• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asyada Herkes Bu Kizi Konusuyor

Oturup düzgün bir dille, sinirlenmeden ve sinirlendirmeden içinden geçenleri anlat ailene. Asla kapanmayı düşünmediğini ve onlar seni zorladıkça senin daha da uzaklaştığını anlat. İnsanın içi önemlidir dışına taktığı bez parçaları değil. Bak kendin söylüyorsun kız kapalı olduğu halde yapmadığı yok diye. Bütün bunları ailene göster ve artık giyimine kuşamına karışılmayacak bir yaşta olduğunu anlatmaya çalış. Tabi bilmiyorum ailenin yapısını ama aklıma başka birşey gelmiyr.

Surekli kurani kullanıyorlar bana karsi biz demiyoruz kuran diyo sen kurana karsi mi cikiyosun diyolar bisey diyemiyorum sonra dinden cikmis muamelesi goruyorum ozaman ne diyim peki sizce?

Anladığım kadarıyla senin hayata bakış açinla aileninki farklı, onlarla birlikte yaşadığın sürece bu tarz tepkiler alırsın bunları engelleyemezsin, seni zorla da kapatamazlar ama hep şanslarını denerler.benim ablam var 40 yaşına geldi hala söyler annem bunu engelleyemezsin o da kendince seni bir yanlıştan çevirmeye calisiyor,iyiliğini istediği için istiyor bakış acisi bu annen sonuçta,sinirden biyerlerine bişey olmasın,anlamaya çalış tabiki koskocaman kizsin bildiğini okuyacaksin,ama hakkındaki konuşmaları malesef engelleyemezsin ama senin yanında konuşmalarını engelleyebilirsin belki.

Yani böyle baskıyı bana abimde yapardı bi kotum vardı onu giydirmezdi bende asansörde gizli gizli giyerdim.sonra annem izin verdi İnan o kottan soğudum meğersem ne çirkin duruyormuş.yasaklanan tatlı olur.zaten bi yaşa gelince şişmanlayınca giyemiceksin.bak ben 29oldum etek giyemiyorum bacaklarım damarları belli oluyo diye.ama çok açıklarada karşıyım.göğüsler meydanda mini şortlar erkekler bakınca hoşlarına gidiyo sanki
Oyle giyenlere karısamam bisey diyemem bana abez de gelmiyor. Zaten ben o derece giyemem hem alismadigim icin rahat edemiyorum hem de zaten cilt sorunlarim var oyle her istedigimi giyemiyorum benim giymek istedigim sey dizde bi elbise ya da birakin da evde askili giyiyim şort giyiyim bu sıcakta dimi ona bile izin yok babam rahatsiz oluyo gunahmis babanin yaninda oyle giyinmek cildiricam ya babam gelince hirka alıyorum ustume bu sicakta

Hastalanmalarimin bicok sebebi var bu onlardan biri, ama ciddi sorun olanlardan biri. Ben size ailemin zihniyetini soyle ozetliyim
Kollarimda bi cilt hastaligindan dolayi lekeler cikmisti iyi iste kollari kapali giyersin vesile olmus oldu dendi
Pkoluyum yuzumde tuyler cikti basini kapatsan onlar gorunmez dendi cildim cok problemli surekli biseyler cikar bu sorunları örtüyle cozerler artik cok daraldim tek carem okul bitince bi ise girip yalniz basima yasamak ama bu yaslarim da geri gelmycek gencken istedigim özendigim elbiseleri giymycem de ne zaman giyicem
Aynı benim annem. Ailem çok ama çok tutucuydu. Sülalem deyimhatta. Teyzm de çok sivri dik kafalıydı. Teyzemde başladı. Bende devam etti. Alıştılar atık. İsteeediğim kadar makyaj yapıyorum istediğim kadar açık giyiyorum ama çok şükür inancımı d kaybetmedim. Ama çok direndim zor günler geçirdim kaşımı aldırdığıma bile kızan bi ailede yetiştim. Atlatırsın inş sende. Bozma moralini geçiyo bunlar.

Surekli kurani kullanıyorlar bana karsi biz demiyoruz kuran diyo sen kurana karsi mi cikiyosun diyolar bisey diyemiyorum sonra dinden cikmis muamelesi goruyorum ozaman ne diyim peki sizce?
Dinden çıkmak öyle kolay değil kul ile Allah arasindadir. Çok tartışmaya girme bence,herkesin içini Allah bilir filan de.

