- 8 Temmuz 2014
- 2.284
- 1.248
- 163
- Konu Sahibi anabelmontero
-
Siz oyle diyince (şüphesiz oyle ama ben yapmiyorum) bisey demiyolar mi aaaa ne kadar ayip falan diye, cevabiniz çok hosuma gitti ama bunu bi soyliyim bakiyim ne tepki vereceklerAynen korkunç benim şansım bu ya işyerimde böyleydi ara sıra girip çıkanlar hariç işyerindede tek oldum
zamanla kabullenicekler tek tavsiyem dini tartışmaya girme insanın damarına basıp sinir zıplatıyorlar ama sabret ne zaman konusu açılsa ya kaçtım yada evet şüphesiz öyle ama ben yapmıyorum diyerek kestirip attım
Annem sana soyledigimi soyleme laf tasiyo olmiyim dedigi icin vuramiyorum yuzlerine yoksa ben de bunları demeyi cok istiyorum keske bi yakalasam soyle ben iceri gitmisken anneme bisey deseler de duysamArkandan hoslanmadigin bir seklide konuşulmasi dedikodudur ve dinen çok büyük gunahtir,kul hakkıdır.Arkamdan konuşanlara hakkımı helal etmiyorum de,benim yaptığımdan kat kat günaha giriyorsunuz de,çok istiyosaniz iyiligimi benim için dua edin dedikodumu yapmayın de.
Surekli kurani kullanıyorlar bana karsi biz demiyoruz kuran diyo sen kurana karsi mi cikiyosun diyolar bisey diyemiyorum sonra dinden cikmis muamelesi goruyorum ozaman ne diyim peki sizce?
benimde günaha girme hakkım var o hakkımı kullanıyorum diyin, yapabiliyorsanız da görüşmeyin.Bikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya
konu sahibi sana baskı yapanlara kuranda böyle bir şeyin olmadığını bunun bir ayetin yorum farkı olup dini zorunluluk olmadığını anlatabilirsin. ne kadar çok böyle konu var forumda kadının kafasından başka derdi yok herhalde bunların?
Dinde zorlama yoktur diye biliyorum.İnsanın içinden gelmesi lazım yoksa dayatmayla olacak bir şey değil ki.Ya uzaklaşacaksın başka yere gideceksin üniv. vs gibi.Ya da şık giyinimli türbanlı kadınlara bakıp özenmeye çalışacaksın başka yolu yok gibi.
yapmıyor olmamız inkar etmemiz anlamına gelimiyorki bence asıl yanlışı kendimizi savunmak için inkar edersek yaparızSiz oyle diyince (şüphesiz oyle ama ben yapmiyorum) bisey demiyolar mi aaaa ne kadar ayip falan diye, cevabiniz çok hosuma gitti ama bunu bi soyliyim bakiyim ne tepki verecekler
benimde günaha girme hakkım var o hakkımı kullanıyorum diyin, yapabiliyorsanız da görüşmeyin.
Sen nasıl bir anda değişmeyeceksen, onlar da değişmeyecek o kesin. Ama kendini hiçbir şey yapmadan paralamaya devam edersen de hiç bir şey değişmez onu bil. Kendine bir savunma stratejisi belirle, mesela benim ibadete falan laf sokmaya çalışan densiz akrabaya tavrım bellidir, o bir ayet söylerse ben en can alıcı yerden 10 tane söylerim. Sen nerden biliyorsun derse daha ilk emirden bile haberin yok senin der kapatırım konuyu.
Ama anne - babaya sökmez bu durum her zaman sanki daha öncesinde hiç konuşulmamış gibi baştan başlar, tartışmaya girme, konuyu kapat. Sen kendi ayaklarının üstünde dursan bile, evlenip ayrı yerde yaşasan bile devam eder bu laf etmeler ama o zaman he deyip geçme rahatlığına kavuşacaksın merak etme.
Herkese bunu diyebiliyorum anneme de diyorum sanki sen hic mi gunah islemiyosun sende söyle yapiyosun boyle yapiyosun diyebiliyorum ama babamin hicbiseyini gormedim faizde yemez malda mulkte gozu de yoktur dedikodu da yapmaz hani hicbi acigini görmüyorum ki sen de soyle soyle yapiyosun diyimyapmıyor olmamız inkar etmemiz anlamına gelimiyorki bence asıl yanlışı kendimizi savunmak için inkar edersek yaparız
ayrıca kendileri yazan herşeyi harfiyen uyguluyormu hayır en basiti dedikodunu yapıyorlar faiz kullanıyorlar falan ben onları yargılıyormuyum
ne yargılarım nede beni yargılamalarına izin veririm
çok kronik bir savunmaları vardır ben senin iyiliğini düşünüyorum diye bende derimki bende senin iyiliğini düşünüyorum böyle çok dedikoduya giriyorsun
ama sanırım yaşın ufak şimdilik hiiçç kavgaya girmeden kestirip atman daha iyi olur
rica ederim onların yaptığı ayrı bi terbiyesizlik kızları kapalı yada açıkBen o cümleyi neden sarfettigimi zaten belirttim
Basta dedimki onlarin ailesi benim aileme diyorki basim acik diye SIZ BU KIZA TERBIYE VEREMEDINIZ MI terbiyenin basi acip kapatmakla alakasinin olmadigini dusunuyosaniz buna da takilmaniz gerekiyodu
Bana birden kapan demediler zaten hicbi zaman istedigim seyleri giyemedim ama simdi daha da baski gormeye başladım
Teşekkürler yorumunuz icin
neeeeeeeeeeeeybu din filan değil resmen şekilciliktir namaz kıl oruç tut dese anlarım dini bir amacı vardır ama kafanı sar demek tamamen dinden farklı bir şeydir. konu sahibi dinen böyle bir şey yok. bu bir ayetin yorumudur kuranın hiçbir yerinde kafanı ört demez. bunu dini bir gereklilikmiş gibi sunanlar şu an siyasette bundan faydalananlardır. esas dini amacı olan namaza oruca yönlendirir. gerisi boş.
