• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi asla büyük çocuklarla bebeğinizi yalnız bırakmayın

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
kızım bugün 8 yaşındaki kuzeni ile oynuyordu kısa bir süre yanlarından ayrıldım ağlamaya başlamış düştü dediler uzun süre susturamadım çok ağladı. eve dönünce sağ kolunu kullanmadığı farkettim dr. a gittik KIZIMIN KOLU ÇIKMIŞ yerine takılınca kendine geldi yavrum asla büyük çocuklarla bebeğinizi yanlız bırakmayın sanırım kolundan çekmiş ve kolu çıkmış kızızmın

kıyamam ya geçmiş olsun canım, benim de ablamın 5 yaşında ve 1.5 aylık 2 erkek çocuğu var hep söylüyorum ona aman sakın yanlız bırakma çünkü baya bi kıskançlık yaptı tabi doğal olarak çünkü bütün ilgi ve sevgi ondaydı şimdi paylaşınca herşeyi bi bocalamada büyük yeğenim yanlız bırakmamak lazım çok dikkatli olmak lazım

teşekkürler arkadaşlar
çıkığın riski tekrarlıyabilir en ufak harekette bile çıkabilir
en azından kırık olmadı diye seviniyorum
inşallah birşey olmaz birdaha

geçmiş olsun canım. buyuk çocuklar bebeklerı çok sevdıklerı için mıncıklamak, gıdıklamak, dokunmak ıstıyolar ama ölçüyü kaçırıyolar. dıkkat etmek lazım

Çok geçmiş olsun.Neyse ki anlamışsınız.
Bizimki de kuzenine aşık,hele son günlerde..bana bile gelmiyor ondan.5e giden bir kız.bu dikkatli de,bir de 3e giden erkek kardeşi var,o bazen acayip şekillerde tutup kaldırmaya çalışıyor filan.
kızla yalnız bıraktıgım oluyordu,daha dikkatli olayım.

cok cok gecmis olsun, evet oyle oluyor ama ben zaten hic brini yanliz birakmam, her ikisi de her zaman yanimda

Çocuğun dikkatlisi dikkatsizi olmaz, çocuk sonuçta en güvendiğiniz bile çocuk. Bu nedenle sevmek için bile olsa bir çocuğun bebeğimi kucağına almasına müsade etmem. Herşey iki sanıyeye bakar, Allah korusun düşürür falan. Annesi yada büyüğü kimse alınırsa alınsın. Zaten aslında çocuk annelerinin kendilerinin buna müsade etmemesi lazım, ancak sanırım onlar bebeği sev diye teşvk ediyorlar çocuklarını.

geçmiş olsun canım..
bende iki çocuk büyüttüm ve asla kendine büyük çocuklarla bırakın yazlız kalmayı kucağına bile nadir vermişimdir..
darılan darılsın dedim bu konuda çok dikkat ettim..
çocuk adı üstünde ne yapacakları belli olmaz..
ilk zamanlar bu huymdan tekpide almıştım..okadar üsteleme yok benim kızım ,oğlum bebekleri çok sever zarar vermez.ama ben asla vazgeçmedim bu huyumdan..tatli bir dille anlattım onlara....ve şuan kendi çocuklarımıda bebeklere pek yaklaştırmam ..

biz de aynı sorunu yaşamıştık seni çok iyi anlıyorum.çok geçmiş olsun.doktor mutlaka söylemiştir ama ben yinede hatırlatayım, 5 yaşınakadar koluna dikkat edin demişti bizim doktor.biz de korkudan yürümek istediğinde koltuk altında tutup yürütüyoruz.

Back