Kızlar merhaba! Aranıza yeni katıldım ve burayı çok beğendim. Biraz geç bir saat olmasına rağmen böyle bir konu açmak istedim zaten yarın tüm gün forumda olacağım inşallah yorumlarınıza katılırım..
Mesela ben; bebeklerle aram hiç iyi değildir açıkçası pek sevmem de... Bu ağustosta evliliğimin 2.yılını kutluycaz inşallah.. Annem ve ablam çok baskı yapıyor ama bir türlü bu derdimi anlatamıyorum...
Ben birbirini seven iki kişinin çocuğu olmasa da ömür boyu mutlu olacağına inanıyorum.
Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?:uhm:
Hepinize tekrardan sevgilerimi gönderiyorum...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herkesin yorumlarını okudum.Ve açıkcası hiç yadırgamadım.
Çünkü benimde aynı Lale gibi düşünen bir arkadaşım vardı. O kadar rahat bir çiftlerdi ki, ben bu kız hayatta çocuk yapmaz diyodum, zaten kendisi de istemiyordu. Neyse evliliklerinin 5. yılında hamile kaldı, o sırada ben de oğluma iki aylık hamileydim.
Arkadaşım doğumunu yaptı, ücretsiz izni de kullandı, sonra işine döndü. Ama çocuğunu o mu büyüttü diye sorarsanız HAYIIIRRR.
Annesi büyüttü, hala da büyütüyor. Şu an 2 yaşında hala annanesi bakıyor. Durumu da gayet iyi, çalışmasına da gerek yok bence.
Yani şunu söylüycem, bir kadın eğer çocuk doğurmaktan korkuyorsa zaten doğurmasın.o çocuğa yazık etmesin, çünkü sonra sorumluluğunu kaldırmaz ve çocuklar orada burada büyürler. Anne sevgisinden uzak büyürler, belki ileri de problemleri olur. Ama bir çocuğun bence 3-4 yaşına kadar annesinin, babasının yanında ve huzurla büyümesi gerekir.
Eğer anne kendine çocuğu ayak bağı olarak görecek, ve gerektiği gibi büyütemeyekse o zaman hiç doğurmasın bence.
Annelik tamamen sabır ve fedakarlık işi. Anladığım kadarıyla Lale hiçbir türlü keyfi işlerinden, zevklerinden, hayatından fedakarlık etmek istemiyor.
Zaten ÖNEMLİ OLAN ÇOCUĞU DOĞURMAK DEĞİL, BÜYÜTEBİLMEKTİR.
Eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız ve hiç bir zamanda hissetmeyecekseniz bence de doğurmayın. Sonra çocuk da sevgisiz büyümesiN.
CENNET ANNELERİN AYAĞININ ALTINDADIR. Bu cümle herşeyi özetliyor.
ANNE OLMAK FEDAKARLIK, SABIR, SEVGİ VE SORUMLULUK İSTER.