Asyada Herkes Bu Kizi Konusuyor

Siz oyle diyince (şüphesiz oyle ama ben yapmiyorum) bisey demiyolar mi aaaa ne kadar ayip falan diye, cevabiniz çok hosuma gitti ama bunu bi soyliyim bakiyim ne tepki verecekler

konu sahibi sana baskı yapanlara kuranda böyle bir şeyin olmadığını bunun bir ayetin yorum farkı olup dini zorunluluk olmadığını anlatabilirsin. ne kadar çok böyle konu var forumda kadının kafasından başka derdi yok herhalde bunların?

Annem sana soyledigimi soyleme laf tasiyo olmiyim dedigi icin vuramiyorum yuzlerine yoksa ben de bunları demeyi cok istiyorum keske bi yakalasam soyle ben iceri gitmisken anneme bisey deseler de duysam

Surekli kurani kullanıyorlar bana karsi biz demiyoruz kuran diyo sen kurana karsi mi cikiyosun diyolar bisey diyemiyorum sonra dinden cikmis muamelesi goruyorum ozaman ne diyim peki sizce?

bence Kuran a karşı çıkma gibi bir amacım yok ama kapanmaya kendimi hazır hissetmiyorum ve kapanmak istemiyorum. kapanırsam psikolojim bozulacak. ne bu hayatta başarılı olabilirim bu şekilde ne de iyi bir insan olabilirim. dinimizde kapanmaktan çok daha önemli şeyler var. mesela insanların arkasından konuşmanın, onlar için sadece başı açık diye terbiyesiz demenin günah olması gibi. herkes kendinden sorumludur. de.

Sen nasıl bir anda değişmeyeceksen, onlar da değişmeyecek o kesin. Ama kendini hiçbir şey yapmadan paralamaya devam edersen de hiç bir şey değişmez onu bil. Kendine bir savunma stratejisi belirle, mesela benim ibadete falan laf sokmaya çalışan densiz akrabaya tavrım bellidir, o bir ayet söylerse ben en can alıcı yerden 10 tane söylerim. Sen nerden biliyorsun derse daha ilk emirden bile haberin yok senin der kapatırım konuyu.

Ama anne - babaya sökmez bu durum her zaman sanki daha öncesinde hiç konuşulmamış gibi baştan başlar, tartışmaya girme, konuyu kapat. Sen kendi ayaklarının üstünde dursan bile, evlenip ayrı yerde yaşasan bile devam eder bu laf etmeler ama o zaman he deyip geçme rahatlığına kavuşacaksın merak etme.

benimde günaha girme hakkım var o hakkımı kullanıyorum diyin, yapabiliyorsanız da görüşmeyin.

Milletin isi gucu yok iste oturup benim dedikodumu yapiyolar tamamen işsizlikten
O lafi diyebilmem icin cok ciddi ve detayli bilgiye sahip olmam lazim benimki boyle bi tartisma icin yeterli degil

bence şık giyimli türbanlı kadınlara özenmesin. o tesettür değil zaten. sırf ailesi istiyor diyor olmayan bir giyim tarzında dolaşmasın.

Siz oyle diyince (şüphesiz oyle ama ben yapmiyorum) bisey demiyolar mi aaaa ne kadar ayip falan diye, cevabiniz çok hosuma gitti ama bunu bi soyliyim bakiyim ne tepki verecekler
yapmıyor olmamız inkar etmemiz anlamına gelimiyorki bence asıl yanlışı kendimizi savunmak için inkar edersek yaparız
ayrıca kendileri yazan herşeyi harfiyen uyguluyormu hayır en basiti dedikodunu yapıyorlar faiz kullanıyorlar falan ben onları yargılıyormuyum
ne yargılarım nede beni yargılamalarına izin veririm
çok kronik bir savunmaları vardır ben senin iyiliğini düşünüyorum diye bende derimki bende senin iyiliğini düşünüyorum böyle çok dedikoduya giriyorsun
ama sanırım yaşın ufak şimdilik hiiçç kavgaya girmeden kestirip atman daha iyi olur

benimde günaha girme hakkım var o hakkımı kullanıyorum diyin, yapabiliyorsanız da görüşmeyin.

Evet cok guzel cevap sevdim bunu gorusmeme kestirip atma imkanim yok ama samimiyetimi kestim
Ama bu lafi diycem eger konusunu acarlarsa aileme de onlara da

Evet ben de kafamda cevaplarimi kesinlestirmeye calisiyorum. Aslinda boyle bi tartismanin icine girmek zorunda kaliyosam surekli dini bilgimin cok cok iyi olmasi lazimki kendimi dogru duzgun savunabiliyim ama hic hevesim yok biraz meal okuyim dini kitap okuyim diye
Aileme zaten gokten haber indirsem yine kendi bildiklerini okuycaklar

Herkese bunu diyebiliyorum anneme de diyorum sanki sen hic mi gunah islemiyosun sende söyle yapiyosun boyle yapiyosun diyebiliyorum ama babamin hicbiseyini gormedim faizde yemez malda mulkte gozu de yoktur dedikodu da yapmaz hani hicbi acigini görmüyorum ki sen de soyle soyle yapiyosun diyim

