Askere giden sevgili...

DIPTISDIPTIS

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
6.393
3.600
373
Bir kaç ay sonra erkek arkadaşım askere gidecek :14:
Aslında güzel bir ilişkimiz var uzun süredir devamlılığı olan.
Yavaş yavaş gelecek planlarıda kurmaya başladık:69:
Lakin asker beklemek nasıl birşeydir bilmiyorum
15 ay yapacak, dile kolay... neredeyse 1,5 sene...
Askere giden erkek değişir mi? Beni ne gibi sorunlar bekliyor? :37:
Birde diyorlarki askere giden erkek ya tam soğur yada daha sıkı bağlanır
Ne yapayım ben bilemiyorum :37:

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah seni ne etmeye delikaydirigubbakcemile4
Yok bacım benim kocamda askerlik yaptı bekledim bende valla bizde daha sıkı bir bağ oluşturdu.Ama şöyle bişe var mesela ben askerde hiç aklını bırakmadım bende.Yani kavga konusu yaratmadım,zaten sıkıntılı diye düşünüp hep alttan aldım.Sanırım benim sayemde devam etti ama pişman mıyım,asla değilim.
Kıçını kırıp oturcan gibi görünüyor:))

Bir kaç ay sonra erkek arkadaşım askere gidecek :delphin:
Aslında güzel bir ilişkimiz var uzun süredir devamlılığı olan.
Yavaş yavaş gelecek planlarıda kurmaya başladıkhihoyyyt
Lakin asker beklemek nasıl birşeydir bilmiyorumkaydirigubbakcemile
O gidince soğurmuyum bekleyebilirmiyim vs. vs.
15 ay yapacak :gitme: Dile kolay neredeyse 1,5 sene...
Askere giden erkek değişir mi? Beni ne gibi sorunlar bekliyor? :uhm:
Birde diyorlarki askere giden erkek ya tam soğur yada daha sıkı bağlanır benneyaptımki
Ne yapayım ben bilemiyorumgamyoncuiremsu

askere giden her erkek değişmez . bu sözüm soğuma veya bağlanma anlamında.

onun değişip değişmemesinden ziyade senin "O gidince soğurmuyum bekleyebilirmiyim vs. vs." bu sözün önemli. şimdiden soğumaya niyetli gibisin.

asker beklemek zor ve sancılı bir süreç. herkes kalkamıyor altından. onların psikolojisi bozuluyor (gittiği yere bağlı olarak değişir ) onların o haline dayanmak ve idare etmek bazen zorlaşıyor.

aramıyor diye sorun yapmaman gerekiyor. askerde olduğunu aklından çıkarmayacaksın. naz ve triplerini uzatmayacaksın. zaten sıkıntıda olan birini iyice sıkmayacaksın.

tadını çıkar . asker beklemeninde ayrı bir zevki, gururu var:lepi:

asker bekleyen nişanlı birisiyim, aslerikte 53 günü devirdik. Sevgili olarak asker yolu beklemenin zor olduğunu hep duydum.Aranızda ciddi bir söz yada nişanlılık olsa bu sürec daha iyi olur taraftarıyım.askerlik erkeklere hayatının, ailesinin, sevdiğinin kıymetini daha iyi bilmesini sağladığını düşünüyorum.Nitekim arabasına toz kondurmayan nişanlım artık öyle değil. gerçekten karşılıklı sevginiz varsa ve ileriye dönük ciddi düşünceler içerisindeyseniz askerlikte bunların birgün olacağı ümidiyle günleri daha çabuk geçirebilirsiniz. Diğer arkadaşlarında dediği gibi askerde onların düşünme zamanı çok oluyor bu yüzden bazen neye sarcaklarını şaşırıyorlar emir altındalar sonuçta.sana çok karışabilir, beklemediğin davranışlar sergleyebilir ama senin bu durumda sevdiğini dahada alttan alman gerekiyor.eğer aranızda çözülmeyen kafanızda soru işareti olan konular varsa bunları askerlikten önce mutlaka oturun konuşun çözümleyin.Şimdiden Allah kavuştursun :Saruboceq:

