- 2 Nisan 2013
- 805
- 13
- 98
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım internette bir liste buldum işine yarar inş.
- yara bandı
- çorap (olabildiğince uzun, botların kesmemesi için)
- atlet, boxer (slip olmaması çok önemli, pişik yapıyormuş kamuflajlar)
- yüksük (dikiş yapılırken parmağa geçirilen seramik alet, rütbe vs. dilkerken kamuflajlar çok kalın olduğu için rahatlık sağlaması bakımından iyi oluyormuş)
- talk pudrası ve yedek paketleri
- vatka (bot içine koymak için)
- tabanlık
- selpak mendil (10'lu paket)
- terlik
- el, yüz ve banyo havlusu (banyo havlusunun oldukça geniş olmasında fayda varmış, banyodan çıkarken sağlam bi şekilde sarılmak için)
- el sabunu (hacı şakir tarzı)
- diş macunu, fırçası (ordan da veriliyor ama tercihe bağlı alabilirsiniz)
- dikiş seti (siyah ve haki iplik makarası mutlaka eklenmeli)
- traş köpüğü ve bıçağı (mach 3 gibi lüks kaçacak şeyler almayın, Gillette Blue II gibi şeyler olabilir)
- deodorant
- şampuan / duş jeli
- kolonyalı mendil
- ayakkabı boyası ve süngeri
- kalem kağıt ve not defteri
- siyah pilot kalem
- elbise askısı ve kılıfı
- pijama - eşofman ve şort (yatarken giymek için)
- bozuk para (kantinlerde en çok ihtiyaç duyulan şey, ayrıca kola-kahve makinesi varsa onda da işe yarıyor)
- askeri cüzdan
- telefon kartı (türk telekom aile kartı kesinlikle en mantıklı çözüm)
- kitap (cansıkıntısına birebir, siyasi içerikli olmadığı sürece sınır yok)
- el, yanık ve pişik kremi
- kas gevşetici krem (lasonil, muskoril tarzı)
- tırnak makası
- radyo-mp üç player
- evlilik cüzdanı fotokopisi (eşiniz haftasonu geldiğinde o gelmeden önce işlemleri önceden halletmek ve zaman kazanmak için önemli)
- 1.derece akrabaların nüfus cüzdanı fotokopileri (üstteki maddeyle aynı sebepten)
- çengelli iğne (yatak çarşafını kolayca yapabilmek için)
- lip-stick (dudak çatlamaları ve yanıkları için)
- çamaşır filesi
- sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için)
- hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul. (çekçekli olmasında fayda var. gittiğiniz yerde ana binaya kadar yürütebilirler)
Kizlar nisanlim bir ay sonra askere gidecek. Şu an memleketinde iki hafta sonra yanima gelicek sonrada askere gidecek. Askerlikte ne gibi ihtiyaclari olur gitmeden birseyler almak istiyorum ama ne alabilirim hem kullanabileceği ihtiyaci olan hem de özel birseyler olsun istiyorum yardim eder misiniz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
O zaman nereye cikacagi belli olduktan sonra alayimeşim geldi şimdi ona sordum tekrardan, iç çamaşır rengi havacı, karacı, denizci, jandarma olarak değişiyomuş canım eşim jandarma olarak yaptığından o hep yeşil istiyodu, düştüğü yere göre değişir dedi eşim, yanlış bilgi vermeyeyim diye düzeltmek istedim :44:
aminn canım çok teşekkür ederimEsim suan askerde. Giderken saglam bir canta hazirladim ama cogu geri dondu. Askeriyeden neler veriliyor onlari yazayim.
Sabun
Sampuan
Tras bicagi
Tras kopugu
Tras losyonu
Yuz havlusu
Hamam havlusu
Dus mayosu
Terlik
Pijama
Esofman
Tirnak makasi
Corap
Eldiven
Iclik
Ic camasiri
Dolap kilidi
Dis macunu
Dis fircasi
Ayakkabi boyasi
Dikis ipi ve ignesi (siyah, haki ve yesil renklerde)
Kulak tikaci (gece horlayan olursa rahatsiz olmasinlar diyeymis)
Seyahat cantasi
bunlari ben de koymustum ama hepsi geri geldi. Baska ne koydum hatirlaniyorum ama en cok isine yarayan seyleri yazayim
Camasir filesi
Not defteri - kalem
Cengelli igne
En yaglisindan krem
Para cuzdani (boyuna takilanlardan)
Bol bol bozuk para. Orada bozuk 10 tlsi olan butun 200 tlsi olandan daha zengin.
