• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne baba ölüm korkusu

Kızlar direkt konuya gireceğim.Bende yıllardır bir sorun var artık rahatsız olup etkilendiğim için sorun olarak görmeye başladım.Geceleri yatmadan önce annem ve babama bir şey olursa kardeşlerime bir şey olursa sabaha ölüm haberlerini alırsam vs diye aşırı bir korku oluyor içimde.Evlenmeden öncede bu şekildeydi.Evlendim şimdi bu listeye birde eşim eklendi😂.Cidden bu durum artık sinirlerimi bozmaya başladı.Gün içerisinde bu olmuyor hep geceleri oluyor.Böyle hisseden,düşünen var mı ya da zamanında yaşayıp üstesinden gelebilen var mı psikoloğa mı gideyim,kendi kendime üstesinden gelebilir miyim?
Bende de var o ölüm korkusu ama ben ellerime bakıp aniden ulan bir gün bu eller cürüyüp kemik olacak diyorum sonra kendimi mezarda hayal ediyorum ayy Allah gecinden versin canım kendim 🥹

Mutlaka tedaviyle psikolog veya terapistle çözülebilecek bir rahatsızlık. Her gece düşünmek aklına gelmek kendiliğinden engellenecek bir şey değil. Ama şunu da yazmadan geçemiycem. Babamı erkek kardeşimi ve abi gibi gördüğüm dayımı arka arkaya kaybettim. Bırakın da biz sevdiklerini kaybedenler üzülelim.
Başınız sağ olsun da sizi tutan ne üzülün ne alaka ya tövbe yarabi herkes birilerini kaybetti ve kaybedecek hayatın kuralı bu

Konum sahibinin ki bir rahatsızlık !!!!

Başınız sağ olsun da sizi tutan ne üzülün ne alaka ya tövbe yarabi herkes birilerini kaybetti ve kaybedecek hayatın kuralı bu

Konum sahibinin ki bir rahatsızlık !!!!
Aynen yazdığınız gibi birilerini kaybettik. İstesek de gidip konuşup sarılamayız sohbet edemeyiz. Üzülmek ayrı, olmamış şeye olacakmış gibi üzülmek ayrı. Hayatta olanlara ölmüşler gibi dertlenip üzülmeyi eşit görüyorsanız öyle yapın. Rahatsızlık!!! olduğunu ben de yazdım zaten. Tedaviyle düzelecek bir sorunu çözmek yerine her gece ağlayacak noktaya gelmeyi gereksiz buluyorum.

Psikoloğa gitmeni öneririm gitmek istemiyosan nefes egzersizleri meditasyon felan yapabilirsin zihnini boşaltman lazım rahatlaman gerek biraz. Gündelik yaşanan olaylar , kazalar , hastalıklar bunlar etkilemiş olabilir seni. Bence annen baban hayattayken güzel şeyler düşün ve güzel şeyler hayal et onlarla yapmak istediğin şeyleri gerçekleştir onlarla vakit geçir böyle olsun yani ölmeden insanları mezara koymak çok kötü bir şey bende bazen çok ağlamaklı ve böyle düşünüyorum ama dediğim gibi benim sebeplerim var böyle düşünmek için senin yoksa kesinlikle kendine zehir etme günlerini hepimiz yaşayıp gidicez ✌️
Haklısın gerçekten çok teşekkür ederim 🙏

Bende de var o ölüm korkusu ama ben ellerime bakıp aniden ulan bir gün bu eller cürüyüp kemik olacak diyorum sonra kendimi mezarda hayal ediyorum ayy Allah gecinden versin canım kendim 🥹
Allah korusun kaçınılmaz bir son ama bununla da yaşanmaz tabii 🥲

Gün içerisinde başka işlerle meşgul olduğum için aklıma gelmiyor ama geceleri ne yaparsam yapayım düşüncelerime engel olamıyorum.Sanırım benimki de depremden sonra iyice tetiklendi.
Bu durum bende de vardı annemi kaybettim ve bu sefer ne yapıyor şimdi,rüyama gelsin diye devam ediyor. İlaç kullandım o zaman toparlandım. Ama anladım ki kabullenmek ve Allah'a sığınmak hafifletiyor. Tabi size bunu yapın diyemem çünkü şu anki ruh haliniz sizi bunaltiyor. Destek almanızı tavsiye ederim. Kolaylıklar diliyorum