Bende asker yolu bekledim çok değişik bir duygu bir o kadarda zor yani biz günün 4 5 saati dışında telefonla konuşurduk askerde 5 dk ya indi o kadar zor geldi ki,acemi birlikte bişi anlamıyorsun ama usta birlik koyuyo resmen 7 8 ay sonra izne gelmşti bulustuk ama çok tuhaf oluyosun ya yabancılık çektim 1 2 saat ısınamadım ama sonra normale döndüm opuyorumnanaktan

herkes askere gidenin piskolojisinin çok değiştiğini yazmış ama doğru sürekli emir altındalar dediğiniz gibi neolursa olsun askerdeki insana naz yapmamak lazım:umursamaz:

buarada acemi birliğinden 7 ay sonra çok uzun bi süree benneyaptımki

benim bu konuda bi tecrübem yok ama sayılı gün geçer gider. çarşı iznine çıktıkça internetten kameralı falan da görüşürsünüz.. alışırsın mecburen biraz ayrı kalmaya :(

bende bekledim sevgiliydik.kısa dönem yapmış olmasına rağmen ben kendimi çok yalnız hissettim ve çok özledimmm..elim telefona gidiyodu arıyodum ulaşılamıyodu,ozaman içim çok yanıyodu işte..
soğuduk mu daha da mı bağlandık konusuna gelince..daha askerden döndüğü gün ailemle tanıştı ayağının tozuyla sonra gelsin söz nişan düğün.. :) umarım sizde kolaylıkla ve hayırlısıyla atlatırsınız..
hele km lerce öteye kaçak köçek yemin törenine gitmem şimdi hatırlayıp güldüğümüz en güzel anılarımızdan biri...

bende bekledim 15 ay canım..İlklerde tabi zor ama gittiği yere bağlı birazda bu..ağrıdaydı benimki günün 2-3 saatini tel.de konuşurduk rahattı o.ama şunu sölim askerde şöyle bir değişme oluyor daha olgun oluyorlar geleceklerini düşünmeye başlıyorlar en önemlisi kıymet anlıyorlar..hep destek ol üzülsende onu güldür tel.de felan..çabuk geçiyor bekledim geldi aradan 2 yılda geçti kaydirigubbakcemile4

Canim,
Bende Asker e$iyim su an..
$afagimiz 175 (460'den düstük) Yani Cogu gitti azi kaldi.. 15 gün sonrada izne geliyor.
Tatile gidecegiz..
Vallah Asker beklemek cok zor.. Istedigin ihtiyacin oldugu zaman görüsemiyorsun..
Ama insan alisiyor.. Zaman geciyor.. Vallah benim e$imde hic bir degisiklik görmedim..
Nasil yolladiysam öyle hala, bazen depresyona giriyo.. sensizlik cok zor.. biktim vs.
ama oda normal yani.. Hafta sonulari 4 gözle bekliyoruz.. internette görüsüyoruz..
Eger iliskiniz zaten saglam ise birsey olmaz..

canım bende asker yolu bekledim senin gibi uzun dönem..
15 ay uzun bi süreç. psikolojileri çok bozuluyor, sürekli ona destek olmak zorundasın. ona her istediğinde ulaşamazsın, kendini buna hazırlamalısın..
gerçekten güçlü bi sevginiz varsa bu uzun ayrılık daha çok önem kazandırıyo insana.. daha çok özlüyosun.. soğuma falan olmaz yani
ben ev telefonundan arayamadığım için ankesörlü telefnlarla kanka olmuştum artık kaydirigubbakcemile3 şehrin her yerindeki ankesörlülerin yerini bilirdim..
hafta sonları nette görüşcez diyee iple çekerdik...
ve mektuplaşırdık :) o kadar keyifli oluyo ki anlatamam..zemuszemus
mektubu dört gözle beklersin, sen özene bezene mektup yazarsın..

sayılı gün.. Allah sağlık versin hepsi geçer. görülecek günlermiş diyosun arkasından... Allah kavuştursun!

