Öncelikle jandarmaysa eğer rahat olur Karacıysa vaaaaayy haline yani
benim sözlüm karacı neler çekiyor orada üstelik seneye tayini.. Adam 2 yılda bıktı bezdirdiler.. orası apayrı bir dünya.. canım inşallah erzurum çıkar dış görev olarak erzurum'a sıklıkla gidip geldi burda insana değer veriyorlar keşke erzurumu seçseydim dedi. el gelelim Kars'a; En basit örneğine heeerrr hafta denetleme, tatbikat, arazi ben bıktııım usandım.. -50 derecede sabahtan gece yarılarına kadar atışlar vs. işler.. arazide o soğukta kalıyorlar..şuan tam 2 ay emiin ol her gün denetlemedeler. araziye giden bir sürü insan zatürre olmuş yatıyor izin işleri sorun. problem bir şehir dışarı çıksan gidilecek bir yeri yok.. yemek yemeye git hep erkek bön bönn bakarlar
akşam 6 dan sonra heeeeerr yer kapalı nöbetçi eczane bile bulamazsın.. hastaneleri desen kimse bir şey bilmiyor.. sözlüm hastaneye gitti uğraşmamak için test yaptılar sen şu hastassın diyor. bende birgün kars'a gittim rahatsızlandım baktım bana da aynı hastalığı dedi. sonra kışlada çoğu kişiye de aynı hastalığı demişler.. benimki de korkmuş askeri hastaneye gitmiş ki maşallah sağlam sonradan anladık adamlar üç kağıtçı. anlayacağın hastaneler beş para etmez. geneli para tuzağı diş ağrısı için için adam 200 lira istemiş dişine bakmak için.. sonra elektrikler hep kesik yılın 9 ayı hep kar bildiğin ayrı bir dünya kendi gezegenlerinde yaşıyorlar diğer dünyalarla işleri yok.. canım aklıma gelenler bunlar emin ol daha çok şey var :)