• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateist ile müslüman evlenemez mi ?

Sizin dini yaşantınız ne boyutta,eğer inancınızın bütün kurallarını yerine getiriyorsanız sorun olacaktır,ya da belki sizinde imanınızın eksilmesine ,belki ahiretinizide kaybetmenize sebep olacak,çünkü çiftler zamanla birbirlerine benzer,bence çok farklı kişilikler birbiriyle evlenmemeli,aşk bitiyor ve dertler başlıyor
Ama yinede int.te bu konuyla ilgili fetvalar veren siteler var onlara danışabilirsiniz..

Konuyla alakalı da şunu söyleyebilirim.
İslam dininde müslüman bir kadın ateist bir erkekle evlenemez. Dinine göre yanlış yaparsın.
Bunu önemsemiyorsan, dini hassasiyetlerin yuksek değilse olabilir.
Ben inancı olmayan biriyim. Eşim müslüman olsaydı hassasiyetlerinin ne kadar yüksek olduguna göre karar verirdim.
Okuduğum en aklı başında yorum.

Bizim söyledıgimiz konu sahibinin lehine kültür farklılığı bile yuva yika biliyirken dini bir durum olmaz en basiti o adam gusul almayacak bi süre sonra konu sahibini çok üzücek toz pembe gözlüklerinizi çikarın lütfen aşk bitiyor gercekler kaliyor evlilikte

İnsanlar sex sonrası yıkanır normalde de yıkanır neden üzsün ?

İşte bu tarz konu açmak bu yüzden yasak nekadar çirkinleşmeye başladı dini yargılarımız inancımız,müslüman geçinip ama olmayan insanlar tarafından tutarsızca yargılanıyo eleştiriliyo şekillendirilip değersiz hale getirilmeye çalışıyo hepimiz ailemizden dini birtakım eğitimler alıyoruz büyüyünce bunu nerdeyse inkar edecek hayat tarzlarımıza yada işimize geldiği şekilde yorumlamaya ne gerek var inanıyorsan inanıyorsundur şimdi ateistliği normal gören bir müslümanın ondan ne farkı var merak ediyorum ateistliğe hoş görü allahı inkar etmenin üstü kapalı halidir,bu benim kendi görüşüm bence ben dahil elhamdülüllah müslümanım diyebilenler konuya yorum yazmayı bırak okumayalım bile çünkü çok can sıkıcı oluyo

Neyse Bayanlar benim islerim var burda durup 24 saat yazamicam sevenlerim beni özlerse özelden yazsın anlasilan sevenler cok Hadı sizlere iyi tartismalar az kaldı dünyayı kurtaracaksınız pes etmeyin

Yani çok bi bilgim yok kimseyide yargılayamayız ama müslüman bir kadın müslüman olmayan bi erkekle evlenirse dinden çıkar diye bi durum vardı sanırım.

Neyse Bayanlar benim islerim var burda durup 24 saat yazamicam sevenlerim beni özlerse özelden yazsın anlasilan sevenler cok Hadı sizlere iyi tartismalar az kaldı dünyayı kurtaracaksınız pes etmeyin
Güle güle cicim! Bu cicim senin bildiğin cicimden değil ama.

Kızlar başlığı taşıdım yanlış yere yazmışım kusura bakmayın.
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem
dinen yasak. başka bir dinden birini ile bir kadın evlenemezken ateist de yasak.
ama karar senin.

Yazık bu ülkeye. ne kadar çok bilinçsiz, cahil ve önyargılı insanlar var. Bir kişi ateist diye illaki eşiyle dini tartışmalara girecek ya da çocuğunu ateist olmaya zorlayacak diye bir kural yok. siz ateist insanları nasıl görüyorsunuz ya? asıl zorba, baskıcı olan sizlersiniz. İlk başlarda Deizmr alf eden birisi olmuş. ben bir deistim. ve hiçkimse benim dini görüşüme/inancıma en ufak bir laf söyleyemez. kendinize gelin. dünyada sadece sizin gibi düşünen insanlar yok!

konu sahibi, önemli olan karşılıklı hoşgörü ve saygı. bunlar varsa zaten bu evlilik gayet güzel ilerler. birbirinize karışmayın ve çocuk üzerinde de baskıcı olmayın. gerisi zaten normal bir evlilik.

Midesi almamak nedir ya ?
Insanlari kategorize etmek daha midesizce geliyor bana !!!
Dinde zorlama yok ister inanir ister inanmaz bu sadece kendini baglar..
Adam abdest almiyormus bu bile yeterli bir sebepmis ..
Madem su her seyi temizliyor da
Oglan cocuklarina tecavuz edenleri
Kendi kizina ogluna hallenen muslumanlari niye temizlemedi ..
Cok ateist arkadasim var sonuna kadar guvenebilecegim her konuda
Cokta musluman tanidigim var kedimi bile emanet edemeyecegim ...

bknz: saçmalamak

Ben kabul etmezdim.
Ya bi kere senin için hiç önemli değilmiş ki bu adamla evlenme aşamasına gelmişsin.
Bana konu zaten inandırıcı gelmedi. Hiç mi ailenle konuşmadın da yeni öğrendiler? Mantıksız.

Ayrica bu ters yorumlari yapanlarla evlenmiyorsunuz degil mi?

Bu kişinin kendi iradesi kendi kararı değil mi?

Bir müslüman farklı inançtan biriyle evlenmesinin caiz olmadığını
herkes kadar bilir, bilmiyorsa öğrenir.
Ama bunu bile isteye tercih etmek istiyorsa gerisi kendisi ve Allah arasındadır.

Miden alırsa evlen şeklinde yargılama hakkınız da var sanıyorsunuz galiba?

Back