Oyle giyenlere karısamam bisey diyemem bana abez de gelmiyor. Zaten ben o derece giyemem hem alismadigim icin rahat edemiyorum hem de zaten cilt sorunlarim var oyle her istedigimi giyemiyorum benim giymek istedigim sey dizde bi elbise ya da birakin da evde askili giyiyim şort giyiyim bu sıcakta dimi ona bile izin yok babam rahatsiz oluyo gunahmis babanin yaninda oyle giyinmek cildiricam ya babam gelince hirka alıyorum ustume bu sicakta
Ayy aynı benim Abi'm askılı evde giydirmezdi öküz içleri fena ya İnan yaşadıklarının aynısını yaşadım.çokta açık giyinmiyosun anladığım kadarıyla sende güzelce konuş benim arkadaşım var gizli gizli giyiyo ben sizden gizli giysem iyimi olur de zaten hevesimi alınca giymem ama gözüm kalıyo ileride zaten gşyemicem falan de

Anladığım kadarıyla senin hayata bakış açinla aileninki farklı, onlarla birlikte yaşadığın sürece bu tarz tepkiler alırsın bunları engelleyemezsin, seni zorla da kapatamazlar ama hep şanslarını denerler.benim ablam var 40 yaşına geldi hala söyler annem bunu engelleyemezsin o da kendince seni bir yanlıştan çevirmeye calisiyor,iyiliğini istediği için istiyor bakış acisi bu annen sonuçta,sinirden biyerlerine bişey olmasın,anlamaya çalış tabiki koskocaman kizsin bildiğini okuyacaksin,ama hakkındaki konuşmaları malesef engelleyemezsin ama senin yanında konuşmalarını engelleyebilirsin belki.
Keske yanimda konussalar da bende fikrimi beyan edebilsem ama arkamdan konusulmasi beni deli ediyo bide bana karisirlarken sosyal paylasim sitelerinde kızlarının minilerle resimlerini goruyorum bide begeniyolar sanki o laflari eden onlar değilmiş gibi
Evet ben bu evde kaldigim surece onların kurallarina uymak zorundayim çünkü harcligimi veren de onlar kiyafetimi alan da onlar ne zaman bi ise girerim kendi evimi tutarim ozaman rahatlarim ancak ama bu yaslarimda geri gelmycek bu yaslarda giymycem de ne zaman giyicem zaten cok acik giyinen biri de degilim cildim cok sorunlu surekli biseyler cikar

Yaş ilerledikçe daha kolay aşılıyor ve kabulleniyorlar ama ciddi bir sinir savaşı hele birde benim gibi bilmiş aileni sürekli gazlayan kuzenlerin varsa .... amcam müftü fakat ileri görüşlü saygılı bir adamdır ama yengelerim ve kuzenlerim tam bir kabussss birde şansıma eşimin ailesindede tek benim bir öğretmen kuzeni vardı numunelik oda başörtüsü serbestisinden sonra tesettürü tercih etti anlayacağın üstüne istenmeyen gelin problemide yaşadım

Aynı benim annem. Ailem çok ama çok tutucuydu. Sülalem deyimhatta. Teyzm de çok sivri dik kafalıydı. Teyzemde başladı. Bende devam etti. Alıştılar atık. İsteeediğim kadar makyaj yapıyorum istediğim kadar açık giyiyorum ama çok şükür inancımı d kaybetmedim. Ama çok direndim zor günler geçirdim kaşımı aldırdığıma bile kızan bi ailede yetiştim. Atlatırsın inş sende. Bozma moralini geçiyo bunlar.
Nasil astiniz bu durumu ben de cok zorlaniyorum artik disari cikasim gelmiyo cunku giyecegim seyler belli uzun kol uzun kot biktim artik bu yaz vakti onları giymekten ben evde bile sifir kol sort dolanamiyorum babam kiziyo gunahmis bu yaz vakti onun icin hırka giyip isilik dokuyorum
Siz nasıl kabullendirdiniz kendinizi, bana hep kuranda yaziyo biz demiyoruz sen kurana allahin emrine karsi mi geliyosun diyolar bisey diyemiyorm çunku ozaman daha beter oluyo dinsiz oluyorum gozlerinde
Namaz kilmiyosun kuran okumuyosun acik giyoyosun sen nasil muslumansin bilmem ne basliyolar allahim kafayi yiycem ya istemiyorum icimden gelmiyo diyemiyorum

