Asyada Herkes Bu Kizi Konusuyor

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Bikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya

Ben hiç kapanmıycam diyin o zaman.. Ya da siz sordukça kapanacaksamda kapamaktan soğuyorum falan diyin, Sadece birkaç defa terslemeniz, bu olayı kapatır....

Senin diyeceğin böyle yapmaya devam edin böyle böyle depresyona sokun beni sonra akıl hastanesinde beni ziyarete gelirsiniz lstediklerinize bana giydirirsiniz aklımın dimamın yerinde olnayışından dolayı
sonra istediğiniz kıyafeti giyiniyorum diye mutlu mesut olursunuz

Onlara deki insanlara karşı beni savunamıyor musun? Benim ne giyip nasıl davranacağıma onlar karar veremez. Neden insanların beni ağzına dolamasına izin veriyorsunuz. Vicdan yaptır.

Dinde zorlama yoktur diye biliyorum.İnsanın içinden gelmesi lazım yoksa dayatmayla olacak bir şey değil ki.Ya uzaklaşacaksın başka yere gideceksin üniv. vs gibi.Ya da şık giyinimli türbanlı kadınlara bakıp özenmeye çalışacaksın başka yolu yok gibi.

Ben hiç kapanmıycam diyin o zaman.. Ya da siz sordukça kapanacaksamda kapamaktan soğuyorum falan diyin, Sadece birkaç defa terslemeniz, bu olayı kapatır....

Aileme diyorum ama fayda etmiyo anlamak istemiyolar, akrabalarda benim yanimda degilde annemin yaninda konusuyolar genelde bu konuyu benim yanimda acan oldu onlara diyincede aaaaaaaaa diye bi tepki alıyorum sinirden vucudumda biseyler çıkıyo artik

Onlara deki insanlara karşı beni savunamıyor musun? Benim ne giyip nasıl davranacağıma onlar karar veremez. Neden insanların beni ağzına dolamasına izin veriyorsunuz. Vicdan yaptır.

Soyledim neler soyledim yok tabiki onlarin yaninda laf ettirmiyomus bilmem ne ama o da benim kapanmami istedigi icin cok agzini acip gozunu yumdugunu sanmiyorum konuyu gecistirmistir

size ne de..ayrıca çok fazla bu konu açılıyor son günlerde yasaktı yanılmıyorsam,birde şu '' kızı kapalı yemediği nane kalmamış'' kısmı her benzer konuda aynı terane arkadaşlar kişinin içinde ar yoksa örtü onu arlı yapmaz örtülü ise namusludur,değilse namussuz nasıl yanlışsa kapalı ama her haltı yiyor da okadar yanlış ..

Kararlı durursan vazgeçeceklerdir. Kuranda kapanın diyo evet ama bu Allah ile benim aramda. Kuranda yazdığını söylüyosuuz madem dinde zorlama olmadığını da viliyosunuzdur. Diyebilirsiniz. Geri adım atmayın .

Soyledim neler soyledim yok tabiki onlarin yaninda laf ettirmiyomus bilmem ne ama o da benim kapanmami istedigi icin cok agzini acip gozunu yumdugunu sanmiyorum konuyu gecistirmistir
Okuyo musun sen çok fazla baskı görüyorsan kendi hayatını kurmaya bakacaksın. Kulağını da tıkayacaksın

Benim kafamda yakinda ya da ilerde kapanmak falan yok hatta alkol de kullanirim yeri gelince bu benim tercihim tabi ailem bilmez kullanirim dediysemde suana kadar 2 kere tadimlik ictim, soguk bakmiyorum sadece ama tabi bilmezler bunu cunku onlarin kurallarina gore yasamam lazim beni boyle kabul etmezler. Malesef unv.de de burdayim aynı sehirde okuyorum

Kararlı durursan vazgeçeceklerdir. Kuranda kapanın diyo evet ama bu Llh ile benim aramd. Kuranda yazdığını söylüyosuuz madem dinde zorlama olmadığını da viliyosunuzdur. Diyebilirsiniz. Geri adım atmayın .

