Aşırı tüylenmem var..Bunun adet düzensizliğim ile ilgisi olabilir mi?

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
doktora bir kaç kez gittim hep yasmin verdiler.sonuncuda tüy problemimde var acaba hormanlarla ilgili olabilirmi dedim. Verdiği kağıtta bir kaç testi işaretledi hepsini yaptırdım .normal dedi hormonların ve yine yasmin verdi.bu ilaç tüylerinide döker dedi.ama sonuç

Son düzenleme:
benim de ailemde kıllı kimse yok ve ben de de aynı aşırı tüylenme sorunu var. adetlerim düzenli benim bi de.
hormon sorunu olmayabilir seninki de belki ama sırttaki tüyleri takma kafana ya birçok arkadaşım var sırtlarındaki tüyler belli oluyor ama takmıyorlar . kıl değilse kötü de görünmüyordur.tüylerini alma işine girme çok uğraşırsın. doktorlar hakkında bir bilgim yok ama malesef canım =(((

Son düzenleme:
canım sana tavsiyem peşini bırakma tipik bir polikistik over sendromu gibi gözüküyor, bende adet düzensizliği yoktu ama tüğ problemim vardı hiçbir ilaç verilmedi hormon takibini ilk 15 yaşında başladım hiç bir problem yok denildi geçen yıldan beri 3 kez hormon tahlilim yapıldı önemsiz falan denildi en son bi araştırma hastanesine gittim pko ve şu an bebeğim bu nedenle olmuyor bu hiç olmayacak anlamında değil ama zorlayacak erkeklik hormonundan kaynaklanıyor bende hormon normal ama ultrasonda kistciklerim inci gibi dizili gözüküyomuş .endokrolonojiye git şeker tiroid lh fsh hepsi yapılsın şeker sorunun varsa ilaçla tedavi yapılacaktır. Sana tavsiye edeceğim bişey daha var hayıt tohumu çayı sabah akşam günde 2 kez aç karnına içiyosun en az 3 ay kullanıyosun benim tüğler geç çıkmaya başladı ve azaldı hormonları dengeliyo kistleri yokediyo adetin düzene giriyor bizzat ben yaşadım :79:

sağol cevapladığın için.bende hormanlarım normal ise ablalarımda,abilerimde annemde babamda bu kadar tüy yok bende niye var diye düşünüyorum.hatta abilerimin bile sırtları bellerinin yanları falan tamamen tüysüz.bazen espiri yapıyorum bizde bir terslik var karışmışız diye:))ileride çocuğum olmamasından korkuyorum bende. verdikleri ilaç sonuçta doğum kontrol hapı.

ayva tüyü gibi ama koyu renkleri.bariz belli oluyor yani.temmuzda ablamın düğünü var düğüne kapalı hoş birşey buldum ama kınaya dekolteli birşey giyinmek istiyorum.buyüzden sırtımı kuaföre aldıracağım inşallah

bende soğan kürünü öneririm,kesinlikle adetini düzenliyo.bende de pko var ama doktor bunun net bir tedavisi yok olabildiğince zayıf olmak pkonun tedavisi gibi bişey dedi.bende ilaçlarla adetimi söktürüyodum bu soğan kürünü bulana kadar.1 ya da 2 kere yaptım ve inanılmaz düzene girdi.arada geçikme oluncada hemen yapıyorum,1-2 gün içindede adetim söküyo:)linkte tarifi var:

XXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:

merhaba canım
bu yazıyı yazalı epey olmuş ama yeni pko olduğumu öğrendim..
yazını okuyunca ümitlendim..
tüylerin azaldımı gerçekten..
eğer cvp verirsen çok sevinirim..

kesin gec cıkıyormu

merhaba canım

cnm bendede war 5 yıldır pko. Önceleri tüylenme yoktu son 2 yıl içinde arttı erkek gibi olucam neredeyse o derece tüylerim var agda yapıorum kas alıyorum 2 hafta snra cıkmaya baslıyor önceden 2 ayda bi çıakrdı :S ve ilerde cocuk olmaz bu kistlerden dolayı diyolar korkuyorum :S
tüylendim, sivilcelendim (sivilce tedawsı gördüm tam 1 yıl oldu ) , vücudum yağlandı,kilo aldım , saclarım dökülüyor :S bunlar hep pko'dan kaynaklanıyormus

cnm söylediğin şikayetler bende de var..
ilaç kullanıyor musun..
doktor bana ilaç verdi..
ve kilo vermemi söyledi..
bunların çözüm olacağına inanmak istiyorum..

