- 20 Ocak 2010
- 46.403
- 168.481
- 1.123
- 43
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
Sanmiyorum böyle diyebilsin diyebilecek biri olsaydı kocası boyle artis olmazdi maalesefYa konu sahibi şu yoruma yorum yazarmısın benden fikrim
Aynen katılıyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanmiyorum böyle diyebilsin diyebilecek biri olsaydı kocası boyle artis olmazdi maalesefYa konu sahibi şu yoruma yorum yazarmısın benden fikrim
Aynen katılıyorum
Böyle kocaları nerden buluyorsunuzBen ogretmen degilim ama evlenmeden once Babam devlete atanmadan evlenme elin adaminin eline bakma demisti. Senelerce ugrassamda atandim sonrasinda evlendim. Sukur ediyorum. Iyiki dinlemisim babamin sozunu.
konu sahibi icin uzgunum ama yil olmus 2021 hala kocadan harclik istemek, kazanci olmamak cidden kotu birsey. Esinizin yaptigi tabiki affedilmez ama sizde bir olumlama yapin. Ekmegimi kazanmaliyim kimse beni beslemek zorunda degil kocam bile laf soyluyor deyin. en kisa zaman da geliriniz olsun. Boyle laflar duymazsiniz.
Bir de meslegini kariyerini yoluna koymadan evlenen hanimlar gormeli sizin durumunuzu. Is bulamadim evleneyim kocam baksin devri kapanali cok oldu. Kimse bakmaz hanimlar, basa kalkar laf soyler yediniz bir lokmayi hor gorur. Ekmeginizi elinize almadan koca evine gitmeyin, koca eline bakmayin. Kimse size bakmaz.
Sadece erkekler değil kk da dikkat edin çalısmayan kadınları, kadınlar ciddi ezmeye çalışıyor bir cok konudaOlayı bakmak noktasında görmek sizin tercihiniz tabi ama eşinin çalışıp çalışmama kararını kendine bırakan, çalışmadığında tek olumsuz söz söylemeyen, eşine para konusu yapmayan, istediği gibi yaşaması noktasında destekleyen erkekler de var. Benim etrafımda oldukça fazla bunlar.
Ben kadınlar kulübünden gördüm daha çok sizin bu bahsettiğimiz eşinin yediği lokmayi hor gören erkek türünü.
Kadın çalışmıyor diye ona hayatı dar eden adam, çalışınca da kazandığı parayı istediği gibi harcatmiyor, herşey kendi tekelinde olsun istiyor. Bu zihniyeti taşıyanlardan uzak durmak lazım ilk önce.
Ayy ne cinsler var ya. Ben eşimle aynı bölümden mezunum ama atanamadım. Başka kolları da denedim. Özeli de denedim. Şu an işsizim. Kykmı eşim ödedi. İstediğim hatta istemediğimi bile alır. Eşimin ailesi keza arada ihtiyacım varsa diye para yollar. Hediye alırlar. Ne biçim insanlarla birliktesiniz anlamıyorum.Sevgilimin babası, hayatta pişman olmak istemiyorsan çalışmayan kadınla evlenme demiş. Çalışan kadın paranın kıymetini bilir dermiş hepşimdi calismayani begenmiyorlar. Benim de KYK borcum vardı 22 bin. Allah'tan çalışıyorum, ödüyorum 15 bin kaldı
![]()
Kişi düşüncesi neyse karşısındakininde öyle düşündüğünü düşünür ( kendini yetiştirmiş yada iyi yetiştirilmiş insanlar hariç) ki zaten atanmış öğretmen bulduğunu belirtmiş amaç geliri sabit biriyle evlenmek yetersiz insan cümlesi . Eşin duruşu düşüncesi ile belli ise çevresindeki insanların yaptıklarından onu sorumlu tutma lütfen zaten bunu önemsemediği seninleyiz evli olmasından belli , biraz mutlu olmalıyı herşeye takılmamalı öğrenmeliyiz. Bazende eşimizin hoşlanmadığımız bir tavrını söyleyemediğimizden alakasız birşeye kızarak bunu gösteriyoruz. Ben genelde öyle yapıyorum"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Açık açık eleştirenler ayrı birde çalışmayan kadının iyiliğini düşünüyormuş gibi yapıp, alttan alta laf söyleyen bilirkişiler var.Sadece erkekler değil kk da dikkat edin çalısmayan kadınları, kadınlar ciddi ezmeye çalışıyor bir cok konuda
Böyle kocaları nerden buluyorsunuzveya böyleleriyle neden evleniyorsunuz üzücü
Nasıl adamlarla evleniyor, nasıl adamlar tanıyorsunuz hayretler içerisindeyim.Ben ogretmen degilim ama evlenmeden once Babam devlete atanmadan evlenme elin adaminin eline bakma demisti. Senelerce ugrassamda atandim sonrasinda evlendim. Sukur ediyorum. Iyiki dinlemisim babamin sozunu.