Kapalilik konusuna karsi kararli duruyorum hicbizaman kapanmiycam istemiyorum diyorum ama bizde bizim kulturde babalara karsi gelinmez hep herseyine tamam denilir simdi babam istemiyorum oyle giyinmeni kadinlarin yaninda bile ölçü var giyinmek icin bilmem ne diyince sadece surat asabiliyorum bide harçlığı kendi verdiği kiyafetleri kendi parasiyla aldigi icin bisey diyemiyorum onun parasiyla geçiniyorum cunku sadece icime atiyorum sinirimi sus pus oluyorum sonra sinir sitresten vucudumda kistler çıkıyor sivilceler çıkıyo aksamlari bas agrisindan uyuyamiyorjm

Asla, hiçbir zaman gibi cümleler kurma baskı bu yüzden geliyor olabilir. Kapanmak istiyorum ama Kendimi hazır hissetmiyorum de. En azından nefes aldırır sana

Onu soyledim cunku onlarin ailelerinden acik oldugum icin terbiyesiz damgasi yedim, konumun basinda da yazdim bunu zaten
Buara benim derdimle alakali cok konu acilmis olabilir turkiyeye gore cok uzak bi konu degil sonucta bir suru insan benimle ayni kaderi paylaşıyor belki daha da kötüsünü
Ayrıca neyse onu yazdim ben kapaliydi ve yemedigi nane kalmamisti bu kadar

Asla, hiçbir zaman gibi cümleler kurma baskı bu yüzden geliyor olabilir. Kapanmak istiyorum ama Kendimi hazır hissetmiyorum de. En azından nefes aldırır sana
Öyle diyincede niye öyle diyosun cevre yuzunden mi yakismiyo diye mi vs gibi sorular sorup care uretmeye ikna etmeye calisiyolar oyle daha da bunaliyorum yavas yavas kapanirsin diyip yavas yavasta kapatmaya çalışıyolar

Öyle diyincede niye öyle diyosun cevre yuzunden mi yakismiyo diye mi vs gibi sorular sorup care uretmeye ikna etmeye calisiyolar oyle daha da bunaliyorum yavas yavas kapanirsin diyip yavas yavasta kapatmaya çalışıyolar

Karşına al babanı da anneni de ciddi ciddi konuş. Karşı geliyo gibideğil. Üzüldüğünü anlat. Hastalandığını göster onlara. Başkalaının mı yoksa senin mi önemli olduğunu sor.

Oturup düzgün bir dille, sinirlenmeden ve sinirlendirmeden içinden geçenleri anlat ailene. Asla kapanmayı düşünmediğini ve onlar seni zorladıkça senin daha da uzaklaştığını anlat. İnsanın içi önemlidir dışına taktığı bez parçaları değil. Bak kendin söylüyorsun kız kapalı olduğu halde yapmadığı yok diye. Bütün bunları ailene göster ve artık giyimine kuşamına karışılmayacak bir yaşta olduğunu anlatmaya çalış. Tabi bilmiyorum ailenin yapısını ama aklıma başka birşey gelmiyr.

Karşına al babanı da anneni de ciddi ciddi konuş. Karşı geliyo gibideğil. Üzüldüğünü anlat. Hastalandığını göster onlara. Başkalaının mı yoksa senin mi önemli olduğunu sor.

Hastalanmalarimin bicok sebebi var bu onlardan biri, ama ciddi sorun olanlardan biri. Ben size ailemin zihniyetini soyle ozetliyim
Kollarimda bi cilt hastaligindan dolayi lekeler cikmisti iyi iste kollari kapali giyersin vesile olmus oldu dendi
Pkoluyum yuzumde tuyler cikti basini kapatsan onlar gorunmez dendi cildim cok problemli surekli biseyler cikar bu sorunları örtüyle cozerler artik cok daraldim tek carem okul bitince bi ise girip yalniz basima yasamak ama bu yaslarim da geri gelmycek gencken istedigim özendigim elbiseleri giymycem de ne zaman giyicem

Yani böyle baskıyı bana abimde yapardı bi kotum vardı onu giydirmezdi bende asansörde gizli gizli giyerdim.sonra annem izin verdi İnan o kottan soğudum meğersem ne çirkin duruyormuş.yasaklanan tatlı olur.zaten bi yaşa gelince şişmanlayınca giyemiceksin.bak ben 29oldum etek giyemiyorum bacaklarım damarları belli oluyo diye.ama çok açıklarada karşıyım.göğüsler meydanda mini şortlar erkekler bakınca hoşlarına gidiyo sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…