Aslı'nın başucu defterinden seçmeler..

Paylaşımlarımı beğeniyor musunuz arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    71
Hayat Senin Romeo Ama Artık Juliet Yok!!!

Gidişinin üstünden kaç çığlık geçtiği umurumda değil Nefes alıp vermediğini bilmiyorum şu an Morgda olabilirsin, ya da ruhu satılık herhangi bir kızın koynunda Ne fark eder? Bu kez senden değil, benden söz edeceğiz Bu kez oyunun kuralını değiştireceğiz

Burada işler biraz karışık Çözümlemem gereken bazı sorular Sana, bana, hayata dair Artık sen, ben ve biz’de dışarı çıkabilmek istiyorum çünkü Eğer şu an, tam olarak şu an ölürsem, cesedimi soru işaretlerim kaldırmasın istiyorum Kırdığım kalp sayısı yokluğunla doğru orantılı olarak artıyorsa ve yapıştıramayacaksam bir daha hiç birini geri, en azından sayıları artmasın istiyorum Dünyada seni en çok isteyen hatun olarak, bu dünyada en çok seni unutmayı istiyorum Duyuyorum güldüğünü Nasıl kahkaha attığını duyuyorum Ama olduğum yere çöküp ağlamayacağım bu defa

Çünkü ağladığımda sarılabileceğim birilerinin olduğunu biliyorum artık

Kimseye güvenmiyorum belki, ama en az güvensizlik duyduğum adamlardan biri sayesinde hiçbir işe yaramayacak bu satırları yazıyorum Hiçbir zaman okumayacak olman bir şeyi değiştirmez Nasıl ki hiçbir zaman sevmemiş olman, sevgimi değiştirmedi ıçimdeki hisleri gömmemin tek sebebi, seninle nefes alamıyor olmam Sensiz nefes alabileceğimi sanıyorum sadece Eğer başaramazsam, küreği kendi ellerimle uzatacağım sana Kendi ellerinle göm katline göz yumduğun bedenimi diye Eğer başarırsam, ardıma dönüp haline gülmeyeceğim bile

Çünkü eğer başarırsam, adının hiçbir harfi yaklaşamayacak o günden sonra kaderime

Tek başıma savaşmıyorum Arkamda bir kovboy var O ve ben, onun bir kovboy olduğuna inandığımız sürece dünyanın en güçlü kovboyu olmaya aday Karşımda sen, sağımda solumda görünmez bir ordu Arkamda beyazı gözümü alan, karanlığı kanıma karışan bir adam
Eğer düşersem, o tutacak

Bazı insanlar kahkaha atarken gözlerimin kısılmasını, ağladıkça gözlerimin kızarmasına tercih ediyorlar Bazı insanlar gülümseyişimin rengini, gözyaşımın tadından daha çok seviyorlar Öyleyse devam etsin “Sükût” çalmaya, belki bir gece olsun rahat uyurum Hüzünden daha çok yakışan şeyler de varmış bir kadına, son zamanlarda ruhumun nefes almasını sağlayanlar öyle diyorlar Sen, onların kim olduğunu asla bilemeyeceksin Çünkü sen bittiğinde, ben hayatımı onlarla paylaşıyor olacağım
Göremeyeceksin

Son ziyaretimde gözüme takıldı, odanın duvarına kocaman bir soru işareti çizmişsin Son geldiğimde aklıma takıldı, nasıl da fark edememişim, sen beni hiçbir zaman sevmemişsin Son günlerde kalbime kazındı, ben seni değil birilerini sevebilmeyi istemişim onca zamandır

Kovboylar siyah giyermiş, hatunları gök rengi Yeni öğrendim Matem rengi değil, güneş rengiymiş bana en çok yakışan Ondan öğrendim Beyaz giysem ne fark eder siyahımdan soyunup, ölüler de beyaz giyer Oysa o, ölümüme karşı çıkıyor Gariptir, o beni yaşatmayı benim istediğimden daha çok istiyor Hiçbir zaman kendim için yaşayamadım bu hayatı Uğruna yaşadıklarımsa hep bana ölümü layık gördüler

Oysa bu defa, beni isteyen biri için savaşmak istiyorum Bu defa en azından onun için denemek istiyorum

Okunmayacak bir mektup için, haddinden fazla kelime öldürdüm belki Son satırları kazırken tırnaklarımla, şarkılar pansuman yapıyor yaralarıma Yine de, tekrar düşecek, daha çok kanayacak olsam bile tekrar deneyeceğim şimdi

Mutlu kal demeyeceğim, hayat senin ılgilenmiyorum Dediğim gibi, şimdi senin adının üzerini çiziyorum Söyleyeceklerim bitti Gidiyorum Masalım ise, hiç başlamamıştı zaten Şimdi görebiliyorum…

Bundan böyle senin gibilere karnım tok

Hayat Senin RomeoAma Artık Juliet Yok!!

