Asivesisman 103kg ile başlayan diyet günlüğüm

Sem2024

Bşl.103 güncel 93.25🤲1.hedef 80kg
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2022
843
3.708
42
Mrb arkadaşlar yine yine yeniden 3 haneli bir kilodan zayıflamak ,daha doğrusu sağlıklı olmak için diyete niyet ettim başladım. Bu sayfada bana anı olsun. İsteyen arkadaşlar ile birlikte motivasyon sağlayabiliriz. Bundan 1 ay sonra iyi bir yol almış olmayı çok istiyorum. İnsülin direncim olduğu için bir türlü kilo vermek adına yol katedemedim. Bunun için doktor kontrolünde ilaca başladım
Açlık diyeti yapamiyorum .Benim ağzım hiç boş kalmamalı yoksa 2 gün sonra kendimi pasta böreğin içinde buluyorum. Malesef gede acikmalarim oluyor o yüzden akşam yemeğinden sonra en geç 21.30 gibi hafif bir ara öğün yapmak durumundayım yoksa şekerim ani düşüyor. Amacım yavaş ama kalıcı kilo vermek . Yıllar önce 105kg dan hızlıca 60kg ta inip tekrar kilo aldim

Cuma Başlangıç kilom 103kg boy 1,62
Haftada 1 sefer cuma günleri tartılmayı düşünüyorum. Cumartesi günü òdül günü olarak istiyorum. Yemek saatlerimi düzene soktum. Mümkün olduğunca ayni saatte yemek istiyorum. Kendime özel yemek malesef yapamiyorum evde pişen yemeklerden ölçülü yemek durumundayım

1.gün CUMA 31.05.2024
Sabah 09.00 1 bromelin takviye
09.30 1 tane tandır lavaş içine 1 haşlanmış yumurta 2 kibrik kutusu peynir 5 zeytin maydanoz koyarak dürüm yaptım. Yanına 1 domates yarım salatalık söğüt ve 2 bardakta açık çay içtim

1. Ara 12.00 1 bardak hindiba kahvesi 1/2protein bar

2.Ara 15.00 1 bardak yeşil çay 2hurma 2 ceviz

Akşam 19.00 Yarım saat önce bromelin takviye
1 zeytinyağlı az pirinçli kabak yemeği 1 kase ev yoğurdu 1 ince dilim kızarmış kepek ekmeği

3.Ara 21.00 3 kaşık yoğurt 1 maden suyu 1 çay kaşığı zencefil yarım limon ile ayran yaptım. Yanına 1 kepekli grisini

Toplam 3.5 litre su içtim. Açık havada 9bin adım attım.

Çok fazla yemek var sağlıklı bulmadım diyetini az az ye sık ye sağlıklı bir diyet değil ben 109 kilodan 85 kiloya düştüm bu tarz beslenmedim

1 Haziran cumartesi

Sabah 1 bromelin takviye
1 dilim kızarmış kepek ekmeği 1 dilim peynir 2 kaşık menemen 4 zeytin çay

1.ara 10tane kiraz ve 1 bardak hindiba kahvesi

2. Ara kiraz sapı çayı 1 tatlı kaşığı %100 fıstık ezmesi

Akşam 1 bromelin takviye 4 köfte+ 1 tabak cacık +bol yeşillikli salata +1dilim ekmek yerim

3. Ara 3 kaşık yoğurt 1 maden suyu 1 kaşık zencefil yarım limon ile ayran ( bu kürü 15gün yapıcam)

Şu 3.5 litreye tamamlıyorum. Bugün 12 dakika lessie zor yaptım. Vücudum çok hamlamış yavaş yavaş sporu arttiricam. Arada 1 bardak suya detox mix ekleyip içtim.

