• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı Tüylenme Hakkinda Yardim !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar bende bikaç aydır aşırı tüylenme var ve bukadar süre annem sayesinde doktora falan gitmediğimden(!!!) tüm vücudumu sardılar denebilir...daha tek tük bölgelerde çıktığında anneme söylemiştim ama büyük ihtimal hormon ilaçları vereceklerinden olsa gerek ozaman doktora görünmemi pek istememişti.
Açıkçası ben de şimdi tırsıyorum,21 yaşımdayım sonuçta bu %99 hormon bozukluğu çıkacak,normalde çıkması gereken yerlerde ve az çıkardı,yani genetik değildir öyle olsa bu yaşıma kadar çoktan böyle olması gerekirdi..Şimdi bu yaşta hormon ilaçları kullanıp bukadar kıl tüy üstüne bide obezimsi olmaktan korkuyorum senağlama
işin kötü tarafı bunu engelleyip bir de çıkan tüyleri döken ilaç vs yok sanırım?sadece durduruyo çıkan tüyleri de epilasyondu bilmemneydi öyle yokediyosunuz diye biliyorum..
iyi de göğüs çevresi falan nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?zaten normalde de hassas bölgeler,epilasyonla sonra birşey olmasın?ayrıca bukadar tüyle nasıl uğraşılır yahu ..
of biliyorum çok soru sordum ama doktora bu yusuf halle gitmek istemedim,malum doktorların da başı kalabalık,yüzeysel bakıp hormon ilaçlarını yazıp gönderirse die korkuorum..Daha önce böyle bişey yaşamış ve tamamen kurtulmuş veya şuan bununla uğraşanlar varsa aranızda yardımcı olsun lütfen :çok üzgünüm: :a015:

benimdeaşırı tüyenme sorunum var, üç defa hormon testi yaptırdım ama genetikmiş benimki göbeğimdeki tüyler artık tüy değil kıllar ve çook rahatsız oluyorum, göğüs bölgemide sir ağdayla alıyorum ama sivilcelenme oluyor onun için antibiyotik pomad kullanıyorum a vitaminli ama sanırım onlarda tüyleri kalınlantırıyor lazer yaptırmak isitiyorum ama daha annemin doktor masrafını karşılamayazken bunu yapabilir miyim bilmiyorum

canım antibiyotik pomad dediğin nedir? engelliyo mu sivilcelenmeyi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Bende de var bu problem ama ergenlik çağımdan bu yana var.Adet düzensizliğim vs. de yok.Ama aynen eda gibi benim de annem hormonla ilgili şeyler olduğu için doktora götürmedi korktu vs derken geldim bugünlere.Ama bu böyle gitmez diye düşünerek tavsiye üzerine uzman bir lazer epilasyon merkezine gittim,bana reçete yazmasını istedim,yani yaptırıp hormonel bozukluğun olup olmadığından emin olabileceğim testler.Sonuçta lazer epilasyon yaptıracağım ve emin olmam lazım yoksa tedavi boşa gidiyormuş,dolayısıyla da paralar...

Neyse doktor muayene etti hormonel bozukluk olmayacağını düşündüğünü ama yinede istediğim için reçete yazacağını söyledi ve yazdı.şİmdi regl olacağım günü bekliyorum,hemen gidip yaptıracağım ona göre de biriktirmeye uğraştığım paralarla lazer yaptıracağım.
Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın,ama bu sıkıntıyı çekenleri çok iyi anlıyorum bu sebeple de detaylıca yazdım.Artık kurtulalım bu tüylerden yaa bitsin artık.Lazerde tereddütlüydüm ama yakınım birinin yaptırdığını ve olumlu sonuçlarını görünce kesin kararımı verdim.O tüm vücuduna yaptırmış, 2 senedir tüy almak nedir unuttum,hiç almıyorum dedi.Darısı başımıza:D :1rolleyes:

Lazer epilasyonda tek tek uğraşılmıyor.Üstelik ağrısız acısız artık çünkü soğutma sistemleri var(alexandrite model makinalarda/ki artık yüzde 80i bu cihazı kullanıyor).Bir atışta 20 kıl kökünü yakıyor yanılmıyorsam.Zaten google.da lazer epialsyon yazıp detayları okursanız göreceksiniz ki bu hızlı yöntemi ssayesinde dudak bölgesi 1-2dakikada, koltuk altı 5dak. gibi kısa sürelerde işlem göryor seans başına.Eda arkadaşım bir an önce bir doktora git, sonuçta korksan bile hormon hususunda, böyle tüylere kafanı takıp oturduğun yerde kafayı yemenden iyidir sanırım:D