Ah bu baskıcı aileler..
Böyle kendilerinden itiyorlar, bir işim olsa da rahatlasam düşünceleri başlıyor sonra..
Bilmiyorlar istedikleri konudan daha da ittiklerini, içinde olsa bile insanın baskı oldukça yapası gelmiyor.
İnşallah rahatlarsınız, sabır gerekiyor gibi...

annen baban kapanmanı istiyorsa onu zamanında düşüneceklerdi
öyle pat diye kapan heleki bu zamanda

gerçi benim ailem bana kapanma diye baskı yapmıştı ama :KK53:ben kapanmıştım şükür:KK36:

herneyse bu ALLAH ile senin aranda

sen tavsiye istemiyorum demişşin o yüzden gerek görmüyorum yazamaya
birşeyler anlatmaya zamanı gelince sen araştırır öğrenirsin zaten
ama bişi deyimmi çok güzel be teseetür ama sadece kafayı örtmekle bitmiyor tabi

herneyse
ayrıca kapalı kız her naneyi yiyor sözünde çok çirkin
her kafayı örten ALLAH cc emrediyor diye değil ya geleneksel ya moda için
tesettür kafaya örtü bağlamakla olsaydı ooooooooooooooooooooooooooo

Yaş ilerledikçe daha kolay aşılıyor ve kabulleniyorlar ama ciddi bir sinir savaşı hele birde benim gibi bilmiş aileni sürekli gazlayan kuzenlerin varsa .... amcam müftü fakat ileri görüşlü saygılı bir adamdır ama yengelerim ve kuzenlerim tam bir kabussss birde şansıma eşimin ailesindede tek benim bir öğretmen kuzeni vardı numunelik oda başörtüsü serbestisinden sonra tesettürü tercih etti anlayacağın üstüne istenmeyen gelin problemide yaşadım

Benimde baski yapanim cook sürekli laf ediliyo benim giyimime kusamima, benim kuzenlerim tam tersidir aileleri aciktir rahat yetismisler minilerle dolanirlar ben onlarin yanında bi basim acik kaliyorum diger heryerim örtülü resmen cok ozeniyorum onlara bi ben oyle duruyorum
Yani kendi ailenizde bunlari yasadiktan sonra bide esinizin ailesinden ayni muameleyi gormeniz korkunc, cok sinir bozucu ben sirf bunun icin acik sacik bi ailenin ogluyla evlenmek istiyorum bana karismycak kendileride oyle olan ailelerin, ya da yabanci olsun

Keske yanimda konussalar da bende fikrimi beyan edebilsem ama arkamdan konusulmasi beni deli ediyo bide bana karisirlarken sosyal paylasim sitelerinde kızlarının minilerle resimlerini goruyorum bide begeniyolar sanki o laflari eden onlar değilmiş gibi
Evet ben bu evde kaldigim surece onların kurallarina uymak zorundayim çünkü harcligimi veren de onlar kiyafetimi alan da onlar ne zaman bi ise girerim kendi evimi tutarim ozaman rahatlarim ancak ama bu yaslarimda geri gelmycek bu yaslarda giymycem de ne zaman giyicem zaten cok acik giyinen biri de degilim cildim cok sorunlu surekli biseyler cikar
Arkandan hoslanmadigin bir seklide konuşulmasi dedikodudur ve dinen çok büyük gunahtir,kul hakkıdır.Arkamdan konuşanlara hakkımı helal etmiyorum de,benim yaptığımdan kat kat günaha giriyorsunuz de,çok istiyosaniz iyiligimi benim için dua edin dedikodumu yapmayın de.

Ayy aynı benim Abi'm askılı evde giydirmezdi öküz içleri fena ya İnan yaşadıklarının aynısını yaşadım.çokta açık giyinmiyosun anladığım kadarıyla sende güzelce konuş benim arkadaşım var gizli gizli giyiyo ben sizden gizli giysem iyimi olur de zaten hevesimi alınca giymem ama gözüm kalıyo ileride zaten gşyemicem falan de
Gizli giyinmekte riskli ya gizli is cevirmek yerine bilmelerini tercih ederim. Ya sanki suc isliyoruz ya gordugumuz muameleye yasadiklarimiza bakar misiniz :D bide babamdan oyle cekinir oldumki onun yaninda zaten hic dizde etekle bile duramiyorum utaniyorum rahat edemiyorum ama disarda da giyinmek istiyorum iste.
Siz naptiniz abiniz hala oyle mi, siz de aciksiniz sanirim?