Çok fazla yemek var sağlıklı bulmadım diyetini az az ye sık ye sağlıklı bir diyet değil ben 109 kilodan 85 kiloya düştüm bu tarz beslenmedim
Mrb lar çok fazla diyet denedim şekerimde ani düşüşler olduğu için böyle başladım şimdilik. ama ilerleyen günlerde kademeli azaltılır yada değişiklikler yaparim muhtemelen

3. Günden mrb lar . Bugünde kaçamaksız bir gün oldu çok şükür

Sabah 1 bromelin takviye
1 dilim kepek ekmeği ,1 hafif yağda yumurta ,maydanozlu lor peyniri ,domates salatalık söğüş

1 ARA 1 şekersiz kahve 2 hurma

ÖĞLE 14.00 3 parç tavuk mangal 1 köz patlıcan 1 köz biber 1 dilim ekmek ayran

2 ARA 1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği 3 yesil erik

AKŞAM 1 bromelin takviye
1 KASE YOĞURT 1 KÖZ PATLICAN İLE
Birazdan yesilcay içerim
Şu 4litre olmuştur çok sıcaktı

10340 adım attım .

CANIM KENDİME NOT. İYİ GİDİYORSUN HA GAYRET

31 mayıs 2024 103kg
Ölçü bel 121.5cm
Göğüs 125 cm
Kalça 125.5 cm

30 haziran minumum hedef 95kg

Kendime mrb 3 haziran menüm

Sabah 09.00 Sadece Ayran kürü ( 3 kaşık yoğurt az zencefil yarım limon 1 maden suyu ile yaptım) + 1 kasik bromelin şurubu . 1 hafta buna devam edicem .

Ara 12.00 1 2 çay bardağı çay 1 hurma 1 ceviz

Ara 2 15.00 1 maden suyu içine 1 kaşık detox mix 1 tane yulafli büskivi üzerine 1 tatlı kaşığı %100 fıstık ezmesi

Akşam 18.00 1 kaşık bromeljn şurubu+ 1 kase haşlanmış yesil mercimek bol maydanoz dereotu 1 çay kaşığı saf zeytin yağı az tuz ile salata yanına 1 dilim kepek ekmeği 4 kaşık yoğurt

Ara 3 =1 bardak yeşilçay kiraz saplı

Su 3.5 litre
Spor 7bin adım

4 haziran menüm

Sabah 10.00ayran kürü 1 kaşık bromelin şurubu

Ara yok

öğlen 13.00 1 haşlanmış yumurta 1 domates 1 salatalık 1 parça peynir 1tane diyet tandır lavaş çay

Ara 1 bardak az yağlı süt + hindiba kahvesi ile soğuk kahve

Akşam bromelin şurubu 3 istavrit balığı ve 1 kase yesilmercimekli salata ekmek yok

Birazdan yeşilçay içerim çok karnjm açılırsa belki 1 kepekli grisini

Şu 4 litre
Spor 5500 adım

Merhaba kolay gelsin basarılar diliyorum uzun zor yorucu bir süreç ama istek ve irade varsa sonu cok guzel oluyor bende yıllar önce 114 kiloyu görmüş biri olarak seni cok iyi anlıyorum ama farkına varıp dur demek bunun için çabalamak harika ve sabır gösterince de sonuçları harika mutluluk verici benım herhangi bir rahatsızlığım yok ailemde şeker genetik ama şuanlık cok sukur bende bir sorun teşkil etmedi fakat kilo vermenle birlikte şeker ve insülin de rayına oturacaktır yolundan vazgeçme aynı şekilde üzerine ekleyerek devam et diyet deil yaşam tarzı haline getir bir ömür o kiloyu birdaha görmezsin mutlaka spor yap agırlık calıski sarkman en aza insin başlangıç için vücut agırlıgı yeterli olur daha sonra alıstıkca dambıllar al 2 kiloluk daha sonra 3 5 arttırıp devam et sonuçtan cok memnun kalacaksın eminim
Motivasyon olması acısından öncesi sonrası olarak fotoğraf ekledim burayı takıp edeceğim

Eklentiler

• IMG_20240604_212849.jpg
    212,4 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20240604_212825.jpg
    217,9 KB · Görüntüleme: 72
  • 20190520_112615.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 69
  • 20190520_112628.jpg
    137,8 KB · Görüntüleme: 71
Liste diyetisyen mi yoksa kendiniz mı planladiniz

Merhabalar bromelin şurubu nedir?

