arkadaşlar daha öncede asker psikolojisi mi başlıklı bir konu açmıştım yine o konuyla alakalı fikirlerinize ihtiyacım var.ben her şeyi bir kenara bırakıp askerden dönen sevgilime daha doğrusu eski sevgilime yardım etmek istiyorum.Askerliğini doğuda yaptı benim sevdiğim beklediğim insan bambaşka biri olarak döndü..iyi olmadığının o da farkında hiç bişeyden zevk almadığını söylüyor hayata dair hiç bir beklentisi yok hiç birşey istemiyor(beni bilee!!!)ben mesaj atarsam yada konuşmak istersem öyle görüşüyoruz yoksa onu da istemiyor..kendi halnde sus pus oturuyomuş bugün ona sana yardım edebilirim yanında olabilirim heryere gideriz dedim(psikolog,psikiyatri gibi) neden olmasın olabilir dedi bu cevaba sevindim çünkü ben iyiyim deyip kestirip atmasını bekliyordum..kızlar bunu karşılıksız yapmak istiyorum ilişkimi kurtarmak için değil yani zaten o konu da hiç umudum kalmadı...herşeyi bir kenara bırakıp elimden geleni yapmak istiyorum şu aralar tek düşüncem bu yorumlarınıza çok ihtiyacım var ne olur bişeyler yazın ne yapabilirim?ilişkimizle ilgili konuşmamayı düşünüyorum sorulardan sıkılıyor çünkü hiç o konulara girmicem arkadaşca yaklaşım daha iyi olur gibime geliyor..:26::26
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Askerden dönen sevgilime yardım etmek istiyorum
- Konu Sahibi Gulay
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ben bunu bikaç kişiden daha duymuştum cnm gerçekten askerlik bambaşka bişeymiş helde doğuda askerlik yapmak bence onu sewiyorsan yannda ol sen arkadaş gibi dawran zaten o kendine geldiğnde senin onu sewdiğini anlıycak ve sana sımsıkı sarılcak örneklerini çok gördüm ama sabırlar beklemen lazımm:26:
Benimde arkadaşlarımın sevgilileri askere gitti ama askere gidince daha çok bağlandılar birbirlerine. Hele de biri vardı ki hakkaride dağlardaydı. Yinede uzak kalmadılar birbirlerine. Çünkü askerde sevdiklerinden uzaktılar yalnız hissediyolardı kendilerini. Bazılarında ters tepiyo diyelim bu peki senin ne suçun var sana karşı soğuk uzak. Sen göndermedin ya askere. Nasıl bir yardım sunmak istiyosun. Sağsalim dönmüş işte ne güzel işine gücüne bakma zamanı hayatına yön vermesi gerekiyor. Psikolojisi bozuk diyelim. Bir yere kadar öyle gider ömür boyu sürmemesi gerekiyor. Sevgililerine soğuk davranıpta askerlik psikolojisi altına sığınanları anlamıyorum. Sende üzme canını zamana bırak. Zamanı geldiğinde alır karşına konuşursun.