Hayır canım sorup araştırmakla iyi yapıyorsun.
Ben daha denemedim,ama yaptıracağım yeri seçtim.Kesin yaptıracağım inşallah.Bakırköy'de bir yer benimkisi,tanıdığım kişi de orda yaptırdı,bu sebeple güveniyorum.Ve en önemlisi de bir güzellik merkezi gibi olmaktan ziyade tıbbi bir kurum ciddiyetinde çalışması.Tabi bu da tercih sebebim.İstersen özel msg.da yazayım.Sitesi de var bakar incelersin.Gerisi sana kalmış :1rolleyes:a.s

evet sivicelenmeyi önlüyor a vitamainli olanları tercih ediliyormuş çünkü jel şeklinde antibiyotikler cilteki vitamini alıyormuş öyle bieşler söylemişti doktor arkadaşım.adı da isotrexin (a vitaminli) jel, fucidin pomad(a vitaminsiz) eczanelerde satılıyor , banada estesisyen bayan önermişti.

teşekkürler canım a.s. sen fucidinin merhemini mi kullanıyosun kremini mi? krem sanki daha uygun olur yüze gibi geldi bana :uhm:

arkadaşım içinde kalıcağına bi doktora git test yaptır.ilacları zorla ağzına tıkmayacaklarki için rahat etsin.benimde tüylenme sorunum var birsürü test falan herşey normal diyorlar ama göğsümdede kiteleler oluştu.teyzemdede aşırı tüylenme oldu sakal gibi yani doktora gitti erkeklik hormonu yükselmiş bi ilaç verdiler kullandı %80 döküldü.lazer konusuna gelince lazer cansız tüyleri görmüyor diyorlar e göbeğe falan nasıl uyguluyorlar acaba

lazer epilasyona giderken, ucunda soğuk üfleyen makineleri tercih edin. acınızı azalttr.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende bikaç aydır aşırı tüylenme var ve bukadar süre annem sayesinde doktora falan gitmediğimden(!!!) tüm vücudumu sardılar denebilir...daha tek tük bölgelerde çıktığında anneme söylemiştim ama büyük ihtimal hormon ilaçları vereceklerinden olsa gerek ozaman doktora görünmemi pek istememişti.
Açıkçası ben de şimdi tırsıyorum,21 yaşımdayım sonuçta bu %99 hormon bozukluğu çıkacak,normalde çıkması gereken yerlerde ve az çıkardı,yani genetik değildir öyle olsa bu yaşıma kadar çoktan böyle olması gerekirdi..Şimdi bu yaşta hormon ilaçları kullanıp bukadar kıl tüy üstüne bide obezimsi olmaktan korkuyorum senağlama
işin kötü tarafı bunu engelleyip bir de çıkan tüyleri döken ilaç vs yok sanırım?sadece durduruyo çıkan tüyleri de epilasyondu bilmemneydi öyle yokediyosunuz diye biliyorum..
iyi de göğüs çevresi falan nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?zaten normalde de hassas bölgeler,epilasyonla sonra birşey olmasın?ayrıca bukadar tüyle nasıl uğraşılır yahu ..
of biliyorum çok soru sordum ama doktora bu yusuf halle gitmek istemedim,malum doktorların da başı kalabalık,yüzeysel bakıp hormon ilaçlarını yazıp gönderirse die korkuorum..Daha önce böyle bişey yaşamış ve tamamen kurtulmuş veya şuan bununla uğraşanlar varsa aranızda yardımcı olsun lütfen :çok üzgünüm: :a015:
canım hiç dert etme önce sakin ol :)ben 17-18 yasındayken bu problemi yasadım hatta hala yasıyorum.lise sondayken üniversiteye hazırlanırken çok kilo aldım tüylenmem arttı ve regl düzenim bozuldu.arkadasım benim babam jinekolog tahlil yaptırdık gercekten hormon bozukluğu çıktı.hergün düzenli olarak ilaç kullandım.ben çok uzun süre ilaç kullanamam devam ettiremem buna rağmen olan tüylerim gitmedi tabi ama daha fazla tüy oluşmadı.eskisi gibi çıkmaya devam etti.ayrıca şu biliniyor ki genelde hormon tedavisinde doğum kontrol hapı verilir falan fian.bnm kullandığım ilaçta Prospektüste doğum kontrol hapı olarak kullanılmaz yazıyordu.çünkü bir çok kişi o doğum kontrol hapı çok kilo alırsın zararlıo diyip durdu.babama sordum hayır dedi kilo alma konusuna gelincede iştah açtığından kilo alınıyormuş.bende geceleri yatmadan önce içtim ilacımı hep.bi de dikkat ettim kilo da verdik azıcık hormonlarım normale döndü.bu bnm yasadığım 4 yıl önce falandı.Ben hala kıllarımdan şikayetçiyim göbeğimde çok sert çıkmaya basladı tahlil yaptırdım birsey çıkmadı özellikle ilaç istedim çünkü kalın yani tüylerim hormonlar normal olduğundan vermediler birsey. doktora 4 yıl daha önce böyle bir şikayetim olduğunu ve ilacı kullandığımı söyledm.Şimdi çok daha iyi ilaçlar çıktığını söyledi doktor.Bence canım kesinlikle annenle bir doktora git tahlil isteyecektir tahlilini yaptır.nerede yasadığına bakmadım ama eğer istanbuldaysan çapaya gidebilirsin.ben çapa da tahlil yaptırıp gösterdim.Bende doğum kontrol hağı sanıyordum zamanında kullandığım ilacı ama Prospektüsü okuyunca şok oldum.zaten 17-18 yasındayken bana o ilacı yazan babamdıı :)o yüzden en iyisi doktora git için rahat etsin :smiley-cool:

