatayım.

Şuan ne yapılıyor peki?

Keşke ters yorumlar yapılsa, en müslüman arkadaşlarımız alanen bizden olmayan mantığıyla
aşağılama yapıyor..
Yorumlari hic okumadim cunku tartismalar olacagina emindim.
Sadece konuya ve bana cevap verene yazdim.
Ben ateistler ahlaksizdir soyledir boyledir diyemem, her dinden ve dinsizden ahlakli/ahlaksiz cikabilir.
İnanc acisindan bakiyorum olaya. Ateistler neden ateist oluyor? Dini seyleri mantiksiz buldugu icin. Topluma bir nebze rol yapabilir uyum adina ama en yakini esi olunca gercek yuzunu gosterecektir. Ben de bu yorumlari kaldirabileceksen evlen diyorum.

Aynı şekilde inançsızlığa karşı da saygı gerekir. İnanç -her boyutu ile- hassas bir konudur ve kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz önemlidir.
Ben saygi duyuyorum. Dayim ateist esi müslüman ne cektiklerini ben biliyorum canikom. Ondan yaziyorum. Herkesi ayni keseye koymak yanlis. Herkes ayni degil. Her dinden vs cikar iyiside kötüsüde

Abdest dediğiniz su ile alınır. Esas olan da temizliktir.
Miden kaldırmayabilir falan ne alaka çözemedim.
Müslümanlığı temsil ederken biraz ağzınızdan çıkanlara
dikkat edin.

En çok ben müslümanım diyenler, yani sizin gibiler
Dinden soğutuyor farkında mısınız?

sanırım zorunuza gitti. baya öyle duruyor. ama bu bir gerçek. üstelik bu sadece bir tanesi. abdest almanın kendine göre kuralları vardır. sadece su durumu değildir. öylece ölmek çok kötü çok. Rabbim benim gibileri inş o duruma düşürmez amin. son olarak sizin dinden doğuyasınız varsa kimseyi suçlamayın kendi kalbinize bakın. kimse kimseye bakarak dinden soğumaz. Böyle diyerek haşa Yaradanı değil sadece kendinizi kandırırsınız.

Son düzenleme:
S Selinryhn sen kendin ileride ben bu konuda sorun yaşamam , dini nikah umurumda değil, ( yani Allahın emri olan nikah ) ailem bana cephe alır hepsine gücüm var diyorsan mücadele edersin.evlenirsin
fakat şunu söylemek istiyorum bu süreç seni çok ama çooook yıpratır.Hatta kopma noktasına kadar gelirsin kendi içnde

Biz daha insanca tartismayi bilmiyoruz..
Tartismayi hakaret olarak algilayanlara laf anlatmaya caliisiyor
Insan gibi yasamayi beceremiyoruz !!!
Nerde kalmis muslumanlik ,hristiyanlik veya inancsizlik ..
Yaradilana saygim vardir yaradandan oturu dusturunu benimseyemeden
Bos keseden muslumanim
Imi bin cik iyi misliminim demek ancak kendi kafanizi tatmin edebilir ..
Hani diger dusuncelere saygi
Hani ne olursan ol gel mottosu ..
Hani vicdan ,akil,mantik hurriyeti..
Biz insan olmayi ogrenmeliyiz en basta ..
Bir evet hayirdan birbirimizi olduruyoruz
Biz insan olmayi beceremiyoruz konu sahibi
Yoksa hepimizin kimligi var bak
Ise yaramayan...

Ah canm tsk ederm tabi ama ben elmayi hic sevmem ki malesef caniko

Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

bence artık sevmelisin:anneadayı:

Bizim söyledıgimiz konu sahibinin lehine kültür farklılığı bile yuva yika biliyirken dini bir durum olmaz en basiti o adam gusul almayacak bi süre sonra konu sahibini çok üzücek toz pembe gözlüklerinizi çikarın lütfen aşk bitiyor gercekler kaliyor evlilikte

Konuyla alakalı da şunu söyleyebilirim.
İslam dininde müslüman bir kadın ateist bir erkekle evlenemez. Dinine göre yanlış yaparsın.
Bunu önemsemiyorsan, dini hassasiyetlerin yuksek değilse olabilir.
Ben inancı olmayan biriyim. Eşim müslüman olsaydı hassasiyetlerinin ne kadar yüksek olduguna göre karar verirdim.

Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

bence artık sevmelisin:anneadayı:
Ben sevdiklerimi seviyorum canm sen merak etme beni nasilda düsünürmüs askitooo yasa ayyy gözlerim doldu

Yorumlari hic okumadim cunku tartismalar olacagina emindim.
Sadece konuya ve bana cevap verene yazdim.
Ben ateistler ahlaksizdir soyledir boyledir diyemem, her dinden ve dinsizden ahlakli/ahlaksiz cikabilir.
İnanc acisindan bakiyorum olaya. Ateistler neden ateist oluyor? Dini seyleri mantiksiz buldugu icin. Topluma bir nebze rol yapabilir uyum adina ama en yakini esi olunca gercek yuzunu gosterecektir. Ben de bu yorumlari kaldirabileceksen evlen diyorum.

ateistler kendilerine yoldas toplamayi dustur edinmisler. Surekli din hakkinda ters yorumlar yapacaktir

Ben tamamen bu söylediğinize cevap verdim.
Ateistler ters yorum yapabilirler
Ama bizim en müslüman din kardeşlerimiz direk aşagılıyor.

Iyyyy, tiksinç, bu tavrında bir müslüman da olmaması gerekir
Ama yıkanıyorsan tamamdır (bir tek müslümanlar yıkanabiliyor gibi).
Gerisi önemli değil, gavur zaten şeklinde yaklaşmaları da benim
midemi bulandırıyor.
Son sözlerim size değil.

Back