Son düzenleme:
YEDEK SEVGıLı..

Kimi sevsem, onun hep uzakta bir sevdiği vardı, unutamadığı ilk aşkı ya da onu terk edip giden sevgilisi... Kimi derinden
sevsem, o bir başkasını derinden hatırlardı. Öylesine çok sevdim ki onları, başkalarına duydukları sevgiyi anlatmalarını,
sessizce, içim acıyla kanayarak dinledim. Beni yitirmekten hiç korkmadılar; çünkü onlara göre fazla iyiydim; bu yüzden
ilk anda vazgeçilebilirdi benden. Beni terk edenlerden tek isteğim olurdu. 'Ne olur, bir daha beni aramayın! Çünkü ben kolay
unutamıyorum. Çünkü ben size duyduğum o akıl dışı aşk yüzünden keder bahçemi dağıtıyorum. Çocukluğumun o güzel bahçesini.
' Böyle derdim onlara ama yine de ararlardı beni... Soluksuz ve umutsuz kaldıkları bir gece mutlaka akıllarına ben gelirdim...

O, yedek sevgili! ..

cezmi ersöz

Aşk Üzerine Değişik Bir Yaklaşım

onunla bitmeyen bir kavganiz var.
karsi oldugunuz siddet bile olagan gelmeye basladi.
ona aci vermek, canini yakmak istiyorsunuz;
hatta zaman zaman öldürmek.
öfkelisiniz,diş biliyorsunuz.
nefretinizi yüzüne haykirmak için sabahi zor ediyorsunuz.
sizi sinirlendiriyor.
telefonlarda tartisiyor, her bulusmada küsüyorsunuz.
hayatinizda yolunda gitmeyen her seyin müsebbibi o;
öyle düsünüyorsunuz.
kiskançliginiz paranoya derecesine vardi.
ona hiç güvenmiyorsunuz.
kendinize de güveninizi kaybettiniz.
sik sik onu aldatmayi hayal ediyorsunuz.
daima husursuz,
marazi ve huysuzsunuz.
terk etmek istiyorsunuz,
onu, bu sehri...
aldiginiz hiç bir karari uygulayamiyorsunuz.
hayatinizda hiç bu kadar mutsuz olmadiniz.
o halde siz,
fena halde asiksiniz !
o halde sizin,
özlemleriniz dayanilmaz,
kavusmalariniz deprem gibi,
sevismeleriniz çilgincadir.
sizi çok sevdiginden eminsiniz,
bu sevgi içinizi isitiyor.
öyle huzurlusunuz ki..
ona güveniyorsunuz.
o ayni zamanda en iyi arkadasiniz.
her seyi paylasiyorsunuz.
acilari, dertleri, zor günleri...
onsuz bir hayat düsünemiyorsunuz.
kendinizi en rahat hissettiginiz yer onun yani.
artik konusmadan gözlerinizle anlasabiliyorsunuz.
her konuda fikir birligi içerisindesiniz.
tartismaniz gerekmiyor,
küsmeniz de.
o halde,
coskulu barismalariniz da yoktur sizin,
sevismeleriniz de halim selimdir,
öylesine, siradan.
o halde,
hazir olun.
yakinda asik olacaksiniz !
baska birine.
****** pakize suda

yıne yenıden sevmek korkutuyor,
tum yasanmıslıga,ılgısızlıge ragmen kalbım durmadan hızlı hızlı,çılgınca atıyor.
yoruldum sevmelerden sevmekten.bırı cıksada keske delı gıbı sevse
ARTIK YETER.....