merhaba canım

evet şimdi siz beğenince gördüm gerçekten benmi yazmışım bunu dedim ben o ara kullanırken hayıt tohumunu evet geç çıktı tüyler fakat gözle görülür bi azalma olmadı yalnız ben bunu yazdığım tarihte hamileymişim tabi yarıda bıraktım en az 3 ay kullanmak gerekiyor kistleri etkisiz hale getirdiğini düşünüyorum adet sancısı bile yaşamadım onu içtiğim dönem geçmişolsun

teşekkür ederim cvp için..
şuan tek isteğim mevcut tüylenme artmasın yeter..
gönül isterki tüylenmeyi tamamen yok eden doğal bir çözüm olsun
yine hayıtı kullanacağım..
teşekkür edeceğim paylaşımın için..
kullandıkça sana güzel dileklerde bulunacağım..
ebedi sağlık ve şifa diliyorum...

cnm söylediğin şikayetler bende de var..
ilaç kullanıyor musun..
doktor bana ilaç verdi..
ve kilo vermemi söyledi..
bunların çözüm olacağına inanmak istiyorum..

3 ay yasmin kullandım ondan önce werdikleri doğum kontrol haplarının haddi hesabı yok. geçmedi böyle ultrasonda gösterdi inci boncuk gibi dizilmişler. Ben 2 haftada 1 adet oluyordum afedersin ama ben asla pedkullanmadım hep cocuk bezı ve hasta bezı kullandım o derece oluyodum. doğum kontrol hapları hormonlarımı alt üst etti. hep erken adet oldum. bu ay 1,5 ay gec oldum. sırf bana doğum kontrol hapları verecekler diye gitmiyorum doktora. bende kilo yapmadı hiç taa ki son zamanlarda yaptı. inş iyileşriz. cocgum olmaz dıe korkuyrm ıleerde

cnm üzüldüm bak şimdi yaşadıklarına..
ama ümitsiz olmayalım..
belki bu ilacı kullanmasan daha başka şeylerede sebep olabilirdi..
mutlaka bir faydası olmuştur..
kendini böyle motive et..
bana diane35 verdi doktor..
ümit ediyorum hormonlarımı bozmaz..
aslında ben bu ara çok araştırdım..
sadece ilaca sığınmak yerine sağlıklı beslenmek ve spor yapmakta çok önemliymiş..
bunlara dikkat ediyormusun..

sık sık yürüyüş yapıyorum ve bana doğum kontrol hapları hormonlarını bozar doktor nasıl veiryo dedıler ama işte sağlık açısıdndan içmek zorunda kaldım 5 yıldır bi fayda göremedim. Ben düzelemicem böyle gider :) ama inşş sen düzelirsin

canım hep birlikte düzenelim inş..
yürüyüş yapman çok güzel..
soğan kürü uyguladınmı..
ben onu uygulamayı düşünüyorum..
ve de diyet yapmayı..
ama sağlıklı bir diyet işlenmiş gıda olmayacak..
bende bu güne kadar çok ilaç kullandım..
doğum kontrol hapı hiç kullanmamıştım..
pcos çıkınca birde tüylenme olunca bu ilaç tek çare dedi doktor..
doğum kontrol hapları hormonları bozar diyorlar evet ama doktorda başka çaren yok diyor..
bir kısır döngü içindeyiz..
ama ümitsiz olmayalım...

yok deneemedim ama denicem :))

rica ederim ben hayıtı pco için kullanmıştım ve aynı zamanda zayıflamıştım 5 kilo kadar daha önce yasmin vs doğum haplarını kullanmadım bence bunu yap soğan kürüde etkili tüyler için kesinlikle lazer emzirme hamilelik gibi bi durum yoksa tek seansta kalın siyah tüyler bitiyor bende bi kaç aya başlıycam yoksa başa çıkılmıyo

ya sorun yapma bende seninkine benzer durumlar yaşadım ama ilaç kullanmadım dr un vermesine rağmen, çok sancılı geçiriyordum taaki doğumdan sonra rahatladım bende çok korktum çocuğum olmayacak vs diye korunmayı bıraktıktan 8 ay sonra oldu yani hayıt bende işe yaramıştı herkese aynı etkiyi yapmayabilir

inşş geçer. banada evlenınce gecer dedıler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…