Askeri hastane

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.123
Arkadaşlar çölyak teşhisli eşim için çarşamba günü Diyarbakır Askeri Hastanesinden randevu aldık.Askerlik meselesinden dolayı. Endoskopi yapılıp rapor düzenlenecek fakat ben hastaneyi arıyorum doğru düzgün bilgi verilmiyor.Teşhis raporu var sadece endoskopi yapılıp askerlik için rapor düzenlenecek. Gittiğimiz gün hemen yapılır mı endoskopi? Sanırım yarım saatlik bir iş acaba onun içinde ayrıca randevu mu verirler? Bilgisi olan var mı?

Endoskopi yarım saatlik bir iş ama ona ayrı randevu verirler sanırım dombiğim, çünkü 12 saatten fazla aç olması falan gerek. bir de Sedasyon alarak yapılacaksa ona göre tahlil de isteyebilirler önceden (ki ben bunu öneririm). çok geçmiş olsun.

Sağol ofişim sadece Dr randevusu aldık şimdi yani teşhis belli fakat askeri hastane olduğu için kendileri koyacaklar teşhisi yine. Ben babamdan biliyorum kolonoskopide de endoskopide de mide bağırsaklar bosalacak dIye. Muhtemelen bundada yine önceden ilaç verip bosaltacaklar. Biz başka bir ilde iki saatlik mesafedeyiz. Çok yere basvuruluyormuş birde diyeti bozduruyorlar bir sene.

Randevu verirler, endoskopi gittiğiniz gün yapılmıyor. Ablama da yeni kondu çölyak teşhisi, yaptıramadık henüz endoskopi. Diyete başladınız mı?
Teşekkür ederim. Eşim üniversite 3. Sınıfta kan verirken değerlerinin düşüklüğünden suphelenilmiş ve bir dizi tetkik sonucu tanı konmuş. 6 senedir diyette. Iki senedir de ben yardimci oluyorum artık diyetine. Çok geçmiş olsun ablaniza. Teşhis konulduktan sonra bir yaşam tarzına dönüşüyor bu alerji.

Size de geçmiş olsun. Ailede başka birinde var mı acaba? Genetik bir hastalık diye biliyorum, o yüzden ben de tahlil yaptırsam mı diye düşünme aşamasındayım.

Size de geçmiş olsun. Ailede başka birinde var mı acaba? Genetik bir hastalık diye biliyorum, o yüzden ben de tahlil yaptırsam mı diye düşünme aşamasındayım.
Ailede teşhisi konmuş birisi yok fakat belirtileri baska hastalıklara çok benzer bir hastalık Sephoraa. Her 100 kişiden biri çölyaklı ülkemizde biliyormusunuz ama teşhis edilmemiş. Önemsenmiyor çünkü basit bir karın ağrısı deniliyor Mesela. Tam teşhis endoskopik muayeneden geçiyor. Ancak o zaman evet çölyaklıyım diyebiliyorsunuz.

Akdeniz anemisi var bende, acaba diyorum karıştırılabilir mi? Yanlış tedaviler mi görüyorum. Şimdiye kadar hiç bir doktor çölyaktan bahsetmedi ama tedirgin oldum ben. Ablama da ben ısrar ettim hastane için, çünkü onda da akdeniz anemisi olabileceğini düşündüm, çölyak çıktı. Kolonoskopi de istediler bizden.

Kolonoskopi istememis esimden teşhiste. Ama dedigim gibi belirtiler çok bilinen şeyler. Inşallah ablanizda da yoktur insallah endoskopide çıkmaz.

Randevu verirler, endoskopi gittiğiniz gün yapılmıyor. Ablama da yeni kondu çölyak teşhisi, yaptıramadık henüz endoskopi. Diyete başladınız mı?

Yalnız çölyakın teşhisi ancak biyopsi ile konur çünkü antigliadinleri yükselten başka durumlarda olabilir. Ablanız biyopsi yaptırmadan kesinlikle diyete başlamasın çünkü yanlış sonuç elde edilir. Ve evet genetik bir hastalık olması sebebiyle 1.derece yakınların iki üç yılda bir kan testini yaptırması gerekmektedir çünkü çölyak her yaşta teşhis konulabilen bir hastalıktır.

Konu sahibi bu konuda deneyimli kişiler mevcut grugruplarımızın olduğu sosyal paylaşım sitelerine bakmanızı öneririm isterseniz özelden yazabilirim.

Çölyak emilim bozukluğuna neden olması sebebiyle emiliminde tüm vücudu etkilemesinden dolayı onlarca hastalıkla karıştırılabildiği gibi, diyabet tiroid gibi bir çok hastalıkla da beraber görülebilir. Şüphe kalmasın mutlaka testlerinizi yaptırın, geçmiş olsun

evet olabilir aslında çok araştırdım çoğu gruba derneğe üyeyiz fakat sizden de alabiiriz.

evet olabilir aslında çok araştırdım çoğu gruba derneğe üyeyiz fakat sizden de alabiiriz.

Daha yeni konuşulmuştu bu konu yaşayan iki kişiden birine diyeti ısrarla bozmaları istenmiş ( tüm riskleri bile bile bir gastroenterolog böyle bir şeyi nasıl ister anlayamıyorum) bozmamış ve endoskopi yapılıp sonuçlar normal çıktığı için 1yıl erteleme verilmiş sanırım o 1yıl sonunda tekrar yapılıp ancak o zaman rapor verilecekmiş, raporu alabilen bir başka çölyaklı arkadaşımız da raporu yeni tarihli olduğu için askeri hastanenin kabul ettiğini ekstra test istemediğini yazmış.

Malesef bir birlik yok bu konuda hastane ve doktorun insafına kalmış gibi görünüyor inşallah sorun yaşamazsanız en ufak bir kaçakta dünya başıma yıkılıyor sanki bilerek diyeti bozduğumu düşünemiyorum bile...

Size mesaj olarak atıyorum grupları

evet okudum o haberi. Meclis MSB ye bi uyarı mahiyetinde yazı göndermiş bu diyet bozma konusunda fakat bir gelişme yok hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…