Tatlı Tarifi Aşure/yaren_76 üyemizden-Resimli

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.016
30.373
60

Buğday,fasulye,nohut bir gece akşamdan ıslanır.

1 kg aşurelik buğday
½ kg nohut
½ kg fasulye
300gr kuru üzüm(fazla yada az olabilir)
yarım kg kuru kayısı (4de bölünürse daha güzel olur)
yarım kg kuru incir(en son kaselere boşaltırken ilave ederim,yoksa aşureyi karartır)
2-3 paket vanilya
gülsuyu,portakal kabuğu,kuru dut,
1 kg şeker(tadını ayarlıyarak dökün)

Düdüklü tencerede üzerlerine 5-6 parmak kalınlığı çekebilecekleri kadar su ilave edilip ayrı ayrı pişirilir,(tencere hepsini almaz,nohutla fasulyeyi birde pişirebilirsiniz,buğday ayrı pişsin)
Hepsini büyük bir tencereye aktarın,kısık ateşte,kayısı ve üzümü ilave edin şekerini dökün,vanilya ve gülsuyunuda ekleyin,kıvama gelene kadar pişirin,çok sulu yada çok katı olmasın,(özleşip kıvam almassa aşureniz sulu olursa 1 su b pirinç 2su b suyla haşlanıp kıvam sağlanır),ocağın altını söndürün incirleri ilave edin.
Kaselere bölüp üzerini arzuya göre süsleyin
(yaklaşık 10 kiloluk tencere için,komşularınıza dağıtacak kadar çıkar

Harika gorunuyor..En kisa zamanda deniyicem..Benimde sasmayan bir tarifim var netten bulmustum....Ama bunun gorunusu için eskilerden gecis yapmak lazim...KESIN.... :))

Aşure ayıına gırdık herkesın muharremını kutluyorum..Asure hıc sevmıyordum gormeye bıle dayanamıyordum nedense damak tadıma uymaz dıye dusunuyordum ta kı gecen seneye kadar..Komsu teyzemız bır asure yapmıstı parmaklarımı yedım..Icıne degısık bırsey katmıs ama neydı bılmıyorum kıvamı rengı harkulade guzeldı..Annem de pek sevmedıgı ıcın yapmaz anneannem yapar bol bol yedırır ALLAH kabul etsın..haftaya denemek ıstıyorum sevgılı esım de bayılıyor...INSALLAH guzel olur..Farklı tarıflerı olan arkadaslardan rıcam burada paylasmaları ınanın cok makbule gecer...Sabırsızlıkla beklıyor olacagım..

Ay ben de aşüre arıyordum çok teşekkürler. Süper yapıcam inşallah..mmmmmmmmm

cok güzel gözüküyor bizde asurenin pekmeklisini yapariz oda cok güzel oluyor.bende yapinca eklerim tarifi.eline saglik canim

bayılırım aşureyecokacimcoookolsada yesem

Kızlar diyeti falan unutucam şimdi, offff ya canım istedi:))

bende aşure yaptım bu ustune bişey koymadan önceki hali :

buda ustunu susledikten sonra ki hali :

ilk yapışımdı ama nefis oldu en çok korktuğum kararmasıydı kararmadı allaha şukur.

Kızlar bende aşure yaptım ama nasıl resmini koyucam bilemiyorum yardımcı olurmusunuz?

cok guzel gorunuyor
ayrıca portakal kabugu rendesı de cok hos bır koku ve tat verıyor tavsıye ederım

bende yaptım gecen hafta bilsem bende eklerdim foto hepinizinkide güzel olmuş ellerinize saglık allah kabul etsin inşallah

çok güzell görünüyoo bende yapınca eklicemm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…