canım hiç dert etme önce sakin ol :)ben 17-18 yasındayken bu problemi yasadım hatta hala yasıyorum.lise sondayken üniversiteye hazırlanırken çok kilo aldım tüylenmem arttı ve regl düzenim bozuldu.arkadasım benim babam jinekolog tahlil yaptırdık gercekten hormon bozukluğu çıktı.hergün düzenli olarak ilaç kullandım.ben çok uzun süre ilaç kullanamam devam ettiremem buna rağmen olan tüylerim gitmedi tabi ama daha fazla tüy oluşmadı.eskisi gibi çıkmaya devam etti.ayrıca şu biliniyor ki genelde hormon tedavisinde doğum kontrol hapı verilir falan fian.bnm kullandığım ilaçta Prospektüste doğum kontrol hapı olarak kullanılmaz yazıyordu.çünkü bir çok kişi o doğum kontrol hapı çok kilo alırsın zararlıo diyip durdu.babama sordum hayır dedi kilo alma konusuna gelincede iştah açtığından kilo alınıyormuş.bende geceleri yatmadan önce içtim ilacımı hep.bi de dikkat ettim kilo da verdik azıcık hormonlarım normale döndü.bu bnm yasadığım 4 yıl önce falandı.Ben hala kıllarımdan şikayetçiyim göbeğimde çok sert çıkmaya basladı tahlil yaptırdım birsey çıkmadı özellikle ilaç istedim çünkü kalın yani tüylerim hormonlar normal olduğundan vermediler birsey. doktora 4 yıl daha önce böyle bir şikayetim olduğunu ve ilacı kullandığımı söyledm.Şimdi çok daha iyi ilaçlar çıktığını söyledi doktor.Bence canım kesinlikle annenle bir doktora git tahlil isteyecektir tahlilini yaptır.nerede yasadığına bakmadım ama eğer istanbuldaysan çapaya gidebilirsin.ben çapa da tahlil yaptırıp gösterdim.Bende doğum kontrol hağı sanıyordum zamanında kullandığım ilacı ama Prospektüsü okuyunca şok oldum.zaten 17-18 yasındayken bana o ilacı yazan babamdıı :)o yüzden en iyisi doktora git için rahat etsin :smiley-cool:

Aldactone mu kullandın?

diane 35 kullandım.Bunun doğum kontrol hapı olduğunu söleyenler var ama bnmki öle dildi en azından Prospektüste öle yazmıyordu doğum kontrol hapı olarak kullanılmaz yazıyordu.ama dediğim gibi bu seneler önceydi.babam bana bu ilacı yazdığı zamanlarda hastalarına bu ilacı verdiği hastalrın tüyleri azalıyormuş öyle diyorlarmış ama bende azalma olmadı sadece çıkmadı daha fazla...ama bu yıllar önceydi şimdi daha iyi bir ilaç çıkmış dianeyi çok önermiyorlarmış.o ilaç regl döneminde şişkinliğide azaltıyormuş.L ile baslıyordu ama unuttum ilacın adını..

