- 22 Haziran 2017
- 584
- 313
- 53
- 31
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
balık burcu musunuzIyi günler herkese
Ben bu ay mezun oldum, hâlâ okulla ilişkimi kesmedim öğrenci görünüyorum sistemde. Kpss hazırlanıyorum (güya) ama tüm sene tembelliğim yüzünden yapamadım. 4 yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken lisedeyken okulla idare edebilirken bu sene yapamadım. Okul, staj, dershane, temelin olmaması, ilk defa gördüğüm konular. Yine de oturup yapılabilirdi ama ben miskindim resmen. Sürekli uyku hali, uyku olmasa da yatma hali. Bahanem de "okulla olmuyo yaa". Ama uğraşsam olabilirdiBu sene seçim senesi atamayı kaçırdım miskinliğim yüzünden.
Sınava 1 ay kaldı, bari tarih konularını yetiştirebilirim. Okul da bitti bahanem yok. Okulla ilişkimi kesmeye gitmeye bile üşeniyorum. Yine bir uyku hali, yine yatma hali. Başımı kaldıramıyorum. Annem biraz dinlen tamam bu sene olmasın seneye rahat hazırlan diyor. Ama ben işsizliği de hissetmeye ve bu yüzden canım acımaya başladı. Kendime şimdiden "işsizim" der oldum halbuki çalışsana sınava. Ama yok illaki yatacağım.
Kendi ellerimle kendime bu şekilde yapıyorum, cidden değişik bir ruh halim var. Seneye ne yaparım diye endişem varken hâlâ yatma halindeyim. Çok miskinim kafamı kaldıramıyorum.
Size saçma ve abartıyorum gelebilir ama cidden bir boşluktayım.Gelecek için kılımı kıpırtadamıyorum. Anlatamamış olabilirim, kusura bakmayın..
Not: 21 yaşındayım 22 olacağım
Arkadaşım eczaneden alıyormuş, hani şu reklamlarda çıkanlardan. Ama doktora danışmadan almak istemedim.Vitamin takviyesi alabilirsin aslinda.
Bence de bi kan testi yaptir, vitamin degerlerine baktir.
Kendine icinde dinlenme ve hobi de olan bir calisma plani yap ve kendini o programa uymaya zorla.
Tavsiye için çok teşekkür ederim:) Ben de bir kağıda aklımda kalanlari yazarak çalışıyordum. Çok zaman aldığını fark edince bırakmıştım. Sizinkini de deneyeceğim:))kronolojik sıralamaya diz yaşanmış olayları hiç üşenme otur tek tek sırala ben öyle çalışmıştım, yaşanmış olaylar oldukları için bu sıralama ile kolay anlaşılır oluyorlar çünkü aşağı yukarı her olay yaşanmış bir sonraki olayın sebebidir zaten tarihte, okumak sıkıcı gelebilir, vakit alabalilir, konsantrasyon gerektirir, başka şeyler düşünmeye başlarsın okurken ama pes etme uzun bir yazı okurken bu herkese olabilir çok doğal, sıkıldığın yerde ara ver bir kaç dakikalık kısa molalar ve sonra tekrar devam et, anlayarak gidersen bir ay yeterli bir süre anlarsan yorum da yapabilirsin zaten kpss bunu ölçer yıl yıl olay sormaz yorum kabiliyetini sınar, yetiştirebilir miyim endişesini at kafandan okumaya ve anlamaya başla ne kadar doğru cevaplarsan o kadar avantaj senin için bu halinle bile fena değilsen neden bir ay sonra daha iyisi olmayasın
Ben de her zaman yatmak istiyorum işteDemir eksikliği olabilir.B12'ye de baktır.
Ayrıca daha 22 bile olmamışsın ne sene kaybından bahsediyorsun.Bu yaşlarda kendinle geçirdiğin hiçbir vakit kayıp değildir.Dinlen,gez,eğlen.İş hayatı başlayınca çok ararsın.
Bir de insan vücudunu dinlemeyi öğrenmeli.Yatman gerekiyosa yat,boş boş vakit geçirmek istiyosan geçir.Zorlamanın anlamı yok.Tabii bir yere kadar
Vatandaşlığım tarihe göre biraz daha iyi. Ondan soru tarihe göre çok az çıkıyor vatandaşlığı saldım o yüzdenYetişir.
Ben de son 1 aya bıraktım cunku tarihi o yuzden insallah yetişir
+ bir de vatandaslık var düşün.
Zaten unutulacak konular son 1 ay iyi olur.
Ben de 26yım daha okulum bitmedi ve bunun daha stajı falan var.Bazen dert etsem de pek kayıp olarak görmüyorum.Ben de her zaman yatmak istiyorum iştedershanede arkadaşım diyor ki bu yaşta derdin bu mu, 25inde atansan bile bir şey kaybetmezsin dedi
Küçükken vardı şimdi ne durumdayım bilmiyorum. Bence de vücudumda vitamin vs eksik olabilirKansızlık falan olabilir mi? Kansız kalınca vücut bu şekilde oluyor.
Hayır aslan, ağustos doğumluyumbalık burcu musunuz
Şöyle bir farkı var, mesela ygs-lys tarihi daha basit düzeyde yorum katarak da çıkabilir. Ama kpss tarihi direk bilgi ve o bilgiyi kullanma bağlantı kurma becerisini sorguluyor. Mesela "hangi devletler birbirinin çağdaşı değildir?" veya "X olayı hangi padişah döneminde olmuştur?" gibi. Bilmeden yapılamıyor, ezberlense de unutuluyor.kendini sınavdan sonra uzun bir tatil yapacağım diye motive et. ben sözel derslerin her şekilde yetişeceğini düşünüyorum. ortaya bir şey çıkarmıyorsun sonuçta sadece öğreniyorsun. kpss tarihinin ygs-lys den farkını inan bilmiyorum ama ben lysye 1 ay kala edebiyat-tarih-coğrafya çalışmıştım artık fen ve matematik bitmişti. baya bir şeyler çıkardım üstelik lisede hep uyurdum o derslerde.
konu anlatım videoları filan çok fazla var sanırım piyasada, bence dişini bir ay sıkarsan yapabilirsin. başarılar. :)
Ben de yılbaşından beni erteliyorum, erteleye erteleye haziran ayını gördümAynisiyim. Ben de konu acicaktim hatta bugun. Yapmam gereken bir suru onemli sey var. Erteleme hastaligina yakalandim ve bu kendimi bildim bileli boyle
En azından yürüyüş sporu yapıyordum önceden ama bırakmak zorunda kaldım, biliyorum farkı bilmez miyim:))yaşın çok genç. başlarda böyle olması çok normal. hepimize belli dönemler bıkkınlık çöküyor. geleceğe dönük adım atmak da seni korkutuyor olabilir. zamanla düzeleceğine inanıyorum. ama şu süreçte bence kendini motive edecek şeyler bul. ve kendini spor yapmak için zorla. spor yapmak üzerindeki tüm negatifliği ve pasifliği atacaktır. bir kez dene. bak gör bakalım yarım saatlik spor sonrası farklılığa.
Okumak kayıp olur mu hiç:) Sonsuza kadar üniversite okuyabilirim, öğrenme aşkım var:) Ben bir yandan iş hayatına da atılmak istiyorum, işe paraya ihtiyacım var ciddenBen de 26yım daha okulum bitmedi ve bunun daha stajı falan var.Bazen dert etsem de pek kayıp olarak görmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?