Askıda Ekmek ne demek ?

Uygulama güzel.. Tarihçesi yanlış !. İtalyan asıllı vatandaşlar bizlerden esinlenmiş olabilir. Ama bu toplum hiç bir iyi işte ve oluşta batılılardan esinlenmez. Onlar bizden alır, tarihçesini unutturur ve sonra bize satarlar. Askıda kahve gönül işi değildir. Öyle olsaydı.. Askıda kahve değil, askı da pizzagettore yada spagettore olurdu. Değerlerimizi, yardımlaşma duygumuzu İtalyanlara maal etmeyelim. Üstelik bu yanlış bilgiyi, tüm dünyanın da bildiği paylaştığınız Hadis-i Şerifi ve hatta Osmanlı dönemi "Sadaka taşı" gerçeğini görmezden gelerek yapıyorsunuz.

Tabii hemen yorumlayayım.bizim fırındada askıda ekmek uygulaması var oraya istediğiniz sayıda ekmek yazdırıp ücretini ödüyorsunuz ihtiyaç sahipleri oradan ekmeklerini alabiliyorlar. Çok güzel bir uygulama çok şükürki bizlerde kısmet oluyor bu hayra icabet etmek....

Bulunduğum semtteki fırında askıda ekmek uygulaması var.Kara tahta üzerine tebeşirle kim ne kadar ekmek bağışlamak istiyorsa o kadar miktarda ekmeğin ücretini verir ve kasadaki görevli 1+2+1..... şeklinde yazar.Benimde hemen hemen her cuma 1 veya 2 bozuk paranın durumuna göre askıda ekmek uygulamasına katkıda bulunduğum bir alışkanlık.Boylesine güzel bir alışkanlığı
günümüze tasiyanlardan ve hayır yapmamıza vesile olanlardan Allah razı olsun.

Bizim fırın dijital sayaç koymuş. Uzun zamandır askıda ekmek uygulaması var.Ben her gittigimde 4 kişilik ailem için 4 ekmek bırakırım. Allah kabul etsin.

Bu uygulama harika bie uygulama. Iyilik yapmanin en guzel yani kimseyi rencide etmeden,ona yardim edebilmektir. Daha once Ankarada yasarken bulmustum ama Eskisehire tasininca , aramam baya uzun surmustu . Ama bir gun burnumun ucunda gormedigim bir çok askida ekmek uygulamasinin oldugu yer gordum. Ve artik duzenli elimden geldikçe faydali olmaya calisiyorum. Ne mutlu bunlari yapanlara, yapabilenlere

ben sadece fırında değil kartal da bir çok camide de görmüştüm bence çok mantıklı ve olması gereken güzel bir durum bağdat cad bazı yerler de eski kıyafetleri bırakabileceğimz yerler bile var güzel hareketler bunlar umarım gerçekten ihtiyaç sahiplerine gidiyordur....

gercekten cok güzel bir paylasım ama bende hiç denk gelmedim allah bu soğuk günlerde dıarda olanlara yardım etsin

Çok hoş çok beğendim ve ilk defa duyuyorum bunu...benim aklıma gelen bayat parça ekmekleri poşetleyip bahçe girişine yada çöpe yakın yerlere astığımız ekmekler oldu torba torba yığın yığın...
İsraf olacağına keşke bu uygulama her fırın bakkal yada marketlerde de yaygınlaştırılsa...

Bizim orda fırının önünde bir sepet vardı. Poşetle oraya konuluyordu ekmek. Ben alışsın diye kardeşime "hadi gir şu fırından ekmek al da sepete koy" diyordum. Herkes bütçesine göre yardım eder ama verdiği huzur herkes için aynıdır.

Istanbul'da bir semtte iki yerde rastladım. Çok çok güzel bişey. . Yerine ulaşıyordur umarım. Ulaşmasa bile içiniz rahat olsun. Ameller niyetlere göredir
Bi yerde de dünki ekmek vardı. Durumu olmayanlar için cok daha uygun fiyataydi

Askıda Ekmek bunu bilmeyen ya çok zengindir. Ya da Ekmek yemiyordur... İnsan olmanın getirdiği bir ayrıcalıktır... Fırına girip çıkan her insan bir kere rastlamıştır bu nota... İnsan olmayı ve diğer insanları unutmamak lazım...

Ben öyle bı şeyle hıc karsılasmadım ama cok guzel bı sey.bence baska seylerı askıda yapsalar guzel olur.her marketde boyle bı sey olsa

Ücreti

Ücreti başkaları tarafından ödenmiş ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı bırakılan
Avrupa'da askıda kahve yemek olayı var oda aynı şekilde oluyor

bu yarışmada askıda ekmek yaRışması mı bence ekmeği askıya koyup kurutmayın en güzeli fırına koyun çıkınca kıtır olur çıkınca çorbada neyin kullanın her yarışmaya katılıyorum yorumcu olarak ama hiç birinci olamadım bu sefer olurum amin inşallah

Sen ciddi misin

Elımden glse bnde bnde ıhtıyacı olanlar ıcın bır ekmek bırakırdım yurtdında yaşadığım ıcın maalesef mümkün olmuyo

Insallah turkıyenın her yerınde bu uygulama başlatılır bır ekmege bıle ıhtıyacı olan cok ınsan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…