Anti-Aging Asrın Süper Gıdası Spirulina

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
ben 1 aydır düzenli kullanıyorum ama ne enerji verdi ne kilo verdirdi nede cildimde değişim oldu. Sanırım bende işe yaramıyor. Ama kullanmaya devam edicem yinede. Umarım yararını görürüm.Özellikle enerji konusunda..

anlamadım şimdi bende sigara kullanıyorum nolcak şimdi kullanmıyım yani spirulunayı kafam karıştı bilgisi olan yardımcı olabilir mi??

ben eşim ve iş arkadaşım beraber basladık demiştim..
benim cildim zaten cok düzgündür, kuruluğunda azalma dışında bir iyilileşme gözlemlemedim.
ama arkadaşımın alnındaki koyu lekeler açılmaya başladı. aynı etkiyi gören oldu mu hiç aranızda kızlar?
önceden kapatıcı sürerdi, şimdilerde dikkatli bakınca gözükür oldu. geçici bir etki değildir inşallah diyoruz..

bu mesajından sonra doktora ve ilacı aldığım eczaneye sordum antidepresan ilaç kullananlar dikkat etmesi gerekir. ve zaten 3 aydan beri sprulina nın faydasını göremedim..sadece cildimde biraz canlılık oldu..ama ilacı bıraktıktan sonra yıne herşey silbaştan...ne olursa olsun vucuda giren her gıda kontrol altında olup bilinçli ve dr. tarafından onaylanması gerek..her bünye farlıdır ve herkesin kendine göre yapısı ve hastalıkları var....ben haşimato rahatsızlığından dolayı her zaman yorgun ve bitkin olduğumdan bu ilacın fayda sağlayacağını ümit etmiştim ama bende fayda etmedi. enerjik değilim halen ....
sheri85 bu mesajındaki uyarıların için teşekkürler...

UNUTKANLIĞA VE ALZHEIMER’E KARŞI HAVUÇ SUYU

Üç ay boyunca her gün, akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış bir bardak havuç suyu içilecektir. Üç ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa yine akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak havuç suyu içmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketmemeye özen gösterilmelidir. Her gün akşam taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Birkaç günlük hazırlayıp, buzdolabında saklamayınız.

HER GÜN TAZE HAZIRLAYIN

Bu uygulama aynı zamanda akciğer- ve deri kanserine ve de kalp krizine karşı da bir önleyicidir. Kür 1 ile havucun yukarıda bahsedilen diğer bütün özelliklerinden istifade ediyorsunuz demektir. Piyasada satılan hazır havuç suları bu amaç için kullanıldığı taktirde başarı oranı hemen hemen %70 oranında azalabilmektedir. Bu nedenle havuç suyunu mutfağınızda kendiniz taze olarak hazırlarsanız çok daha çabuk ve başarılı sonuç alırsınız.

AMAN DİKKAT!

Beta-karotenin deri ve cilt kanserini önlediği bilinmektedir. Bu nedenle bir grup Avusturalyalı bilim adamı, beta-karotenin bu gücünü ortaya koymak için klinik deney başlatmışlardır. Yapılan bu klinik deneylerin sonucunu, 21 Mayıs 2003 tarihinde, Journal of the National Cancer Institute Dergisinde açıkladılar. Bu araştırmanın sonuçları oldukça şaşırtıcıdır. Alkol veya sigara içenler betakaroten aldıkları taktirde bağırsak adenomlarında, bağırsak kanserinin ön basamak oluşumlarında en az iki misli artış gözlenmiştir.

Alkol ve sigara kullanmayan larda ise, tam aksine yüzde 44 azalma gözlenmiştir. Bu nedenle eğer alkol ve sigara kullanıyorsanız bu kürü uygulamayınız.Üç ay boyunca her gün, akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış bir bardak havuç suyu içilecektir. Üç ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa yine akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak havuç suyu içmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketmemeye özen gösterilmelidir. Her gün akşam taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Birkaç günlük hazırlayıp, buzdolabında saklamayınız.

bu havuç suyu kürüyle ilgili bi yazı alıntı yaptım

bazı yerlerde sigara içenlerde beta karotenin akciğer kanserini arttırdığı da yazıyor. Zaten aldığımız vitaminlerin hepsi işe yaramaz hale geliyor sigara yüzünden. Tek çare bu illeti bırakmak sanırım...