Acemilikte telefon karti, ustada zaten cep telefonu tablet vs. sikacagi icin fazla almaniza gerek yok.
En dandiginden safak sayarli casio saat
Birde arkada biraktigi, ilk gunden son gune kadar ihtiyac duyacagi, gozu yasli bir adet nisanli
Bilirim zordur, Allah tez zamanda kavustursun. Bu surecte desteginize cok ihtiyaci olacak.
Vaktayi okumustum onu öncelikli olarak temin ediyorumerkek arkadaşım şu an askerde, 2 ay oluyor gideli, ben de en temel şeyleri almıştım, askeriyeden verdiklerini bildiğim halde. kendisi de askeriyeden verilenlerden ziyade benim aldıklarımı kullanıyor öncelikli olarak, onlar benim için özel olarak özenle alındı diyor
benim aldıklarım şunlardı:
Banyo seti (lif, ponza taşı, kese var)
tırnak makası
minik yüz havlusu
el kremi
ayak için yorgunluk alıcı ve mantar önleyici krem
zeytinyağ sabunu (şampuan kullanmadığı için)
gözlük temizleme mendili (gözlük kullandığı için)
kağıt sabunlar
kulak tıkacı (koğuşta horlama vakaları olabileceğinden çok işe yarıyormuş :)
seyahat tipi dikiş seti
çengel iğne (yatak çarşafını sabitleyip sabahları gergin olmasını kolaylaştırmak için :)
vatka (çorap giyilirken ayak bileğinin arka kısmına koyulacak bir bildiğimiz omuz vatkası, bot vurmasının yaratacağı sürtünmeyi ve tahrişi engelliyormuş :)
boyundan asmalı cüzdan
bot kilidi
traş köpüğü
not defteri
kol saati
benimki botlarla çok sorun yaşadığı için, özellikle vatkayı her gün dua ederek kullandığını söylüyor, benim asla aklıma gelmezdi diyor![]()
Aminn teşekkür ederimNişanlıma sorduğumda acemilikte en çok iç çamaşırı ve çorap lazım olur dedi. Yıkama olanağı sınırlı ya da çok pis olabiliyormuş; kullanıp atıyolardış. Ama jandarma yeşil, denizci mavi(bazı yerlerde beyaz), karacılar başka renk zorunlu tutuyormuş. Nereye gidecekse ona göre almak lazım, sonra doğru çöpe gidebilir. Öyle vatkayı, iğneyi, el fenerini, saatini... Filan da kendi almalı. Bir de kısa dönem mi, uzun dönem mi yoksa yedek subay mı gidecek? hepsi oldukça farklı şeyler gerektirir(yedek subay olarak giden nişanlım, en çok yumuşak tabanlı, düzgün bi bot'a keşke demiş mesela).
Bence sen öncelikle oralarda moral verecek bişiler düşün(fotoğraflı, bir defter, mektup tarzi bişi). Çünkü İlk günler zor olurmuş(kuzenimin telefonda çocuk gibi ağladığını bilirim). Artı olarak düzgün bi diş macunu, düzgün bi şampuan/duş lifi(ordunun verdikleri iyi değilmiş), akşam üzeri, eğitimden sonra giyeceği kaliteli bir eşofman altı/tişort(önümüz yaz şort da olabilir) iyi olur muhtemelen.
Allah yardımcın olsun cnm. Allahtan nişanlım biz tanışmadan önce yapıp gelmiş de bu sıkıntıyı yaşamadım.
Sigaralik fikri güzelmiş teşekkür ederim gidecegi yer bi kac haftaya belli olacak o zaman ayarlarim artiktermos al çayı soğumasın askerde olmazsa olmaz 1 çay 2 sigaradırbenim eşim daimi asker ben ona bi bardak şeklinde termoslar var ya onlardan aldım dağın başına çıkıp ondan çay içiyor
![]()
sigara için de zippo al ya da sigaralık filan. onun dışında özel olmayan tabi çok fazla şeye ihtiyacı var içlik bere atkı eldiven filan tarzında şeyler kalın eşofmanlar ne olur ne olmaz yeri belli değil galiba soğuk yere düşerse kötü.
Teşekkür ederimemek harcayıpda bırsey yollama cunku çalınma ıhtımallerı % 90 . dolapları kılıtlı degıl cunku bende diğer kızlara katılıyorum bol bol ıc camasırı ve corap al bencede . sımdıden hayırlı teskereler![]()
Ayy bu çok iyi oldu evet bi kutu hazirlayim benncanım bence çok fazla bişey alma çünkü ordan temin edebiliyor çoğu şeyi boş yere yük olmasın yanında yolda.