Şekerim benimde kan şekerim düşüyor du 1 bardak süre 1 çay kaşığı tepeleme tarçın at dengeliyor tok tutuyor

Tekrar mrb lar üyeligime şimdi girebildim telefon iptal oldu . Suanki durum 97.kg . Çok yavaş yol aldım o nedenle doktora gittim. D vitamini ve demir yerlerde insülin direncim 4 5kat fazla. CRP yüksek Doktor ilaç ve takviyelere başladı. Bende dünden beri aralıklı oruç basladim. İnsülin direncini kıran arkadaşların tavsiyesi ile başladım

Evvvetttt dün akşam itibariyle aralıklı oruca başladım. Bu sabah 97 ile uyandım. 1 hafta sonra umarım gününe kadar tartılmayacağım hedefim en azından 96 olmak .( regli etkileri bilmiyorum) Dün akşam en son 19.30 da yemek yedim.
Bugünkü menüm

Sabah 09.30 hindiba kahvesi şekersiz

Sabah 11.00 1.5 dilim kepek ekmeği 5 zeytin 1 kibrit kutusu kadar süzme peynir yarım domates 2 dilim hindi füme + 1 kupa beyaz çay

Ara şekersiz Türk kahvesi

Ara maden suyu

Ara mısır püsküllü çayı

Akşam 19.30 1 tabak zeytinyağlı pazı yemeği
1 dilim kepek ekmeği 1 ufak kase yoğurt 4 erik

Saat 22.00 şekersiz hindiba kahvesi

Şu 4litre olmuştur . Anormal sıcaklık. Spor yok. . Reglinjn 2.günü ağrılarım var

Evvet 1 yine pazartesi günü ve tartı günü bu sabah tarri sonucum 96.50 sadece 500gr gitmiş. İnsülin direncim olduğu ve spor yapamadığım için( omirilik ameliyatliyim) çok yavaş gidiyor. Ama pes etmiyoruz. 3 gündür aralıklı oruca başladım ara ara bozdum çünkü kan şekerim düşüyor midem bulanıyor. Minik 1 parça grisini veya çubuk kreker yiyorum diğer türlü elim ayağım titriyor.

Dünkü menü

Sabah kahve

Ara beyaz çay

Saat 11.30 2 dilim ince kepek ekmeği ile beyaz peynirli tost salatalık 1 füme ve çay

Ara maden suyu içine form sirke

Ara Türk kahvesi tarçinli 1/3 grisini

Akşam tavuk sote bol salata

Sinirli ot çayı

4litre şu spor yok evi temizledim

Nasıl gidiyor canım bırakmadın inşallah

Nasıl gidiyor canım bırakmadın inşallah

Mrb lar çok çok yavaş kilo veriyordum 1 2 kere baygınlık gecirdim ve kollarım bacaklarım çok ağrıyordu. meğer insülin direncim 15 olmuş. D vitamini 8 e düşmüş yine Folk asit b12 ve demir en dip seviyede oyüzden doktor 2 3 ay diyeti bırakıp depoları doldur dedi. Bu pazartesiden itibaren tekrar başlayacağım şuan 97 olabildim

Geçmiş olsun canım aslinda değerlere baktirip diyet yapmak gerekiyor benimde d b12 ve kalsiyum eksikliğim var insülin direnci de cabası vitaminlerimi kullanarak basladim diyete umarım istediğimiz kiloları veririz

Insalla
Geçmiş olsun canım aslinda değerlere baktirip diyet yapmak gerekiyor benimde d b12 ve kalsiyum eksikliğim var insülin direnci de cabası vitaminlerimi kullanarak basladim diyete umarım istediğimiz kiloları veririz
İnşallah canım. İnsülin direncj için birsey kullanıyormusun . Doktor ilaç verdi sabah akşam 1000mg ama sekerimi çok ani düşürüyor o yüzden kestim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…