....ama arkadaşımın alnındaki koyu lekeler açılmaya başladı. aynı etkiyi gören oldu mu hiç aranızda kızlar?
..

benim çenemin altındaki (sivilcelerle çok oynadığım için kalan) yıllanmış izlerim gitti.
ayrıca önceden her regl dönemimde aynı yerlerde (özellikle çenemin altında) çıkan sivilcelerim artık yok.. çıkmıyor yani.
ayrıca bişey daha var ama onun sprlina ile ilgis varmı bilmiyorum.
yaklaşık 3 sene kadar bir rahatsılığımdan dolayı ilaç kullanmıştım ve bu ilaç vücuduma (kollarımda sırtımda vs.) tüylerin rengini koyulaştırmış ve çoğaltmıştı. hormonal dengem bozulmuştu anlıcağınız.
spurilanı kullandıktan sonra eski halime döndüm yan anlıcanız.
ancak zaten olcağındanmıydı yoksa spurilanın etkisimi bilmiyorum.

gnc marka spirulina kullanan var mı? ben slogarı kullanmıştım. memnundum. Şimdi bulamıyorum solgar. Gnc buldum . Kullanan varsa lütfen cevap????

:roflol::roflol::roflol::roflol:alemsin canımm çok güzeldii..a.s.

aslında yazın kullansaymışım iyi olurdu şimdi kış geliyo hareket edemiycem fazla bu hapla hareket etmek lazım aslında yaza girerken nisan falan aylarında bu hapı almak istedim eczaneye gittim eczacı bana dediki et yoğurt yumurta yiyiyomusun bende evet dedim o zaman alma çünki bunları yemiyenler kullanıyo bu hapı dedi bende havalar güzelleşince yürüyüşe çıkacam dedim kendimi yorgun hissediyorum o yüzden alıcam dedim adam bana alma dedi zaten yiyeceklerle protein alıyosun bunuda alırsan olmaz dedi bende korktum başka şeyler gösterdi bende almadım bide şişmanlamış görüntüsü verir diye çok korktum çünki ne kadar hareket etsemde sıkılaşamıyorum ama hem ince görünüp hemde sıkılaşsam muhteşem olur yüzümünde dolgun görünmesi çok güzel olur ama kilo almışım gibi görünürsem hiç iyi olmaz bu nedenden dolayı alamıyorum valla kaş yapıyım derken gözüm çıkmasın bide çabuk demorilize oluyorum

Gnc marka aldım, solgardan memnundum ama onu bulamadım. Solgar 750 mg, bu ise 500 mg. Belkide bu daha iyi olacak çünkü bunun mgsi daha düşük ve solgardan fazla aldığımda kaşıntı yapıyordu; fazla dediğim günde 3 - 4 tane. Günde 2 tane alınca yetiyordu. Bir sıkıntı çıkmıyordu. Gnc daha iyi gelir belki. Ama spirulinasız günlerime acıyorum şimdi :hulya:. Ben çok vitaminsizmişim heralde bunu alınca hem enerjik oluyorum hemde moralim yerine geliyor. Asık suratlı, pesimistik hallerim geçiyor. Zaten B vitamini eksikliği insanın psikolojisini olumsuz yönde etkilermiş. Spirulinada da bol bol b vitamini var alkisalkisalkis.

Antioksidan Vitaminler – Sigara İlişkisi

Antioksidan vitaminlerin ve diğer doğal kaynaklı maddelerin çesitli hastalıklara karşi koruyucu etkinliği yapılan araştırmalarla gittikçe daha net anlaşilıyor. Sigara içen kişilerde bu korunma ihtiyacı daha belirgindir. Bu yüzden sigara içen kişilerin özellikle B vitaminleri ve C vitamini, beta-karoten, E vitamini, selenyum, l-cysteine, glutathione gibi antioksidan besin maddelerini daha fazla almaları gerekiyor.