Ben şöyle bişey yapmıştım özel olması için kışa girerken gittiği için kalın bi tane hırka almıştım çarşı izinlerinde giysin diye ve bi tane de kutu hazırladım içine küçük krem koydum ıslak mendil selpak koydum traş köpüğü ve losyonu koydum 4-5 tane fotoğrafımızı çıkarttırdım onları koydum bide küçük bi not defteri koydum orda sıkıldığında yazmak için birde mektup yazıp koydum hem anlamlı oldu hemde işine yarayabilceği ufak tefek şeyler vardı sende böyle bişey yapabilirsin![]()
askerlikte genellikle çoraplarını çok çaldırırlarmış :) iç çamaşırı ve çorap alsan bence daha makbule geçer. bir de rahat bir eşofman takımı olabilir. hayırlı tezkereler canım![]()
canım benim eşimde gidecekti askere ozaman düşündüğüm özel bir hediye olarak şöyle birşey yapmıştım
internet sitesinden takvim yapma diye şeyler var google araştır kendi fotoraflarınızı, ailesinin fotoraflarını gideceği günden döneceği tarihe kadar bir takvim oluştur. cep takvimi olsun hani askerde gün sayacağı takvimde sevdikleri olsun özel yıl dönümünüzü, doğum gününüzü vs.. notlar yazarak şekillendir arkalı önlü katla süper oluyor benmki gitmedi ama yapmış vermiş olmuştumyanınada mendil yap elinle işle ikinizin isimlerini kokunuda sık ver bence çok anlamlı olur
kendi emeğin sonuçta benim eşim gitseydi böyle yapacaktım bakalım artık ne zamana edeceğim inşallah gitmez hep yanımda kalır kocacığımm
:2::2:
- yara bandı
- yüksük (dikiş yapılırken parmağa geçirilen seramik alet, rütbe vs. dilkerken kamuflajlar çok kalın olduğu için rahatlık sağlaması bakımından iyi oluyormuş)
- tabanlık
- terlik
- el, yüz ve banyo havlusu (banyo havlusunun oldukça geniş olmasında fayda varmış, banyodan çıkarken sağlam bi şekilde sarılmak için)
- traş köpüğü ve bıçağı (mach 3 gibi lüks kaçacak şeyler almayın, Gillette Blue II gibi şeyler olabilir)
- deodorant
- şampuan / duş jeli
- kolonyalı mendil
- siyah pilot kalem
- bozuk para (kantinlerde en çok ihtiyaç duyulan şey, ayrıca kola-kahve makinesi varsa onda da işe yarıyor)
- askeri cüzdan
- tırnak makası
- radyo-mp üç player
- evlilik cüzdanı fotokopisi (eşiniz haftasonu geldiğinde o gelmeden önce işlemleri önceden halletmek ve zaman kazanmak için önemli)
- 1.derece akrabaların nüfus cüzdanı fotokopileri (üstteki maddeyle aynı sebepten)
- çamaşır filesi
- sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için)
- hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul. (çekçekli olmasında fayda var. gittiğiniz yerde ana binaya kadar yürütebilirler)
- yara bandı
- tabanlık
- terlik
- deodorant
- şampuan / duş jeli
- kolonyalı mendil
- siyah pilot kalem
- askeri cüzdan
- tırnak makası
- radyo-mp üç player
- çamaşır filesi
şunların büyük kısmını oradaki kantinden dışarıdan daha ucuza alabilir. yanında boşuna taşımış olur. hem de askeri koğuşlarda kaybolur gider.canım internette bir liste buldum işine yarar inş.
- yara bandı
- tabanlık
- terlik
- deodorant
- şampuan / duş jeli
- kolonyalı mendil
- siyah pilot kalem
- askeri cüzdan
- tırnak makası
- radyo-mp üç player
- çamaşır filesi
doğru ama insan eksık gondermek de ıstemıyor en onemlısı de bozuk para ve ankesorlu kart mısşunların büyük kısmını oradaki kantinden dışarıdan daha ucuza alabilir. yanında boşuna taşımış olur. hem de askeri koğuşlarda kaybolur gider.
ihtiyacı oldukça alır zaten bunları.
Yok ya abartı. Resmen abartı. Yani illa sevgilisi olarak bir şey alacaksın orası kaçınılmaz bir gerçek de böyle küçük bir kutu hazırlayabilirsin seni hatırlatacak. İçince küçük bir kesede bozuk para bir not “ seni seviyorum” gibi..doğru ama insan eksık gondermek de ıstemıyor en onemlısı de bozuk para ve ankesorlu kart mıs![]()