konu sahibi icin uzgunum ama yil olmus 2021 hala kocadan harclik istemek, kazanci olmamak cidden kotu birsey. Esinizin yaptigi tabiki affedilmez ama sizde bir olumlama yapin. Ekmegimi kazanmaliyim kimse beni beslemek zorunda degil kocam bile laf soyluyor deyin. en kisa zaman da geliriniz olsun. Boyle laflar duymazsiniz.
Bir de meslegini kariyerini yoluna koymadan evlenen hanimlar gormeli sizin durumunuzu. Is bulamadim evleneyim kocam baksin devri kapanali cok oldu. Kimse bakmaz hanimlar, basa kalkar laf soyler yediniz bir lokmayi hor gorur. Ekmeginizi elinize almadan koca evine gitmeyin, koca eline bakmayin. Kimse size bakmaz.
Eski konularınıza da baktım. Eşiniz emniyet/askeri personel falan mı? Onlar da sanki memur eş takıntısı var. Hepsi demiyorum ama arkadaşlarımın tanıştıkları, daha ilk görüşmeden kartın bende kalır falan diyormuş.Merhaba mesajlarınızı tek tek okudum.
Çalışmak için iş aradım fakat pandemide bulamadım. Mesleğimi yapmak istiyorum özel sektör diye eşim istemiyor. Illa atan diyor. Bazı sağlık problemlerimden dolayı (4 kez operasyon geçirdim oncesinde aylarca yattım) yeterli çalışamadım. Ders çalışmamak için bahane bulduğumu söyledi. Ama ben hastaydım yani o an canımın acısı ile baş ediyordum.
Beni özelde çalış eve para getir diye zorlamıyor atan diyor. Ben de istiyorum atanmayı. Kim istemez hayatını geçindirecek temelli bir iş bulmayı?
Eşimin maaşı sorulmuş ona cevap vereyim.8000 tl maas alıyor. Kenara 4000 tl kadar ayırıyor. Bana eskiden 200 veriyordu. Suan 2 ayda 1000 1200 civarında veriyor. Hâlâ kenara 4000 tl koyabiliyor.
Boyle bir adamla nasıl evli kaldığim sorulmuş. Normalde iyi biridir benim kadar ev işi yapar. Hastayken öf demedi,yardimci oldu yemeğimi odaya kadar getirdi. Bensiz hicbir sey yemez,yapmaz. Sıkıldın der yorgun olsa da plan yapar gezeriz.Ama ekonomik siddet uyguluyor işte atan diyerek. Para vermeme konusunda uzlasmaya vardık. Ben iyice strese çıkmaza giriyorum atan dediginde.Evimizi senin yuzunden alamıyoruz diyor.
Kendim için çalışıp bir yerlere gelmeye karar verdim. Burada her iyi adamın türlü türlü huyu olduğunu görüyorum. Bir de evet iyi insanlar var sizin kararınıza saygı duyacak insanlar var toplumda ama kendinizi bir adamın vicdanına birakmayın. Gün gelir bir söz işitir benim gibi kaldıramazsınız. Mükemmel insan ile evlenecekseniz de iyi kötü geliriniz olsun.
Ben bu konuda hata yaptım.
