- 8 Temmuz 2014
- 2.284
- 1.248
- 163
- Konu Sahibi anabelmontero
-
Onlara deki insanlara karşı beni savunamıyor musun? Benim ne giyip nasıl davranacağıma onlar karar veremez. Neden insanların beni ağzına dolamasına izin veriyorsunuz. Vicdan yaptır.Bikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya
Ben hiç kapanmıycam diyin o zaman.. Ya da siz sordukça kapanacaksamda kapamaktan soğuyorum falan diyin, Sadece birkaç defa terslemeniz, bu olayı kapatır....
Onlara deki insanlara karşı beni savunamıyor musun? Benim ne giyip nasıl davranacağıma onlar karar veremez. Neden insanların beni ağzına dolamasına izin veriyorsunuz. Vicdan yaptır.
Okuyo musun sen çok fazla baskı görüyorsan kendi hayatını kurmaya bakacaksın. Kulağını da tıkayacaksınSoyledim neler soyledim yok tabiki onlarin yaninda laf ettirmiyomus bilmem ne ama o da benim kapanmami istedigi icin cok agzini acip gozunu yumdugunu sanmiyorum konuyu gecistirmistir
Dinde zorlama yoktur diye biliyorum.İnsanın içinden gelmesi lazım yoksa dayatmayla olacak bir şey değil ki.Ya uzaklaşacaksın başka yere gideceksin üniv. vs gibi.Ya da şık giyinimli türbanlı kadınlara bakıp özenmeye çalışacaksın başka yolu yok gibi.
Kararlı durursan vazgeçeceklerdir. Kuranda kapanın diyo evet ama bu Llh ile benim aramd. Kuranda yazdığını söylüyosuuz madem dinde zorlama olmadığını da viliyosunuzdur. Diyebilirsiniz. Geri adım atmayın .
Asla, hiçbir zaman gibi cümleler kurma baskı bu yüzden geliyor olabilir. Kapanmak istiyorum ama Kendimi hazır hissetmiyorum de. En azından nefes aldırır sanaKapalilik konusuna karsi kararli duruyorum hicbizaman kapanmiycam istemiyorum diyorum ama bizde bizim kulturde babalara karsi gelinmez hep herseyine tamam denilir simdi babam istemiyorum oyle giyinmeni kadinlarin yaninda bile ölçü var giyinmek icin bilmem ne diyince sadece surat asabiliyorum bide harçlığı kendi verdiği kiyafetleri kendi parasiyla aldigi icin bisey diyemiyorum onun parasiyla geçiniyorum cunku sadece icime atiyorum sinirimi sus pus oluyorum sonra sinir sitresten vucudumda kistler çıkıyor sivilceler çıkıyo aksamlari bas agrisindan uyuyamiyorjm
size ne de..ayrıca çok fazla bu konu açılıyor son günlerde yasaktı yanılmıyorsam,birde şu '' kızı kapalı yemediği nane kalmamış'' kısmı her benzer konuda aynı terane arkadaşlar kişinin içinde ar yoksa örtü onu arlı yapmaz örtülü ise namusludur,değilse namussuz nasıl yanlışsa kapalı ama her haltı yiyor da okadar yanlış ..
Öyle diyincede niye öyle diyosun cevre yuzunden mi yakismiyo diye mi vs gibi sorular sorup care uretmeye ikna etmeye calisiyolar oyle daha da bunaliyorum yavas yavas kapanirsin diyip yavas yavasta kapatmaya çalışıyolarAsla, hiçbir zaman gibi cümleler kurma baskı bu yüzden geliyor olabilir. Kapanmak istiyorum ama Kendimi hazır hissetmiyorum de. En azından nefes aldırır sana
Öyle diyincede niye öyle diyosun cevre yuzunden mi yakismiyo diye mi vs gibi sorular sorup care uretmeye ikna etmeye calisiyolar oyle daha da bunaliyorum yavas yavas kapanirsin diyip yavas yavasta kapatmaya çalışıyolarAsla, hiçbir zaman gibi cümleler kurma baskı bu yüzden geliyor olabilir. Kapanmak istiyorum ama Kendimi hazır hissetmiyorum de. En azından nefes aldırır sana
Karşına al babanı da anneni de ciddi ciddi konuş. Karşı geliyo gibideğil. Üzüldüğünü anlat. Hastalandığını göster onlara. Başkalaının mı yoksa senin mi önemli olduğunu sor.Kapalilik konusuna karsi kararli duruyorum hicbizaman kapanmiycam istemiyorum diyorum ama bizde bizim kulturde babalara karsi gelinmez hep herseyine tamam denilir simdi babam istemiyorum oyle giyinmeni kadinlarin yaninda bile ölçü var giyinmek icin bilmem ne diyince sadece surat asabiliyorum bide harçlığı kendi verdiği kiyafetleri kendi parasiyla aldigi icin bisey diyemiyorum onun parasiyla geçiniyorum cunku sadece icime atiyorum sinirimi sus pus oluyorum sonra sinir sitresten vucudumda kistler çıkıyor sivilceler çıkıyo aksamlari bas agrisindan uyuyamiyorjm
Bikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya
Karşına al babanı da anneni de ciddi ciddi konuş. Karşı geliyo gibideğil. Üzüldüğünü anlat. Hastalandığını göster onlara. Başkalaının mı yoksa senin mi önemli olduğunu sor.
Yani böyle baskıyı bana abimde yapardı bi kotum vardı onu giydirmezdi bende asansörde gizli gizli giyerdim.sonra annem izin verdi İnan o kottan soğudum meğersem ne çirkin duruyormuş.yasaklanan tatlı olur.zaten bi yaşa gelince şişmanlayınca giyemiceksin.bak ben 29oldum etek giyemiyorum bacaklarım damarları belli oluyo diye.ama çok açıklarada karşıyım.göğüsler meydanda mini şortlar erkekler bakınca hoşlarına gidiyo sankiBikac akrabamiz var, benim giyimime kusasima takmis durumdalar. Basim acik diye annemi alirlar yanlarina doldurur da doldururlar siz bu kiza terbiye veremediniz mi boyle nasil dolastiriyosunuz bu kizi bilmem ne. Akrabalarda boyle olan bikac kisi var onlarda dibimizde yasiyolar kacista yok. Onlarin yüzünden hicbir istedigimi giyemiyorum annem her kiyafetime laf yapiyo ne zaman kapanicaksin diyo ben hicbizaman kapanmayi düşünmüyorum acik elbiselerde hosuma gidiyo annen iyi yapiyo vesile olur bilmem ne gibi yorumlar istemiyorum bayanlar, benim sorum baska. Sizce ben nasil tavir koyuyim ne diyim bunlara artık tak etti simdi agirda konusamam ailecek gorusuyoruz annem babam asla boyle bisey istemez kotu olur ha buarada bu insanlarin kizlarindan biri kapali ama cok afedersiniz yemedigi nane kalmamis herkesin bildigi bisey ben uydurmuyorum digeri de ne hikmetse anasi bana baski yaparken kendisi sifir kol ve mini eteklerle dolaniyo deli oluyorum ya. Buarada babam da artik baski yapmaya basladi ben reşit bi bireyim ama giyecegim seylere hala baskalari karar veriyo agliyorum sinirden artik aileme ne diycem surekli kuranda yaziyo biz demiyoruz diyolar bisey desem gunahkar bi yaratiga donusuyorum biri bana bi akil versin ne diyim ben simdi bunlara ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?