Sigaranın sağlığa olan zararları ve özellikle sigara dumanının çesitli hastalıklara yol açan serbest radikallerin en büyük kaynaklarından biri olduğu bilinen bir gerçektir. Bugün özellikle batı dünyasında ölümlerin üçte birinin sigarayla bağlantılı olduğu biliniyor (1). Sigara karşitı kampanyalara rağmen ülkemizde de sigara içenlerin sayısında çok belirgin bir düşüş görülmüyor. Bu da bizi önemli bir noktaya getiriyor; korunma.

Sigara içenlerde en çok yükselen risk faktörlerinden birisi de akciğer kanseri. Araştırmalar, sigara tiryakiliğinin süresine ve içilen miktara bağlı olarak akciğer kanserine yakalanma riskinde 5-10 kat yükselme olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla akciğer kanserine karşi korunma üzerine çok sayıda çalisma yapılmış durumda. Son dönemde çok okunan günlük gazetelerde ve yayın kuruluşlarında sigara içenlerin A, B, C ve E vitaminlerinin almaması gerektiğine dair yanıltıcı haberler çikti. Bu haber, 1996'da Finlandiya'da yapılan bir Beta Carotene, Retinol (Vit A) çalismasinin (5) sonucunda yapılan bir uyarının tekrar gündeme getirilmesiydi ancak haber ne yazık ki bilimsel gerçeklerin iletilmesinden çok sansasyon yaratılması göz önüne alınarak sunuldu.
Antioksidan vitaminlerin ve diğer doğal kaynaklı maddelerin çesitli hastalıklara karşi koruyucu etkinliği yapılan araştırmalarla gittikçe daha net anlaşilıyor. Sigara içen kişilerde bu korunma ihtiyacı daha belirgindir. Bu yüzden sigara içen kişilerin özellikle B vitaminleri ve C vitamini, beta-karoten, E vitamini, selenyum, l-cysteine, glutathione gibi antioksidan besin maddelerini daha fazla almaları gerekiyor. Bunun için de sebze-meyva ağırlıklı bir beslenme tavsiye ediliyor.

Bu antioksidan vitaminlerin takviye olarak alınmaları konusu ise daha da ayrıntılı araştırılmıştır. Daha önceki çalismalarda besinlerle alındığında ciddi koruyucu etkileri bulunmuş olan (2) Beta-karotene'in sentetik formunun hap olarak verildiğinde yüksek-risk altındaki kişilerde akciğer kanserine rastlanma yüzdesini yükseltebileceği bulunmuştur (3,4,5). Dolayısıyla sentetik beta-karoten takviye olarak çok fazla sigara içen kişilere tavsiye edilmez. Sentezlenmiş vitaminleri içeren takviyelerle alınan sentetik beta karoten, trans beta-karotene denilen tek bir molekülden oluşur. Besinlerden alınan beta karotene ise trans ve 9-cis şeklinde iki molekül içerir.

Hem hayvan deneylerinde, hem de insanlarda yapılan deneylerde, doğal beta karotendeki antioksidan aktivitenin sentetik formlarında bulunmadığı tespit edilmiştir. Beta karotenin en ideal doğal kaynağı olarak bir deniz yosunu olan D.salina türleri kabul edilir. Çünkü bu kaynaktan elde edilen beta karotenin tek molekül yerine karotenoid karışımı şeklinde olduğu bilinmektedir. Araştırmalar antioksidan aktivite açısından karotenoid karışımının daha etkili olduğunu göstermiştir. Ancak araştırmacılar daha fazla bilgi edinilene kadar doğal beta karoten formlarının da yüksek dozlarda (25.000 IU üzerinde) sigara içen kişilerce kullanılmaması gerektiğini belirtmektedirler.
Sigara içen kişilerde özellikle suda çözünen vitaminlerin vücuttan daha hızlı atıldığı bilinmektedir (1). Bu yüzden bu kişilerin B vitaminleri, folik asit, C vitamini gibi mikro besin maddeleri yönünden eksiklik çekebilecekleri belirtilmektedir (6).

