Neden -gil ekliyorsunuz ki.İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Eşimin annesi babası diyorum. Kendilerine anne baba demiyorum , çünkü değiller.İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Eşim laf arasında bir şey anlatırken benim ailemden annem babam diye bahseder bende ona karşı annen baban sohbet esnasında da kaynanam kayınbabam derimİyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
İsmi lazım değil diye bahsederim.genelde kaynanam derim yada annesi babası derim
Doğru tamamdır teşekkür ederimyüzüne anne-baba. baskasına bahsederken kv, kp. telefonda konusurken de. mesela kv yanında ve biri aradı kim var diye sordu kv var diyorum cünkü annem var desem benim annem sanabilirler
Bile isteye oturup düşünmedim arkadaşlar arasında bir konu oldu bende buraya sormak istedimGerçekten oturup bu soruyu sormak için çok mu düşündün ? Sen direk hepsine gil de olsun bitsin.
Ben anne baba diyorum, diğer soruya gelince de başka birine bahsederken kaynanam kayınbabam diyorum ama eşimin tarafından birine bahsederken yada kaynanam da ortaya ismini söylüyorum yani mesela Ayşe anne gibi. Benim eşim de annemden için kaynanam derken kendi kaynanam bunu duydu ve çok kızdı bir daha gelişimin annesine kaynanam demeyeceksin o senin annen diye. Bunu görünce onun önünde kaynana kelimesini kullanmıyorum demekki hoşuna gitmiyor.İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Ya su gil ekinin Allah belasini versin. Dayimgil annemgil babamgil yok benden icin ondan icin. Bu cumleler tdk da yok arkadaslar. Kaynanam demekte bizim doguda kayinvalidesiyle birlikte oturan senelerce çeken gelinlerin söylemleri gibi geliyor. Napiyosun " ne yapiyim kaynanayla oturuyoruz " gibi....İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Yaklaşık 10 yıl anne baba dedim bir faydasını görmedim. Bence demeye gerek yok hayırlı günler.İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.