Eski konularını biliyorum, tahmin etmiştim özelde çalışmanı istemeyeceğini eşinin. Böyle bir adamın özelde çalışmanı, ezilirsin, 3 kuruşa saatlerce çalışıp bir de dünyanın mobbingine maruz kalırsın diye değil; getireceğin üç kuruş için evdeki rahatından da olmak istemediği için istemiyor. Eve onunla, belki ondan sonra girersen yemek yapmak zorunda kalır seninle, olmazsa peynir ekmeğe talim eder paşam, hiç olur mu?Merhaba mesajlarınızı tek tek okudum.
Çalışmak için iş aradım fakat pandemide bulamadım. Mesleğimi yapmak istiyorum özel sektör diye eşim istemiyor. Illa atan diyor. Bazı sağlık problemlerimden dolayı (4 kez operasyon geçirdim oncesinde aylarca yattım) yeterli çalışamadım. Ders çalışmamak için bahane bulduğumu söyledi. Ama ben hastaydım yani o an canımın acısı ile baş ediyordum.
Beni özelde çalış eve para getir diye zorlamıyor atan diyor. Ben de istiyorum atanmayı. Kim istemez hayatını geçindirecek temelli bir iş bulmayı?
Eşimin maaşı sorulmuş ona cevap vereyim.8000 tl maas alıyor. Kenara 4000 tl kadar ayırıyor. Bana eskiden 200 veriyordu. Suan 2 ayda 1000 1200 civarında veriyor. Hâlâ kenara 4000 tl koyabiliyor.
Boyle bir adamla nasıl evli kaldığim sorulmuş. Normalde iyi biridir benim kadar ev işi yapar. Hastayken öf demedi,yardimci oldu yemeğimi odaya kadar getirdi. Bensiz hicbir sey yemez,yapmaz. Sıkıldın der yorgun olsa da plan yapar gezeriz.Ama ekonomik siddet uyguluyor işte atan diyerek. Para vermeme konusunda uzlasmaya vardık. Ben iyice strese çıkmaza giriyorum atan dediginde.Evimizi senin yuzunden alamıyoruz diyor.
Kendim için çalışıp bir yerlere gelmeye karar verdim. Burada her iyi adamın türlü türlü huyu olduğunu görüyorum. Bir de evet iyi insanlar var sizin kararınıza saygı duyacak insanlar var toplumda ama kendinizi bir adamın vicdanına birakmayın. Gün gelir bir söz işitir benim gibi kaldıramazsınız. Mükemmel insan ile evlenecekseniz de iyi kötü geliriniz olsun.
Kenara para atmayi esinin ihtiyaçlarından daha cok dusunen bir adam atanmanizi ömür boyu isteyecek sizdenMerhaba mesajlarınızı tek tek okudum.
peki evlenmeden once sizin atanmadiginizi bilmiyor muydu? "senin yuzunden ev alamiyoruz" da ne demek? size mi guvenmis Allah askina! madem bu kadar kadinin maasiyla ev alma plani yapmis pasamiz o zaman atanmis biriyle evlenseymis de size de dunyayi dar etmeseymis atan diye! siz de ona bunu soyleyin :"benim atanmadigimi bilerek evlendin " diye. bu sekilde baski yaparsa insanin motive olacagi varsa da olamaz ki.Merhaba mesajlarınızı tek tek okudum.
Cok var böyle evlenirken eşi memur olsun da bi sekilde idare ederiz gozuyle bakan.Atanmadığınız için mi sevilmediğinizi düşünüyorsunuz
Atanmış eş seçen erkekler eşi değil paralarını seviyorlar o zaman burdan bu sonuç çıkıyor![]()
Senin yorumlarını okurken kendi düşüncelerimi okumuş gibi oluyorum.Eski konularını biliyorum, tahmin etmiştim özelde çalışmanı istemeyeceğini eşinin. Böyle bir adamın özelde çalışmanı, ezilirsin, 3 kuruşa saatlerce çalışıp bir de dünyanın mobbingine maruz kalırsın diye değil; getireceğin üç kuruş için evdeki rahatından da olmak istemediği için istemiyor. Eve onunla, belki ondan sonra girersen yemek yapmak zorunda kalır seninle, olmazsa peynir ekmeğe talim eder paşam, hiç olur mu?