Ben zaten cok acik giyemem hem aliskin degilim rahatsiz oluyorum hem de cilt problemlerim var. Zaten babamın yaninda v yaka bile giyemem utanirim oyle alismisim ama disarda giymek isterim v yaka ne biliyim dizde bi etek falan...Bu Zorla olacak bişey degil.
Boyle yaparlarsa bi gun kapnacagin varsa bile kapanmazsin,iyice sogutuyorlar seni.
Ben kapaliyim kendi isteğimle kapandim,babam bana bikere söyledi lise bitince ozamqn hiç istemiyordum,dedimki ben istemiyorum babamda dediki koca kizsin günahı sana,ben üstüme duseni yaptım.
Cok diil 1 sene sonra kendim karar verdim ve kapandim.
Eğer baskı gorseydim eminim şimdi kapalı diildim,yada ozaman kapatsam bile evlenince acardim,ailen hata yapıyor eğer cok cok açık giyinmiyorsan,yani teşhircilik boyutunda.
Ayrıca şu elalemin kızına laf edip kendi kızlarını egitemeyen ailelere gıcık oluyorum.
Bizim vardı bi komşumuz bize kaş alma konusunda nutuk atıyo günah diye(doğru olabilir ona lafım yok) bi baktım kızına kaşı bizden daha güzel sekilli alınmış.
Ailenin karışma hakkı var ama başkalarının lafına göre bunu yapmaları hoş diil ve baskı kurmaları.
dinde zorlamanın olmadığınıda kitabımız yazıyor..başını kapatıp içini kapamadıktan sonra kimi kandırdığını söyle..sırf başka insanların egoları yüzünden olmadığım bir kalıba giremem de..Birgün kapanırsam sizin için değil kendim için kapanırım de..Rabbin benim kapanmama ihtiyacı yokki sizlerin ihtiyacı olsun de..Beni zorlayıp kapatıp içimdeki var olan inancıda aldığınızda vebalinide üstünüze alacakmısınız de..zira sizin yüzünüzden olan inancımdan da olacağım de..her koyun kendi bacağından asılırmış kıyam gününde benide tanımayacaksınız zaten,dünyadaki bu baskı zulmünüz neden de..daha sayayım mı diyeceklerini..öyle bir konuş ki saldırmadan hançerle..(dipnot:ben kapalıyım baskıylşa kapananlara kıl oluyorum insnaları kandırmakta sıkıntı yok ta Allahı kandıramayacaklarına göre böyle oyunlara gerek olmadığını düünüyorum)Bikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya
yok yok açıklarını ara demiyorum hepimiz insanız yanlışlarımız var kaldıki melek olsalar dahi kendini yargılatma çünkü hesap vereceğin merci onlar değilHerkese bunu diyebiliyorum anneme de diyorum sanki sen hic mi gunah islemiyosun sende söyle yapiyosun boyle yapiyosun diyebiliyorum ama babamin hicbiseyini gormedim faizde yemez malda mulkte gozu de yoktur dedikodu da yapmaz hani hicbi acigini görmüyorum ki sen de soyle soyle yapiyosun diyim
dinde zorlamanın olmadığınıda kitabımız yazıyor..başını kapatıp içini kapamadıktan sonra kimi kandırdığını söyle..sırf başka insanların egoları yüzünden olmadığım bir kalıba giremem de..Birgün kapanırsam sizin için değil kendim için kapanırım de..Rabbin benim kapanmama ihtiyacı yokki sizlerin ihtiyacı olsun de..Beni zorlayıp kapatıp içimdeki var olan inancıda aldığınızda vebalinide üstünüze alacakmısınız de..zira sizin yüzünüzden olan inancımdan da olacağım de..her koyun kendi bacağından asılırmış kıyam gününde benide tanımayacaksınız zaten,dünyadaki bu baskı zulmünüz neden de..daha sayayım mı diyeceklerini..öyle bir konuş ki saldırmadan hançerle..(dipnot:ben kapalıyım baskıylşa kapananlara kıl oluyorum insnaları kandırmakta sıkıntı yok ta Allahı kandıramayacaklarına göre böyle oyunlara gerek olmadığını düünüyorum)
ha bu arada savunmanı yaparken o anneni dolduran insanın her haltı yemiş aşifte kızından bahsetmeyi ve diğerinin senden beter her yerini açıp sağa sola sergilediğini bu durumda hangi diyet lahana turşusu ilişkisine dayanarak bu terbiyesizliklerine devam ettiklerini de söyle..bir de daha bu baskıya devam ederseniz bu insanları susturmayı bilmezseniz ben artık ağzımı açacağım insanlara durmaları gereken yeri büyük bir zevkle ileteceğim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?