canım heralde en tecrübeliniz benim askerlik konusunda çünkü 6 yıldır bi ilişkim var askerliğini de bekledim ve döneli de 3 yıl oluyor.asama asama anlatmak gerekirse,ilk basta onun için de çok zor oluyor tabi baglanıyor sonra en ufak kavgada zaten burda emir altındayım,ben babamdan bile emir almadım bu zamana kadar,yok askerlik söyle böyle diyor buna sıgınıyor.üstelik benim erkek arkadasım istanbul da yaptı askerliğini düşünün yani.ama her şeye bir bahaneleri var,o zaman da burası büyük sehir oldugu için pasalarla komutanlarla iç içeyiz daha cok sıkıyolar diyodu.neyse gel gelelim askerden döndükten sonra sudan cıkmıs balıga dönüyorlar.hele de iş kuracaklarsa ve destekleyenleri de yoksa aman Allah ım 1 yıl boyunca sus pus oldu,cok görüşemezdik maddiyattan dolayı,onu geçtim msj bile atmazdı,ilgilenmezdi aklı hep işteydi.kafayı sıyırmıstı yani 2.yılda da işleri tam rayına oturmamıstı derken sonunda bu sorunlar birikti ve patlama yasadık ayrıldık.1,5 ay ayrı kaldıktan sonra yeniden barıstık ve onun aklı basına öyle bir gelmişti ki bambaska bi adam olmustu sanki masallah cok iyiyiz şimdi demem o ki bu sürecte senin elinden hiç ama hiçbi şey gelmiyo.bi erkeğin aklı basına zamanla geliyo.bu sürede sabredip beklemek de senin elinde beklememek de.sen şimdi arkadas gibi davran,yardımcı ol ona.benim kuzenim de hakkaride komando olarak yapmıstı,geldiğinde hafif sıyırmıstı.ama zamanla düzeldi,geçti,bitti.orda sürekli ölüm korkusuyla yasıyolar,sürekli sehit haberleri alıyorlar kolay değil doguda asker olmak.o yüzden sen şimdi hiç ilişkinizi işin içine karıstırma ama sırtını da dönüp gitme,onun izin verdiği kadarıyla yanında ol.kıymet bilen biriyse zaman zaten degerini daha iyi anlar
- 27 Ocak 2011
- 816
- 95
- 298
Asker psikolojisi zedelerindensin sen de sanırım. :44:
Eski sevgiline yardımcı olmak istiyor olabilirsin ama sonra sen yardıma ihtiyacı olacak bir hale gelme. Çünkü sonuç olarak senin ona karşı hislerin var ve bu yardım etme isteğini biraz da onun yanından ayrılmak istememene bağladım ben. :26: Ancak sen ona yardımcı olmaya çalışırken ondan duygusal anlamda ister istemez bir şeyler beklersen ve bu karşılıksız kalırsa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsin. :44: Yine aynı şekilde, diyelim ki bu süreci beraber atlattınız ve o iyileşti ama senin içinde bir şey iyileşince senin değerini daha iyi anlaman ve sana dönmen beklentisinde olabilir. Nitekim bu gerçekleşmezse yine sana yazık olur, çok üzülürsün.
Kendi duygularından ve beklentilerinden önce bir emin ol ve ondan sonra erkek arkadaşına yardımcı olmaya çalış bence.
Eski sevgiline yardımcı olmak istiyor olabilirsin ama sonra sen yardıma ihtiyacı olacak bir hale gelme. Çünkü sonuç olarak senin ona karşı hislerin var ve bu yardım etme isteğini biraz da onun yanından ayrılmak istememene bağladım ben. :26: Ancak sen ona yardımcı olmaya çalışırken ondan duygusal anlamda ister istemez bir şeyler beklersen ve bu karşılıksız kalırsa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsin. :44: Yine aynı şekilde, diyelim ki bu süreci beraber atlattınız ve o iyileşti ama senin içinde bir şey iyileşince senin değerini daha iyi anlaman ve sana dönmen beklentisinde olabilir. Nitekim bu gerçekleşmezse yine sana yazık olur, çok üzülürsün.
Kendi duygularından ve beklentilerinden önce bir emin ol ve ondan sonra erkek arkadaşına yardımcı olmaya çalış bence.
- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
- 448
çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok,daima yanında olduğunuzu hissettirin ve çok deşmeyin.onun zamana ihtiyacı var ve bu süreçten tek başına geçmek zorunda.gördükleri,yaşadıkları sivil hayatının tezatı.insanlara herhangi bir vatandaş gözüyle bakmıyor artık,sen ne bilirsin ki? gözüyle bakıyor.dolayısıyla kimsenin onu anlayamayacağını düşünüyor.gölge gibi onun yanında olduğunu hissettirin, hiç bir şey sormayın ve olaki konuşursa fikir yürütmeyin, anlıyorum demeyin,teselli etmeye kalkışmayın...sessizce dinleyin.psikolojik desteği onayladıysa,vakit geciktirmeden gidin ama bu konuda da sık boğaz yapmamaya gayret edin....