geçmiş olsun edacım, bende de Prolaktin hormonu yüksek çıktı,endokrinolojiye gideceğim,bakalım ne olacak ...Tedavi başladığında da epilasyona başlayacağım..epilasyon doktorum öyle dedi.

teşekkür ederim melikecim sana da geçmiş olsun.artık sonuçlar belli olduktan sonra güvenilir bi epilasyon merkezi arayışına gireceğim herhalde ben de..a.s sen 'doktor'a mı yaptıracaksın?ben de korkuyorum biraz,kötü biyere denk gelirim diyebenneyaptımki lazer epilasyon hakkında %100 güvenli de denilemiyo hala

epilasyon için gideceğin yerin temiz olmasına dikkat et ve kullandıkları epilasyon aletinin ismini tam olarak al ve internette araştır derim ben. soğutuculu sistemli olanı tercih et, jelli sisteme dayanamazsın zaten yara bere de yapıyor. soğutuculu olanda ne çok acı hissediyosun ne de yara bere oluo. ucuz diye jelli sisteme kaçmayın bence... yerimseniben

tüylenme yüzünde mi vardı? ben de bakırköy'de bir yere gidiyorum ayrıca 2 arkadaşım daha aynı yere gidiyor. yine bakırköy de iyi bi yer daha biliyorum ama bizim gittiğimizden biraz daha pahalı. ben mesela yüzümü 60'a yaptırıyorum, diğer yer 90 ytl.

edacım hormonel sorunun varsa tedavi olmadın mı? tedavisiz lazer işe yaramayacak emin ol.geçmiş olsun. inşallah kurtuluruz yaa bend e de prolaktin hormonu biraz yüksek dediğim gibi.gideceğim bi doktora. ama lazer tedavisi için emin olduğum bir yeri bulabildim şükür (: bir de çok iddialı bir karınca ymrtası yağı kremini şu sıralar kullanıyorum. 2günde çıkan kalın tüy 3gündür belirtli bile vermedi. inşallah yarar yaa ii bişeye benzio

Canım öncelikle sağlık sıhhat diliyorum (:
Ben gittigidiyor.com.dan aldım ,özelden linki atabilirim normalde 25ytl ama kargoyla 29ytl 100ml.lik bir şişede BDS.nin ürünü.
tam krem gibi değil ama yağından biraz daha katı ve beyazımsı renkte.Aynı gazyağı gibi kokuyor.Hemen söyledim satan adama,sahte olanların gazyağı koktuğunu söylemişlerdi sizinkide öyle kokuyor iade edeceğim dedim.Bakın kesnlkle sahte değil,bunlar satıştan önce gazyağında bekletiliyor ,ürünün etkisini greceğinizden eminim, sonuçta ben daima buradayım memnun olmayan müşterim olmadı her durumda bana ulaşabilirsiniz deyince tamam dedim kullanayım.İnan 4.hatta nerdeyse 5.günüm ve 2günde çıkan kalın tüylerim (incelerde daha uzun sürede çıkıyordu tabi de..) daha uç bile vermedi.çok heycanlıyım işe yarayacak galiba.(: ay ben de çok konuştum :P

