Aşırı Ölüm korkusu yaşayanlar

Sevgili bir tanecik arkadaşlarım. Özellikle bu korku yıllardır dünya genelinde tüm televizyonlarda sürekli pompalanıyor. Dikkat edin izlediğiniz basit filmlerde bile romantik komedi haricinde kötüler aşırı kötü ve kurnaz, zeki, güçlü karakter olarak yazılırken iyi olanlar ani hareket eden, parasal gücü olmayan, saf karakterlerden seçiliyor. Sürekli bir zombi istilası, geride kalan insanların bile sürekli birbirine güvenemediği manyak ruh hastası karakterler. Gündüz kuşakları zaten böyle, millet olarak izlediğimiz ikinci bahar ve süper baba dizileri, gerçek programların yapıldığı TRT programlarından evlilik programları ve 2.5 saatlik saçma sapan gerilim ve olumsuzluk dolu negatif programlar. Psikiatri uzmanının kitabından uyarlanan dizide bile sürekli dram dram. Haberler sürekli ölüm sayıları, hastalık, sürekli aynı hocalar ve giderek artan kısıtlamalar , evde maske takın vs olayları derken millette psikoloji kalmadı. Bu istenilen durum. Sizin sürekli ama sürekli korku halinde olmanız.

Hepimiz bir gün bu dünyaya veda edeceğiz. Şunu düşünün şu an nefes alıp, istediğiniz ve beğendiğiniz bir yemeği yemek ve bundan keyif alabilmek, bir sahilde oturup bir şey yapmadan denizi seyretmek, nefes alıp vermek, güzel bir banyo yapmak, sevdiğiniz bir arkadaşla normal hayattan konuşmak, dışarıda basit bir kaç mahalle bakkalına gitmek, merhaba demek, biraz yolu uzatıp taşıta binmeden yürümek gibi normal doğal ve hayata dair şeylere tekrar tutunun. Sokakta kestaneciden kestane alın. Simit alın sabah bunu ne güzel yerim diye düşünün. “Anı yaşayın”. Telefona ve ekrana sürekli bakmak, sürekli ama sürekli size dayatılan ve inandırılan şeye inanmayın.

Hayata veda etmekten korkmak için daha çok zamanım var, yaşarken keyif almalıyım acaba ne yapmayı isterim demenizi istiyorum.

Ne zaman aklınıza olumsuz bir düşünce ve ani korku gelince hemen bu düşünceyi ben neden düşünüyorum? Bu düşünceyi düşünmek bana nasıl hissettiriyor? Bunun için yapabileceğim bir şey var mı? Gibi sadece düşüncenin size dışarıdan söylenen ve garip gelen, başkasına ait bir laf gibi kabul edip içselleştirmemeniz lazım. Buna mindfullnes tekniği deniliyor. Sizi rahatsız eden bir düşünceyi durdurabilir ve size yaptığı etkiden kurtulabilirsiniz. Bir anda gelen panik veya anksiyete olduğunda sadece nefes alıp vermeye odaklanın. Nefes alma tekniği olarak YouTube’da whimhoff methodu var. 30 dakikalık videoyu açıp sadece adamla beraber nefes alıp verin. İngilizce anlama veya anlamama bile önemli değil.

Bunun bir anormallik olduğunu veya sorunlu olduğunuzu düşünmeyin. İnsan beyni özellikle strese karşı bir yanıt verir ve bu durumdan kendimi kurtarır ama sürekli ve tekrar eden, beklenmedik zamanlarda aniden gelen stresle beraber beyin reaksiyonu değişir. Bazen hatta beyinde zevk anında salgılanan kimyasallara benzer kimyasallarla bazen alışkanlık yapar. Biz binlerce ve belki milyonlarca yıldır yaşıyoruz ve ölüyoruz. İnsan için güvenilir bir çevre olması ve sosyal hayatının olması çok önemlidir. Kendinizi strese sokacak şeylerden kaçının. Virüs ile ilgili de korkmayın. Bizim hepimiz hasta olsak bile ölüm oranı yüksek olmayan bir hastalık. Her yıl ülkemizde de binlerce nedenden binlerce kişi vefat ediyor . Her hastalıkta en önemli tedavi kişinin kendini iyileştirmesinden geçer. Vücudunuz her zaman size en iyi yanıtı verir. Verilen dışarıdan tedavi haricinde sizin buna inanmanız ve iyileşeceğim demeniz inanılmaz önemlidir. Olasılık olarak hastalıklardan, kaza geçirmekten veya yarın ölecek olmanız yaşama oranınızdan daha düşük. Lütfen kendinize eziyet etmeyin. Hepinize sarılıyorum.