Allah korusun kaçınılmaz bir son ama bununla da yaşanmaz tabii 🥲
Babamı kaybettim ilk yıllar çok kötüydü sonra dedim geçer herhalde zamanla daha da kötü oluyor

Örneğin yeğenlerim oldu torunlarını göremedi diye üzülüyorum düğünler oluyor o göremedi diye üzülüyorum

Siz sevdikleriniz hayattayken tadını çıkarın sarılın arayın bolbol zaman geçirin

O malum son herkes için var yapacak bir şey yok

Kızlar direkt konuya gireceğim.Bende yıllardır bir sorun var artık rahatsız olup etkilendiğim için sorun olarak görmeye başladım.Geceleri yatmadan önce annem ve babama bir şey olursa kardeşlerime bir şey olursa sabaha ölüm haberlerini alırsam vs diye aşırı bir korku oluyor içimde.Evlenmeden öncede bu şekildeydi.Evlendim şimdi bu listeye birde eşim eklendi😂.Cidden bu durum artık sinirlerimi bozmaya başladı.Gün içerisinde bu olmuyor hep geceleri oluyor.Böyle hisseden,düşünen var mı ya da zamanında yaşayıp üstesinden gelebilen var mı psikoloğa mı gideyim,kendi kendime üstesinden gelebilir miyim?
Anksiyete.
Uzman desteği alın.

Ben çocukluğumda hep annemin öldüğü rüyalar görüp gün boyu ağlardım. Biraz büyüdüğümde de ya ölse diye düşündüğümde çıldıracak gibi olurdum. Ama gerçekten vefat ettiğinde ne çıldırdım ne kendimi ordan oraya attım. Dayanabildim.
Allah uzun hayırlı ömürler versin ailenize, ama başınıza geldiğinde hayallerinizdeki gibi olmuyor merak etmeyin

Anksiyete bu bende de var Allah korusun gecinden versin rabbim herkese sağlık mutluluk versın ınsallah, antıdepresana basladım bende farklı bı sebepten ama kaynagı gene anksıyete işte umarım iyi gelir sizde randevu aşın iyi gelir belki

Aşkım bu kadar korkma hepimizin sonu ölüm, korkup kaçıp elini ayağını titretmek yerine bu gerçeğin varlığını kabullenip , sevdiklerimizin bir
gün aramızdan ayrılacağını hatta belki bizim onlardan önce yolculuğa çıkacağımızı düşünerek nasıl daha iyi yaşarım, nasıl annemi babamı kırmam , incitmem , vadeleri yettiğinde vicdanım sızlamadan onları nasıl ebedi yolculuğa uğurlarım bunları düşündüğünde daha baş edilebilir bir hale geliyor bu düşünceler . Yani şöyle düşün hayatta deprem diye bir gerçek var sürekli depremden korkarak değilde depreme hazırlanarak bu gerçeği yokmuş gibi düşünmeden hazırlandıgımızda en doğru olanı yapmış olmak gibi ..Dediklerin 20 li yaşlarımda beni de esir almıştı baş edemedim psikoloğa gittim bunları çok güzel bana anlattı , korktuğun, hayal ettiğin o kötü anı sonuna kadar yaşa kaçma düşünmekten dedi, ve mümkünse mezarlık ziyaretleri yap dualar oku dedi. Gerçekten zamanla kendimi daha olgun daha gerçekçi ; hala bunlardan çok korkan ama öyle bir şey başıma geldiğinde ne yapmam gerektiğini bilen bir insana dönüştürdü ..

Düşünceyi geç bizzat yaşadım. Telefonla konuşmamın üzerinden 30 dk sonra kaza haberlerini aldım. Dünya durdu gulen insanlar en büyük düşmanım oldu. Bu kadar kötü insan varken benim anne babam neden öldü diye isyan ettim hatta kıyaslamalar bile yaptım ;" x in bile babası yaşıyorken neden benimki öldü. "Diye. Cenazenin olduğu gün aşağı mahallede düğün vardı etmediğim beddua kalmadı benim annem babam ölmüş ve insanlar halay mi cekiyor diye bas bas bagirmistim. 6 ay üç beş kelime dışında konuşmadım , odadan çıkmadım...

