tabi otizm çok çeşitli aşamalarda olabiliyor.ki yaygın gelişimsel bozukluklada çoğu zaman karıştırılabiliniyor..sanırım büyük kızınızın tanısı ygb'du..küçük kızınız da zamanla daha iyi bir duruma gelir umarım..sabır en büyük ilaç ki otizim söz konusuysa.zaten bilirsin canm sende otizm eşittir zihin engeli değildir.iletişimsel bozukluktur.balıkesirde OÇEM varsa keşke rehabilitasyon merkezine değilde oçeme gitseydi..yanlış anlamayın bende evlenmeden önce rehabilitasyında çalışıyordum hepsi aynı değil ama Oçemlerde bizim alandan mezun öğretmenler çalıştığı için dadha verimli sonuçlar olabiliyor..rehabilitasyonda daöğrencinin bireyseline hangi alan mezunu kişi girdiği önemli tabi...mesela benm eski çaliştiğim yerdeki rehabilitasyon merkezinde 2 özel eğitimciydik ama 110 öğrenci geliyordu:Sdüşünün artık
oçeme gittim canım müdürüyle görüştüm ama sizin kızınız buraya göre değil dedi ki orada daha ileri düzeyde otizimli çocuklar var rehabilitasyondada özel eğitimci giriyor başkasına zaten izin vermem çok dikkat ediyorum diploması olmalı öyle başka daldan öğretmen gelipte ben özel eğitimciyim diyemez gerçi bazı yerlerde diyenler var ama neyse evet ikisinin raporunda da yygb yazıyor ama ben otizm diyorum