Bu korku hisleri doğum haritasındaki dizilimlerle alakalı arkadaşlar... ruhsal boyut kısmı, çakra tıkanıklığı ya da iyi çalışmaması... düzelebilir bi durum aslında..
Aaa pofu uzun zamandir hic sana denk gelmemistim..Ne guzel oldu..Bu aralar tekrar esma calismalarina ,pozitif dusuncelere giris yapmaya calisiyorum.Malum cok zor gunlerden geciyoruz.

Gerceklerden korkulmaz.
Bu bizim gerçeğimiz.
Her canlı organizma bir gün tekrar doğaya karışır.
Yapraklar dahi kuruyup düşüyor..

Bir psikologa gidin derim.

Aaa pofu uzun zamandir hic sana denk gelmemistim..Ne guzel oldu..Bu aralar tekrar esma calismalarina ,pozitif dusuncelere giris yapmaya calisiyorum.Malum cok zor gunlerden geciyoruz.
kesinlikle cnm
ben de hastaydım şifa üzerine bi kaç dua çalışması yaptım
birden düzeldim..son 2 gündür iyiyim Allahıma şükür
herkesin bu ara enerjiye ihtiyacı var :)

kesinlikle cnm
ben de hastaydım şifa üzerine bi kaç dua çalışması yaptım
birden düzeldim..son 2 gündür iyiyim Allahıma şükür
herkesin bu ara enerjiye ihtiyacı var :)
Cok gecmis olsun canim.Allah sifa versin.Ben de once ya Sekur ve ya vedudla basladim..Surekli dua uzerindeyim..pazartesi den itibaren baska esmalara gecicem.

Bende çok korkuyorum ölümden. Dünya üzerindeki en eski korku olduğunu düşünüyorum. Herkesin az ya da çok vardır. Bunun sebebi de belirsizliktir. Ben önceden en çok mezarın altında olmaktan, o sıkışıklık hissini hissetmekten korkardım. @Sherlock holmes um canım arkadaşım beni bu konuda aşırı rahatlatanlardan birisi. Eskisi kadar korkmuyorum ama hala korkuyorum.
Ancak arada bir fakr var, artık kendi ölümünden değil annemin ölümünden korkuyorum. Müge anlı'da annesiyle babasını dayıları öldüren bir aile vardı ondan çok etkilendim. Bugün çok düşündüm, annemin evde olmayışını kardeşime yapayalnız kalışımızı falan, bu benim ölümümden daha çok korkuttu beni. Bunun için yine terapiye gideceğim, doktorlar ve @Sherlock holmes beni rahatlatıyor.

Bende çok korkuyorum ölümden. Dünya üzerindeki en eski korku olduğunu düşünüyorum. Herkesin az ya da çok vardır. Bunun sebebi de belirsizliktir. Ben önceden en çok mezarın altında olmaktan, o sıkışıklık hissini hissetmekten korkardım. @Sherlock holmes um canım arkadaşım beni bu konuda aşırı rahatlatanlardan birisi. Eskisi kadar korkmuyorum ama hala korkuyorum.
Ancak arada bir fakr var, artık kendi ölümünden değil annemin ölümünden korkuyorum. Müge anlı'da annesiyle babasını dayıları öldüren bir aile vardı ondan çok etkilendim. Bugün çok düşündüm, annemin evde olmayışını kardeşime yapayalnız kalışımızı falan, bu benim ölümümden daha çok korkuttu beni. Bunun için yine terapiye gideceğim, doktorlar ve @Sherlock holmes beni rahatlatıyor.
Ya canım benim sağol etiketlediğin için seni bu kadar rahatlattığımı duymak beni sevindirdi :) sana yeni keşfettiğim theta healing yöntemini öneriyorum yada sonra anlatırım sana videosunu izledim araştırdım konusunu bayağı etkilendim sende izle istersen araştırıp emin ol iyi olacaksın biliyorum :):KK200:

Ya canım benim sağol etiketlediğin için seni bu kadar rahatlattığımı duymak beni sevindirdi :) sana yeni keşfettiğim theta healing yöntemini öneriyorum yada sonra anlatırım sana videosunu izledim araştırdım konusunu bayağı etkilendim sende izle istersen araştırıp emin ol iyi olacaksın biliyorum :):KK200:
Tesekkurler kuzum, mutlaka bakacağım. iyiki varsın 🌸

X