demeyi unutmuşum: satan kişiyle msn.de konuştum,dedi ki: ilk kullanımızdan itibaren ortalama 25-28günde bir gelen ağda vakti 45güne çıkacaktır,diğer seansta da incelmeler ve seyrekleşmeler göreceksiniz 3. de ne kadar azaldığını farkedeceksiniz ve sonra tamamen yok olmaya başlayacakd dedi. Daha 1seans bitirdim ve tüyler çıkmadığı için bilmiyorum ne haldeler fakat şu var ki çıkma süresi ilk denemede bile uzadı.yeter ki tüyleri kökünden almış ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba Aldactone 100 adlı ilacı araştırırkeen okudum yazdıklarınızı,yaklaşık 3 senee önce bir tedaviye başladım,aşırı tüylenme ve testesteron hormonumun yüksekliği dolayısıyla.Yale Üniversitesi mezunu mükemmel bir doktor buldum.ıstanbul Çiftehavuzlar'da muayenehanesi var,ilk Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulmuştum onu.Allah o doktordan razı olsun,testlerimi yaptırdığımda testesteron yani erkeklik hormonum aralıkların çok ciddi bir ölçekte üstünde kalıyordu,hemen tedaviye başladık 2 sene boyunca her gün Aldactone 100 ve Yasmin kullandım.Tabi aslında Yasmin burda 2.rolü üstleniyor.ınanır mısınız benim çok fazla bir tüylenme problemim vardı,görüp görmediğiniz heryerde bir kökten 5er 10ar diyeyim ben size.Neyse tedaviye başladım ve bir de lazer epilasyona gittim,şimdi hiç bir şey kalmadı,yemin ederim bacaklarıma bakıyorum ve inanamıyorum,bir bacakta 2 diğerinde de 2 tane falan vardır :) Şimdi buradan çıkaracaklarımız:
--Kesinlikle tıp literatürünü takip eden,sizi hasta olmaktan çok,üzerinizde bilimi ve ilaçları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanan bir doktor bulunmalı,ki ben yardımcı olabilirim
--Lazer tedavi bu işin bir alternatifi,yani hormon tedavisi görüldükten sonra herhangi bir tüy alma yö ntemi de etkili olacaktır,tabiki kökten alma işleminden bahsediyorum.(iğneli veya lazer epilasyon,ağda)
--Çektiğim,oturup ağladığım,boğazlı kazağımın içine saklandığım,sırf ağdaya gidemedim bugün çıkamam dışarı dediğim günlere yanıyorum keşke daha önceden bir doktora görünseymişim :(
--Önemli bir şey olabilir lütfen ertelemeyin,polikistik over sendromu diyorlar.Hormonal seviyelerin dengesizliği dışında bana da bu teşhis konmuştu,ufak tefek kistler kalmıştı 1 sene sonra,şu an hiç bir şeyim klmadı çok şükür.

Kolay gelsin arkadaşlar...

Arkadaşlar merhaba Aldactone 100 adlı ilacı araştırırkeen okudum yazdıklarınızı,yaklaşık 3 senee önce bir tedaviye başladım,aşırı tüylenme ve testesteron hormonumun yüksekliği dolayısıyla.Yale Üniversitesi mezunu mükemmel bir doktor buldum.ıstanbul Çiftehavuzlar'da muayenehanesi var,ilk Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulmuştum onu.Allah o doktordan razı olsun,testlerimi yaptırdığımda testesteron yani erkeklik hormonum aralıkların çok ciddi bir ölçekte üstünde kalıyordu,hemen tedaviye başladık 2 sene boyunca her gün Aldactone 100 ve Yasmin kullandım.Tabi aslında Yasmin burda 2.rolü üstleniyor.ınanır mısınız benim çok fazla bir tüylenme problemim vardı,görüp görmediğiniz heryerde bir kökten 5er 10ar diyeyim ben size.Neyse tedaviye başladım ve bir de lazer epilasyona gittim,şimdi hiç bir şey kalmadı,yemin ederim bacaklarıma bakıyorum ve inanamıyorum,bir bacakta 2 diğerinde de 2 tane falan vardır :) Şimdi buradan çıkaracaklarımız:
--Kesinlikle tıp literatürünü takip eden,sizi hasta olmaktan çok,üzerinizde bilimi ve ilaçları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanan bir doktor bulunmalı,ki ben yardımcı olabilirim
--Lazer tedavi bu işin bir alternatifi,yani hormon tedavisi görüldükten sonra herhangi bir tüy alma yö ntemi de etkili olacaktır,tabiki kökten alma işleminden bahsediyorum.(iğneli veya lazer epilasyon,ağda)
--Çektiğim,oturup ağladığım,boğazlı kazağımın içine saklandığım,sırf ağdaya gidemedim bugün çıkamam dışarı dediğim günlere yanıyorum keşke daha önceden bir doktora görünseymişim :(
--Önemli bir şey olabilir lütfen ertelemeyin,polikistik over sendromu diyorlar.Hormonal seviyelerin dengesizliği dışında bana da bu teşhis konmuştu,ufak tefek kistler kalmıştı 1 sene sonra,şu an hiç bir şeyim klmadı çok şükür.

Kolay gelsin arkadaşlar...

flamer umarım görürsün mesajımı bayağı bi gçmiş konunun üzerinden. ben de aldactone kullam-nmayı düşünüyorum da hapın faydasını gördün mü yoksa sadece epilasyon mu etki etti?

Back