Bu Zorla olacak bişey degil.
Boyle yaparlarsa bi gun kapnacagin varsa bile kapanmazsin,iyice sogutuyorlar seni.
Ben kapaliyim kendi isteğimle kapandim,babam bana bikere söyledi lise bitince ozamqn hiç istemiyordum,dedimki ben istemiyorum babamda dediki koca kizsin günahı sana,ben üstüme duseni yaptım.
Cok diil 1 sene sonra kendim karar verdim ve kapandim.
Eğer baskı gorseydim eminim şimdi kapalı diildim,yada ozaman kapatsam bile evlenince acardim,ailen hata yapıyor eğer cok cok açık giyinmiyorsan,yani teşhircilik boyutunda.
Ayrıca şu elalemin kızına laf edip kendi kızlarını egitemeyen ailelere gıcık oluyorum.
Bizim vardı bi komşumuz bize kaş alma konusunda nutuk atıyo günah diye(doğru olabilir ona lafım yok) bi baktım kızına kaşı bizden daha güzel sekilli alınmış.
Ailenin karışma hakkı var ama başkalarının lafına göre bunu yapmaları hoş diil ve baskı kurmaları.

bu din filan değil resmen şekilciliktir namaz kıl oruç tut dese anlarım dini bir amacı vardır ama kafanı sar demek tamamen dinden farklı bir şeydir. konu sahibi dinen böyle bir şey yok. bu bir ayetin yorumudur kuranın hiçbir yerinde kafanı ört demez. bunu dini bir gereklilikmiş gibi sunanlar şu an siyasette bundan faydalananlardır. esas dini amacı olan namaza oruca yönlendirir. gerisi boş.

rica ederim onların yaptığı ayrı bi terbiyesizlik kızları kapalı yada açık
senin iyiliğini düşünen insan gelir senle konuşur kıyafetle terbiyeyi nasıl kıyaslıyor bu insanlar anlamıyorum
neyse hayırlısı olsun hakkında inşalah aşarsın ailenle arandaki sorunu

neeeeeeeeeeeey

Ben zaten cok acik giyemem hem aliskin degilim rahatsiz oluyorum hem de cilt problemlerim var. Zaten babamın yaninda v yaka bile giyemem utanirim oyle alismisim ama disarda giymek isterim v yaka ne biliyim dizde bi etek falan...
Ben de onun icin cok sinir yaptim millet bana lafini eder aksam sosyal medyada kizinin minili resimlerini begenir bu ne perhiz ne lahana tursusu
Aynen dediginiz gibi icimde vardiysa da artik yok hicbi zaman kapanmayi düşünmüyorum isimi gücümu bi elime aliyim giydigime lafta ettirmem suan kiyafetimi onlar aldigi harcligimi onlar verdigi icin ses cikaramiyorum

dinde zorlamanın olmadığınıda kitabımız yazıyor..başını kapatıp içini kapamadıktan sonra kimi kandırdığını söyle..sırf başka insanların egoları yüzünden olmadığım bir kalıba giremem de..Birgün kapanırsam sizin için değil kendim için kapanırım de..Rabbin benim kapanmama ihtiyacı yokki sizlerin ihtiyacı olsun de..Beni zorlayıp kapatıp içimdeki var olan inancıda aldığınızda vebalinide üstünüze alacakmısınız de..zira sizin yüzünüzden olan inancımdan da olacağım de..her koyun kendi bacağından asılırmış kıyam gününde benide tanımayacaksınız zaten,dünyadaki bu baskı zulmünüz neden de..daha sayayım mı diyeceklerini..öyle bir konuş ki saldırmadan hançerle..(dipnot:ben kapalıyım baskıylşa kapananlara kıl oluyorum insnaları kandırmakta sıkıntı yok ta Allahı kandıramayacaklarına göre böyle oyunlara gerek olmadığını düünüyorum)
ha bu arada savunmanı yaparken o anneni dolduran insanın her haltı yemiş aşifte kızından bahsetmeyi ve diğerinin senden beter her yerini açıp sağa sola sergilediğini bu durumda hangi diyet lahana turşusu ilişkisine dayanarak bu terbiyesizliklerine devam ettiklerini de söyle..bir de daha bu baskıya devam ederseniz bu insanları susturmayı bilmezseniz ben artık ağzımı açacağım insanlara durmaları gereken yeri büyük bir zevkle ileteceğim de.

yok yok açıklarını ara demiyorum hepimiz insanız yanlışlarımız var kaldıki melek olsalar dahi kendini yargılatma çünkü hesap vereceğin merci onlar değil

Cok guzel yazmissiniz agziniza saglik
Ben sizin kadar keskin değilim pek beceremiyorum bu isleri hele baskalarina karşı, hayatta sizin kizinizda soyle yapıyo diyemem
Size bi konu da daha danismak istiyorum. Mesela kuzenlerim var benim erkek bana diyolarki artik onlara sarilma onlar sana helal değil namahremler onlar benim kuzenim ya oan ailemden utandim nasil bir zihniyetteler diye. Ben nasil sarilmiyim kuzenime ne diyim onlara siz bana namahremsiniz mi diyim ki onlar bizim aksimize rahat acik insanlardir bilmezler boyle seyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…