Aspirinin yeni faydası keşfedildi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Aspirin kolon kanserine iyi geliyor
Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak aspirin kullanan kolon kanseri hastalarının iyileşme şansı %15-25 artıyor. İşte aspirinin faydaları...
aspirin-kolon-kanserinin-iyilesme-sansini-25-artiriyor-7186841.Jpeg

DailyMail'in haberine göre, Norveç'te yapılan bir araştırmada 23 bin kanser hastasının düzenli olarak aspirin alımında, ölüm oranının %15-25 değerinde azaldığı gözlemlendi. Uzmanlar, düşük fiyatlı ilaçlar kullanarak hastalığın nüksetmesinin duracağına inanıyorlar fakat beyinde ve midede kanamaya sebep olabilir diye de uyarıyorlar.

Aspirin neden kullanılır?

Aspirin yıllardır baş ağrısına ve kalp krizine iyi gelen mucizevi bir ilaç olarak kullanılıyor. Genellikle kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini azaltması için hastalara veriliyor. Doktorlar artık prostat ve kolon kanseri tedavisinde de iyileştirici olarak kullanılabileceğini söylüyorlar.

Yılda binlerce kanser hastası iyileştirilebilir

Kjetil Taskén, araştırmada yer alan bir doktor, yılda binlerce hastaya yardımcı olunabileceğini söylüyor. Taskén ayrıca bu araştırmanın, aspirin ucuz ve yan etkileri az olan bir ilaç olduğu için ilginç olduğunu, bu yüzden de yılda yaklaşık 4000 kolon kanseri hastası için yararlı olabileceğini ekliyor. Ayrıca doktorlar kolon kanserinden kurtulan hastalarda kanserin geri gelme riskini önlemek için de kullanılabileceğini öne sürüyor.

Doktora danışmadan kullanılmamalı

Buna rağmen aspirinin kanser hastalarında kullanılıp kullanılmaması gerektiği tartışmalı bir konu çünkü beyin ve midede kanamalara sebep olabiliyor. Bu yüzden kanserli hastaların herhangi bir ilaç kullanmadan bir doktora danışmaları gerekiyor.

http://www.milliyet.com.tr/aspirin-kolon-kanserine-iyi-geliyor-pembenar-detay-genelsaglik-2261848/

evet haberde de uyarmışlar zaten, aman diyim vitamin gibi yutulcak bişey de değil yani, doktora sormadan kimse düzenli aspirin kullanmasın

Ya ben nedense bu tip haberlere çok itimad edemiyorum. Etrafımda hiç asprinle iyileşme şansı artan kanser hastası ya da bundan bahseden birini görmedim. Genelde bitkisel çözümler buluyorlar. Mesela kereviz sapını hergün kaynatıp içen bir tanıdığım bu sayede değerlerini düzeltti ve kanseri yendi.
Tereddütle yaklaştığım bir haber.

Ya ben nedense bu tip haberlere çok itimad edemiyorum. Etrafımda hiç asprinle iyileşme şansı artan kanser hastası ya da bundan bahseden birini görmedim. Genelde bitkisel çözümler buluyorlar. Mesela kereviz sapını hergün kaynatıp içen bir tanıdığım bu sayede değerlerini düzeltti ve kanseri yendi.
Tereddütle yaklaştığım bir haber.

ben de aynen senin gibi düşünüp şöyle bi link buldum ingilizcem çok iyi değil ama sanırım onkolojiyle alakalı bir dergi

http://jco.ascopubs.org/content/early/2016/05/25/JCO.2015.65.3519.abstract

İlaç falan içmem valla ,ilaçlar bana göre insanları daha çok hasta ediyor

Aspirin degilde agri kesici var evde. Pekte sevmem kullanmayi vucuda alisganlik yapiyr diye. Pekte sert olmamalimiyim acaba bu konuda? Ama galiba zaten asprinle agri kesici icerigi cok farkli degilmj?

tüp bebek tedavisi sırasında beyin damarlarımdan birinde pıhtı olduğunu öğrendim....tedavim kesildi.asla denememem konusunda ısrar edildi.Memorial Hospital de...riskleri oldukça fazlaydı.
kör olma
beyin felci geçirme
olası gebelikte hayat kaybı
olası gebelikte bebeğin gelişim bozukluğu
olası gebelikte bebeğin kaybı
aklımda olanlar bunlar...vs vs....bi çeşit çocuk doğurursan ölürsün gibi bir şey....

bu hastalığım ortaya çıkmamış olsa idi denemelere devam edecektim.

.hayatımı mutluluğumu anne oluşumu aspirine borçluyum da diyebilirim.tedavim:ömür boyu bir aspirin çeşidi kullanmak.
.her şey Allah'ın takdiri...minicik bir ilaca verdiği şifa ile yeni bir hayat kurdum...evlat edindim....tat lı kızımla mutlu bir hayat sürüyorum.....

aspirin yüzünden dedem mide kanaması geçirdi çok tehlikeli ama melek gibi görünen bir ilaç

küçükken içebildiğim tek hapı niyeyse güzelde geliyordu bebe aspirini denilen şey
ne kadar faydası varmış
ben kalp hastalarına verildiğini ve iyi geldiğini biliyorum
ama mide için çok zararlı

Back