annen baban kapanmanı istiyorsa onu zamanında düşüneceklerdi
öyle pat diye kapan heleki bu zamanda

gerçi benim ailem bana kapanma diye baskı yapmıştı ama :KK53:ben kapanmıştım şükür:KK36:

herneyse bu ALLAH ile senin aranda

sen tavsiye istemiyorum demişşin o yüzden gerek görmüyorum yazamaya
birşeyler anlatmaya zamanı gelince sen araştırır öğrenirsin zaten
ama bişi deyimmi çok güzel be teseetür ama sadece kafayı örtmekle bitmiyor tabi

herneyse
ayrıca kapalı kız her naneyi yiyor sözünde çok çirkin
her kafayı örten ALLAH cc emrediyor diye değil ya geleneksel ya moda için
tesettür kafaya örtü bağlamakla olsaydı ooooooooooooooooooooooooooo

Ben o cümleyi neden sarfettigimi zaten belirttim
Basta dedimki onlarin ailesi benim aileme diyorki basim acik diye SIZ BU KIZA TERBIYE VEREMEDINIZ MI terbiyenin basi acip kapatmakla alakasinin olmadigini dusunuyosaniz buna da takilmaniz gerekiyodu
Bana birden kapan demediler zaten hicbi zaman istedigim seyleri giyemedim ama simdi daha da baski gormeye başladım
Teşekkürler yorumunuz icin

Nasil astiniz bu durumu ben de cok zorlaniyorum artik disari cikasim gelmiyo cunku giyecegim seyler belli uzun kol uzun kot biktim artik bu yaz vakti onları giymekten ben evde bile sifir kol sort dolanamiyorum babam kiziyo gunahmis bu yaz vakti onun icin hırka giyip isilik dokuyorum
Siz nasıl kabullendirdiniz kendinizi, bana hep kuranda yaziyo biz demiyoruz sen kurana allahin emrine karsi mi geliyosun diyolar bisey diyemiyorm çunku ozaman daha beter oluyo dinsiz oluyorum gozlerinde
Namaz kilmiyosun kuran okumuyosun acik giyoyosun sen nasil muslumansin bilmem ne basliyolar allahim kafayi yiycem ya istemiyorum icimden gelmiyo diyemiyorum
İki seçenek var önünde. Benim bi arkadaşım vardı onun ailesi de anlattığım gibiydi. Merve senin gibi yapamıyoorum edemiyorum dedi sustu ve kapandı. Bnde susmadım ve kabullendirdim. Ya kararlarının arkasında durmayacaak sorun yaşamamak için herşey düzelsin diye susacak ne derlerse yapacaksın. Ya da istemediğin zaman dile getireceksin hiç direnmeyeceksin saygısızlık yapmadan bildiğini okuyacaksın. okuyosan bunu yaapman daha kolay olur.

Benimde baski yapanim cook sürekli laf ediliyo benim giyimime kusamima, benim kuzenlerim tam tersidir aileleri aciktir rahat yetismisler minilerle dolanirlar ben onlarin yanında bi basim acik kaliyorum diger heryerim örtülü resmen cok ozeniyorum onlara bi ben oyle duruyorum
Yani kendi ailenizde bunlari yasadiktan sonra bide esinizin ailesinden ayni muameleyi gormeniz korkunc, cok sinir bozucu ben sirf bunun icin acik sacik bi ailenin ogluyla evlenmek istiyorum bana karismycak kendileride oyle olan ailelerin, ya da yabanci olsun
Aynen korkunç benim şansım bu ya işyerimde böyleydi ara sıra girip çıkanlar hariç işyerindede tek oldum
zamanla kabullenicekler tek tavsiyem dini tartışmaya girme insanın damarına basıp sinir zıplatıyorlar ama sabret ne zaman konusu açılsa ya kaçtım yada evet şüphesiz öyle ama ben yapmıyorum diyerek kestirip attım

"Size ne" de olsun bitsin.
Herkes kendi haddini bilecek.
Sonra da terbiyesiz damgasi yiycem ki daha once siyasi gorusum farkli diye yemisligim var ben gorusmem olur biter umrumda degil ama ailecek gorusulen hem de akraba olduklari icin kafama gore hareket edemiyorum
Bigun tutamiycam kendimi agzima geleni sayicam ondan korkuyorum ya isiniz gucunuz yok mu sizin oturup beni konusuyosunuz dimi ya sabir

Back