15 yıl geçti ; okuduk ,atandik, evlendik, çocuk sahibi olduk ,o halayları biz de çektik ,o pikniklere biz de gittik, kocamizin /karimizin koynuna girdik ,kahkaha attık.. unutuldu mu asla alışkanlık mi bilmem ama Allah sabrını veriyor ve HAYAT DEVAM EDİYOR. (Acıyı yasamayana bu süreç imkansız gibi gelecektir., Allah herkese sıralı ölüm nasip etsin )
Sizinki ani olmus cok zordur. Mekanlari cennet olsun.
baharraa baharraa Ben de ayni seyi dusunuyordum. Babam yasliydi,hastaydi . Hep agliyordum. Ya bir sey olursa diye.
Herhangi bir hastalikta icim yaniyordu. Bir suru dualar ettim. I80 yasinda 2 kanseri atlatti.
Sonra zature oldu. Yogun bakimda yatti. Dr.lar yasi var yan hastaliklari var , umitlenmeyin desede, Allahtan umit kesilmez dedim.

Sonra vefat etti. Ve donduk kaldik. Hala uzuluyorum ama hastayken yasarken daha cok uzuluyordu..
Icimden bir ses orada rahat iyi oldugunu soyluyor.

Yani olum sonrasi bu sabira kendimde sastim. Allah veriyor sabrini.

Bazen haberler sonrasi,diger aile uyelerim icin de endise etsem de ,kendimi rahatlatiyorum. Olacak ve olecege care yok. Oluruna birak diye telkinde bulunuyorum.
Bana etki ediyor ama siz destek alabilirseniz daha iyi olur

yaa sabah sabah bu yoruma gulerek uyandim bi yandan da uzuldum Allah iyiliginizi versin 😂😂😂

Bu durum bende de vardı annemi kaybettim ve bu sefer ne yapıyor şimdi,rüyama gelsin diye devam ediyor. İlaç kullandım o zaman toparlandım. Ama anladım ki kabullenmek ve Allah'a sığınmak hafifletiyor. Tabi size bunu yapın diyemem çünkü şu anki ruh haliniz sizi bunaltiyor. Destek almanızı tavsiye ederim. Kolaylıklar diliyorum
Çok teşekkür ederim başınız sağolsun 🙏

Ben çocukluğumda hep annemin öldüğü rüyalar görüp gün boyu ağlardım. Biraz büyüdüğümde de ya ölse diye düşündüğümde çıldıracak gibi olurdum. Ama gerçekten vefat ettiğinde ne çıldırdım ne kendimi ordan oraya attım. Dayanabildim.
Allah uzun hayırlı ömürler versin ailenize, ama başınıza geldiğinde hayallerinizdeki gibi olmuyor merak etmeyin
Başınız sağolsun çok teşekkür ederim🙏

Anksiyete bu bende de var Allah korusun gecinden versin rabbim herkese sağlık mutluluk versın ınsallah, antıdepresana basladım bende farklı bı sebepten ama kaynagı gene anksıyete işte umarım iyi gelir sizde randevu aşın iyi gelir belki
Evet öyle yapacağım geçmiş olsun size de 🙏

Sizinki ani olmus cok zordur. Mekanlari cennet olsun.
baharraa baharraa Ben de ayni seyi dusunuyordum. Babam yasliydi,hastaydi . Hep agliyordum. Ya bir sey olursa diye.
Herhangi bir hastalikta icim yaniyordu. Bir suru dualar ettim. I80 yasinda 2 kanseri atlatti.
Sonra zature oldu. Yogun bakimda yatti. Dr.lar yasi var yan hastaliklari var , umitlenmeyin desede, Allahtan umit kesilmez dedim.

Sonra vefat etti. Ve donduk kaldik. Hala uzuluyorum ama hastayken yasarken daha cok uzuluyordu..
Icimden bir ses orada rahat iyi oldugunu soyluyor.

Yani olum sonrasi bu sabira kendimde sastim. Allah veriyor sabrini.

Bazen haberler sonrasi,diger aile uyelerim icin de endise etsem de ,kendimi rahatlatiyorum. Olacak ve olecege care yok. Oluruna birak diye telkinde bulunuyorum.
Bana etki ediyor ama siz destek alabilirseniz daha iyi olur
Başınız sağolsun,evet bende bir uzman desteği alacağım teşekkür ederim 🙏

Bende çocukken çok düşünür korkardım anne babam ölürse ne yaparım nasıl yaşarım diye. Annem öldü, yaşıyorum:((

Ölüm denilen şey yaşa bakmıyor. Her an sende ölebilirsin. Bunları düşünerek yaşama.

Back