çok saolun kızlaropuyorumnanaktan
sevgimiz yada bağlılığımız konusunda şüphem yok ama dediğim gibi tecrübesizim bu konuda eyvahedigeldismile
beni neler bekliyor bilmiyordum, normalde kaprislidir askere gidince kök söktürecek anladığım kadarıyla :roflol:
karışmaz fazla ama gidince onsuz dışarı çıkmamıda sorun edecek büyük olasılıkbenneyaptımki
sonuçda o hapis gibi ve emir altında olacak benneyaptımki
başından beri o kadar sosyal bir ilişkimiz varki şimdi gidince kısıtlı zamanlarda sadece konuşabileceğiz :gitme:
korkutuyor beni bu durum ama seviyorum napayım bekleyeceğim Şeniz

gitmeden önce evlenme teklifide aldım yüzükde ama daha ailelere birşey söylemek istemedim ben
döndükden sonra söyleyelim dedim sanırım burda bir yanlışa düştüm :utangac:

yani bizim söylediklerimiz akışı değiştiremez ki
ben burdaki konuları kurcaladım demin
askerden dönünce erkek arkadaşı tarafından terk edilen kızlar da var
askerden dönünce mutlu bir evlilik yapan bayanlarda var
nasip kısmet
ne yazıldıysa o olur.

ah be canım 15 ay dile kolay ama bak ben 3 ayı yedim zaman öyle yada böyle geçiyor o senden soğurmu gerçekten sevmiyorsa evet ama sen kendini şimdiden acaba ben mi soğurum diye şartlarsan 15 ay sonrası sizin için olmaz

çok saolun kızlaropuyorumnanaktan
sevgimiz yada bağlılığımız konusunda şüphem yok ama dediğim gibi tecrübesizim bu konuda eyvahedigeldismile
beni neler bekliyor bilmiyordum, normalde kaprislidir askere gidince kök söktürecek anladığım kadarıyla :roflol:
karışmaz fazla ama gidince onsuz dışarı çıkmamıda sorun edecek büyük olasılıkbenneyaptımki
sonuçda o hapis gibi ve emir altında olacak benneyaptımki
başından beri o kadar sosyal bir ilişkimiz varki şimdi gidince kısıtlı zamanlarda sadece konuşabileceğiz :gitme:
korkutuyor beni bu durum ama seviyorum napayım bekleyeceğim Şeniz

gitmeden önce evlenme teklifide aldım yüzükde ama daha ailelere birşey söylemek istemedim ben
döndükden sonra söyleyelim dedim sanırım burda bir yanlışa düştüm
:utangac:

ay bu erkekler kaydirigubbakcemile3

askere gidecekken paçaları tutuşuyor ne hikmetse:delphin:

asker diye fazla ipleri eline vermeaklinialirimsmile ortayı tutturmaya bak.

ailelere asker dönüşünde açılmanız mantıklı. sen mantıklı olanı yapmışsın. sevgilinde aklı sıra seni garantiye almışsempatiksalakcinni

15 ay uzun bir süre. şimdiden söyleme ailene

arkadaşlar bende eşimi,ki o zaman sevgiliydik.15 ay bekledim ama..askerdeyken inanılmaz kıskanç baskıcı biri olmuştu..zor oluyor katlanmak..bir tavsiye imkanınız oldukça ziyarete gitmeye çalışın..

daha yeni kurtuldum askerlikten yeni geldi çünkü ama üstümden yük attım yaa artık asker masker görmek istemiorum 1,5 yıl..off ...ama sayılı gündü geçti....değişmedi aynı sanırım daha yeni geldi bişey anlamadım biraz tahamülsüz oldu okadar sende sıkma canını değişmez merak etme aynı çocuk işde gitcek gelcek bir rüya görceksiniz uyanacaksınız bukadar basit ...

Back
X