uzun bir süredir yazamadım çünkü hiç yazmaya fırsatım olmadı bir yandan ücretli öğretmenlik bir yandan kpssye çalışmak bir yandan ev ileri ve ülkemizin başına gelen onca kötü haberden sonra internete bile giremedim doğru düzgün.
öncelikle ben nereden başlayacağımı bilmiyorum ama lojmanda bir 24 yaşındaki bir bayanla öyle bir başım dertte ki düşmanıma bile allah vermesin ne yapacağım konusunda elim kolum bağlanmış durumda. belki hatırlayanlar bilirler daha yeni evliyim ve malum insan kendi memletinden arkadaşlarında ayrılıp gelince yeni ortama girerken biraz çekinen ortamı tanımaya uyum sağlamaya çalışan hale geliyor. bende doğal olarak ilk geldiğimde çok çekindim kimseyi tanımadığım için kolay arkadaş da tanıdık da edinemiyor insan evde sıkılıncada bu yıl ücretli öğretmenliğe başladım ortam değişikliği olsun diye. zaten işten çıkıp eve geliyorum hem kpss hem iş hem ev işelri derken haşatım çıkıyor doğal olarak.
neyse bir akşam eşim cuma günü bize iş yerinden çalışsanlardan birisi oturmaya gelecek dedi bende kabul ettim geldiler cuma akşamı geldiler keşke gelmez olsaydılar. gelen çiftte bizim gibi yeni evli benden 2 yaş büyük 24 yaşında bir bayanla bay. ya ben hayatımda böyle kötü yürekli fesat insanlar görmedm. biz eşimle çok iyi anlaşırız allah nazarlardan saklasın ama yeni evliliğimize rağmen bizi tanıyan büyük eski evliler bile örnek gösterirler. ama bu insanlar evimize bir geldi bizim evimizi eleştirmeye o olmamış ,bu olmamaış siz bunu kaça aldınız, bunu niye seçtiniz, evinize kaç lira maaş giriyor, birikim yapıyor musunuz bana dönmüşler sen hep böyle bakımlı süslü niye geziyorsun kayınavalidenle problem var mı aranda, düğünde ne kadar altın takıldı..... yani bu sorular gece boyu uzayıp gitti. bende o kadar sinirlendim ki cevap vermedim artık ve tam içeriye girecektim eşimde bana yardım etmeye geldi tabakları taşımam için olay orada koptu zaten
evimize gelen insanlar diyorlar ki erkek kadın kısmına yardım eder miymiş yeri gelecek ayağına su getirtmeliymişsin öyle işte geldim bende yorgunum laflarını asla kabul etmemeliymiş erkek adam zaten insan karısına bağırmazsa o kadından hayır gelmezmiş o kendi karısına öyle yapıyormuş ve evde bir düzen varmış vs vs vs ve ben en sonunda dayanamadım zaten işten yorgun argın gelmişim o halimee bir şeyler hazırlamış hizmet ediyorum kendi evimde misafir gelinmiş diye saygısızlık olmasın diye ağzımı açmıyorum ama bende dayanamadım. eşimin zaten sinir tepeye çıkmış ne diyosunuz siz ya sizden mi akıl alacağım ev hayatım sizi alakadar etmez dediğini duydum sadece.
ve bende mutfaktan gayet sogukanlılıkla geldim biz bence bu gecelik misafirliği burada bırakalım bundan sonra da aile olarak görüşmeyelim bu ziyaret ilkti son olsun ben sizin muahbbet tarzını kaldıracak kadar cahil anlamaz bir insan değilim lütfen gidin başka insaların başını ağrıtın katlanamıyorum artık dedim. ya belki dememem lazımdı ama sinir oldum.
ve şimdi bu gelenin eşi her yerde benim hakkımda hiç olmayan dedikodular çıkarmya başladı ve benim canıma artık tak etti dayanamaycak hale gedlim şu anda ve dediği lafları duydukça gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. karişıma alıp konuşacağım ama kadın hamileymiş tatışırız üzülür bebeğine bişey olu diye ben korkuyorum ama o insan benim sınırımı zorluyorda zorluyor kaç kere dedikodumu yaparken kadına şahit oldum kendi gözlerimle görüp kulaklarımla duydum ve birşey demeden yanından geçtim ama yok bana mısın demiyor. bu kadının benim hakkımda son ürettiği şeyi ben bile duyduğumda inanamadım bir tane veli geldi okula lojmandan hoca hanım size birşey soracağım siz kaçarak mı evlendiniz dei ben dumur tabi nereden çıktı dedim öyle söyledi bi kadın dedi şak diye ismini verdi onun. hayır yani çok şükür düğünle velendim ama
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
kaçarak bile insan evlende bundan kime öyle değilmi ya ben artık her lafı duyuyorum bundan nasıl başedicem bilmiyorum