HAYAT ;
-AŞIK OLMAK.
-ıLK ÖPÜŞME.
-YÜZ KASLARINIZ AĞRIYANA DEK GÜLMEK.
-SICAK BiR DUŞ.
-ÖZEL BiR BAKIŞ.
-MAiL ALMAK.
-MANZARALI BiR YOLDA ARABA KULLANMAK.
-RADYODA EN SEVDiĞiNiZ KiŞiNiN ŞARKISININ ÇALMASI..
-YATAĞINIZA UZANIP YAĞMURUN SESiNi DiNLEMEK.
-YENı ÇIKMIS SICAK BiR HAVLU..
-SATIN ALMAK iSTEDiĞiNiZ KAZAGIN %50 iNDiRiME
>GiRDiĞiNi GÖRMEK.
-UZAKTAKi BiR ARKADAŞINIZLA TELEFONDA KONUSMAK.
-KÖPÜK BANYOSU.
-KIKIR KIKIR GÜLMEK.
-GÜZEL BiR SOHBET.
-KUMSAL.
-GECEN KIŞ GiYDiĞiNiZ MONTUN CEBiNDEN ON MiLYON
>ÇIKMASI.
-KENDiNiZE GÜLMEK.
-GECE YARISI SAATLERCE TELEFONDA KONUŞMAK.
-SU FISKiYELERiNiN ARASINDA KOŞMAK.
-DURUP DURURKEN GÜLMEK.
-YANINIZDA SiZE GÜZEL OLDUĞUNUZU SÖYLEYEN BiRiNiN
>OLMASI.
-iLK AŞK.
-HAKKINIZDA GÜZEL SÖZLER SÖYLENDiĞiNE KULAK MiSAFiRi
>OLMAK..
-UYANIP DAHA UYUYACAK BiRKAÇ SAATiNiZ OLDUĞUNU
>FARKETMEK.
-YENi ARKADAŞLAR EDiNMEK.
-ESKi ARKADAŞLARINIZLA ZAMAN GEÇiRMEK.
-YAVRU BiR KÖPEKLE OYNAMAK.
-ODA ARKADAŞINIZLA GECE YARISI SOHBETLERi.
-GÜZEL DÜŞLER.
-ARKADAŞLARINIZLA ARABA YOLCULUĞU YAPMAK.
-SEVGiLiNiZLE YORGANA SARILIP iYi BiR FiLM SEYRETMEK.
-ÇOK GÜZEL BiR KONSERE GiTMEK.
-ÇEKiCi BiR
>YABANCIYLA BAKIŞMAK.
-ÇiKOLATALI KURABiYE YAPMAK.
-SEVDiĞiN iNSANA SIKICA SARILMAK.
-iSTEDiĞi ARMAĞANI AÇAN KiŞiNiN YÜZÜNDEKi iFADEYi
>GÖRMEK.
-GÜNEŞiN DOĞUŞUNU SEYRETMEK...
VE BIR SÖZ;
ALDIĞIN HER NEFESı FIRSAT BıL, OT DEĞıLSıN YENıDEN
>BıTMEZSıN..."

Bazen yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin.
Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın. Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın...

Shakespeare

Eğer, hayatımızın bir an’ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız
deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim. Biri, o çocukluğun
bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken.. Öteki, bütün
hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün.. Herkes âşık
olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu. Ama aslında bu kadar
basitti işte: Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan
âşıksın." KüRŞAT bAŞAR / bAŞUCUMDA MÜZıK

bir gün sen de anlayacaksın kalabalıklardan kaçıp dizlerini karnına kadar çekip ağlayacaksın işte o an özleyeceksin eski sevgilini değil pili bitmiş oyuncak ayını.
yanından ayırmadığın, yatarken sarıldığın saflığını tel sarar kızıma tel sarar diyen babana benzemeyecek her erkeğin gözleri. o küçük kız çocuğu değilsin artık ama birgün sen de ağlayacaksın! Kenarları dantelli elbisesiyle saçlarıı ördüğün oyuncak bebeğini nereye koyduğunu htırlaman gerektiğini anlayacaksın! tel sarar kızıma tel sarar diyen babana benzemeyecek her erkeğin gözleri. Ceyhun YILMAZ/Büyümüş Kız Çocuğu

kadınlar ağlamak için bir erkeğin omzuna ihtiyaç duyarlar... ama başı dolu kadınlar, erkeğin omzuna ağır gelir... erkekler kadında kontrol edilebilir zeka, kontrol edilebilir başarı, kontrol edilebilir yetenek ister. yani kadının sahip oldukları, erkeğin kontrolünü aşmaya başladığında ilişki biter... //murathan mungan//

Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah
sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?...MEVLANA

Her hakiki aşk umulmadık dönüşümlere yol açar..Aşk bir milad demektir..Şayet 'aşktan önce' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir..Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir.. Elif Şafak/AŞK

Back