• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askıda Ekmek ne demek ?

Askıda ekmek yerini sadaka kutuları aldı biraz. yine de askıda ekmek uygulayan fırınlar da var .
Hatta askıda yemek diye uyarlayan lokantalar da var ki en güzelinin bu olduğunu düşünüyorum .

Daha önce rastlamadım ama tv de izledim askıda ekmek projesini.Her fırında olsa çok güzel olur.İhtiyacı olan birilerine yardım etmenin huzuru elbette çok güzel bir duygu olsa gerek.
Yakınımızda birkaç tane tavuğu olan komşumuz var,komşular bayat ekmeklerini sözde ziyan etmemek adına o bahçenin duvarına asıyorlar,fakat o kadar çok ekmek israfı var ki toplumumuzda 1 tl ekmek parasını pahalı bulduğu halde ,poşet poşet ekmekleri ziyan edip çöpe ,oraya bırakan.Birilerinin bir lokma ekmeğe muhtaçken bu ziyankarlık çok üzücü.Herkes yiyebileceği kadar ekmeği alsa keşke(bu anlattığımın konuyla alakası yok ama belirtmeden geçemedim:olamaz:)

Antalya dogu garajindaki firinlar uyguluyor. evime cok yakin degil ama ordan ne zaman gecsem askiya astiriyorum. keske tum firinlarda olsa..
Fakat yolun ortasinda dilenen insanlara asla yardim etmiyorum. cunku yuzlerinden anlasiliyor bir insanin gercekten ihtiyaci varmi diye. asil ihtiyaci olan insanlar zaten kolay kolay birsey isteyemiyor..

Konya da da var bazı yerlerde hatta evimin karşısındaki ekmekçi uyguluyor çok güzel uygulama inşallah herkese örnek olsun

Beylikdüzünde hemen hemen her fırında askıda ekmek uygulaması var..Keşke meyve sebze içinde olsa o kadar çok yardıma muhtaç insanımız varki eşimde bende mutlaka buda askının ekmeği der fırından öyle çıkarız.Rabbim cümle ihtiyaç sahiplerinin yardımcı olsun

Askıda ekmek uygulaması benim bulunduğum bölgede bazı fırınlarda var.
Çevresinde olmayan varmış sanırım.
Konu komşuya sorun mutlaka bir ihtiyaç sahibi bulursunuz.
Çok mu lüks bir semttesin e o zaman Kızılay'ın ya da Diyanet'in öncülüğünde ister 5-10 TL lik sms ile ister 50 TL ye bir çuval un bağışı yapabilirsin. Yeter ki iste..

yanı çok gzl bir uygulama benim bulunduğum yerde dijital tablo var ne kadar bağıs varsa oraya yazılıyor ihtiyacı olan gelip alıyor çok güzel bir uygulama

Bu yardimlasmayi biliyorum firinin girisinde dis tarafinda yani bir kutu var ve ekmek almaya giden fazladan ekmek parasi varsa kutuya ekmek birakiyor ki bizde onlardan birisiyiz,biraktigim icin biliyorum.Bu yardimlasma seklini ilk gördügümde gercekten gözlerim dolmustu çünkü 6\10 yaslarinda (tahminim) iki çocuk ekmekleri almisti.Allahim kimseyi açlikla sinamasin.Bu uygulamayi ilk olarak uygulayan ve daha sonra yayilmasina yardimci olan herkesten Allah razi olsun.

Benim bulunduğum bölgede de bir fırında var askıda ekmek uygulaması..Mesela 2 ekmek alıyorsunuz.Biri kendinize biri de fırının önündeki askıya..İhtiyaç sahibi de gidip ihtiyacı kadar ekmeği askıdan alıyor.Bizim buradaki fırında uygulama bu şekilde...
Bu arada askıda kahve uygulamasını ben de ilk kez duydum.Dilerim bu tür uygulamalar çoğalır zamanla...

ben daha önceden duymuştum çok hoşuma gitti. daha sonra okudum bu İtalyan geleğini. bence desteklenmesi gerekiyor veren el alan eli görmüyor ne güzel...buraya yazıp desteklediğiz için teşekkür ederim

Bazı yerlerde uygulanıyor, mesela Balıkesir'deki fırınlarda vardı askıda ekmek uygulaması.
Düşünenlerden de, bu projeyi bizlere duyurandan da Allah razı olsun.
Ablacım ben Balıkesirliyim hiç karşılaşmadım böyle bir uygulamayla
Ama keşke olsaa artık herkes kendini düşünüyor
Ben bu uygulamayı lokantalarda da yapanlar var diye duymuştum karnı aç olan insanlar için

Biz antalya manavgattayız . Be burda birçok fırın yapıyor bu uygulamayı. Sık sıkta katılıyorum bende. Mutlu oluyorum..

Ablacım ben Balıkesirliyim hiç karşılaşmadım böyle bir uygulamayla
Ama keşke olsaa artık herkes kendini düşünüyor
Ben bu uygulamayı lokantalarda da yapanlar var diye duymuştum karnı aç olan insanlar için
Ben Balıkesir merkezde denk geldim, orada yaşayan bir tanıdık var onu ziyarete gitmiştim seneler evvel, birlikte fırına girdik askıda ekmek yazıyordu, hatta ilk defa askıda ekmeği orada gördüm, İstanbul'da yaşadığım semtte hiç denk gelmemiştim çünkü.

Askıda ekmek projesi her ilde ilçede uygulanmalı her tarafta aç düşkün insanlar var belki birilerine bir faydamız dokunur ama her yerde yok işte ALLAH yardımcimiz olsun

Biliyormusunuz biz küçük bir ilçede yaşıyoruz ve askıda ekmek uygulaması var ben de yolum çarşının o tarafına işim düştüğünde mutlaka askıya ekmek asarım.Ama en çok ramazan ayında bide asmasını seviyorum malum alamayanlar olduğu için Allah kabul etsin.

Back