Bu antioksidan vitamin ve minerallerin besinlerden alınması önemlidir. Çesitli sağlık örgütleri, kişinin günlük ihtiyacı olan antioksidan vitamin ve mineralleri alabilmesi için günde en az 6 ögün sebze-meyva yemesi gerektiğini belirtmektedirler. Ancak burada alınan sebze ve meyvaların hormonsuz, organik ve mikro besin maddeleri açısından tam olması gerekir. Bunun yanında sigara içen kişilerde bu miktar daha da artmalıdır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, bu tür bir beslenme tarzını uygulama konusunda şanslı değildir. Bu durumda, doğal kaynaklı vitamin ve mineral takviyelerinden yararlanılabilir. Bu amaçla kullanılabilecek takviye planı aşağıdaki gibi tavsiye edilmiştir (1);
Vitamin C 1,000 mg
Vitamin E 400 IU
Çinko 15-30 mg
Selenyum 100-200 mcg
Burada unutulmaması gereken, hiçbir takviye programının sigarayı bırakmak kadar sağlığa olumlu etkileri olmayacağıdır. İdeal olan sigarayı bırakıp sebze-meyva ağırlıklı bir beslenme alışkanlığına geçmek ve vücudu desteklemek için tavsiye edilen takviyelerin doğal formlarını kullanmaktır.

bende sigara kullanıyorum ve solgarın araştırmalar başlığı altındaki yazısını buldum umarım tatminkar olur hepimiz için bu yazıdan sonra bende aldım umarım faydasını görürüm

kızlar bende almak istiyorum. cildimde pek sorun yok ama 15 gün önce burnumdan ameliyat oldum ve cildim eski halini kaybetti. burnumda siyah noktalar olustu ve sisliklerin inmesinden sonra biraz sarkar gibi oldu yada ben yüzümü cok inceliyorum bana öyle geliyor :bbo: ben 47 kiloydum ve ameliyattan sonra 45e düştüm suan 1 kilo aldım ama en az 2 kilo daha ihtiyacım var. bu tabletleri kullandıktan sonra kilo vermekten korkuyorum. birde özellikle belden yukarısı cok zayıf. vucuda dolgunluk veriyor yazıyordu yüzümü ve gögüsleride dolgun gösterir mi ki:kedi:

solgar?? daha açıklayıcı yazarmısın arkadaşım
Daha önceden solgar marka spirulina kullanıyordum. Şimdi gnc kullanıyorum. İkisindende memnun kaldım. Yalnız solgar biraz mide ekşimesi yapıyordu çok değil ama. Gnc yapmıyor, midem daha rahat.

Biraz tokluk hissi veriyor, yemeklerden sonra alırsan bi zararı olmaz. Diğer sorularına cevap veremicem, pek dikkat etmedim kendi üzerimde akannehir

• Vitamin, calsium ve protein deposu,

• bağışıklık güçlendirici,

• AıDS’e karşı pozitif etkili,

• radyasyonu vücuttan temizleyebilen,

• mide, karaciğer, kalp ve damar dostu,

• yan etkisiz,

• kan hücrelerini arttırıcı,

• antidepresan etkili,

• enerji verici,

• antioksidan,

• zayıflamaya yardımcı,

• kirli suları temizleyebilen,

• kolay ve ucuz üretilen,

• pratik

• kullanım alanı geniş

nette böyle yazıyor

bende protein deposu kısmı ı bir arkadaşta sölemişti o bakımdan acaba almasammı diye düşünüyorum çünkü et pbur biri olarakk ikisi birden vücuda ağır gelirmi diyeee sıkıntıdayım yanii..ama çok övülüyorr o bir gerçek..

bende almak istiyorum ama reçetesiz alabiliyrmuyuz
birde zayuflattığını yazmışsınız ya zayıflatıyorsa kullanamamki benim kilo almam lazım =(

bende almak istiyorum ama reçetesiz alabiliyrmuyuz
birde zayuflattığını yazmışsınız ya zayıflatıyorsa kullanamamki benim kilo almam lazım =(
Reçetesiz alabiliyorsunuz, eğer kilo vermek istemiyorsan yemeklerin hemen ardından al, aslında zayıflatmıyor aç karna alınca tok tutuyor biraz. Tokken alırsan bi sıkıntı olmaz

sağol canım bugün bi eczaneye danışıcam çok merak ettim..en çok da kasları kuvvetlendirmesi hoşuma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…