8 Yaşında Tüylenme ve Ter Kokusu

Gecmis olsun insallah uzun sureli tedaviye gerek kalmadan atlatirsiniz. Benim kizimda da 7 yasinda baslamisti 11 yasa kadar endokrin takibindeydik aylik igneler de vuruldu şimdi 13 yasinda ve 1 senedir regl oluyor..

Gecmis olsun insallah uzun sureli tedaviye gerek kalmadan atlatirsiniz. Benim kizimda da 7 yasinda baslamisti 11 yasa kadar endokrin takibindeydik aylik igneler de vuruldu şimdi 13 yasinda ve 1 senedir regl oluyor..
Igne olurken tuylenme artmaya devam etti mi?meme gelisimi devam etti mi? Kizimda iğne oluyor ama tüylenme ve meme gelişimi devam ediyor.1 yıl oldu

Merhaba sevgili anneler kızımla ilgili aklıma takılan bi soru var sizinle paylaşmak istedim kasımda sekiz yaşına girecek küçük yaştan itibaren sivilceleri vardı üç kez bir yıl arayla cilt doktoruna götürdük cildi çok yağlı dendi ilaç verildi ilaç kullandığı dönemlerde geçti ama sonra tekrarlayınca erken ergenlikten şüphelendik ve tekrar doktora götürdük 5 yaşında hormon tahlilleri yapıldı temiz çıktı bir yıl sonra 6 yaşında bikini bölgesinde hafif tüylenme gördüm kıl gibi değil ince tüy tekrar götürdük hormon tahlilleri temiz çıktı yine hatta doktor erken ergenliğin en önemli belirtisinin meme oluşumu olduğunu söyledi ama şimdi kızım neredeyse 8 yaşında koltuk altında tüylenme başladı e doğal olarakta ter kokusu başgösterdi meme oluşumu hala yok ama ben yine de çok endişeleniyorum😥

Şimdi size sorum tekrar doktora götürmeli miyim erken ergenlik olmasa da bu yaşta tüy ve ter kokusu normal mi bu konuda psikolojisini de etkilemek istemiyorum aranızda böyle bir durumla karşılaşan duyan bilen varsa bana bi akıl versin lütfen ne yapacağımı şaşırdım 😥😥 şimdiden çok teşekkür ederim 💐💐💐
Öncelikle çok geçmiş olsun aynı durum aynı yaştaki kızım da var Ben endokrin doktoruna gittim çok iyi doktora denk geldiğini düşünüyorum ve tedavi sürecindeyiz iğne kullanıyoruz şu anda kesinlikle ihmal etmeyin çünkü erken ergenlikte en belirgin özellik boyunun birden durması uzamaması kilosu nasıl peki normal mi?

Öncelikle çok geçmiş olsun aynı durum aynı yaştaki kızım da var Ben endokrin doktoruna gittim çok iyi doktora denk geldiğini düşünüyorum ve tedavi sürecindeyiz iğne kullanıyoruz şu anda kesinlikle ihmal etmeyin çünkü erken ergenlikte en belirgin özellik boyunun birden durması uzamaması kilosu nasıl peki normal mi?
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun kızımın boyu da kilosu da normal pazartesi günü doktor sonuçlarımızı değerlendirecek inşallah hayırlı haberler alırız peki tedavi süreci nasıl işliyor iğne kullandıktan sonra belirtiler kayboluyor mu biraz anlatırsanız çok sevinirim tekrardan çok geçmiş olsun 💐

Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun en azından süreci kontrollü atlatmışsınız inşallah biz de hayırlı haberler alırız Rabbim evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🤲🤲

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun kızımın boyu da kilosu da normal pazartesi günü doktor sonuçlarımızı değerlendirecek inşallah hayırlı haberler alırız peki tedavi süreci nasıl işliyor iğne kullandıktan sonra belirtiler kayboluyor mu biraz anlatırsanız çok sevinirim tekrardan çok geçmiş olsun 💐
Çok teşekkür ediyorum Ben de kızım da tüylenmeden dolayı anladım kızımın biraz da kilosu vardı çok aşırı değil bana göre aslında ama doktorlarımıza göre fazlaydı boyu da birden uzadı göğsünde de hafif acı vardı ama bu iğneyi kullandıktan sonra düzelmeler başladı şöyle bir sıkıntı var maalesef iğneyi bulmak bir mucize Çünkü bu hastalıktan o kadar kişi varmış ki gerçekten Allah herkesin yardımcısı olsun

Çok teşekkür ediyorum Ben de kızım da tüylenmeden dolayı anladım kızımın biraz da kilosu vardı çok aşırı değil bana göre aslında ama doktorlarımıza göre fazlaydı boyu da birden uzadı göğsünde de hafif acı vardı ama bu iğneyi kullandıktan sonra düzelmeler başladı şöyle bir sıkıntı var maalesef iğneyi bulmak bir mucize Çünkü bu hastalıktan o kadar kişi varmış ki gerçekten Allah herkesin yardımcısı olsun
Amin çok teşekkür ederim 💐💐💐

Merhaba güzel anneler ilgilenen dua eden herkese çok teşekkür ediyorum 💐💐 çok şükür hayırlı haberler aldık erken ergenlik değilmiş böbreküstü bezlerden kaynaklanan bir sorunmuş bir tahlilimiz 15 güne kadar çıkacak onu bekliyoruz daha sonra nasıl bir tedavi olacak söyleyecek doktorumuz🤲 Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah siz de hayırlı haberler alırsınız ya da bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlarsınız 🤲😊 tekrardan çok teşekkür ederim hepimize geçmiş olsun 💐💐

Hormon değerlerine bakıldı.kemik gelişimi 2 yas öndeydi.boyu uzun,killanma ve meme gelişimi vardı ama asıl hormonlar önde gidiyordu.doktor iğneye başlayacak dedi,1 yıl oldu
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kızımda takipte 3 ay sonra tekrar gelin denildi. Lh yükleme testi de yapılmıştı. Usg çekildi mi kızınız rahim ve yumurtalıklara bakıldı mı ? Bir de hangi hormonlar önde gidiyordu

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kızımda takipte 3 ay sonra tekrar gelin denildi. Lh yükleme testi de yapılmıştı. Usg çekildi mi kızınız rahim ve yumurtalıklara bakıldı mı ? Bir de hangi hormonlar önde gidiyordu
Rahim filmi çekildi ama doktor birşey demedi.doktor genelde lh fsh e2 ye bakıyordu.

Merhaba doktorunuz hangi şehirde acaba

Benim kızımda 6 yaşında meme ucu acıyor dedi, hemen doktora götürdüm hormon testi yaptı onlar normal çıktı
Meme de topurcuklanma böyle birşey mi, yoksa ben bilmediğimden aceleci mi davrandım acaba

X